donderdag 30 september 2021

52 Weeks to Christmas, week 39. Challenge: Labelkaart met ingekleurd afdrukje.

 
De laatste dag van september en op deze donderdag start de nieuwe maandelijkse uitdaging bij 52 Weeks to Christmas. Rosina was deze maand aan de beurt om de challenge te bepalen, zij koos voor een labelkaart met ingekleurd afdrukje. 
Ik maakte 2 labels met de Craftable-mal van Marianne Design. Voor beiden géén kerstpapier gebruikt, maar papiertjes uit mijn Ik HOU VAN HOLLAND-bak gekozen. De Powder Pink-afdrukjes kleurde ik tijdens de vakantie in de Achterhoek al in met Distress inkt, zowel de ijsbeertjes als de labeltjes. Bijna dezelfde label-kaarten, maar toch weer anders...

Doen jullie mee met deze leuke uitdaging? Er is een toffe stans te winnen, kijk maar eens op het 52 WTC-blog.

Als je mee wilt doen, link dan jouw label-kaartje mét ingekleurd afdrukje in het bericht dat morgenochtend op het 52 Weeks to Christmas blog verschijnt. Elk ander kerstkaartje kun je nu meteen al onder het bericht van vandaag inzenden. 

Gisteren was niet echt een rustig dagje, 's middags wel, toen lekker aan de fröbel geweest. Maar 's morgens een uur intensief gesport en 's avonds een definitieve punt gezet achter mijn vrijwilligerswerk én als voorzitter bij St Paraplu. Na 32 jaar me ingezet te hebben in het jeugd- en jongerenwerk vond ik het welletjes. Rolf had het vorig jaar al voorspeld, maar toen was mijn hart nog niet zo ver ;)

Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas

Merry Little Monday Challenge - Anything goes


woensdag 29 september 2021

Kleurenkaartenteam: Geel met staalblauw.

De laatste woensdag van september en ook vandaag doe ik mee met het Kleurenkaartenteam van Martina. Het blijft een leuk initiatief en deze keer bepaalde Martina zelf dat er staalblauw kwam bij het geel van vorige maand. 

Op zoek naar de juiste kleurtjes kwam ik bij een knipvel van Bella Lulu met daarop stoere plaatjes. Daaruit ontstonden de eerste 2 kaartjes. De papiertjes komen uit 3 verschillende blokjes...

En tot slot nog dit 3e kaartje gemaakt. Ook met een plaatje én tekstje van Bella Lulu, maar dan uit een ander knipvel. Handig om weer wat mannenkaartjes op voorraad te hebben :)

Natuurlijk ga ik vandaag een blogrondje doen, want ik ben wel benieuwd wat de anderen hebben gemaakt. Verder een rustig dagje, ik ga langzaamaan starten met het opruimen en sorteren van mijn hobbykamer boven. Dat is de laatste ruimte waar nieuwe vloerbedekking gelegd moet worden, een mooie gelegenheid om eens flink te gaan uitzoeken wat ik wil houden, eventueel verkopen (?) en mee naar school neem voor de knutsel-bakken.

Challenges;

Sketch Saturday - #679

Sunday Stamps - SSC266

Sketch 'N Scrap - #202


dinsdag 28 september 2021

For you.

Vorige week werden de nieuwe spulletjes van Marianne Design eindelijk bezorgd. Het was even wachten, zowel de vertraagde materialen van september als de nieuwe van oktober kwamen tegelijk binnen. Dat was een flinke hoeveelheid leuks ;)

Op het Marianne Design Challenge blog vragen ze om een herfstkaart. Nou, dat is niet zo moeilijk, ik zit helemaal in de flow. De nieuwe eekhoorn, maar ook de pompoen van Eline zijn zo tof, daar móest ik mee aan de slag.

De Essentials-mal van Studio Light weer gebruikt, blijft een toppertje. Het geheel een extra herfst-touch gegeven met het spinnenweb en de vallende blaadjes.

Vandaag een lange werkdag, maar wel leuke lessen. Zo'n beetje de laatste bloemlessen met bloemen uit de schooltuin, want ook daar wordt het herfst. Vanaf volgende week gaan we weer bloemen inkopen.

