woensdag 30 november 2022

Kleurenkaartenteam: Nachtblauw met felgroen.

 

We zijn toe aan de 30e dag van de maand en op deze laatste woensdag van november kleurt blogland nachtblauw met felgroen. Dankzij organisator Martina van het Kleurenkaartenteam zie je veel creaties in deze door Diny gekozen kleurencombinatie vandaag. Ik maakte een slimline kaart met de toffe stans van Avec. Daarop tekststempels, woord- en ballonstansen van Marianne Design.
Dit was de kleureninspiratie-foto. Er doen weer heel wat deelnemers mee, ik hoop dat ik vandaag wat tijd heb om langs te komen. Maar vanmiddag ga ik met John inkopen voor de kerstkransenactie die we op hebben gezet tbv Roparunteam de Buitenbeentjes en Alpe d'HuZes. Maar liefst 160 deelnemers hebben zich aangemeld, dus dat is een flink aantal...

Ook benieuwd naar de andere creaties? Kijk dan op Martina's blog voor de linkjes.


dinsdag 29 november 2022

GRL PWR.

Al een tijdje geleden maakte ik een kaartje aan de hand van de november-sketchchallenge op de Facebookpagina van Craft Sensations. De tijd gaat rap en vandaag is de laatste dag om te kunnen deelnemen, dus op de valreep zend ik het kaartje in.

Ik maakte het kaartje met de vrolijke papiertjes uit dit Wonderful-papierblok en knipte daar ook de leuke plaatjes uit. De zwarte accenten zorgen ervoor dat de kleurtjes nog meer naar voren komen.

Het gaat goed met Suus, ze slaapt veel en eet goed. Als haar romper uit mag, laat ze vol trots haar kaalgeschoren buik en flinke ritssluiting zien, haha. Uitlaten is nog steeds een klein rondje, ze moet eerst aansterken en dat heeft tijd nodig. Vanavond even bij de arts langs geweest en die was blij haar in deze conditie te zien. 

Morgen is het de laatste woensdag van de maand en ben ik er weer met een kaartje voor het Kleurenkaartenteam. Graag tot dan!

Challenges;

Creatief met Craft Sensations (op Facebook) - Sketchmaandag 28 november 2022

2 Winter-shakers.


Vandaag laat ik 2 winterse kaartjes zien met de sneeuwpopjes van Marianne Design, ontworpen door Marleen. Ik maakte er shakerkaartjes van en in het schudgedeelte zit sneeuw. 

Het tweede kaartje is voornamelijk in roze. Meestal kies ik niet voor die kleur, maar ik vind het toch wel leuk zo. 

Met Suus gaat het goed. Ze slaapt veel, eet goed en oogt per dag beter. Vanochtend kon ik wat later naar school = werk en kwam mijn schoonmoeder even een paar uurtjes hierheen om haar in de gaten te houden. Als we thuis zijn, mag ze haar romper uit, vindt ze heerlijk!

Challenges;
The Paper Players - Sketch PP619
Marianne Design - Kerst (bovenste kaartje)

Gebruikte materialen:

PB7065 - Papier Jolly Christmas

CR1334 - Basic regtangle

CR1567 - Snowman by Marleen

LR0028 - Shaker snow

EC0198 - Clear stamps Christmas Carols

CR1483 - Bomen by Marleen


zondag 27 november 2022

Mels 10 jaar.

We hebben weer een tiener in de familie: afgelopen donderdag mocht Mels 10 kaarsjes uitblazen. Gisteren vierde hij zijn feestje en ging dit kaartje bij de kadootjes. Namens opa en oma, zijn tantes, ooms, grote neef en nichtjes kreeg hij een echte wedstrijd voetbal en keepershandschoenen, een game-headphone en een boek van Dog Man. Hij was er erg blij mee.
Ook de kaart vond hij 'cool', dus een schot in de roos. De bal maakte ik met de kippengaas- embossingfolder en -mal van Marianne Design. Ook de cijfers, het tenue, de beker en de basisvorm zijn van dat merk. De letters zijn van MFT.

Gisteren een uurtje in Schiedam geweest, gezellig om de DT-leden van 52WTC te zien en (kort) te spreken. Ik had presentjes voor ze gemaakt, maar vergeten op de foto te zetten ( net als die van het K&K weekend...) Ik ben net na 12.00 uur weer richting Brabant gegaan omdat we Suus op mochten halen. Niet alleen Rolf en ik waren blij dat ze weer thuis is, ook Briep vindt het fijn! 's Avonds tijdens mijn bardienst genoten van een drukke avond. Vandaag een rustig dagje!

