donderdag 31 augustus 2017

Week 35 van 52WTC, Challenge: Label(kaart)

Na 2 dagen 'poep en kak'- kaartjes is het deze donderdag weer tijd voor het serieuze kerstkaartjes-werk ;-) En omdat het de laatste donderdag van de maand is, hebben we bij 52 Weeks to Christmas weer een uitdaging voor je. Deze maand was ik aan de beurt om een thema te kiezen en ik heb het volgende bedacht: maak een labelkaart of gebruik (een) label(s) op je kaart. 
Bij mijn voorbeeldkaartjes heb ik de Basic Shapes Labels van Marianne Design gebruikt. Op elke kaart één grote en twee kleinere. De grootste is nog amper te zien, maar zit bij beiden achter in het midden en er zitten sterren aan vast geknoopt. De plaatjes zijn card-toppers en de kerstboom op de bovenste kaart kreeg ik es van Nelly. De gouden sterren op het onderste kaartje zijn gestanst met de Collectable 'Christmas star'. Behalve cardstock zijn de laatste restjes papier uit een vorige IDEE&post gebruikt. Dat mapje is nu (op 2 halve rietjes na) leeg...
Op het 52 Weeks to Christmas blog zie je voorbeeldkaartjes van alle dames van het DT, inspiratie genoeg, ga gerust eens kijken! En nog leuker: doe mee! Je wekelijkse kerstkaartje kun je vandaag al linken, de labelkaartjes zijn vanaf morgen t/m volgende week donderdag welkom!
Challenges;
Marianne Design Divas - Anything goes with 3 MD products
Marianne Design Kreadiva's - Alles geht mit MD
Christmas Card Challenges - Weekly card
Merry Monday Christmas Challenge - Christmas in Summer

woensdag 30 augustus 2017

Kleurenkaartenteam: terracotta en turquoise.

De laatste woensdag van augustus en ook vandaag doe ik mee met het Kleurenkaartenteam van Martina. Het blijft een leuk initiatief en deze keer bepaalde Marfien dat er veel terracotta en turqoise te zien is in blogland. Tja, terracotta....dan denk ik (als bloemist/docent bloem) toch echt aan terra cotta potjes. Vandaar de keuze voor de cactusjes van Marianne Design. 
De tekst kom ik regelmatig tegen op Pinterest e.d. en ik vond em wel geschikt voor mijn vriendin Jetty. Dit kaartje ging naar haar, zij was gisteren jarig. Evenals mijn vader trouwens, zijn kaartje zie je vrijdag. Maar morgen eerst nog wat in de kerstsfeer...
Meer zien in de gevraagde kleurtjes? Kijk dan bij Martina, daar vind je alle linkjes.
Challenge;
Feeling Sketchy - Sketch #175
Sketch #175

maandag 28 augustus 2017

Poepie van een jarige.

Afgelopen zaterdag vierde Rosey haar 9e verjaardag. Ze is een poepie van een nichtje, lekker stoer, recht voor z'n raap en zeker geen 'meisje-meisje'. Toen ik een half jaar geleden bij de Action brads met emoticons zag liggen, heb ik die meteen gekocht en bedacht dat die wel leuk zouden zijn voor Rosey's verjaardagskaart. Daar zijn ze uiteindelijk niet op terecht gekomen, maar ik heb wel een drol geprint en op haar kaartje geplakt. Haar reactie: hey, da's cool! Ik ben dol op emoticons....én drollen! 

Ze wilde heel graag de officiële UEFA Champions League finalebal. Die heeft blauwe sterren (de wedstrijdballen hadden rode sterren) en blauw is al vanaf dat Rosey kan praten haar lievelingskleur, dus helemaal goed. Ik had em ingepakt, wat labels eraan vastgemaakt en daar toch nog even de splitpen bij gedaan ;)
Fijne (werk)week, allemaal!
Challenge;
CAS(E) this Sketch! - CTS#236
bij gedaan

zondag 27 augustus 2017

Thanks.


Vorig weekend waren we op Lowlands, heerlijk! Nog fijner was ons kampeerplaatsje. Niet op de drukke camping op Lowlands, maar een klein stukje verderop op een familiecamping. Daniëlle en Remco staan daar al een aantal jaren met hun tentje op hetzelfde plaatsje, waar ook Daan's vader met de caravan staat. Er was nog ruimte genoeg voor onze tent, dus reserveerden ze een plaatsje voor ons. Daardoor hoefden we niet ver te sjouwen met onze spullen en ook niet in de rij te staan bij het toilet of bij de douches, echt zo relaxt! Superfijn dat we daar ook nog een plaatsje hadden, dus dat is op z'n minst wel een Tony's waard!  

