dinsdag 31 oktober 2023

EEEK!

De laatste oktober-dag en ik laat nog maar een Halloweenkaartje zien met de leuke spulletjes die ik overnam van Margriet. Normaal enge kaartjes met dit onderwerp, maar deze zijn best cute. Ik ben er dol op en ook al is Halloween straks voorbij, heb ik morgen nog een kaartje in dit thema om te laten zien. Kan wel, toch?

Vandaag een creatieve werkdag: paar uurtjes bloem met de 2e jaars en vervolgens Kunst en Cultuur lessen in klas 1. Daarna overleg en een hoekje inrichten voor de komende Paarse Vrijdag in onze schoolbieb. Wel op tijd weg, want eind van de middag kan ik eindelijk terecht bij de fysiotherapeut. Ik heb nog steeds last van mijn rechterschouder en de chiropractor heeft me nu doorverwezen naar een sportfysio. Hopelijk kan zij mij helpen....

Challenges;

maandag 30 oktober 2023

Spooky Hiep Hiep Hoera.

 
Vandaag laat ik nog een kaartje zien dat ik maakte met de toffe spulletjes die ik overgenomen heb van Margriet. Een paar plaatjes, tekstje van Nobody-Else en een cirkel uit het leuke papier, beetje schuiven, plakken en klaar!

Gisteren was een lange dag, niet alleen vanwege het uurtje extra. Ik ging gisterochtend met Mels richting Rotterdam, waar we hoorden dat Anne-Marie naar huis mocht. Voordat alles rond was, we weer in Brabant waren en ik thuis, was het einde van de middag. Gelukkig 's avonds nog even ontspannen kunnen fröbelen. 

Challenge;

Color Throw Down - ctd766



zondag 29 oktober 2023

Gastdesigner bij Kaartjes Inspiratie Challenges.

 

Een tijdje geleden stond mijn TROUWKAARTJE in de top 3 bij Kaartjes Inspiratie Challenges en daarom mag ik deze maand gastdesigner zijn. De huidige uitdaging is: Maak een ronde kaart en ik koos ervoor om er eentje te maken met de zonnebloem-gnomes van Bella Lulu. Het werd een opkikker-kaartje, waarvan ik er de laatste tijd veel nodig heb.

Vandaag weer met Mels en Quint richting Rotterdam. Het gaat steeds een beetje beter met Anne-Marie en wellicht komt ze snel naar huis. Ook daar zullen we nog mantelzorgen, want na deze ingreep met deze wond kan ze zelf nog niet zo veel. De komende 5-6 maanden mag ze nog niet veel (niet tillen, geen autorijden, etc.) en het herstel gaat minimaal 3 maanden duren....



zaterdag 28 oktober 2023

Spooky.

Van Margriet kocht ik wat knutselspulletjes over en tja... vooral in het Halloween thema. Ik nam o.a. een pakje ephemera, hartstikke leuke plaatjes en bijbehorende tekstjes. Meten mee aan de slag gegaan en een aantal toffe kaartjes kunnen maken, waaronder deze.

De drukke werkweek zit er weer op. Volgend weekend hebben we én een studiedag en vrijdag en zaterdag open dagen. Het kan dus nóg drukker, haha. Maar nu weekend, vandaag wat dingetjes op mijn to-do lijstje proberen af te vinken en vanavond naar Roberto Jacketti & The Scooters in Xinix. Deze keer heb ik geen bardienst, dus kan ik een keertje heerlijk dansen en meezingen in de zaal.

Challenges;

AAACards - Any spooky goes

Cas Colours & Sketches - CCS#523


 

donderdag 26 oktober 2023

52 Weeks to Christmas, week 43. Challenge: Liftkaartje Rosina.

 
De laatste donderdag van september en dat betekent een nieuwe challenge op het 52 Weeks to Christmas blog. Om Rosina in ere te houden dagen we je uit om onderstaand kaartje van haar hand te liften:
Het is misschien wat ingewikkeld om na te maken met de vele papiertjes en vlakjes, daarom heeft Ingrid er een sketch van gemaakt:


Dat moet gaan lukken, toch?! Dankzij de sketch is het wellicht veel duidelijker...


