zaterdag 31 augustus 2024

Welkom baby en Alle liefs.

Al een hele tijd liggen de lieve plaatjes van Bella Lulu geknipt klaar om mee aan de slag te gaan. Ze komen uit het knipvel Bedtime Bear. Ik zocht een leuke sketch uit, tekstjes lagen ook al geprint klaar en toen waren de kaartjes zo gemaakt. 
We gaan zo richting (tuin)feest van Rosey, zij was gisteren jarig en viert vandaag haar Sweet 16 met de familie. Gisteravond had ze feest met haar grote vriendenkring en waren er bijna 60 party-people aanwezig. Haar zus Indy is er niet bij, die geniet van een aantal dagen vakantie in Valencia

 

Challenges;

Creaties Suzan (op Facebook) - Babykaartje

Freshly Made Sketches - FMS651

vrijdag 30 augustus 2024

Mentorleerling Ise jarig.

Er was weer een jarige in de mentorklas deze week, Ise mocht 13 kaarsjes uitblazen. Ik maakte deze slimline kaart voor haar met Eline's dierenstickers die ik kreeg van Ingrid. Ze passen prima in de mal van Marleen en Ise vond het een schattige kaart.

Gisteren is mijn school = werklaptop gecrashed. Heel onhandig (zacht uitgedrukt), want dan kun je dus bijna niks meer. Mailen en berichtjes sturen en mailen via Teams gaat via de telefoon nog wel lukken, maar je kunt in de lessen niks laten zien op het digibord, het lukt niet om iets te printen en leerlinggegevens bekijken kan ook niet op de telefoon. De helpdesk wist ook niet wat er aan de hand was. Ik heb 2x een half uur aan de lijn gehangen met een servicemedewerker, maar zonder resultaat. Hopelijk gaat het vandaag lukken, anders krijg ik een leen-laptop. Best leuk al die technologie, maar het moet wél werken! :)


 

donderdag 29 augustus 2024

52 Weeks to Christmas, #35. Challenge: Gnomes.

De laatste donderdag van augustus en dat betekent dat we weer een nieuwe challenge voor je hebben bij 52 Weeks to Christmas. Ingrid was aan de beurt om het thema te kiezen en dat werd: Gnomes. Ik ging gisteren aan de slag en nam me voor om maar 1 kerstkaartje te maken. Maar toen zag ik de leuke sketch, waarbij het papier doormidden 'moest' en ontstonden er tóch 2 kaartjes. Maar toen ze klaar waren, bedacht ik me dat ik helemaal geen gnomes had gebruikt. Op het kaartje hierboven had ik namelijk een rendier met kadootjes geplakt. Beetje dom... Gelukkig was de lijm nog niet droog en mocht het beest eraf en de gnomes erop: opgelost!
En dit is het tweede kaartje. Daarop dus de andere helft van het geëmboste papier en grappige uiltjes met tekstje van Nobody Else. 

Ga je de uitdaging aan en speel je mee met onze challenge? Link dan jouw kerstkaart met gnomes onder het bericht dat morgen op het 52 Weeks to Christmas blog verschijnt. Dat kan t/m 22 september 20.00 uur, want de challenge duurt tot de zondag voordat de nieuwe challenge begint. Elk ander kerstkaartje kun je onder het bericht van vandaag inzenden. Mocht je inspiratie nodig hebben, bezoek dan het 52WTC-blog de kaartjes van alle DT-dames en onze gastdesigners te bekijken. Op het blog vind je ook de uitslag van de bingo-challenge van vorige maand.

Gisteren was een prima dagje en ik heb veel gedaan. Behalve appelplaatkoek (ipv appeltaart) heb ik ook nog appelflappen gebakken, want ik had appels (met kaneel en suiker) over. Niet verkeerd en heel het huis ruikt lekker.

Challenges;

The Paper Players - PP704 Sketch

Girlz Creative Christmas Challenge - Things with wings

The Holly and Ivy Christmas Challenge - Anything Christmas goes

52 Christmas Card Throwdown - Embossing


woensdag 28 augustus 2024

Kleurenkaartenteam: Legergroen met petrol.

Augustus zit er bijna op en op deze laatste woensdag van de maand is het weer tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina. Emily daagt ons vandaag uit, want zij mocht de kleuren bepalen, rekening houdend met het legergroen van vorige maand. Zij koos er petrol bij.

Ik maakte allereerst een slimline, soortgelijk aan die je afgelopen maandag zag, met de groet woordstans van StudioLight. Daarbij een gnome uit een knipvel dat ik kreeg bij mijn aankopen bij Noor&Zo. Perfect in de petrol kleurtjes.

