zondag 31 januari 2016

Afscheid.

 
Afgelopen vrijdag was het afscheid van tante Loes(je). 's Morgens hard gewerkt op school = werk om het bloemschiklokaal netjes te maken en gezellig ingericht voor de open dag. Toen snel naar huis, eten, omkleden en vanuit Brabant naar Haarlem. 
Dit was het bloemstuk dat ik maakte namens onze familie. Omdat ik de meeste rouwkaartjes die bij de bloemist te koop waren te somber vond, heb ik er zelf eentje gemaakt. Twee banners/fishtales gesneden en er met de Helleborus-Collectables van Marianne Design bloemetjes op gemaakt. De kleurtjes aangepast door met donkergroene Distress inkt te stempelen en met lichtgroen vanuit de hartjes te verven.
's Avonds nog naar Eindhoven geweest voor een concert, gisteren een drukke open dag gehad (hopelijk levert het veel nieuwe leerlingen op, altijd spannend!) en gisteravond nog een Popquiz gepresenteerd. Je begrijpt dat het motto van vandaag is:
Alles mag, niksen moet! :)

vrijdag 29 januari 2016

Love.


Wat veel reacties op de KKT-kaartjes van afgelopen woensdag, leuk! Ben stiekem al een beetje nieuwsgierig naar de kleurtjes voor komende maand, maar dat weten we woensdag.... 
Vandaag 2 kaartjes met het restant van de jute stikkers van Zeeman, gecombineerd met het Urban Style papier van Action. Behoorlijk low-budget kaartjes dus, maar dat is ook wel eens leuk, toch?!.
Met de allerlaatste 3 stikkers heb ik nog dit kaartje gemaakt.
Morgen laat ik jullie het bloemstuk mét zelfgemaakt kaartje voor tante Loes(je) zien. Vanmiddag was het afscheid....
Challenge;
Retro Sketches - #199

donderdag 28 januari 2016

Kerstkaart(en) 2016 #4.


Vandaag zijn we toe aan week 4 wat betreft de kerstkaarten bij 52 Weeks to Christmas. En omdat het de laatste donderdag van de maand is, kun je meedoen met de challenge: "gebruik een grote letters of cijfers op je kaart". Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn voorbeeldkaartjes te combineren met de LiftChallenge. Bomen gestanst, aan de achterkant vastgeplakt met washitape, zodat ze bij elkaar bleven en toen de letters eruit gestanst. Pfff.... een heel gepriegel, maar dat was dan ook wel weer leuk en een echte uitdaging. Al beloof ik niet dat ik het nog eens ga proberen, hihi. Ja, misschien met wat grotere/ meer rechte vormen, da's waarschijnlijk makkelijker....
Doe mee met de challenge en link je kerstkaart vanaf morgen op het blog. Daarvoor zal een apart blokje rechtsboven in de sidebar geplaatst worden, waar je dan je kaart kunt linken...
Lift Challenge - #99

woensdag 27 januari 2016

Kleurenkaartenteam: Zwart en turquoise.

Jeetje, de eerste maand van 2016 zit er al bijna op... :O Dat ging snel! Op deze laatste woensdag van januari zie je weer veel kaartjes in de kleurtjes die gekozen zijn door Sarah voor het kleurenkaartenteam van Martina. Wat een gave combi, dus ik heb er maar liefst 4 kaartjes mee gemaakt. 
Afgelopen zaterdag zag ik leuke stikkers bij de Zeeman in deze kleurtjes, dus die 'moesten' mee. Sketch opgezocht en gisteren, na de lange dag op school = werk, aan de slag gegaan. Omdat het toen donker was, en vanmorgen voordat ik ging sporten ook, komt mijn berichtje wat later, want ik wilde de kaartjes bij daglicht op de foto zetten. Maar na het sporten, douchen, lunch, wat huishoudelijke klusjes en rondje polder met de Heidewachtel-dames was ik het bijna vergeten, oeps..... 
Maar is hier mijn bijdrage voor deze maand.
Nog meer creaties zien in zwart/turquoise? Ga dan Martina's blog, daar vind je alle linkjes naar de fröbelaars.
Hier nog een kaartje met een jute stikker uit een andere set van Zeeman...

Bedankt voor jullie lieve reacties op mijn kaartjes van gisteren. Ik ga zo meteen rouwbloemwerk maken voor tante Loes(je).....
Challenge;
Mojo Monday - MOJO432

dinsdag 26 januari 2016

With love.