Challenge;
Color Throwdown - ctd457


Elke dag werden we, net als een stel tieners, hihi, door Daniëlle's vader netjes op de Kiss and Ride afgezet en 's avonds laat weer opgehaald. Wat een luxe! Bij terugkomst op de camping stonden verschillende drankjes, toastjes en kaasjes in de caravan klaar, fantastisch! Gezellig met z'n vijven warm en droog nakletsen en -borrelen voordat we weer in onze tenten doken, top! En elke ochtend / voormiddag lekker op het gemakje brunchen met koffie/thee, kwark en vers fruit en....versgebakken broodjes, fantastisch! Vandaar ook dit bedankje voor de vader van Daniëlle, het was een geweldig weekend! Ik ben nog nooit zo fit van een driedaags festival thuisgekomen ;-)zaterdag 26 augustus 2017

Birthday boy.

Gisteren hadden we een gezellig tuinfeestje: Eddie vierde zijn 50e verjaardag. Tja, wat geef je Eddie... Hij is erg actief bij verschillende verenigingen en ik wist dat hij al aardig wat tegoedbonnen zou krijgen voor zijn favoriete restaurant. Omdat hij graag naar de sauna gaat, waren daar ook al veel bonnen voor gekocht. Mijn zus en ik hebben, nadat we even bij Eddie's zus hadden geinformeerd, een bon cadeaubon gegeven die hij kan besteden bij de kledingzaak waar hij vaak koopt. Vandaar dat ik kledingstukken verwerkt heb op de verpakking.
De achterkant is wat persoonlijker, want die '50' mocht toch niet ontbreken :)
Vandaag weer 2 feestjes en nog wat mensen te bedanken. Wat ik daarvoor gefröbeld heb, zie je binnenkort.
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS302

donderdag 24 augustus 2017

Week 34 van 52WTC.

De zomervakantie zit er (bijna) op en we hebben nog heerlijke zonnige dagen op dit moment. Toch ook op deze donderdag kerstkaartjes. Het zijn weer snel-klaar exemplaren geworden, de afdrukjes zijn gekocht en al ingekleurd. Alle papiertjes zijn van de Action uit het 'Pretty Red Classics' Mix & Match blok. Niet speciaal kerstpapier, maar met de plaatjes van Lili of the Valley krijgt het al snel een kerst-look.
Ook op het 52 Weeks to Christmas blog zie je voorbeeldkaartjes van Monique en Yvonne. Ga daar gerust een kijkje nemen, ze zijn prachtig!
Doe je ook mee aan onze wekelijkse uitdaging? Het is inmiddels week 34, dus over een maandje of 3 kunnen er weer kerstkaarten verstuurd gaan worden....
Gisteren waren mijn collega Bart en ik (en nog velen met ons) voor niks op school = werk. Het complete computersysteem lag eruit, dus we konden weinig werk verrichten. Voor de organisatie van het introductieprogramma zijn we afhankelijk van het systeem, dus vandaag een nieuwe poging. Wel al gezellig bijgekletst met een aantal collega's ;)
Challenges;
Merry Monday Christmas Challenges - Christmas in Summer
HobbyVision - Kerst in traditionele kleuren
ABC Christmas Challenges - R is for Red

woensdag 23 augustus 2017

Gflctrd!

Na alle schudkaartjes uit de laatste IDEE&post laat ik je er nu eentje zien met de mooie papiertjes uit het Fancy Pants blokje. Heerlijke zomerse papiertjes, helemaal passend bij de zonnige dag vandaag. De flamingo is een mal van Sizzix en het tekstje komt uit een nieuw stempelsetje 'post voor jou' van Marianne Design. De vrolijk gekleurde enamel dots maken het geheel af.
Zo meteen weer eens naar school = werk. Samen met een collega ga ik het introductieprogramma voor volgende week voorbereiden.
Challenges;
Do-Al(l) Kreatives - Challenge #8: Summer Birthday 
Sketch Saturday - Sketch #477

dinsdag 22 augustus 2017

Bloemetjesballonnen.

