donderdag 28 februari 2019

Week #9 van 52 Weeks to Christmas, challenge: gebruik zoveel mogelijk rood.

Ook op deze donderdag is het weer kerstkaartendag. En omdat het de laatste (donder)dag van februari is, gaat er een nieuwe challenge van start. Dit keer mocht Marijke het thema bepalen en dat is: Gebruik zoveel mogelijk rood op je kaart. Volgens mij is dat bij dit eerste kaartje wel gelukt. 
De dames van het DT zullen het lint wel herkennen en misschien de belletjes (gekregen van Nancy op de teamdag) ook wel ;)
Het tweede kaartje bevat naast het rood ook behoorlijk wat groen. Eline's sneeuwpop paste wel mooi bij het achtergrondpapier. Dat komt uit een blokje van de Action.
Ook hier een bedel uit het cadeauzakje van Nancy. Ik heb het opgenaaid, jazeker, echt met naald en draad, zodat zowel de strik als de bedel goed vast zit.
Doen jullie mee met onze challenge? Link dan je rode kaartje morgen onder het speciale blogbericht. Er zijn deze keer zelfs 2 mooie prijzen te winnen, kijk maar eens op het 52WTC blog.....
Mocht je al een kerstkaartje klaar hebben voor vandaag, dan kun je dat linken op het 52 WTC blog. 
Gisteravond weer een toffe workshop gevolgd bij Mariken onder leiding van Banu. Het resultaat is een schaaltje met mandala, dat laat ik binnenkort zien. 
Vandaag weer een dagje IK HOU VAN HOLLAND project en opnieuw wat stagebezoeken. Genoeg te doen weer!
Challenges;
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas
Merry Little Christmas - February anything Christmas goes
Sweet Sketch Wednesday - Sketch

woensdag 27 februari 2019

Kleurenkaartenteam: Goud met bordeauxrood.

Bijna einde van de korte maand februari op deze laatste woensdag van dit kalenderblad is het weer tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina. Dit keer was Marfien aan de beurt om een kleurtje te kiezen bij het goud van vorige maand en zij koos voor bordeauxrood. Dat was een pittige combi, zeker met deze temperaturen, want dan heb je meer lente-achtige kleurtjes in gedachten. Maar ineens kreeg ik een ingeving en de uitvoering daarvan is gelukt: 2 champagneglazen in goud en wat papier in bordeaux-kleur (eerst door de driehoekjes-embossingfolder gehaald) eronder. Nog wat bubbeltjes erboven, tekstje erbij en klaar. Kijken jullie even op het blog van Martina, daar vind je alle linkjes naar nog veel meer kaartjes in deze kleurencombinatie.
En toen was er nog tijd voor een Hollandse versie, in de kleuren van de vlag en met een Nederlands tekstje. De glazen zijn hier uit vellum gestanst, waardoor het kaartje mee kan doen bij CAS on Friday.
Helaas niet echt een vrije woensdag voor mij vandaag, want ik heb voor vanmorgen wat stagebezoeken gepland. Onze derdejaars leerlingen zijn op stage en ik mag straks naar Oosterhout (NBr). Vanmiddag staat een afspraak bij de schoonheidsspecialiste gepland, hopelijk val ik niet in slaap als het maskertje mag intrekken, haha.
Challenges;
CAS on Friday - Gebruik vellum
CAS(E) this Sketch!  - CTS#310

dinsdag 26 februari 2019

Geen tekst nodig.

Hier het volgende Hollandse kaartje. Het is er eentje zonder tekst en volgens mij gaat dat prima. En het is nog handig ook, zo is het kaartje voor meerdere gelegenheden te gebruiken. Het is een samenraapsel van papiertjes, de klompjes zaten ooit in een Hobby Handig.

Het dubbeltje kocht ik in een kralenwinkel in Haarlem.Het is een echt 'Willemientje', zoals je ziet, grappig toch?! Het lintje komt van een medaille en is op de kaart geniet. 
Vandaag een lange dag op school = werk. Eerst helpen bij het project en dan weer training van 14.30 tot 20.00 uur. Het is de één na laatste training, dus ik moet nog heel even volhouden.
Challenges;
Dutch Card Lovers - Maak een kaart zonder tekst.
Cheerful Sketches - Februari sketch 

maandag 25 februari 2019

Ik hou van Holland.