Challenges;

De Egel - Sterren

Creaties Suzan (op Facebook) - Gnomes
 

zaterdag 26 november 2022

Colien daagt Sarah uit #16.

Vandaag is er weer een uitdaging tussen Sarah en mij. Ergens in het voorjaar stuurde ik Sarah wat verschillende pakketjes toe en bedacht daar wat challenges bij, we zijn toe aan nummer 16. Dit keer ging het om vrolijke papiertjes van Craft Sensations en uitdruk-plaatjes uit een blokje van Studio Light. De opdrdacht was: maak een kaartje volgens de sketch uit pakket #16 en daarop moet minimaal 1 plaatje van Studio Light te zien zijn. Dit was het pakketje:

De sketch die ik toen mailde is de lopende challenge op het 4 Season blog, maar dat wist Sarah toen nog niet. Nu kan zij haar kaartje inzenden. Dit is de sketch:
En ik maakte nog een tweede kaartje, gewoon omdat het kan ;) Heb ik meteen een leuk bedank-kaartje klaar voor een collega die me afgelopen week heeft geholpen.
Natuurlijk ga ik zo een kijkje nemen op Sarah haar blog om te zien hoe zij deze uitdaging heeft uitgevoerd. Ik ben benieuwd!

Vandaag is de teamdag van 52 Weeks to Christmas. We gaan elkaar ontmoeten in Schiedam, Bep heeft daar een zaaltje geregeld voor de DT leden. Een aantal zijn helaas verhinderd en ook ik ga maar een uurtje. Ik wil namelijk op tijd thuis zijn, want ik ga ervanuit dat Suus vanmiddag naar huis mag! Vandaag is ook het verjaardagsfeestje van neefje Mels en vanavond heb ik bardienst in Xinix bij een optreden van Jan Akkerman. Drukke dag voor de boeg....


vrijdag 25 november 2022

Nog 2 kerstkaartjes...

Zoals ik gisteren al vertelde, had ik even niet in de gaten dat ik mijn kerstkaartjes voor deze week al klaar had liggen en maakte ik er woensdag nog 2 extra. Die laat ik dan vandaag maar zien. Op dit eerste kaartje een blije kerstman (uit een knipvel van Bella Lulu) en de mooie enameldots die ik voor mijn verjaardag kreeg.

En dan dit geluks-konijn, die krijgt heel wat wortels cadeau met kerst. Dat is beter dan in de pan eindigen ;) 

Gisteren konden we weer even op ziekenbezoek bij Suus. Rolf en ik zaten in de wachtkamer van het dierenziekenhuis Evidensia in Waalwijk toen ik het typische getrippel van Suus hoorde. Ik zei tegen Rolf: volgens mij komt Suus hierheen... En ja, de arts en assistente kwamen met Suus naar ons. We mochten even naar buiten om een rondje te gaan lopen en Suus wees ons de weg :) Buiten deed ze een flinke plas en automatisch gaf Rolf haar een brokje en dat at ze (na 16 dagen!!) gewoon op! Toen we terugkwamen stonden er 2 bakjes voer klaar: één met een papje en één met brokjes. Ze koos voor het laatste en binnen no-time was het bakje leeg: YES! Hopelijk mag vandaag de drain uit haar buik en mag ze vandaag of morgen naar huis. 

52 Christmas Card Throwdown - Santa & Friends


Sketch N Scrap
- Card sketch #230

Sunday Stamps - SSC296

donderdag 24 november 2022

52 Weeks to Christmas, week 47. Challenge: designpapier als inspiratie.Vandaag is de laatste donderdag van november en dat betekent dat we een nieuwe challenge hebben voor je. Ineke bedacht het thema: Neem als basis designpapier en laat je daardoor inspireren. Het kaartje hierboven is mijn voorbeeldkaartje voor deze uitdaging en de sneeuwpopjes op het papier waren de trigger om er eentje in het groot als blikvanger op te plakken. Ik maakte het kaartje tijdens het Knutsels en Kadootjes weekend op de Veluwe.

Ook dit tweede kaartje dat ik vandaag laat zien, maakte ik al tijdens het DT weekend van K&K. Ik kwam een leuke sketch tegen en ging ermee aan de slag. Die 6-hoek lukte niet in 1 keer, maar dankzij een hint van GerJanne klopt ie nu wel. Toch handig als de bedenkster van de sketch tegenover je aan tafel zit ;) 


Doen jullie mee met onze challenge? Link dan jouw kaartje morgen in het speciale challenge-bericht op het 52 Weeks to Christmas blog. Meedoen kan nog t/m volgende week donderdag 1 december. Heb je vandaag al een kerstkaartje klaar? Dan kun je jouw kaartje linken als wekelijkse bijdrage aan onze jaarrond challenge bij het bericht van vandaag. Kijk gerust op het blog, daar vind je inspiratie genoeg van het hele designteam en onze gastdesigners.