Daarna maakte ik een simpel CAS-kaartje voor de challenge bij CAS on Friday. De 'hello'-stans is ook van StudioLight en die kreeg ik tijdens het Knutsels en Kadootjes weekend. De drie kruisje heb ik gewoon met een Sharpie getekend.

Ik had al een vierkant achtergrondje gestanst uit het legergroene camouflage papier en heb het meteen maar gebruikt voor nog een kaartje. Altijd handig voor de voorraad.

Natuurlijk ben ik nieuwsgierig wat er allemaal nog meer gemaakt is in legergroen/petrol, dus ik ga vandaag een blogrondje doen. Alle linkjes naar de deelnemers vind je op het blog van Martina. 

Vandaag géén school = werk! Zometeen naar de nagelstyliste, vanmiddag een kaartje maken en appeltaart bakken voor de verjaardag van mijn vader morgen en vanavond sporten. Tussendoor de klimop weer wat snoeien, want die groeit weer bijna tegen het houtwerk aan wat in het voorjaar netjes is geschilderd. Zou zonde zijn als dat beschadigd. Dus genoeg te doen op mijn vrije dag ;)

Challenge;

CAS on Friday - Sentiment only

maandag 26 augustus 2024

Nieuwe woordstans.

Twee weken geleden kocht ik deze gave woordstans van Studio Light. Ik had em al een tijdje op mijn verlanglijstje staan en bij Noor&Zo hadden ze weer een 'Tikkie live' waarbij je online kon bestellen met 20% korting en dus greep ik mijn kans. Ook de nieuwe giraffe Collectables van Marianne Design belandde in mijn digitale winkelmandje. Gisteren maakte ik deze slimline kaart met de grote letters en vlinders (heel, heel oud knipval van Marianne Design) en papier van Avec. Verder niet veel gefröbeld, maar wel veel werk verricht, zowel huishoudelijke taken thuis als even naar school geweest om alles voor vandaag klaar te zetten, want dat was er vorige week niet van gekomen. Niet erg om op de zondag even (anderhalf uurtje) te gaan: Luisterboek op mijn oren en niemand die stoort, dus ook het magazijn nog even geordend. Lekker gevoel om dat af te vinken. Bovendien zijn Rolf en ik lekker uit eten geweest gisteravond, ook heel relaxt! En nu op naar een lange werkdag, wel weer zin in!

Challenges;

Hobby Vision - Vlinders

Cupcake Inspirations - Birthday

zondag 25 augustus 2024

Dikke knuffel.

Vandaag weer een kaartje voor een collega. Ze heeft te kampen met een burnout, zou eigenlijk langzaamaan weer opstarten die schooljaar, maar dat gaat helaas niet lukken. Voorlopig zit ze nog thuis en hopelijk wordt ze een beetje blij van dit kaartje.

De Boerenerfdag was zeer geslaagd gisteren. Het was gezellig druk, we hebben veel aanloop gehad en het was heerlijk weer. Er was regen voorspelt, maar dat bleef uit en viel pas na 17.30 uur toen alles al was opgeruimd. Vandaag ga ik wat voorbereiden voor de lessen van morgen, maar ook relaxen, want het was  me het weekje wel....


Challenges;
Alphabet Challenge - K is for Kittens or Cats
Color Throwdown - dtd807


 

zaterdag 24 augustus 2024

Beterschap.

 

Vandaag laat ik een kaartje zien wat op de bus gaat voor mijn collega Kees. Hij heeft in de vakantie een motorongeluk gehad in Schotland en daarbij meerdere ribben en zijn schouder gebroken. Het heeft een aantal weken geduurd voor hij weer naar huis kon. Voorlopig nog geen school = werk voor hem....

Vandaag ga ik met een aantal collega's en leerlingen onze school promoten op de regionale Boerenerfdag. Dat is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij ieder jaar een ander boerenbedrijf in Altena zijn deuren open zet voor bezoekers. Lokale ondernemers en organisaties presenteren zich op de boerenmarkt. Jonge bezoekers kunnen bij onze kraam kleuren, hun hand in voelboxen steken en raden wat erin zit en een bloemstukje maken. Voor dat laatste heb ik mijn auto bomvol geladen en nog heb ik het idee dat ik iets vergeet, haha. Een vroegertje op de zaterdag, want we moeten ons om 07.45 uur melden...


Challenge;

Cas Colours & Sketches - #543



vrijdag 23 augustus 2024

Happy Birthday.


Ht is een heel intensieve week met het introductieprogramma, 4 oudergesprekken en wat troubles in de mentorklas en gisteravond was ik behoorlijk moe. Bankhangen doe ik niet vaak, maar van 18.00 tot 21.00 uur is het me gelukt. Daarna ben ik toch wat  gaan fröbelen en voorbereiden voor vandaag. Ik maakte 2 kaartjes met stempelafdrukjes van Craft Sensations, waaronder deze. Lekker simpel, beetje stoer, handig voor de voorraad. Het andere kaartje zie je morgen, dus graag tot dan. Ik ga me opmaken voor de laatste intro-dag....

