vrijdag 28 februari 2014

Man van de wereld.

Vandaag een stoere mannenkaart met de gave stans van Marianne Design. Samen met de leuke digitekst van Cards and Scrap, het papier van Graphic45 en de naaimachine is dit het resultaat. 
Vanmorgen creatief geweest met 15 VMBO-ers: een workshop Mixed Media verzorgd. Dat was leuk en gezellig en voor mij een mooie afsluiting van de werkweek zo net voor de vakantie :)
Challenge;
Cards and Scrap - Sketch en digi tekst.

woensdag 26 februari 2014

Kleurenkaartenteam: zachtroze en lichtgrijs.

We zijn al bijna aan het einde van februari en vandaag is de laatste woensdag van deze maand. Dat wil zeggen: KKT-dag, ofwel kleurenkaartenteam-dag bij Martina. De kleuren werden deze keer bepaalt door Sandra W. en zij koos voor zachtroze en lichtgrijs. Geen makkelijke kleurtjes vind ik, maar na wat zoeken is het gelukt. De Collectables-katten van Marianne Design leveren weer een grappig silhouet-plaatje op. Omdat ik het wat 'soft' vond in de zachte kleurtjes, heb ik nog wat spetters en lijntjes aangebracht. Het is nog steeds geen kaartje in mijn stijl, maar ik ben wel tevreden. 
Wil je meer creaties zien in zachtroze met lichtgrijs? Kijk dan bij Martina, daar vind je de linkjes naar de medebloggers.
Challenge;
Sketch Saturday - Week #298
p.s. Leuke sketch is dit weer, vind je niet?! Het is er weer eentje van Sketch Saturday, zoals je ziet en met de vorige stond ik in de top 3 met het kaartje voor een zwangere ex-collega.

dinsdag 25 februari 2014

Bloemwerk.

Wat een bizarre dagen.... Van Quint's gezellige kraamfeest afgelopen zaterdag naar de afscheidsdienst van de man van mijn collega gisteren. Het dubbele is dat beide gelegenheden met de kleur turquoise te maken hebben. Zondag maakte ik 4 bloemstukken voor de uitvaart. Daarvan waren er 3 in wit met turquoise en hierboven zie je er een stukje van. Gisteren was een indrukwekkende bijeenkomst, zo eerlijk, puur en persoonlijk. Een voorrecht om erbij te mogen zijn, iets wat je nooit meer vergeet.
Het vierde bloemstuk mocht ik maken namens het Ropateam van onze school, de Buitenbeentjes. Daarvoor gebruikte ik in de kleurtjes van het team: rood/wit/blauw. De gelegenheid is niet leuk, maar het blijft heerlijk om met bloemen aan de slag te mogen. Bloemsierkunst blijft een mooi vak!

Wat ik voor Quint gemaakt heb, zien jullie binnenkort.

zaterdag 22 februari 2014

12½ jaar getrouwd.

Hiep, hiep, hoera voor Esther en Peter. Afgelopen week waren zij 12½ jaar getrouwd. Samen met de kids gingen ze gezellig naar Euro Disney. Maar ze zijn weer thuis en dus heb ik gisteren een bloemstuk met kaart afgegeven. Het bloemstuk staat niet op de foto, de kaart wel en zie je hierboven. Weer zo'n leuke sketch en dan komt het snel goed.
Zo, wij zijn net terug van Quint's kraamfeestje en nu gaan we lekker pannenkoeken eten bij Yuri en Sanne. Daarna naar het café, want 'mijn Rolf' gaat optreden met zijn band vanavond. Het is dus een drukke, maar gezellige dag vandaag!
Challenge;
Mojo Monday - Sketch 333

vrijdag 21 februari 2014

2 x Verhuiskaart.

 
D'r vielen laatst 2 verhuiskaartjes in de bus. Prima reden om aan de knutsel te gaan :) Voor beide kaartjes heb ik een leuke sketch uitgezocht en ze zijn gemaakt met wat restjes papier, o.a. wat Country Home papier van Marianne Design. De tekst op het onderste kaartje komt van Cards and Scrap. Binnenkort nog een verhuiskaartje, maar morgen eerst eentje voor een 12½ jarig huwelijk. Graag tot dan en fijn weekend alvast!
Challenges;
Sweet Sunday Sketch Challenge - SSSC 207
Sketchy Colors  Sketch 198

donderdag 20 februari 2014

Condoleance kaartje.

Afgelopen zondag mocht ik corsages maken voor mijn collega en haar ernstig zieke man, omdat ze hun huwelijksbelofte hernieuwd uitspraken richting elkaar. Een bijzondere dag, geregeld door hun kanjers van kinderen. Vandaag valt dit condoleance kaartje bij haar en haar kinderen in de bus. Zo verdrietig, weer een prachtig mens die de strijd tegen kanker verliest....
Misschien een wat ongebruikelijk condoleance kaartje, maar wel passend bij dit geweldige gezin. Geen sombere teksten of kleurtjes, wel met turquoise én de spelden die ik ook in de corsages had verwerkt.
Challenge;
Cardabilities - Sketch #93

dinsdag 18 februari 2014

Gastdesigner in de lift...

