dinsdag 31 juli 2018

Surprise.

Gisteren zijn we weer thuisgekomen van ons vakantie-weekje in Zuid-Limburg. Na het opruimen van de spulletjes, het wegwerken van een minimale was (je draagt niet zoveel met het warme weer) en wat boodschappen in huis gehaald te hebben, heb ik heerlijk relaxt in de tuin mijn boek uitgelezen. Daarna ook nog maar het (bescheiden, kleine) zwembadje opgezet, dat was er nog niet van gekomen, maar gezien de vooruitzichten is het tocht wel fijn.. Gisteravond begon het toch te kriebelen en heb ik na 21.00 uur nog wat knutselspulletjes tevoorschijn gehaald. Onder andere dit kaartje gemaakt voor Saskia. Zij was tijdens de Dagkamp-week jarig en had nog geen kaartje ontvangen. Haar zoon heet Lion en vandaar dat ik dit nieuwe Collectable-malletje graag wilde gebruiken. Ze verwacht vast geen kaartje meer en erin verstopt een zit bloemenbon, dus misschien wel een dubbele verrassing :)
Challenge;
Paper Craft Crew - Sketch PCC300
Paper Craft Crew Sketch Challenge 300! Play along with the latest challenge by visiting www.papercraftcrew.com #stampinup #papercraftcrew #papercrafts #stamping #sunnygirlscraps #crafting #crafts #craft #creative #creativity #create #sketchchallenge #colorchallenge #inspirationalchallenge #tictactoechallenge

donderdag 26 juli 2018

52 Weeks to Christmas, #30 en challenge.

Vandaag is de laatste donderdag van de maand en start een leuke challenge op het 52 Weeks to Christmas blog. Epie mocht deze keer het thema bepalen en dat is: Maak een vrolijke kerstkaart met een stempel van een dier erop! 
Ik heb een beetje gesmokkeld en kant-en-klaar ingekleurde plaatjes van Lili of the Valley gebruikt. Die had ik maandagochtend nog snel gestanst en in mijn bak met knutselmaterialen gemikt. Ik wist niet of ik het ging redden om kerstkaartjes te maken deze week, maar ik had ze voor de zekerheid meegenomen. Designpapiertjes heb ik niet bij me, dus het ik zelf achtergrondjes gemaakt met Distress oxide inkt. 
Tekstjes heb ik zelf geschreven met de stiften die ik heb meegenomen en ik heb ze met een fineliner nog wat bewerkt. Het zijn 3 kleine kaartjes van 10 x 10 cm geworden, best schattig. En met het minimale aan knutselspullen is het toch gelukt. 
Kijk ook eens naar de mooie voorbeelden van mijn DT-maatjes op het 52 WTC-blog. Daar doe je vast inspiratie op. Meedoen met de challenge kan vanaf morgen, je kunt dan je kaartje linken onder het speciale blogbericht. Je wekelijkse kerstkaartje kan vandaag al gelinkt worden.
Challenge;
Sweet Sketch Wednesday - Sketch #141

woensdag 25 juli 2018

Kleurenkaartenteam: Oranje met grasgroen.