In de laatste IDEE&post zitten allerlei leuke spulletjes om schudkaartjes te maken. Al eerder zag je hier verschillende kaartjes voorbij komen met de kant-en-klare vormpjes. Vandaag een verjaardagskaartje, waarbij ik zelf het schudgedeelte heb gesneden. 
Drie simpele rondjes, daarachter geen mika om de vrolijke schudbloemetjes bij elkaar te houden, maar tule! Dat zat ook in het pakket, erg grappig. Touwtjes getekend met de fineliner, tekstje erbij en klaar....
Geniet van een mooie, zonnige dag!
Challenges;
CAS on Friday - Birthday
Crazy 4 Challenges - Sketch C4C399

maandag 21 augustus 2017

Sterkte

Vorige week overleed de moeder van een vriend van ons. Op de rouwkaart was een (gedeelte van een) fiets afgebeeld en onderaan stond de tekst: moeder hield veel van bloemen. Met deze gegevens is dit kaartje ontstaan.
Inmiddels zijn we weer thuis na een tof weekend Lowlands. Spullen zijn al redelijk opgeruimd en de wasmachine staat te draaien. Ook de honden zijn weer opgehaald en Rolf gaat zo werken. Ik heb nog een paar daagjes vakantie, woensdag mag ik weer, dan zit het er weer op....
Challenges;
Marianne Design Divas - Alles mag
Marianne Design Kreadiva's - Alles mag
Freshly Made Sketches - FMS301

zondag 20 augustus 2017

Feestelijke groetjes.

Gisteren was Esther jarig en voor haar maakte ik dit kaartje. Het leuke papier komt uit een nieuw Pretty Papers Bloc van Marianne Design, genaamd Do what you love. Ik vind het zo gaaf! Samen met de mooie woordstans en bijpassende tekstjes is het een feestelijke en toch stoere kaart geworden. 
Tasje van de Hema met 2 stukjes washi, pakketje van de Body Shop erbij en label eraan.....
Ik hoop morgen te lezen wat jullie van deze kaart vinden, dit bericht staat ingepland, omdat we nog op Lowlands zijn.... Alvast bedankt voor je reactie!
Challenges;
Cheerful Sketches Challenge - Sketch Augustus

Marianne Design Divas - Alles mag
Marianne Design Kreadiva's - Alles mag

zaterdag 19 augustus 2017

Fröbelmiddag bij Nelly.

Vorige week zaterdag waren Larissa en ik uitgenodigd bij Nelly om te komen fröbelen. Onze gastvrouw had 'iets' voorbereid, waar we via de app al een sneak preview van hadden gekregen... spannend! Het bleek om een doosje te gaan, waarin kaartjes van 10 x 10 cm passen.
En dat zijn er maar liefst 5 geworden. Ik heb ze allemaal gelift, dus onbeschaamd nageaapt, van Nelly. Zij had andere kleurtjes gebruikt, dan krijg je toch een heel ander effect. Mijn drie hoofdkleurtjes zijn geel, roze en blauw, zoals je ziet. 
Het doosje kan ook open. De strook is er als het ware omheen gevouwen. Ook aan de binnenkant dezelfde kleurtjes gebruikt, dankzij de papiertjes van Stampin'Up die we van Nelly mochten gebruiken.
En ook op elk kaartje heb ik me aan die kleurstelling gehouden. Tja, als je het strookje achter de cirkel ziet, weet je zeker dat ik bij Nelly was ;-)
En meteen het gat van de uitgestanste cirkel gebruikt om in te stempelen. Een simpel, one-layer kaartje.
Op een vierkantje kun je ook leuk de tekstjes combineren.
En dat lukt ook prima zonder vormpje. Dankzij de Misti is het gelukt om de tekstjes netjes recht te krijgen. Hier wel zwarte inkt gebruikt, zodat 'bedankt' extra aandacht krijgt.
En tot slot nog deze, met een gestanste bloem en plaksteentje. Hartstikke leuk om met verschillende vormpjes, inktjes en kleurtjes te spelen.
Tot slot nog de totaal-foto. Het was een productieve middag. En ook heel gezellig, want we hebben toch best veel zitten kletsen, hartstikke leuk en zeker voor herhaling vatbaar!
Bedankt voor je bezoekje en het zou leuk zijn als je ook bij Nelly en Larissa een kijkje gaat nemen om te kijken hoe hun 'bedankt-doosje' geworden is.