Bij De Lift Challenge had ik uitdaging #58 gewonnen met dit kaartje. Daarom kreeg ik van het Lift-team de uitnodiging om gastdesigner te zijn bij de komende challenge. En wat een leuke kaart heeft Marjan uitgezocht, zeg!

Dit is de originele kaart van van Melissa Phillips en ik heb er een turquoise draai aan gegeven. Paste mooi bij de corsages van afgelopen zondag.... 
De overige voorbeelden van het DT zijn heel divers, het bewijs dat je weer alle kanten op kunt met deze gave te liften kaart. Doe gezellig mee, je kunt tot zaterdag 1 maart 12.00 uur inzenden!

maandag 17 februari 2014

Zwanger.

Een oud collega en ex-loopster van het RoParunteam (de Buitenbeentjes) van onze school is zwanger. Dat verdient een kaartje en zeker naar aanleiding van de aankondiging van het leuke nieuws is de babysok wel heel toepasselijk;
Wij worden pappa en mamma!!
Om het kaartje een beetje stoer te maken, heb ik als accent nog wat zwarte spetters toegevoegd. Misschien had ik de 'naden' van het papier nog even kunnen stikken met zwart garen.... ?!
Challenge;
Sketch Saturday - Week #297

zondag 16 februari 2014

Corsages.

Vandaag is een collega jarig. Haar man is ernstig ziek en samen met de kinderen genieten ze maximaal van elke dag. Twee weken geleden schreef ze het volgende: Mooie herinneringen maken, dat gaan we doen!  Dat hebben onze kinderen heel goed begrepen! Ze hebben voor ons een prachtige dag geregeld!  De trouwambtenaar komt naar ons en wij gaan onze huwelijks-beloftes hernieuwen in het bijzijn van familie en vrienden! Wat een mooi idee!
Zeker een mooi idee en die prachtige dag is vandaag, op haar verjaardag. Voor het bruidspaar en hun 2 kinderen maakte ik vanmorgen deze corsages. Helemaal passend bij de bruidstaart, de strikken aan de gastenbankjes en (het belangrijkste) hun outfits. Zojuist heb ik het doosje afgegeven, ze waren er erg blij mee! Diep respect voor dit bijzondere gezin <3


donderdag 13 februari 2014

Cow are you?

Zoals beloofd nog een rond kaartje. Dit keer CAS met digi's van DeeDees. Klein stukje jeans designpapier, wat brads vanTim Holtz en een touwtje maken het tot een grappig kaartje, nietwaar?!
Challenge;
CAS on Sunday - #26 Making the rounds

woensdag 12 februari 2014

With love.

We komen dichter bij Valentijnsdag, tijd voor lieve kaartjes. Dit keer een ronde, met stempel van Hema, stukje dp uit FLOW magazine en een strik. Oh ja, en wat sequins en bloemetjes. Voldoende voor een lief kaartje. Morgen nog een rond kaartje, dan wat meer CAS....
Challenges;
Bij Oma Dee - Ronde kaart
Cards and Scrap - Grote strik

dinsdag 11 februari 2014

Birthday boy.

De te liften kaart bij de Lift Challenge is weer een hele gave. Het origineel is van Betsy Veldman en het is een stoere jongenskaart. Daar past het Graphic45 papier prima bij naar mijn idee. Samen met de stiksels en ribbelkarton wordt ie nóg stoerder. Birthday is gestanst met een Sizzix mal en BOY met de MFT letterstansen. Ik ben tevreden, wat vinden jullie?
Challenges;
Lift Challenge - #59
The Crafty Bloggers Network - All about boys

maandag 10 februari 2014

All you need is {love}.

Ook vandaag maar weer een kaartje met papiertjes uit het Graphic45 blokje. (morgen trouwens weer, maar daar moet je nog even op wachten...) Dit keer met de leuke nieuwe Collectables van Marianne Design, de snoezige katten. Achter de poezenbeesten wat sterren, lichtjes met de Distresser en een mask aangebracht. Eromheen wat droodles met een fineliner getekend en MD poststempels in de hoek. Het tekstje is van een andere stempelset, maar geen idee van welk merk? De rest spreekt voor zich.
Tot morgen, dan gaan we weer op de jongenstour en in de lift....
Challenge;
Cardabilities - Sketch #92

zondag 9 februari 2014

Liftchallenge en Catch the Bug Challenge gewonnen.

Vorige week won ik de Lift Challenge met deze kaart. Bij Harlekino mocht ik een mooie prijs uitkiezen; ik koos voor de schaar van Tim Holtz. Heel fijn, want die knipt moeiteloos door dikke materialen en bij het knippen van kleverige materialen (dubbelzijdig of foamtape) blijft er niets aan de schaar plakken, helemaal top!
Vandaag kreeg ik een berichtje dat ik winnaar ben bij Stella's Says Sketch Challenge. Met mijn kaartje in donkergroen met roze voor het KKT werd ik 1e en daarom mag ik maar liefst 7 digi's bij Bugaboo uitzoeken. De afdrukjes zie je vast op mijn blog terug ;)

3 rozetten.