Challenges;

AAA Birthday - Critters

Freshly Made Sketches - FMS650


 

donderdag 22 augustus 2024

52 Weeks to Christmas, #34-2024.

Week 34 van 2024 en ook op deze donderdag weer kerstkaartjes. Ik maakte die van mij gisteravond laat, want het introductieprogramma kostte veel energie en daarna had ik ook nog 2 oudergesprekken. Bovendien wilde ik 's avonds even bij mijn ouders langs, want mijn moeder had flinke buikgriep (gehad). Gelukkig gaat het nu beter met haar. 
Het werden 2 vrij snelle kaartjes. De eerste werd een shaker met grappig schudmateriaal (van vorig jaar bij de Action) en plaatjes van Bella Lulu. 
Daarna nog een kaartje gemaakt met een knipvel-plaatje van Marianne Design. Beide kaartjes bevatten papier wat ik eens heb gekregen. Het heeft een glimmertje en eerst vond ik het niet zo leuk, maar nu de kaartjes af zijn, vind ik het resultaat wel geslaagd. Zeker in combinatie met het strookje tekstpapier van Craft Sensations.

Doe je ook me aan onze uitdaging om jaarrond kerstkaartjes te maken? Link dan jouw creatie op
 het 52 Weeks to Christmas blog. Daar zie je vandaag kaartjes van Ingrid en Suzan. Maar ook de rest van de DT-dames heeft een inspirerend voorbeeld op hun eigen blog, dus kijk daar ook eens. 

Meespelen met de BINGO kan ook nog steeds, klik op het logo rechtsboven op het blog.

Vandaag dag 3 van het introductieprogramma en aansluitend een online gesprek met een mentorleerling die is geopereerd aan haar rug. Vanavond weer lekker sporten en daarna zal de energie wel op zijn :)


Challenges;

Girlz Creative Christmas Challenge - Shakercard

52 Christmas Card Throwdown - Theme Challenge snow people

Christmas Crafts All Year Round - August challenge
The Holly and Ivy Christmas Challenge - Anything Christmas goes

woensdag 21 augustus 2024

Alles wat groeit heeft aandacht gekregen.

En nog een kaartje met de materialen uit het 'Zonnige zomer'-pakket van Bella Lulu. 

Gisteren gestart met het introductieprogramma en de leerlingen weer ontmoet op school = werk. Het was erg leuk, maar ook behoorlijk intensief. Vandaag weer een lange dag met een gelukkig, afwisselend programma. Let's go!

Challenge;

Sketch 'N Scrap - #271



dinsdag 20 augustus 2024

Een zonnetje voor jou.

Nog een kaartje met het "Zonnige zomer" pakket van Bella Lulu. Met een toepasselijk,  zelf geprint tekstje. De randjes van het gele achtergrondpapier slordig met witte gesso ingesmeerd.
Vandaag komen de onderbouwleerlingen weer op school. Ik ben deze week alle uren bij mijn eigen mentorklas, hopelijk houden we het goed uit met elkaar, haha. Vandaag staan er informatieve uren, spelopdrachten en 2 uur zeskamp op het programma. 

Challenges;

Sketch Saturday - #757



 

maandag 19 augustus 2024

Reminder 'Kamperen' op het 4 Season blog.

Nog t/m vrijdag 30 augustus kun je meedoen met onze kampeer-challenge. Vandaag laten we, onze gastdesigners, Nelly, Daan en ik, een reminder zien om jullie te inspireren.

Dus haal de tent nog maar even van zolder, de caravan of camper uit de stalling of de vouwwagen uit de schuur! Dat mag in vorm van stempels, mallen, knipplaatjes, stencils, wat jij wilt. Ook de vormgeving en het kleurgebruik laten we aan jou over.

Toen Els afgelopen zaterdag kwam fröbelen, maakte ik deze 2 reminderkaartjes. Ze bevatten gnomes en bijpassende plaatjes uit een knipvel van Bella Lulu. Els gebruikte de rest van de plaatjes. Op het bovenste kaartje zien jullie de caravan (Collectables mal) van Marianne design.

Vandaag gaat schooljaar 2024-2025 van start. Voor mij begint meteen een drukke week van 6 dagen school = werk. Vandaag opstart met collega's, dan morgen t/m vrijdag het introductieprogramma en zaterdag ga ik met 3 collega's en wat leerlingen onze school promoten op de Boerenerfdag. Maar vanaf volgende week ben ik weer (bijna) elke woensdag vrij, want ik ga 0,8 werken, heerlijk!


zondag 18 augustus 2024

Reminder shakercard/schudkaart bij Knutsels en Kadootjes.