Suus gaat langzaamaan vooruit. Ze eet inmiddels zelf en hopelijk mag vandaag de drain uit haar buik. De medicatie wordt afgebouwd en hopelijk mag ze morgen of overmorgen naar huis. We duimen en kijken ernaar uit! Ben er wel door van slag, dus gisteren maakte ik braaf 2 kerstkaartjes, zoals gewoonlijk op woensdag. Was ik helemaal vergeten dat ze al klaar waren, pfff. Maar goed, morgen dus weer 2 kerstkaartjes op mijn blog, graag tot dan!


Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas

Merry Little Monday Challenge - Anything goes

Cheerful Sketches - Sketch november

woensdag 23 november 2022

Winnaars verjaardag-weggevertjes.

Voor mijn verjaardag mocht ik veel zelfgemaakte kaartjes ontvangen, zo leuk! Helaas heb ik, door alle perikelen rondom Suus (mijn hoofd zit vol en er komt weinig uit mijn handen) nog niet bij iedereen langs kunnen komen, dus bij deze een DANKJEWEL aan: Suzan, Rina, Nelleke, Joke, Daan, Els, Ineke, Monique, Daphne, Epie, Hermien, Marianne (Marfien), Patricia, Marijke, Diny, Jantine, Miranda, Annemarie en Merit, Ingrid, Bep, Sarah, Anita, GerJanne, Claudia en Petra. Superblij met jullie mooie kaartjes!!

Er zijn 2 winnaars van de weggevertjes: 

Dat is allereerst Nelleke met een kaartje in mijn favoriete herfstkleuren. Het leukste vond ik het poppetje erop: gemaakt met een kastanje en een eikeltje, verbonden met lucifers. Brings back memories, haha.
En als tweede Diny met deze mooie, rustige kaart. Daar ben ik best jaloers op, heb er zelf wat moeite mee om niet te veel toe te voegen aan een kaart. Ook deze kleurkeuze vind ik fantastisch.

Dames, van harte proficiat! Wat jullie krijgen is nog een verrassing, de envelopjes gaan vanmiddag op de bus, nog heel even je nieuwsgierigheid bewaren... 
Iedereen die me een kaartje gestuurd heeft: nogmaals hartstikke bedankt, erg blij mee!!

dinsdag 22 november 2022

Mirte geboren.

Begin september maakte ik DIT zwangerschapskaartje voor ons petekind Elmar en zijn vrouw Lieke. De uitgerekende datum van hun tweede dochtertje was 23 januari 2023, maar Mirte is al met 24 weken geboren. Er was zwangerschapsvergiftiging opgetreden, dus het kindje moest zo snel mogelijk ter wereld geholpen worden. Op 20 oktober is ze geboren en woog ze 460 gram. 

Ik maakte een kaartje en baseerde het op bovenstaand geboortekaartje. Niet zo moeilijk met de leuke beren van Marianne Design, ontworpen door Marleen...

Gisteren weer bij Suus geweest en vanmorgen zijn we gebeld. Ze maakt kleine stapjes vooruit, maar de (aangroei van) de darmen blijft spannend. Ze blijft sowieso nog een dagje langer bij Evidensia in Waalwijk...
maandag 21 november 2022

Reminder sketch-challenge op het 4 Season blog.

 

Nog t/m vrijdag 2 december kun je meedoen met onze sketch-challenge op het 4 Season blog. We hebben al heel wat leuke inzendingen volgens onderstaande sketch, maar er kunnen er nog wel wat bij.

Mijn reminderkaartje is gemaakt met papiertjes en stickers uit een pakket van Xenos. Ik kreeg het van Daniëlle en je zag al eerder kaartjes voorbij komen die ik maakte met deze materialen. Graag zien we jouw kaartje verschijnen op het 4 Season blog.

Gisterochtend belden ze van Evidensia dierenziekenhuis dat het niet goed ging met Suus. We zijn toen meteen daarheen gegaan en hebben haar bezocht op de IC. Ondanks alle toeters en bellen toch even kunnen knuffelen met d'r en daar reageerde ze goed op. Het blijft nog steeds spannend, maar ze is in niet verslechterd, dus we houden hoop!

zondag 20 november 2022

Kerst 'Oh deer' bij Knutsels en Kadootjes.