Vorige week donderdag kregen we een telefoontje dat Rolf z'n tante was opgenomen in het ziekenhuis: uitgezaaide alvleesklierkanker en niet meer behandelbaar. Gisteren is ze al overleden, heel verdrietig... Dit kaartje maakte ik voor Rolf z'n moeder, die haar zus gaat missen....
En toen ontstond ook dit kaartje, wat naar een ander familielid gestuurd wordt. De tekstjes zijn gemaakt met washitape van Action.
Challenges;
AnMaCreatief - Bloemen

maandag 25 januari 2016

Hooray @ your birthday.

Vandaag is Berry jarig en ik wilde een stoer kaartje maken voor hem. Al jaren maak ik iets wat te maken heeft met zijn grootste hobby: de brandweer. Maar ik was een beetje inspiratieloos, al heb ik het wel in de kleuren gehouden. De bovenste kaart is volgens de sketch. Hieronder het kaartje wat ik uiteindelijk heb opgestuurd aan de jarige.
De sketch gedraaid en zijn naam erop, zodat het wat persoonlijker is. Op naar een nieuwe, lange werkweek op school = werk. Morgen tot 's avonds, want dan is EHBO herhaling en a.s. zaterdag is het open dag, dus we 'mogen' ook nog een dagje extra....

zaterdag 23 januari 2016

Sketch en beestjes....Tijdens m'n 'knutsel-date' bij Mariken had ik verschillende stempelafdrukjes van Avery Elle en Lawn Fawn ingekleurd. De beestjes lagen me steeds maar aan te staren, alsof ze wilden zeggen: Vergeet ons niet! Dus maar weer een leuke sketch opgezocht en uit het mooie Urban Style papier (kon ik niet laten liggen bij de Action...) fishtails en cirkels gestanst. Tot sltot nog wat (tekst)stickers van de Zeeman en leuke plakstenen erbij.


En omdat sommige beestjes de ander kant op kijken, heb ik de sketch gespiegeld en ook deze konijntjes en ganzen een plekje gegeven. 
Challenge;
i {heart} card sketches with a twist - Sketch + add some nature
Sketch135

vrijdag 22 januari 2016

With love & For you.


De sketch bij Mojo Monday challenge is té leuk om niet aan mee te doen. Lekker simpel, cirkels en een bloem: da's een makkie. Dus hup: papiertjes op tafel, kurk-tekstjes van Xenos, m'n favo-bloem-stans en knoopjes van Action, veel meer is niet nodig. Als finishing touch nog wat spetters, steentjes en een waxtouwtje, ik ben tevreden!
Challenges;
Mojo Monday - MOJO431

Color Throwdown - CTD376 (first card)

donderdag 21 januari 2016

Kerstkaart(en) 2016 #3.


Ook deze donderdag weer 2 kerstkaartjes in het kader van vooruit werken. Als DT bij het 52 weeks to Christmas blog 'moet' ik nu elke week, maar voelt niet als verplichting, gelukkig. Vorig jaar is het me ook gelukt om wekelijks (een) kerstkaart(en) te maken, dat is prima bevallen, dus dit jaar weer. Doe je mee?
Deze week ben ik enkel met wit papier aan de slag gegaan. Verder Craftables van Marianne Design, Distress inkt en foam-ball-clay gebruikt. 
Challenges;
CAS on Sunday - Winter
CAS Colours and Sketches - Sketch #156

woensdag 20 januari 2016

Congrats on your new home.


Nog wat kaartjes met de vrolijke papiertjes uit de laatste IDEE&post. En met de mal die erin zit: HOME. Daar kun je heel veel kanten mee op, vooral ook door de leuke, aanvullende tekststempeltjes. Momenteel maak ik alle kaartjes in tweevoud, want de verkoop tbv Alpe d'HuZes gaat goed. Er was vraag naar verhuiskaartjes, dus waarschijnlijk zijn deze snel weg.
Tot morgen, dan weer kerstkaartjes...
Challenge;
Sketch Saturday - Sketch #395

dinsdag 19 januari 2016

Nog meer cupcakes:

 

Ook deze 2 kaartjes heb ik afgelopen zondag gemaakt met (2 kleine stukjes) papier uit de nieuwe IDEE&post. De sketch lag klaar, een handige start, en de cupcakes had ik al gestanst. Tekstje erop met een rolstempel van Action en wat gouden sequins uit een eerder pakket. Weer 2 feestelijke kaartjes klaar...
Challenges;
Addicted to CAS - Challenge #79: cake
Retro Sketches - rs#198