Nog t/m vrijdag 30 augustus kun je meedoen met de lopende challenge bij Knutsels en Kadootjes. We vragen tot die tijd om schudkaartjes. Ik maakte een kaartje voor Floor haar 4e verjaardag. Ik koos voor een knipvel-plaatje van een zeemeermin en combineerde het met bijpassende papiertjes en wat sea-life malletjes.
Verschillende soorten en kleurtjes schudmateriaal in het display en daaromheen de van harte-mal. Kijken jullie naar de schudkaartjes van mijn DT-maatjes op het KenK-blog? Wellicht doe je nog inspiratie op om (nog een keer) mee te doen...

Vandaag de allerlaatste vakantiedag, morgen start het nieuwe schooljaar. Ik mag in het plenaire overleg uitleg geven aan alle collega's over Taalbeleid, onze bieb op school en leesbevordering. Mijn collega José heeft al wat punten gemaild, ik ga me straks voorbereiden. Verder zien we wel wat de dag brengt.

Challenge;

Alphabet Challenge - J if for Juvenile (Young person or child)

zaterdag 17 augustus 2024

We zetten jou in het zonnetje.

 

Naast de pakketjes van IDEE&post heb ik ook nog heel wat Bella Lulu pakketjes. In de Corona-periode kwamen er regelmatig combi-aanbiedingen (papier, plaatjes, tekstjes, masks/stencils, etc) uit waar dan online workshops bij gegeven werden, die kon je ook later terugkijken. Op een gegeven moment was het niet meer te doen om alles bij te houden en vond ik het ook niet leuk om precies hetzelfde te maken als het voorbeeld van de online workshop en belandden de pakketjes in mapje boven in mijn hobbykamer. Eén van die pakketten is 'Zonnige zomer' en daar ben ik afgelopen week mee aan de slag gegaan. Verschillende kaartjes gemaakt met de zonnebloemen en dit is er één van. 

Vanochtend komt Els fröbelen en bijkletsen, gezellig. En vanaf 16.00 uur zijn Rolf en ik uitgenodigd voor een tuinfeest bij oud-collega Liesbeth. 


Challenge;


vrijdag 16 augustus 2024

Bedankt.

Toen ik het adres van Lore vroeg aan Ank, wilde ik ook graag haar adres weten. Toen ik het ontving, schreef ik terug dat we onze vakantie bij haar in de buurt hadden geboekt en vroeg ik of ze nog leuke uitjes wist in de omgeving. Ank stuurde een heleboel tips, waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Dat verdient een bedank-kaartje en dat zie je hier. Papiertje uit een oudere IDEE&post gecombineerd met nieuwere van Craft Sensations en de tekstmal van Joy! Ik kreeg al een mailtje van Ank dat ze de kaart erg leuk vond.

Challenge;

Cheerful Sketches - sketch augustus (2e inzending)




 

donderdag 15 augustus 2024

52 Weeks to Christmas, #33-2024.

 





Week 33, op de helft van augustus en ook op deze donderdag zie je weer veel kerstkaartjes voorbij komen. Hier tref je er weer 2 aan, dit keer speelt de kleur blauw een hoofdrol. Ik koos voor de kerstman en rendier met bijbehorende tekstmallen (Collectables van Marianne Design) en met de vierkante nesting-dies van Creative Craftlab / Studio Light sneed ik de Craft Sensations achtergrondpapiertjes.
Enkel nog wat plaksteentjes erbij en klaar. Vrij rustige kaarten, de resultaten bevallen me wel. 

Doe je ook me aan onze uitdaging om jaarrond kerstkaartjes te maken? Link dan jouw creatie op het 52 Weeks to Christmas blog. Daar zie je vandaag kaartjes van Ingrid en Suzan. Maar ook de rest van de DT-dames heeft een inspirerend voorbeeld op hun eigen blog, dus kijk daar ook eens. 

Meespelen met de BINGO kan ook nog steeds, klik op het logo rechtsboven op het blog.

Ik ga straks even naar school = werk, vanmiddag mag ik gaan relaxen bij de schoonheidsspecialiste en vanavond nemen Rolf en ik Daniëlle en Remco mee uit eten. Ik wens jullie (ook) een fijne dag!

Challenges;

Girlz Creative Christmas Challenge - Blauwe kaart

52 Christmas Card Throwdown - Colour Challenge


Sweet Sketch Wednesday - Sketch #284


Merry Little Christmas Challenge - Anything goes

The Holly and Ivy Christmas Challenge - Anything Christmas goes

ABC Christmas Challenge - R is for Rudolph