Op mijn andere 2 kaartjes dezelfde papiertjes van Bella Lulu gebruikt als op het liftkaartje. Hier wat goudkarton erbij voor de challenge van GCCC en de leuke plaatjes voor de challenge bij 52CCT. 



Ga je de uitdaging aan en lift  je Rosina's kaartje / de sketch voor deze challenge? Link dan jouw kaart onder het bericht dat morgen op het 52 Weeks to Christmas blog verschijnt. Elk ander kerstkaartje kun je onder het bericht van vandaag inzenden. Mocht je inspiratie nodig hebben, bezoek dan het 52WTC-blog om de labels van alle DT-dames en onze gastdesigners te bekijken.

Gisteren bij ons Anne-Marie op visite geweest in het ziekenhuis in Rotterdam. Ze was blij om de kinderen te zien, maar het bezoek kostte veel energie. Gisteravond is mijn oudste zusje even langs geweest. De rit was voor mij best intensief, het regende flink en vooral op de terugweg waren er veel files. Gelukkig waren we op tijd terug voor de kampioens-huldiging van Mels bij de voetbal. 

Challenges;

The Holly and Ivy Christmas Challenge - Anything Christmas goes

Girlz Creative Christmas Challenge - Goud en/of zilver.

Sunday Stamps - Sketch

52 Christmas Card Throwdown - Christmas cup



woensdag 25 oktober 2023

Kleurenkaartenteam: Appelblauwzeegroen met roest.


We zijn alweer toe aan de laatste woensdag van oktober en dat betekent: KKT-dag bij Martina. Chantal mocht de kleurtjes voor deze maand bepalen, en zij koos voor roest bij het appelblauwzeegroen van vorige maand. 

Ik maakte 2 kaartjes met de leuke brievenbus van Avec, de tekstjes zijn van Nobody-Else.

Dit was de kleureninspiratie-foto. Er doen weer heel wat deelnemers mee, ik hoop dat ik vandaag wat tijd heb om langs te komen. Maar vanmiddag ga ik met neefjes Mels en Quint naar mijn zusje. Maandag en gisteren kon ze het nog niet aan om de kinderen te zien, ze had teveel pijn en was oververmoeid. 

Ook benieuwd naar de andere creaties in de kleurencombi van deze maand? Kijk dan op Martina's blog voor de linkjes.
Challenges;

Sketch 'N Scrap - Card sketch #251

dinsdag 24 oktober 2023

Een BIJzondere dag gewenst.

 

Afgelopen zondag was Mariken jarig en voor haar maakte ik dit kaartje. Ik stopte het gisteren in haar postvak op school = werk, een dagje te laat, maar dat mag de pret niet drukken. Met de leuke gnomes en bijtjes van Bella Lulu werd het een vrolijk kaartje. Het middengedeelte is bewerkt met een embossingmal:
En bij het kaartje toepasselijke handcreme en een klein regenboog-kaarsje. Ik heb Mariken niet gezien gisteren, dus waarschijnlijk vindt ze het pakketje vandaag pas.... 
De operatie van mijn zusje is goed gegaan. De hartkleppen zijn vervangen en ook een stukje aorta. Een fikse ingreep, maar de chirurg was erg tevreden. Anne-Marie was gisteren nog heel slaperig en alleen ons pa en ma zijn geweest. Morgen gaan we vragen en bekijken of er weer bezoek mogelijk is. 

Challenges;

Sketch 'N Scrap - World Card Making Day sketch #2




maandag 23 oktober 2023

Nog eentje voor Rover.

Gisteren heb ik het Lego Vikingschip met de labeltjes én de vlaggenlijn afgegeven bij collega Bart en zijn vrouw Verena. Ik was met neefjes Mels en Quint op weg naar hun moeder/mijn zusje in het Erasmus Rotterdam en heb baby Rover heel eventjes gezien bij de deur. Op een later tijdstip gaan Rolf en ik nog op kraamvisite en krijgen ze nog een door mij bedrukt rompertje met dit kaartje erbij. Omdat het naar aanleiding van een sketch-challenge is, laat ik het alvast zien.