Vandaag gaat de nieuwe challenge van start bij bij Knutsels en Kadootjes . De komende 4 weken dagen we je uit om een kerstkaartje te maken met een rendier erop. Ik koos voor een knipplaatje van Bella Lulu met daarachter mooie papiertjes van Joy!. Op het K&K blog zie je dat er nog veel meer mogelijk is, ons team heeft weer heel diverse voorbeeldjes gemaakt ter inspiratie.

Suus is gisterenmiddag/avond opnieuw geopereerd, omdat er vocht in de buik liep. Ze hebben een stuk darm verwijderd en een drain aangelegd. Vandaag is cruciaal, ze moet deze dag goed doorkomen, dan is er kans op herstel...


Challenge;

Try Stampin' On Tuesday - TSOT583

zaterdag 19 november 2022

Rare dag....

Hallo allemaal, het is vandaag mijn verjaardag, maar we zijn totaal niet in feeststemming hier. Ik vertelde al dat onze hond Suus al anderhalve week ziek was. Gisteren heeft de hele dag aan het infuus gelegen bij onze eigen dierenarts, omdat ze al lange tijd niet had gegeten. Aan het einde van de middag toch besloten dat ze geopereerd moest worden, daarvoor moest ze naar Waalwijk. Dapper stapte ze daar binnen, weer aardig opgeknapt dankzij de toegediende voedingsmiddelen en vocht. Op de röntgenfoto's en echo's was een verstopping van de dunne darm te zien en de operatie was risicovol, maar wel geslaagd, Helaas zijn we begin deze middag gebeld dat er vocht in de buik zit en ze opnieuw geopereerd moet worden, nu is de kans op overleven een stuk minder groot...

Toch wilde ik, terwijl we alsmaar machteloos wachten, dit kaartje laten zien. Het ligt al even klaar en de sketchchallenge loopt morgen af. Maar dan heb ik al een ander kaartje ingepland, namelijk eentje voor de nieuwe uitdaging bij Knutsels en Kadootjes.

Challenge;

Try Stampin' On Tuesday - TSOT582vrijdag 18 november 2022

Eline's raccoon.

Op de valreep wil ik meedoen met de lopende challenge bij De Egel. Daar willen ze een kaartje zien met kraft en een dier. Ik maakte een slimline en koos voor Eline's wasbeer met 2 herfstlabels ernaast. 
Het blijft een schattig beestje. Het herfstpapier vindt ik ook nog steeds heel mooi.
We hebben weer wat spannende dagen hier: hond Suus is al een tijdje ziek. Ze blijft misselijk en wil niet eten. Vorige week al een röntgenfoto laten maken, maar daar was weinig op te zien. Gisteren lieten beelden van de echo zien dat er een verstopping in de darm zit. Ze heeft laxeermiddel ingespoten gekregen, hopelijk komt het er op de natuurlijke manier uit, anders moet ze geopereerd worden....

Challenges;

Creaties Suzan (op Facebook)

De Egel - Kraft en dier

 

donderdag 17 november 2022

52 Weeks to Christmas, week 46.

Nog maar 38 dagen en dan is het kerst! Daarom ook deze donderdag weer 2 kerstkaartjes op mijn blog. Gemaakt met papiertjes en plaatjes van Bella Lulu. Dit tekstje printte ik zelf. Tijdens het Knutsels en Kadootjes weekend heb ik 2 pakketjes van Bella Lulu in 1 mapje gedaan, dus het kan zijn dat ik papiertjes uit het Chocoloco- en Sneeuwvlokjes-pakket gemixt heb. Maar ze matchen prima qua kleur, dus geen probleem. De appeltjes-krans die je op de foto ziet, kreeg ik van mijn schoonzus, blij mee!

Er liggen nog meer kaartjes klaar met dezelfde materialen, die zie je nog voorbij komen. Als je voor vandaag ook een kerstkaartje hebt gemaakt, link het dan op het 52 Weeks to Christmas blog om mee te doen met de wekelijkse uitdaging. 

Inmiddels komen er al dagelijks verjaardagskaartjes binnen, zo leuk! Nog maar 2 nachtjes slapen ;) Vandaag zijn mag ik weer fijn bloemlessen geven. Klas 3 gaat aan de slag met het maken van een corsage, in klas 4 gaat de ene groep een parallelschikking maken, de andere groep werkt in het thema Kubisme. Vanavond komen Daan en Nelly fröbelen. Ik heb een shakerkaartje en een slimline voorbereid, beide in kerstsfeer.

Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas

Merry Little Monday Challenge - Anything goes

52 Christmas Card Throwdown - Colour challenge

Tuesday Morning Sketches - TMS#684