donderdag 29 juni 2017

Week 26 van 52WTC; challenge Engelen.

Zoals elke donderdag komt het DT van 52 Weeks to Christmas weer in actie. En omdat het de laatste donderdag is, hebben we weer een challenge voor je. Dit keer heeft Epie de uitdaging bedacht: gebruik 1 of meer engelen op je kaart. Dat viel niet mee, ik heb gezocht, maar kon geen enkel engeltje vinden in m'n collectie. Dus maar zelf engeltjes gestanst, geknipt en geplakt :-)
De papiertjes zaten ook bij m'n SU-bestelling die ik afgelopen dinsdag binnenkreeg, daar ging meteen de schaar in. Het zijn hele simpele kaartjes geworden, maar dat was nodig, want gisteren had ik veel op mijn klussenlijstje. 's Middags ben ik naar school geweest, omdat we een klassenuitje hadden: we gingen bowlen met m'n klas en 's avonds was er het laatste Dagkampoverleg.....Misschien iets te snel gemaakt...zie nu dat het rode papier op z'n kantje geplakt is...
Doe gezellig mee met een wekelijks kerstkaartje, wat je vandaag al kunt linken onder het blogbericht op 52WTC met alle engelen kaartjes van het DT of... maak ook een kaartje met 1 of meerdere engeltjes en link dat vanaf morgen t/m volgende week donderdag in het speciale blogbericht. 

woensdag 28 juni 2017

Kleurenkaartenteam: Olijfgroen en okergeel.

Dit is al weer de laatste woensdag van juni en dat betekent: KKT-dag bij Martina. GerJanne mocht de kleurtjes voor deze maand bepalen, maar omdat zij nog niet zo lang geleden aan de beurt was geweest, droeg ze de taak over aan. Els. Zij koos voor okergeel bij het olijfgroen van vorige maand. 
Ik moest gisteravond nog aan de slag voor het kleurenkaartenteam en besloot de gave 'Fresh fruit' stempelset van Stampin'Up te gebruiken. Ik kocht em bij Ingrid en gisteren viel de envelop in de bus. 's Avonds ben ik na het sporten meteen gaan stempelen, wat een toffe set is het! En de gekozen kleurtjes passen prima bij de peertjes en abrikozen, handig!
Ik begreep dat er in eerste instantie geen foto's te zien waren, dus even gecheckt en het juiste bericht zichtbaar gemaakt. Sorry voor het ongemak!
Wil je meer creaties zien in deze kleurencombinatie? Kijk dan bij Martina voor alle linkjes. 
Graag tot morgen, dan is het weer tijd voor een kerstkaartje....en is het onze trouwdag...

Challenges;
Knutsels en Kadootjes - Maak een kaart met je eigen gestempelde achtergrond
CAS(E) this Sketch! - CTS#227

dinsdag 27 juni 2017

Een zomers 'Hartelijk gefeliciteerd'.

Op het Marianne Design Challenge blog willen ze graag een zomerse verjaardagskaart zien. Ondanks dat het afgelopen zondag helemaal niet meer zo warm was, besloot ik om een strandkaartje te gaan maken. Geïnspireerd door Sanne's kaartje werd het dit kaartje. Ik heb er het Côte d'Azur papier voor gebruikt en de Craftables Tiny's castle set en Hartelijk Gefeliciteerd. De enamel dots maken het geheel af.
Challenges;
Marianne Design Challenge blog - Zomerse verjaardagskaart
En meteen ook maar weer eentje van het vakantiekaartjes-lijstje van mijn collega. Haar kleinzoon Ralph speelt graag in de zandbak, dus waren het emmertje, de schep en het zandkasteel helemaal van toepassing. 
Jullie zullen nog even moeten wachten op de foto's van de workshop die ik zaterdag volgde. Ik heb voor morgen een Kleurenkaartenteam-kaartje ingepland en voor donderdag natuurlijk een kerstkaartje. Daarom alvast deze collage, zodat jullie de kleurtjes al zien. Binnenkort meer, vooral de geniale tekstjes, haha!
Challenge;
The Paper Players - Sketch challenge #350 

maandag 26 juni 2017

Katten.

Een collega vroeg me of ik voor haar kinderen en kleinkinderen kaartjes wilde maken. Toen ik daarin toestemde, gaf ze me een lijstje met wensen voor 8 kaartjes. Bij allemaal wil ze er graag "fijne vakantie" op en bij elk te maken kaartje heeft ze namen en/of hobby's vermeld. Gisteren was het even een dagje om bij te komen (na een hele drukke week en de hoge temperaturen...) en ben ik aan de slag gegaan. Dit is dus de eerste, waarop '2 witte katten' mochten komen. De French Cats van Marianne Design kwamen meteen in m'n gedachten.
En bij CAS On Sunday  Friday vragen ze om een simpel kaartje met dieren. Daarom nog een extra kaartje, zonder al teveel poespas...of juist wel...ehm...katten, poezen... hoe dan ook, dit is em ;-)
Op naar een nieuwe (werk)week. Hier weer eentje vol (leuke) activiteiten. 
Oja, afgelopen zaterdag heb ik een gave workshop gevolgd bij Miranda v.d. Bosch. Degene die me volgen op Instagram of Facebook hebben al wat gezien, maar ik zal nog uitgebreid verslag doen op mijn blog. Je ziet de kleurrijke foto's binnenkort!
Challenges;
Cas On Friday - Animals
Paper Play Sketches - Sketch 45

donderdag 22 juni 2017

Week 25 van 52WTC.