Vandaag is de spannende dag, waarop de openhartoperatie van mijn zusje gaat plaatsvinden. Het is inmiddels de 4e keer dat ze nieuwe hartkleppen krijgt en dit keer zijn het mechanische, dus voor de rest van haar leven. We duimen maar dat alles goed verloopt...

Challenges;

zondag 22 oktober 2023

Stempel je achtergrond bij Knutsels en Kadootjes.

 

Vandaag gaat de nieuwe challenge van start bij bij Knutsels en Kadootjes . De komende 4 weken dagen we je uit om een kaartje te maken waarop een zelf gestempelde achtergrond te zien is. Op mijn voorbeeldkaartje gebruikte ik Distress oxide inkt met daarop stempels van Ciou Bella paper. Die kocht ik in de herfstvakantie tijdens ons bezoek aan Zutphen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Op het K en K blog zie je heel diverse voorbeelden voor deze uitdaging, neem gerust een kijkje. Meedoen met deze challenge kan t/m vrijdag 17 november, we zijn benieuwd naar jouw creatie(s).

Vandaag wordt mijn jongste zusje opgenomen in het Erasmus Rotterdam. Morgen wordt ze geopereerd en krijgt ze (weer) nieuwe hartkleppen. Een spannende openhart operatie, vooral voor haar, maar ook voor haar zoontjes en ons als familie. 


zaterdag 21 oktober 2023

Vlaggenlijn voor Rover.

 

Voor de geboorte van Rover maakte ik, naast DIT kaartje, ook een vlaggenlijn. Het past bij het geboortekaartje in Vikingstijl. 
Voor het gezamenlijke cadeau met de collega's maakte ik labels, waarop ze een gelukswens konden schrijven. Het werd een hele stapel en ook in het spaarvarken zat voldoende geld om een Lego Vikingschip te kopen en ook nog een gave houten spaarpot waar het resterende geld nog in kan.




vrijdag 20 oktober 2023

Mirte 1 jaar.

Hiep, hiep, hoera voor Mirte. Vandaag is haar eerste verjaardag en met de vrolijke papiertjes en plaatje uit een Xenos-pakket. Het één na laatste kaartje dat ik maakte hier in Holten. Het allerlaatste kaartje zie je komende woensdag, dat is voor de nieuwe challenge van Knutsels en Kadootjes en zie je zondag.

Gisteren lekker gewandeld en, aangezien Berry de brandweerman met ons op vakantie is, naar het internationaal Brandweermuseum in Rijssen geweest. 's Avonds bij de pannenkoekenbakker in Holten gegeten en daarna weer wat spelletjes op tafel, mooie afsluiter van de vakantie. Vandaag op het gemak ontbijten, auto weer inladen en naar huis.

Challenge;

Try Stampin' On Tuesday - TSOT628


donderdag 19 oktober 2023

52 Weeks to Christmas, week 42

Nog maar 67 dagen en dan is het kerst, de tijd gaat snel! Ook in deze herfstvakantie maakte ik 2 kerstkaartjes. Ik ben wel wat later op de donderdag om ze te laten zien, want ik had gisteren wel de lieve hertjes uitgestanst (de malletjes passen mooi in de kleine Sizzix sidekick stansmachine), maar de kaartjes niet af kunnen maken. Het was spelletjesavond en dat ging even voor, gezellig....
Het werden dus een slimline en een vierkante kaart. Voor de slimline bomen-papier van Xenos, voor het vierkante kaartje het 'Winter hyge' papier van Marianne Design. Ook zie je daar wat takjes, die leende ik van Eline's vogeltjes. Kerst-tekstjes heb ik niet bij me, daarom ontbreekt dat op het onderste kaartje. Komt thuis wel weer. Wel heb ik de MFT-letter-malletjes meegenomen, vandaar X-MAS op de slimline. 
Als je voor vandaag ook een kerstkaartje hebt gemaakt, link het dan op het 52 Weeks to Christmas blog om mee te doen met de wekelijkse uitdaging. Kijk ook voor meer inspiratie op het 52WTC blog, want daar zie je ook voorbeeldkaartjes van Ineke en Miranda.