Ook op deze laatste woensdag van de maand doe ik weer mee met het kleurenkaartenteam van Martina. Dit keer wat later op de dag, simpelweg omdat ik er niet aan gedacht had. We zijn op vakantie en ik ben weinig in blogland te vinden. Vanochtend hebben we al heerlijk gewandeld en toen Rolf vanmiddag naar de Tour de France ging kijken (en ik kijk dan met een half oog mee), zag ik op Instagram wat kleurenkaartjes...,oeps. 
Ik heb één bakje met wat spulletjes bij me, dus ben toch even aan de slag gegaan. Het terras van ons vakantiehuisje is in de volle zon, dus geen straf om even binnen te zijn. En dan heb ik niet voor niks de mooie, nieuwe Rainbow stempels meegenomen :)
Deze keer mocht Chantal de kleurtjes bepalen en dat zijn 2 vrolijke: Oranje met grasgroen. Met rode en gele acrylverf creëerde ik de kleur oranje, het groen kwam zo uit de tube.Ik maakte meteen maar 2 kaartjes, omdat ik een A4-tje als ondergrond had 'gekliederd' en dat in stukjes heb gesneden.
Ik heb een ondergrond gemaakt met groene en oranje acrylverf en met verschillende stencils motiefjes in de tegengestelde kleurtjes erop gesponst. Ook nog wat witte verf gebruikt en daarna verschillende stempels in zwart erop afgedrukt. Met witte stift, zwarte fineliner en wat tekstjes het geheel afgemaakt.
Van het restje heb ik ook nog een labeltje gemaakt. Daarop heb ik wel wat extra kleurtjes gebruikt. 
We zijn net lekker uit eten geweest bij De Zwarte Madonna hier in Vaals. Toen we terugliepen naar ons vakantiehuisje begon het flink te regenen en het is daardoor heerlijk afgekoeld, heerlijk! Onze tijdelijke achtertuin, de golfbaan, was wel opeens verrassend leeg sinds dagen, haha.
Ik ga proberen nog wat kerstkaartjes te maken vanavond, want het is tenslotte donderdag morgen én er gaat een nieuwe challenge van start bij 52 Weeks to Christmas.....

maandag 23 juli 2018

Winnaars jubileum-FEEST-challenge Knutsels en Kadootjes.

Sinds gisteren is de nieuwe challenge van start gegaan bij Knutsels en Kadootjes, maar jullie hebben de uitslag van onze FEEST-challenge (met optie cijfers) nog tegoed. Wat een gave inzendingen waren er, zoveel mooie, feestelijke kaartjes hebben we gezien. Vanwege ons lustrum stellen alle DT-leden een prijsje beschikbaar, dus we mogen maar liefst 6 deelnemers blij maken.
Dit is het prijsje wat ik beschikbaar stel. Het zijn vrolijke papiertjes, lint, knoopjes en een stempelset + embossingmal van Woezel en Pip. Een gezellige set om kinderkaartjes te maken. En dit is de winnende kaart:
Ingezonden door Gerie (Scraptastische hobby), ik vind em zo leuk! Echt feestelijk en vooral origineel, wat een toffe flamingo-ijsjes en de grappige tekst: zo gaaf! Van harte proficiat, Gerie! Stuur je me je adresgegevens via colien@kpnplanet.nl, dan komt het pakketje zo snel mogelijk naar je toe.
Kijk ook eens bij mijn DT-maatjes, dan zie je welke leuke prijsjes zij gaan weggeven aan wie -> Hermien, Ingrid, Nelly, GerJanne en Monique


Reminder 4-Seasons challenge: Laat de zon maar schijnen.

Het is nog steeds volop zomer, dus hoe toepasselijk is onze uitdaging op het 4 Season Challenge blog: Laat de zon maar schijnen?! Er zijn al behoorlijk wat inzendingen, helaas ook sommige zonder zon, wel heel zomers, maar Nelly en ik willen toch echt een zon(netje) op je creatie zien. 
Nog tot volgende week vrijdag 3 augustus kun je meedoen met onze zonnige uitdaging op het 4 Season Challenge blog. Je ziet daar ook voorbeeldkaartjes van Nelly en onze gastdesigner Femminde.
Straks kom ik met nog een blogpost, dan worden de winnaars van de jubileum-challenge bij Knutsels & Kadootjes bekend gemaakt.
Challenges;
Freshly Made Sketches - FMS346

Cupcake Inspiratons - White, black & yellow

zondag 22 juli 2018

Nieuwe challenge bij Knutsels en Kadootjes: Sketch.

