vrijdag 31 mei 2019

Nog 2 x Fijne vakantie.

Er waren al een paar kaartjes klaar voor de bestelling van mijn collega Jennie, maar gisteren heb ik de overige kaartjes gemaakt. Vandaag zie je er 2 die ik maakte voor haar kleinkinderen. Deze is met de leuke uiltjes van Bella Lulu en het is een kaartje voor haar kleinzoon.
En deze voor haar één van haar kleindochters, waarbij ik plaatjes en een tekstje uit een ander knipvel van Bella Lulu gebruikte. De papiertje zijn van Marianne Design en ik heb ook nog wat druppeltjes gemaakt met Nuvo drops, maar die zie je niet zo goed op de foto.
Bedankt voor jullie leuke reacties op mijn kaartjes van gisteren. Grappig dat GerJanne en Nancy de kaartjes in de categorie 'retro' schaalden. Dat is precies ook wat Rolf zei: Die komen rechtstreeks uit begin jaren '80! :)
Vandaag even een dagje niks, lekker thuis wat aanrommelen, morgen weer een festival-dag. Na de geslaagde versie van gisteren kijk ik ernaar uit!
Challenges;
The Paper Players - PP443 (upper card)

Cupcake Inspiration Challenge - CIC471: Mermaids (second card)
Sketch Saturday - #565 (second card)

donderdag 30 mei 2019

Week #22 van 52 Weeks to Christmas: challenge Vintage.

Aan het einde van de maand start deze donderdag de nieuwe challenge bij 52 Weeks to Christmas. Deze maand was Epie aan de beurt om het thema te kiezen en dat werd 'Vintage'. Dat is voor mij een echte uitdaging en ik stelde het uit tot het laatste moment. Pas gisteravond ging ik ermee aan de slag en toen had ik binnen no-time 2 kaartjes klaar... 
Met een papierblok van Tim Holtz, wat oudere vellen van BasicGrey en plaatjes uit een boekje van de Action kwam ik een heel eind. Wat kanten lint en glimsteentjes erbij gezocht en toen ging het vlot. De tekstjes zijn uit cadeau-labeltjes geknipt. De meeste papiertjes met de distresser en vintage photo-inkt bewerkt. Niet mijn stijl en echt heel anders dan anders, maar ik ben tevreden! Al moet ik nog even gaan bedenken wat ik voor volgende week ga maken, haha. Maar misschien vind ik wel inspiratie op het 52WTC-blog, want mijn DT-maatjes hebben daar wel heel leuke kaartjes geplaatst....
Doen jullie mee? Link dan je vintage kaartje vanaf morgen onder het speciale bericht op het 52 Weeks to Christmas blog. Had je al een kerstkaartje klaar? Dat kun je vandaag al linken. 
Geniet van (de vrije) Hemelvaartsdag. Ik ga straks naar Alle Remmen Los, een muziekfestival in Loosbroek, zin in! En hebben jullie ook plannen voor vandaag?
Challenges;
Creative Sketchy Girls - Sketch #36

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas
Merry Little Christmas - February anything Christmas goes

woensdag 29 mei 2019

Kleurenkaartenteam: Fel geel en kobalt blauw.

De laatste woensdag van de maand mei, dus tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina! Deze maand koos Nancy kobaltblauw bij het fel geel van vorige keer. Ik ging er afgelopen zaterdag mee aan de slag en heb eindelijk de grote JIJ van Karin Joan gebruikt. Uit de set was alleen de kleine versie aan bod geweest. 
En omdat het kaartje best stoer is, maakte ik nog een kaartje waarbij ik de kleurtjes omgekeerde. Dat ging zondag mee naar de jarige Stijn, maar dat zag je al. Zijn naam maakte ik met letterstansjes van Gummiapan die ik 's ochtends had gekocht bij Doe@ding. Ze zijn superleuk!
Ik ben benieuwd wat de andere deelnemers hebben gemaakt in deze kleurencombi en zal in de loop van de dag eens een blogrondje gaan maken. Vandaag is mijn vrije dag en ivm Hemelvaartsdag start daarmee mijn extra lange weekend, heerlijk! Natuurlijk heb ik weer allerlei leuke dingen gepland ;) Zo ga ik vanmiddag helpen bij de kinderbingo... 

dinsdag 28 mei 2019

Elmar jarig.