Deze week staat voor mij in het teken van IK HOU VAN HOLLAND. Al onze 2e-jaars leerlingen zijn de hele week bezig met het project in dit thema en samen met 2 collega's ben ik al een hele tijd bezig met de voorbereidingen. Afgelopen donderdag- en vrijdagmiddag hebben we alles klaargezet en gelegd en het onderbouw versierd. Daardoor ben ik behoorlijk in de stemming en kon het niet uitblijven dat ik in deze stijl kaartjes gemaakt heb.
De leuke sketch van Paper Craft Crew was het uitgangspunt voor deze 2 kaartjes. De molen en het Amsterdams huisje mochten ook weer eens door de stansmachine.
Ik heb nog veel meer kaartjes gemaakt in dit thema: afgelopen weken heb ik regelmatig een kaartje dubbel gemaakt. Eentje geplaatst op mijn blog en dan meteen eentje extra gemaakt in Holland stijl. Ik ga ze vandaag op de foto proberen te zetten, zodat ik ze nog kan showen. Alle Hollandse kaartjes komen in onze docentenkamer te staan en ga ik verkopen tbv Alpe d'HuZes. 
Op dus naar een drukke (werk)week, behalve het project staan ook nog een mentorentraining en stagebezoeken op het programma. Nog even doorzetten en dan...vakantie!
Challenge;
Paper Craft Crew Challenges - PCC327: Sketch 
Paper Craft Crew Sketch 327 featuring offset stacked circles with a horizontal banner.

zaterdag 23 februari 2019

2 x Feestje.

Deze week kreeg ik allerlei nieuwe spulletjes binnen van Marianne Design. Ik had ze in pre-order staan en toen ze geleverd werden, voelde dat een cadeautje. Uit eigen zak weliswaar, maar toch ;) Ik heb nu o.a. dit vrolijke Floral Delight papier en deze leuke stempels en stans van Karin Joan in mijn bezit...
Vanmorgen was ik al vroeg wakker en maakte ik deze twee kaartjes. Eentje voor een mentorleerling en eentje om achter de hand te hebben. 
Nu ga ik spulletjes verzamelen en klaarzetten voor de workhop 'Vogelvoederstuk maken' tbv Alpe d'HuZes. Ook al wordt het dan een mooi lenteweekend: de vogeltjes mogen best nog wat bijgevoerd worden, hoor.
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS376

vrijdag 22 februari 2019

Celebrate you.

Gisteren was Ingid jarig en dit kaartje ging richting Limburg. Gemaakt met de Berry Cute papiertjes en wat Project Life kaartjes. Het labeltje komt uit een blokje van de Action. 
Vandaag is een ingelaste studiedag op school = werk. Niet heel handig, want ik wilde graag wat voorbereidingen treffen voor het project van volgende week. Hopelijk duurt het niet te lang enlukt het na afloop, vooraf hebben we ook al een kort overleg gepland staan...
Ach, wie weet steken we weer wat op vandaag ;)
Challenge;
Sunday Stamps - SSC198

donderdag 21 februari 2019

Week #8 van 52 Weeks to Christmas.

En we zijn weer een weekje verder, dus een volgende donderdag = kerstkaartjes dag. En ook deze week weer 2 exemplaren op mijn blog. Gisteren 'vers' gemaakt, tegen de deadline aan. Maar ja, het is ook zo'n drukte met van alles. Gelukkig hoefde ik gisteren niet naar school = werk, maar stiekem was ik wel wat zaken aan het regelen voor volgende week, dan is weer de projectweek voor onze 2e-jaars leerlingen: IK HOU VAN HOLLAND. 's Middags nog op jacht gegaan naar rood-wit-blauwe vlaggenlijnen en andere versieringen, zo'n 60 boeken bij de bibliotheek opgezocht en een poster gemaakt voor het 'Knutselloket'. Maar daarover later meer!
Nu eerst over de kaartjes van vandaag: tijdens het opruimen van mijn box met kerst-knutselspulletjes kwam ik een doosje tegen met glimmende kraftkaartjes. Ooit gekocht bij de Action, maar nog niks mee gedaan.  Ik zag de sketch en dacht meteen aan een diertje wat over de rand gluurt. Het is Eline's kitten geworden in 2 verschillende kleurtjes. Tekst van Karin Joan erbij en wat sterretjes, gemaakt met de gave mal die ik tijdens de teamdag van Annemarie en Merit heb gekregen. Ik ben tevreden! En ik heb mooi al 2 van de 24 kaartjes gebruikt, haha.
Doen jullie (weer) mee? Maak ook alvast (een) kerstkaartje(s) en voorkom stress aan het einde van het jaar :) Link je kaartje op het 52 WTC-blog. Daar zie je, behalve mijn kaartje, ook een voorbeeldkaartje van Ineke. Dan kom ik een kijkje nemen op je blog. Misschien niet meteen vandaag, want er staat weer van alles op de planning, maar ik kom langs, dat beloof ik!
Felicitaties mogen vandaag richting Ingrid, zij is jarig! Mijn kaartje voor haar zie je morgen, graag tot dan.
Challenges;
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas
Merry Little Christmas - February anything Christmas goes
Sketch Saturday - #551

woensdag 20 februari 2019

Stippen.

Afgelopen maandag had Mariken ons, Ellen en Jackelien, uitgenodigd om een avondje te komen stippen. Dat was al weer net te lang geleden, hoog tijd om weer eens te doen. Mariken had een tafel vol benodigdheden en onder het genot van een kop thee ging ik aan de slag. Heerlijk ontspannen en al kletsend zijn dit de resultaten van de avond. Niet helemaal mooi rond en symmetrisch, maar ik ben wel tevreden. Ben de schaaltjes nu aan het afbakken, ze staan in de oven. Volgende week hebben we weer afgesproken, maar dan voor een mandala-schaaltje. Ik heb er nu al zin in!


dinsdag 19 februari 2019

Deurhanger.