Vandaag gaan we op het Knutsels en Kadootjes blog van start met een nieuwe challenge. Dit keer heeft Hermien een leuke sketch uitgezocht die jullie mogen omzetten in jullie eigen creatie. Ik maakte mijn kaartje voor Indy (dat lijkt me duidelijk) die vorige week haar 13e verjaardag met ons vierde. De vrolijke papiertjes komen uit het Bright Freshness blok van de Action, lekker zomerse kleurtjes.
foto van Hermien Vaessen.
Dit is de sketch en op het K&K-blog zie je nog veel meer mooie voorbeeldkaartjes van mijn DT-maatjes. Ga gerust langs om inspiratie op te doen. Nog t/m vrijdag 31 augustus meedoen, dus je hebt ruim de tijd. We zien je kaartje graag terug!
En morgen plaatsen alle DT-leden de winnaars van de grote jubileum-FEEST-challenge. Het woord dat jullie moesten raden was LUSTRUM. Ik heb begrepen dat het voor sommigen wat zoeken was. Maar uiteindelijk zijn jullie erin geslaagd en hebben we morgen de uitslag. Om 9.00 uur te zien op onze blogs. 
Onze Dagkamp-week was erg geslaagd, ondanks de hitte hebben we een hele toffe week gehad met 82 kinderen. Zij komen elke dag op en neer naar het kamphuis, dus kunnen 's avonds lekker thuis eten, hun verhaal kwijt en slapen. Daarom heet het Dagkamp en door dit concept houden ze het de hele week vol. Een gedeelte van de leiding blijft slapen op de kampeerboerderij. We hebben hele gezellige avonden gehad met een heerlijk clubje, leuke herinneringen gemaakt!

donderdag 19 juli 2018

Hoera voor Nancy.

Hey, het is donderdag en dit keer geen kerstkaart(en) op mijn blog. We zijn op Dagkamp en daardoor ben ik even een weekje niet in blogland. Maar terwijl wij ruim 80 kinderen entertainen, wil ik jullie toch een kaartje laten zien voor de vandaag jarige Nancy van het 52 Weeks to Christmas DT. Net als het vorige kaartje zijn de ingrediënten een plaatje uit een knipvel, papier uit het Beary Cute blokje en het theekopje. Nancy, van harte proficiat en een fijne dag! En dat laatste geldt voor iedereen, natuurlijk!
Challenge;
Die Sketch-Tanten - Sketch 

zondag 15 juli 2018

Gastdesigner bij Do-al(l) Kreatives.

Vorige maand was ik winnaar bij Do-Al(l) Kreatives met mijn kaart in andere vorm. Het werd DEZE kersttrein met diertjes van Marianne Design. Daardoor werd ik uitgenodigd om gastdesigner te zijn bij de lopende challenge op het blog. Dit keer willen ze daar graag iets uit de keuken zien. Dat mogen kaartjes zijn, maar het hoeft niet. Je mag dus ook je zelfgemaakte taart of ander culinair hoogstandje laten zien. Ik heb het bij een kaartje gehouden met daarop een plaatje uit een knipvel van Marianne Design en de theepot en kopjes-malletjes.
In het kaartje een label met daarop een mooie tekst van Karin Joan. Als echte theeleut kan ik hier blij van worden, wat mij betreft is het altijd tijd voor (rooibos)thee.
Nog tot het einde van de maand kun je meedoen met de challenge en kijk voor inspiratie maar eens op het blog.

zaterdag 14 juli 2018

Kudo's.

Afgelopen zondag vierde Yuri (alvast) zijn verjaardag. Als fervent sporter, waaronder wielrennen, vond ik de 'Kudos' tekst wel erg leuk. Al een hele tijd geleden kocht ik de set Perfectly wrapped waar dit tekstje inzit. Fietsers delen hun ritten vaak via Strava en daar kunnen anderen weer op reageren en kudo's geven, een soort likes. De paperclip in vorm van een fiets past prima en daarbij maakt het gele lintje het kaartje af.
Challenge;
Feeling Sketchy - #196
Sketch #196

vrijdag 13 juli 2018

Nog meer afscheid van collega's...