Iets later dan normaal, maar hé....het is nog steeds donderdag, dus plaats ik toch nog even wat kerstkaartjes. Eerder kwam het er niet van om ze te maken, maar zo aan het begin van deze avond ben ik toch even aan de knutsel gegaan.
Twee kant-en-klare afbeeldingen van Lili of the Valley uitgestanst met m'n favoriete stiksteekjes-mal en er een oud pakket My Mind's Eye kerstpapier bij gepakt. Tot slot wat plaksteentjes en een tekstje van Boekenvoordeel en er zijn toch weer 2 kerstkaartjes voor de voorraad klaar.
Als DT-lid vond ik dat ik niet kon achterblijven met m'n wekelijkse kerstbijdrage, maar het is ook bedoeld om jullie te inspireren. Best leuk om met deze temperaturen kerstkaartjes te maken, hoor! ;-)
Zo, missie geslaagd! Ik mag weer naar de feesttent, hihi!
Challenges;
Christmas Card Challenges - Weekly card
Merry Monday Christmas Challenge - Use a bear at your Christmas card

Cheerful Sketch Challenge - Sketch juni


woensdag 21 juni 2017

Geslaagd.

Dit kaartje maakte ik voor een geslaagde. Beetje druk, maar dat is de sketch die ik uitgezocht had ook ;-) In het kader van Use your stuff heb ik er een oud pakket van BasicGrey bij gepakt. Daarin zitten allerlei papiertjes (die je ook al zag bij het Vaderdag-kaartje), maar ook stickers en kartonnen figuurtjes. Aan 2 zijden zie je washi tape.
Foto is wat flets, 's avonds laat gemaakt. Maar de kaart is inmiddels op de bus....
Challenge;
Feeling Sketchy - Sketch #171
Sketch #171
Cornelie - Use your Stuff (and show it)

maandag 19 juni 2017

Vaderdag.

Dit kaartje gaf ik gisteren aan mijn vader. Hij kreeg het namens ons allemaal bij het cadeau wat hij graag wilde: een cirkelzaagmachine. Sinds hij met pensioen is, leeft hij zich helemaal uit op houten creaties. Zo maakte hij gave tuin-etageres en is hij nu druk aan de slag om spelonderdelen te maken voor ons Dagkamp. Daar kan hij dus wel goed gereedschap bij gebruiken.
Voor Rolf was het een taaie dag, op zulk soort momenten wordt zijn vader extra gemist....
Challenge;zondag 18 juni 2017

Feest bij Dutch Card Lovers.

Het designteam van Dutch Card Lovers viert feest: zij bestaan 8 jaar en dat wordt gevierd. Allereerst met allerlei feestelijke voorbeeldkaarten voor de komende challenge:  maak een creatie waarin vlaggetjes en/of ballonnen voorkomen. En om het extra feestelijke te maken hebben ze deze challenge maar liefst 3 sponsors zodat de Top 3 allemaal een prijsje wint en ook alle drie mee mogen draaien als Gastdesigner. 
Deze keer was ik gastdesigner en heb ik deze voorbeeldkaart gemaakt. Met een mal van Docrafts stanste ik het zwarte gedeelte. Na 3 pogingen lukte het me om em fatsoenlijk uitgesneden te krijgen, dat viel niet mee... Door verschillende achtergrondpapiertjes in felle kleurtjes te gebruiken, is het een vrolijk geheel geworden. De enamel dots maken het af.

vrijdag 16 juni 2017

Groetjes in de lift.

Vandaag was ik wat vroeger thuis uit school en besloot ik om op de valreep mee te doen met de LiftChallenge. Deze keer was de uitdaging om zelf een achtergrond te maken met embossing en gedeeltelijk in te kleuren met waterinkt. Ik koos voor vlinderstempeltjes van de Action, nadat een eerdere poging met een zonnebloemstempel niet helemaal naar mijn zin was. De kleurtjes zijn gemaakt met Distress inkt.
En ik heb de woordstans van Karin Joan gebruikt, ik vind em geweldig leuk!
Nu snel m'n kaartje linken en op naar de visboer, want die staat er er ook maar tot 18.00 uur  met zijn kar :-)
Challenge;
Lift Challenge - #118 voorbeeld van Lindsey

donderdag 15 juni 2017

Week 24 van 52WTC.