Gisteren een leuke middag gehad in Zutphen. Een mooie stadswandeling gemaakt en heerlijk geluncht. Het weer zat erg mee, dat is extra fijn. We hadden dit uitstapje in de zomervakntie in gedachten, maar toen was het zo regenachtig, dat we het uitgesteld hebben tot nu. 
Vandaag de laatste vakantiedag hier in Salland, nog even genieten!

Challenges;

ABC Christmas Challenges - V = vertical

TGIF - #442 sketch

52 Christmas Card Throwdown - Colour Challenge


woensdag 18 oktober 2023

Niet schrikken.....

En hier het 3e kaartje dat ik maakte met Eline's Halloween-animals. Het werd een schattig verjaardagskaartje voor de voorraad. Met hetzelfde tekstje heb ik ook nog een kaartje gemaakt met de vogelverschrikker, vind dat ook zo'n leuke combi. Dat kaartje zie je later.

Gistermiddag zijn we wezen toeren op een gehuurde E-bike. Best grappig, maar het was best koud. Gelukkig was er onderweg voldoende horeca om warme chocomel of thee te scoren. Volgende keer (bij mooi weer) maar op onze echte choppers ;)

Challenge;


 

dinsdag 17 oktober 2023

Halloween-kaartje.

Met de afdrukjes die ik had ingekleurd heb ik nog 2 kaartjes gemaakt. Eentje daarvan zie je hierboven. Gisteren liet ik je het spookje zien, vandaag het katje. Schattig toch met die grote hoed op? De ster kleurde ik met een goudkleurige alcoholmarker, dat zie je niet op de foto helaas. Hier geen tekstje, misschien stempel ik die nog aan de binnenkant...

Wat leuk dat er weer fotootjes in de linkerbalk staan bij de bloggers, ziet er gezellig uit!

Challenge;

Sketch Saturday - sketch 736

 

maandag 16 oktober 2023

Reminder schudkaart op het 4 Season blog.

Nog t/m vrijdag 5 november kun je meedoen met onze schudkaart-uitdaging op het 4 Season Challenge Blog. En als je bij ons meedoet, kun je jouw creatie ook meteen linken bij 2 Sisters on the blog, want zij hebben toevallig dezelfde challenge deze maand.:)

Op mijn reminderkaartje de leuke Halloween-stempeltjes van Marianne Design. Eline's animals in het thema niet zo eng en met de bijpassende tekstjes worden ze nog liever. Ik koos voor een simpel uitgesneden vierkant kader, omdat ik het kaartje gisteren maakte op vakantie en ik heb geen stansmachine en ronde mallen en blisters meegenomen.
Het schudmateriaal is ook helemaal in stijl met spookjes, pompoentjes en vleermuisjes. Verder zitten er balletjes en staafjes in. De afdrukjes heb ik ingekleurd met alcoholmarkers.

Op het blog zie je meer inspirerende voorbeelden van onze gastdesigner Ingrid en mijn DT-maatjes Nelly en Daan. Doe gerust (nog een keer) mee!

Ik ben wat laat met mijn berichtje, want ik heb gisteren de laptop niet aan gehad. Gisteravond verschillende bordspellen gespeeld en niet meer aan bloggen gedacht. Vanochtend met Suus een extra rondje gewandeld, ze zit vol energie. Rolf en Berry zijn nu fietsen, ik ga nog even aan de slag met de rest van de afdrukjes. Vanmiddag gaan we naar Deventer of Zutphen...

Challenges;

2 Sisters on the Blog - Schudkaart

Sketch 'N ScrapWorld Card Making Day sketch #1