Afgelopen vrijdag was Nel(ly) jarig en voor haar maakte ik deze kaart. Ze houdt van rood/wit/blauwe papiertjes, dus ik ging op zoek. Ik kwam uit op het Empire designpapier van Kaisercraft en daarmee heb ik (met een Tim Holtz mal) 3 rozetten gemaakt. Wat 'droodles', steentjes en een tekststempeltje van CC Design, maken het tot een CAS kaart. Achteraf bedacht ik me dat ik het rood heb vervangen door oranje, maar dat zal de jarige niet erg gevonden hebben, hoop denk ik...

Challenges;
Clean and Simple - Sketch 278
AnMa Creatief - Aantal 3

zaterdag 8 februari 2014

Love.

Gisteren trouwden Martine en Remy. Bij de uitnodiging voor het feest zat een verzoekje om een kerstboomhanger te maken. Ik had hiervoor al vóór Kerst een ijskristal gemaakt van strijkkralen, maar verder nog niets mee gedaan. Tot ik gistermiddag op het idee kwam om er schaatsjes bij te stansen, omdat het bruidspaar dol is op schaatsen.
Ik heb de schaatsjes en ijskristal op een envelopje van Tim Holtz geplakt. Eronder een stukje van het nieuwe 'Noir & Blanc'-papier van Marianne Design. Ook de tape-jes zijn van MD. Met de Hema-lettertang de datum erop verwerkt.
Om een wensje achter te laten, beplakte ik een kraft label ook met een stukje papier en de wantjes. Doordat de foto met flits is genomen, zie je niet goed dat er 'M&R' en 'Love' met de lettertang op staan. Het label stopte ik in het envelopje.
Omdat de hanger bij binnenkomst meteen 'de boom in kon', beplakte ik ook nog een simpele, witte envelop om geld in te doen. Hetzelfde designpapier, gecombineerd met rode accenten.
Challenges;
Marianne Design Challenge Blog - Cadeau envelop
Mojo Monday - Sketch 331

vrijdag 7 februari 2014

Happy b-day.

Het papierblokje van Graphic45 doet het goed, alweer een kaartje met dit mooie papier. Een simpele sketch, lettermallen van MFT, stukje lint en de fineliner.... meer was er niet voor nodig. Nu nog een jarige, hihi. Geen probleem; er staan er 4 op de kalender vandaag en morgen. Dus jullie gaan nog meer verjaardagskaarten zien!
Challenge;
Sweet Sunday Sketch Challenge - #205

woensdag 5 februari 2014

Easy ride.

Op mijn verjaardag (in november) en met Kerst heb ik heel veel malletjes gekregen. Onder andere deze leuke fiets, een Creatable van Marianne Design. Hoogste tijd om er iets mee te doen!! Voor deze kaart heb ik em alleen gestanst en niet geëmbost. Daardoor lijkt het een silhouet, ook door het zwarte papier. Helemaal blij met m'n nieuwe lettertang, dus ook hier weer gebruikt. Grappig dat er niet alleen letters, maar ook een sterretje (en hartje en muzieknootje) mee te maken is. Paste wel bij het designpapier van Graphic45.
Challenge;
Sketch Saturday - Week #295

dinsdag 4 februari 2014

Lots of love.

De voorgestanste hartjes van Dutch Doobadoo zijn leuk! Gisteren zag je er al 2 op mijn kaart, vandaag maar liefst 3. Ook voor dit kaartje weer de Hema-lettertang gebruikt, wat restjes papier en een stukje washi-tape.
Challenge;
Clean and Simple - Sketch 277

maandag 3 februari 2014

For you.

Een nieuwe week met een drukke agenda. Maar gisteren heerlijk wat gefröbeld en een aantal kaartjes ingepland op mijn blog. Onder andere deze met afdrukje van Penny Black, papiertjes van Graphic45 en hartjes van Dutch Doobadoo. Fijne dag en tot morgen!
Challenge;
Papertake Weekly - Sketch
Penny Black Saturday Challenge - For someone special

zondag 2 februari 2014

Odd card....... andere vorm!

Het is de eerste zondag van de maand en dan gaat bij Anyone for Anya de nieuwe uitdaging van start. Voor februari is de challenge; ODD card, oftewel maak een kaart in een andere vorm. Dat kan een cirkel, ster of driehoek zijn, maar ook easelcards, vouwkaarten en doorkijkkaarten zijn welkom. Zolang het maar niet rechthoekig of vierkant is.
Ik heb gekozen voor een 'Tri-shutter' kaart, het patroontje is op internet veel terug te vinden. Bij Cards and Scrap is de duidelijke, volledige beschrijving hier te vinden. Het designpapier herken je ondertussen wel: het is van Authentique. de stempeltjes zijn van CC Design en het brede tape en de tekst 'With love' komt van Hema.
Zin om mee te doen? Creëer dan jouw 'odd card' en maak kans op één van onderstaande prijzen;
  • Flourish With a Bling $15AUD
  • Doodlecraft
  • Bugaboo Stamps (7 digi's)
  • Tiffany Doodles (3 digi's)