Bijna de langste dag, zonnige dagen en hoge temperaturen, maar toch ook op deze donderdag kerstkaartjes op m'n blog. Het zijn 2 snelle kaartjes geworden. Leuke sketch opgezocht, Scandinavische papiertjes en grote tekst erop. Halve tekst dan, het 'happy' heb ik wat kleiner gehouden, anders overheerste het zo.
Ook in het traditionele kerstrood is het een geslaagd kaartje. Zo zijn er toch maar mooi weer 2 klaar voor straks, het doosje kerstkaartjes raakt steeds voller.
Ben benieuwd hoeveel deelnemers hun kaartje linken op het 52 Weeks to Christmas blog vandaag. Tot nu toe hebben we wekelijks heel wat inzendingen, zo tof! Mocht jij ook een kerstkaartje gemaakt hebben, kun je het linken op het 53WTC blog onder de voorbeelden van onze DT-leden Ineke en Suzanna.
Vanmiddag komen de geslaagden naar school en hebben we een gezamenlijke bbq. Maar voor mij is het eerst les geven en 2 oudergesprekken.
Challenge;
Christmas Card Challenges - Weekly Card
Freshly Made Sketches - FMS292

Christmas Card Throwdown - Gems, pearls, sequins

woensdag 14 juni 2017

Thanks!

Het blijft leuk om mensen te verrassen met een (h)eerlijke Tony Chocolonely. Vooral met een leuk wikkel eromheen. Dat deed ik de afgelopen dagen, drie mensen waren blij met zo'n bedankje. Hier zie je er eentje van, de andere tweee heb ik weggegeven, voordat ik er een foto van gemaakt had. Maar die waren vrijwel gelijk aan deze (ook met kip-stempeltje van Boekenvoordeel), alleen een ander papiertje en ipv enamel dots erop had ik er een suède lintje om geknoopt. Heel leuk, geloof me! ;-)
Gisteren heb ik, samen met 2 collega's, de cursus Mindset afgerond in Ede. Tijdens een muzikaal tussendoortje kregen we de slappe lach, wat hebben we een lol gehad!
Vandaag is mijn 'vrije'dag en die is gevuld met vrijwilligerswerk: voorbereidingen treffen voor de Feestweek Veen en Dagkamp. Maar er staat ook een bezoekje gepland aan de schoonheidsspecialiste, heerlijk! En ik probeer even bij mijn mentorklas te gaan kijken, alle eerstejaars leerlingen lopen vandaag de mini-Roparun.
Challenge;
CAS(E) this Sketch! - CTS225


maandag 12 juni 2017

Waterdiertjes in sepia.

Ik beloofde jullie nog meer blauwe kaartjes, maar helaas... het zijn bruintinten geworden. Dat kwam doordat ik graag weer iets uit de voorraad wilde gebruiken, wat al heul lang ongebruikt in de la lag. (#use your stuff, een idee van Cornelie) Het gaat om de project life kaartjes die je hier achter Eline's waterdieren ziet. En ook daar wilde ik graag mee aan de slag, want dat zijn m'n nieuwe aanwinsten. Dan maar diertjes in kurk, zodat ze qua kleur mooi passen bij de PL-kaartjes. De achtergrondpapiertjes komen weer uit het Côte d'Azur blokje van Marianne Design.
Tijdens de studiedag van 31 mei jl werd er aangekondigd dat er een jubilaris onder de werknemers was. Het bleek dat ik dat was, ik was 12½ jaar in dienst van ROC West Brabant! En dat feit werd aangenaam beloond met mooi boeket én een envelop. De inhoud daarvan heb ik besteed aan leuke spulletjes voor mezelf, waaronder deze nieuwe malletjes die Eline Pellinkhof heeft ontworpen voor Marianne Design.
Deze zeehond vind ik ook zo leuk en met de combinatie van het achtergrondpapiertje en het kurk krijg je een zomers sfeertje. Daar past het tekstje 'vakantie' prima bij. Die komt uit de nieuwe set 'Groetjes'van Karin Joan, daar zie je binnenkort meer van! Het idee van de flapjes bovenin heb ik overgenomen van Sanne, ik vind het een grappig detail. De enamel dots maken het geheel op beide kaartjes af.
Op naar een nieuwe werkweek. Wederom een drukke: o.a. herkansers bij bloem, dinsdag een studiedag in Ede, donderdag een bbq met de geslaagden (spannend!!) en een aantal oudergesprekken. Ach, de laatste loodjes zo richting het einde van het schooljaar...
Challenges;
Marianne Design - Kaart met waterdieren
Marianne Design Kreadiva's - Alles mag, optie 'In, op of rondom de zee'
Marianne Design Divas Challenge blog - Alles mag met min. 3 MD producten (papier, malletjes, tekstjes en enamel dots)

Paper Play Sketches - Sketch 44

Use your stuff (and show it)