Challenges;
Creaties Suzan (op Facebook) - Herfst

Marianne Design - Herfst

Gebruikte materialen:

PK9176 - Pretty paper set De natuur in byMarleen

COL1500 - Eline's eekhoorn

COL1501 - Eline's Pompoen

CR1422 - Spinnenweb

CR1336 - Punch die Herfst

CR1420 - Punch die Herfst

CS1058 - Clear stap banners (stansjes om tekst)

CS1057 - Clear stamps Cheers byMarleen 

 

maandag 27 september 2021

It's a beautiful day & be creative every day.

 
Nog 2 herfstkaartjes, dit keer mini-slimlines (nieuwe mallen van Marianne Design), gemaakt met papiertjes uit een oude IDEE&post, washi tape van StudioLight en houten figuurtjes van de Action.
Gisteren naar FloriWorld geweest in Aalsmeer. Was wel lekker fleurig en zeker leuk om nog eens met onze leerlingen naar toe te gaan. Het leverde me ook een nieuwe profielfoto op ;)


Challenges;
Creaties Suzan (op Facebook) - Herfst

zondag 26 september 2021

Meer dan 1 vouw bij Knutsels en Kadootjes.

Vandaag gaat de nieuwe challenge van start bij bij Knutsels en Kadootjes . De komende 4 weken dagen we je uit om een kaartje te maken met meerdere vouwen erin. 
Zoals gezegd maakte ik mijn voorbeeldkaartjes afgelopen vrijdag bij Nelly. Het werden deze kikkerkaartjes met papier uit een blok van de Action. De tekst is van Marianne Design, de waterlelies van byMarleen.
Deze versie heeft wat donkere papiertjes, geeft ook wel een leuk effect. Hier ook een tekst-stempel van Marianne Design, ontworpen door Karin Joan.
Meedoen met de challenge kan t/m vrijdag 22 oktober. Op 10 oktober zullen we een reminder laten zien, maar vandaag vind je al veel inspiratie van het DT op het KenK-blog, dus ga gerust een kijkje nemen. 

Ik ga vandaag op stap met de vakgroep bloem. Samen met mijn collega's naar FloriWorld in Aalsmeer en gezellig lunchen. De lives van het Mega Hobby Festijn bij Noor&Zo kijk ik later wel terug ;) Jullie nog plannen voor deze zondag? 

zaterdag 25 september 2021

Nog 2 herfstkaartjes.

Ook vandaag heb ik weer 2 herfstkaartjes om te laten zien. Ook hier weer de vilten figuurtjes gebruikt en papiertjes van de Action. De tekstjes zijn van Clearly Besotted, ik kreeg ze ooit (als prijs) van Marjan.
Gisteravond was weer leuk bij Nelly. Gezellig bijgekletst en ondertussen productief geweest. Ik heb 3 kaartjes gemaakt, waarvan ik er morgen 2 laat zien. Dan start de nieuwe challenge bij Knutsels en Kadootjes en daarvoor heb ik (op de valreep) voorbeeldkaartjes gemaakt. 

Vandaag doet Rolf mee aan 'de aftrapper'  voor Alpe d'HuZes 2022. Er zijn door de organisatie meerdere routes in Nederland uitgezet en Rolf koos voor omgeving van de Posbank. Hij fietst ruim 160 km voor het goede doel. 


Challenges;
Creaties Suzan (op Facebook) - Herfst

Sketch 'N Scrap - #201


 

vrijdag 24 september 2021

Trouwdag Merit en Pascal.

Vandaag trouwen Merit en Pascal en voor het stel maakte ik 2 kaartjes. Allereerst dit vrolijk gekleurde exemplaar wat bij een gezamenlijk cadeau van het 52 Weeks to Christmas designteam wordt bezorgd bij het stel. De papiertjes zijn van Jabbertje, de vilten letters en hartjes vond ik in mijn voorraad.
En dan dit kaartje namens mezelf. Alle ingrediënten komen uit papierblokken van DecoTime, gekocht bij de Action. Hopelijk kan het paar genieten met hun geliefden van een prachtige dag. Op naar een mooie toekomst samen!

Straks nog wat uurtjes pubers bezig houden en vaanvond weer een fröbelavondje met Nelly en Daan, gezellig! 