Bij De Egel is de lopende challenge: Maak een deurhanger en gebruik een strikje. Ik ging aan de slag en maakte er eentje voor mijn moeder. Zij heeft een grote tuin als hobby en is daar regelmatig in te vinden. De basis voor de deurhanger lag al een tijdje klaar op tafel, de afwerking liet even op zich wachten. Maar op de valreep is het nog gelukt! Met plaatjes uit een knipvel, gecombineerd met mooie, fijne blad- en bloemstansjes is het dit geworden. 
Challenge;
De Egel - Deurhanger met strikje

maandag 18 februari 2019

Reminder Alles is liefde challenge op het 4 Season blog.

Nog een reminder: t/m volgende week vrijdag 1 maart kun je meedoen met challenge #16 op het 4 Season Challenge blog. Nelly en ik bedachten dat het thema deze maand 'Alles is liefde' moest zijn en we hebben al heel veel leuke inzendingen ontvangen. 
Voor mijn reminderkaartje plakte ik een kaartje helemaal diagonaal vol met verschillende washi-tapejes en stanste er een rechthoek en 2 hartjes uit. Er kwamen nog een tekstje en wat glimmende hartjes-steentjes bij. Met het overbleven negatief maakte ik nog een kaartje. Daar kwam het woordje Love en 1 glimmend hartje bij. 
Doen jullie mee? Je kunt je bijdrage >HIER< linken.
Na een zonnig en relaxt weekend wordt het weer een volle week. Behalve een boel drukte op school = werk ben ik ook elke avond van huis. Wel leuke activiteiten, hoor! Vanavond ga ik gezellig stippen bij Mariken.
Challenges;
CAS Colours & Sketches - #308
Color Throwdown - CTD530

zondag 17 februari 2019

Reminder kleurenwielen bij Knutsels en Kadootjes.

Nog t/m volgende week vrijdag 1 maart kan er meegedaan worden met de lopende challenge bij Knutsels en Kadootjes. De uitdaging is om deze maand een kaartje te maken volgens 1 van de kleurenwielen. 
Je gebruikt óf zwart met minimaal 2 kleuren uit het bovenste wiel of wit met minimaal 2 kleuren uit het onderste. Omdat ik de vorige keer al voor het wiel met zwart was gegaan, koos ik nu voor het andere wiel. De grappige hippo in grijs en verder groen, bruin, roze en blauw verwerkt op de kaart. Neem ook een kijkje op het K&K-blog voor meer inspiratie.
Fijne zondag, allemaal!
Challenges;
Cheerful Sketches - Februari sketch (kwartslag gedraaid)


donderdag 14 februari 2019

Week #7 van 52 Weeks to Christmas.

Inmiddels zijn we aanbeland in week 7 van dit jaar en ook deze donderdag zul je weer veel kerstkaartjes aantreffen in blogland. Hier zie je er in ieder geval twee en deze week mag Eline's kerstboom in het middelpunt staan. 
Op beide kaartjes staan ze te pronken en volop gedecoreerd. De tekstjes zijn gemaakt met de alfabet Collectables. De kraft papiertjes op de achtergrond komen uit blokjes van de Action, ik vind ze wel stoer....
Doen jullie ook mee met ons team? Op het 52 WTC blog zie je voorbeelden van Rosina en Ineke en zie je ook de uitslag van de labelkaart-challenge. Proficiat, allemaal!
Afgelopen zaterdag was het onze 52 WTC- teamdag. We waren te gast in het vakantiehuisje van Nancy, hartstikke gezellig. Twaalf van de 14 DT-leden waren aanwezig en we hebben echt een heel toffe dag gehad.
Als klein presentje had ik voor iedereen een kerst-blik met chocolate-chip-cookies meegenomen. Verpakt in een kraft tasje met labels en lintjes eraan die nog gebruikt kunnen worden en door sommige al gebruikt zijn....

We hadden bedacht om allemaal iets te eten of drinken mee te brengen. Mijn bijdrage aan de dag was een appeltaart. Volgens eigen recept: met studentenhaver, vanillesuiker en custard. De bus slagroom was wel erg toepasselijk met het hert, die zat in Rolf zijn kerstpakket en had ik bewaard voor deze gelegenheid ;)
Verder zorgden anderen voor heerlijke soep, (worsten)broodjes, beleg, quiche, sap en fris. We kwamen zeker niks tekort! 
Ook hadden leuke cadeautjes, er werd heel wat uitgedeeld, het leek wel Sinterklaas of Kerst, haha. Het was een heel toffe dag, erg leuk om elkaar te ontmoeten, zien en spreken, heel fijn! Ingrid verzorgde ook nog een workshop, het resultaat daarvan zie je snel.
Challenges;
ABC Christmas Challenge - D is for Decorations
52 Christmas Card Throwdown - Colour Challenge: Green + Silver
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas
Merry Little Christmas - February anything Christmas goes