Vorige week vrijdag heb ik nog meer ingepakte chocolade uitgedeeld bij het afscheid van collega's. Behalve dat er een aantal mensen verplicht moesten vertrekken, waren er ook nog drie die zelf een andere baan hebben gevonden, 2 van wie het contract afgelopen is en eentje die met pensioen is gegaan. Het werden 5 Ritter Sport doosjes en nog een Tony's...
Het patroontje voor het doosje vond ik >HIER< in deze video.
Op de achterkant heb ik een sluiting gemaakt 2 verhoogd opgeplakte rondjes en een stukje touw. Vier doosjes zijn persoonlijk gemaakt door de naam van de ontvanger erop te verwerken. Op de papiertjes met de hete luchtballonnen een tekstje 'Vaar-wel'. 

Deze was voor een collega die 'uit het goede hout gesneden is'. Al een paar jaar heeft hij het minder naar zijn zin op onze school, doordat zijn visie niet gelijk ligt aan die van de directie. Ik vind het dan ook super voor hem dat hij een nieuwe uitdaging heeft kunnen vinden binnen het ROC-WestBrabant en vanaf volgend schooljaar zijn kennis en kunde op een andere school kan laten zien.
De uitgesneden letters zijn verhoogd op geplakt en door deze techniek krijg je een mooie effect. Hiermee doe ik mee met de Eclips techniek challenge op het Crazy 4 Challenge blog

Dan was er nog Clemens, hij gaat met (vervroegd) pensioen. Samen met zijn vrouw heeft hij zijn monumentale boerderij verkocht en gaan ze op zoek naar een mooi plekje in de Oostenrijkse bergen om daar lekker te gaan genieten. Behalve docent is hij ook weerman en weerhuisjes-verzamelaar. Maar hij is ook dol op koekoeksklokken, vandaar dat ik de Craftable-mal van Marianne Design heb gebruikt op de Tony's wikkel. De tijd staat op 16.05 uur, dan gaat op school de laatste bel en die is voor hem voorgoed gegaan ;)
Afbeeldingsresultaat voor zwarte cross
Ik ga zo richting Achterhoek, samen met mijn zus een dagje naar de Zwarte Cross. Heb er erg veel zin in, kijk uit naar 'een bizarre mix van muziek, theater, motorcross, stunts en veel humor'! 
donderdag 12 juli 2018

52 Weeks to Christmas, #28.

Inmiddels zijn we weer aanbeland bij een volgende kerstkaartjesdonderdag. Deze week heb ik 2 simpele kaartjes gemaakt met Eline's Santa. Blijft een leuk malletje om als silhouet te gebruiken. Sinds vorig jaar december bezit ik ook de maan (eh... de mal van de maan, natuurlijk) en behalve bij Sint-knutsels past ie prima op een kerstkaartje.
De sketch was leuk, maar gespiegeld is ie nog leuker: Santa vliegt met zijn rendieren naar de maan toe en dan komt het stansje net nog iets mooier uit. Ander tekstje erbij en klaar.
Doen jullie ook mee met onze wekelijkse challenge? We zien je linkje graag terug op het 52 Weeks to Christmas blog, zodat we je creatie kunnen bekijken. Op het blog zie je ook de mooie voorbeeldkaartjes van Suzan en Ingrid en de uitslag van de schudkaart-challenge. Helaas waren er niet zoveel deelnemers, maar ja, het was ook wel erg warm om kerstkaartjes te maken...

Zo meteen ga ik nog een keer naar school = werk. Ik heb nog een paar klusjes te klaren en die wil ik niet bewaren tot het einde van de vakantie. Die laatste week zijn mijn collega Bart en ik altijd erg druk met de introductie, dus ik heb dan liever alle andere dingen klaar.
Vanmiddag is het (alvast) feest: nichtje Indy viert haar 13e verjaardag! En vanavond gaat Rolf weer optreden, akoestisch, dus kalm aan.
Challenge;
Sketch Saturday - #521