Challenges;

Sketch Saturday - #678

Try Stampin' On Tuesday - TSOT524 

donderdag 23 september 2021

52 Weeks to Christmas, week 38.

 
Week 38 en op deze donderdag laat ik maar liefst 4 kerstkaartjes zien. Ik was flink op dreef gistermiddag, ze waren vrij snel klaar. Eerst wilde ik er 2 voor volgende week bewaren, maar ik heb nog wat kerstkaartjes in de wachtkamer én zit nog vol ideetjes, dus dan maar alle 4 in dit bericht.
Deze bovenste 2 maakte ik met ruitjespapier en uitdruk-plaatjes uit een blok van de Action. Ik kocht er vorige week maar liefst 4. Ik kon niet kiezen, dus ze vielen allemaal in mijn winkelkar, haha. 

Omdat de 2 bovenste kaartjes vrij snel klaar waren, keek ik nog even of er nog meer challenges waren waar ik aan mee wilde doen. Ik zag die bij 52 Christmas Card Throwdown, daar is het thema; 'In a jar'. Ik bedacht me dat ik nog een een kaartje en vormpje uit een oude IDEE&post had liggen. Daar plakte ik een papiertje op, deed heel veel die-cut koekjes in het vormpje en zo ontstond deze 'cookie jar'.
Maar ook de mal van Marianne Design is natuurlijk heel geschikt. Hier vulde ik het vormpje met sneeuw. De tekst in de jar is gedrukt op vellum, geeft wel een leuk effect zo.


En hier zie je de kaartjes met de blokken waar de materialen uitkomen. Daar komen vast nog veel meer kaartjes van, ik heb de smaak te pakken ;)

Als je ook een kerstkaartje hebt gemaakt, link het dan op het 52 Weeks to Christmas blog om mee te doen met de wekelijkse uitdaging. Kijk ook voor meer inspiratie op blog, daar zie je ook voorbeeldkaartjes van Ingrid en Jantine. En mocht je langsgaan bij Annemarie en Merit, de Scrapcardgirls uit ons team, kun je Merit alvast feliciteren, want morgen is zij de bruid!

Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas, option include some plaid, checked or gingham

Merry Little Monday Challenge - Anything goes

ABC Christmas Challenge - T = for Two

Christmas Crafts All Year 'Round - R is for Reindeer

52 Christmas Card Trowdown - In a jar

CAS Christmas Card Challenge - Plaid

woensdag 22 september 2021

Speciaal voor jou.


En nog maar een herfstkaartje, omdat het kan ;) Ook hier, net als gisteren, weer een vilten figuurtje erop verwerkt. Het mooie achtergrondpapiertje komt uit een blok van de Action. 

Vandaag is mijn vrije dag, maar toch ga ik naar school = werk, want de schoolfotograaf komt. Als mentor is het toch wel leuk om met je klas op de foto te gaan. Tenminste....dat denk ik dan...of de leerlingen dat ook (allemaal) met me eens zijn, weet ik niet. Maar ik vind het wel iets hebben, zeker om al die klassenfoto's als herinnering te hebben. Ik heb hier ondertussen al een mooie verzameling van de afgelopen 15 jaar. 

Challenges;

Creaties Suzan (op Facebook) - Herfst

Cheerful Sketches - Sketch september 

dinsdag 21 september 2021

Een fijne verjaardag gewenst.

De box met herfst-materialen staat weer binnen handbereik en ik heb er al meerdere kaartjes mee gemaakt. Blijft toch wel mijn favoriete seizoen, zulke mooie kleurtjes. Dit CAS kaartje maakte ik zomaar, het heeft nog geen bestemming. Ja, een jarige, maar wie...?

Challenges;

Creaties Suzan (op Facebook) - Herfst

The Paper Players - PP559

CAS on Friday - #214, Sketch 
 


maandag 20 september 2021

reminder sketch-challenge op het 4 Season blog.

 


Nog t/m vrijdag 1 oktober kun je meedoen met onze sketchchallenge op het 4 Season blog. Het is een slimline-model en de lay-out ziet er zo uit:

Voor mijn voorbeeldkaartje gebruikte ik papier van Graphic45 en plaatjes/diecuts uit een klein blokje "Sweet Flowers' van Studio Light.

Doe gerust (nog een keer) mee, Nelly en ik kijken uit naar jullie creaties!

En dan op naar schoolweek nummer 3, de laatste week met mondkapjes (yes! Ik tel af, ik ben ze behoorlijk beu....)  Deze week ook een avondje werken: informatie-avond voor de ouders van mijn mentorleerlingen. Vandaag eerst maar eens starten met bloemschikken met de 4e jaars. Fijne week!