Het is een cliché, maar wel een feit: tijd vliegt! Ons petekind Elmar is vandaag jarig en mag 25 kaarsjes uitblazen. Ik kan me nog zo herinneren dat hij geboren is, als baby in een bloemendoos in de winkel van zijn mama (mijn toenmalig werkgeefster) lag te slapen, als peuter alle rijpe druiven van de onderste takken opat en hem dat meerdere volle luiers opleverde. Maar ook dat hij als kleuter zijn eerste brilletje kreeg, met carnaval vrolijk in de optocht meeliep in een door mij gemaakt pak en schmink van mijn hand op zijn snoet, etc etc. 
Maar nu dus 25 en dat verdient wel een speciaal kaartje. Dit keer een vouwkaartje met een boel cadeautjes erop. En zijn leeftijd in paperclips...
Het modelletje komt van Be Challenged en is heel simpel te maken. En het kon gewoon in een envelop, hartstikke handig.
De achterste flap kan rechtop staan, maar ook plat liggen. Daar nog even een stickertje 'Made with love' opgeplakt. Als het goed is, komt de kaart vandaag bij de jarige aan.
Vandaag geen leerlingen op school = werk i.v.m. de staking in het openbaar vervoer. Door de ligging van onze school hebben we leerlingen uit de wijde regio en komt 80% met de bus. Vandaar dat de lessen vandaag niet doorgaan, maar er staan (nu spontaan) wel wat overleggen gepland....
Challenge;
Be Challenged - Uitdaging mei

maandag 27 mei 2019

Regenboog paard.

Net als voorgaande jaren vroeg mijn college Jennie of ik voor haar kleinkinderen kaartjes wilde maken met Fijne Vakantie erop. Vorig jaar werden het veelal kaartjes met de zeediertjes van Marianne Design, dus ik wilde weer eens wat anders. Dit is de eerste en daarvoor koos ik een plaatje uit het knipvel Tres Jolie van Els van Wezenbeek. Lekker vrolijk met het regenboogpaard, dus ook kleurrijke papiertjes erbij gezocht. Maar het zwart erbij maakt het wat pittiger, vind het net iets sprekender geworden. 
Challenges;
Do all kreatives - Fabeldieren 

zondag 26 mei 2019

Driehoekjes bij Knutsels en Kadootjes.

Op het Knutsels en Kadootjes blog gaat een nieuwe challenge van start. De komende maand willen we graag driehoekjes terug zien op je kaart. Op mijn voorbeeldkaartje zijn dat vlaggetjes geworden, maar ik heb ook een aantal plaksteentjes in die vorm gebruikt. Omdat de 2 Sisters on the blog graag denim willen zien, heb ik verschillende tinten blauw gebruikt, maar ook echte stukjes spijkerstof uit een oude jeans.  Het kaartje ging afgelopen week richting Monique voor haar verjaardag. Zij stelt deze keer een gave prijs ter beschikking voor deze driehoekjes-challenge.
Meedoen kan nog t/m vrijdag 21 juni, kijk maar eens op het K&K-blog naar de vele mogelijkheden met driehoekjes...
Challenges;
AnMaCreatief - Bingo (blauw, metaal, bloemen)
2 Sisters on the Blog - Moodboard Denim

zaterdag 25 mei 2019

Sarah daagt Colien uit #1.

Al een hele tijd geleden stuurde Sarah me verschillende afdrukjes op. Helaas bleven ze in de envelop en deed ik er nog niks mee. Ook stempelde Sarah ze voor zichzelf en bleven ze bij haar ook ongebruikt liggen. Maar vanaf nu komt daar verandering in. Sarah heeft er namelijk een gezellige uitdaging van gemaakt: maandelijks daagt ze me uit met een leuke opdracht en natuurlijk doet ze zelf ook mee. 



De komende maanden zie je elke laatste zaterdag van de maand een uitdaging. Voor deze eerste kreeg ik een afdrukje van het muisjemuisje en postbus van Reverse confetti opgestuurd. De opdracht die erbij hoorde: maak met de papiertjes van Marianne Design een kaartje volgens de sketch. Dat was niet zo moeilijk, maar wel leuk dat ik sinds lange tijd mijn Spectrum Noir stiften weer eens gebruikt heb! :) Ik ga kijken wat Sarah ervan gemaakt heeft, gaan jullie even mee?

Deze ochtend staat een bezoekje aan Doe@ding gepland: samen met mijn schoonmoeder Ellen ga ik naar het jaarlijkse Marianne Design event. Er komen weer hele leuke spulletjes uit, dus ik denk dat ik maar eens een gedeelte van mijn net ontvangen vakantiegeld ga spenderen. ;)


vrijdag 24 mei 2019

Mixed Media.

Bijna 2 weken geleden ging ik met Nelly en Daniëlle naar de grote Mixed Media workshopdag bij Noor! & Zo. Ik liet al wat kaartjes zien die ik daar gemaakt had, maar het derde projectje hadden julle nog van me tegoed. We bewerkten een A5-je met waterverf van Art by Marlene en ook kleurden we een bloemstempel van haar in. 


Daarna allerlei doodles gestempeld met zowel zwarte als gekleurde inkt. Tot slot nog met zwarte en witte stift wat gekriebeld. 
Thuis heb ik het papier doormidden gesneden en er 2 kaartjes van gemaakt. Het bovenste kaartje verstuurde ik al naar een vriendin die een operatie had ondergaan. Op dit 2e kaartje heb ik nog geen tekst gezet, dat komt wel als de gelegenheid daar is.
Fijne dag, allemaal!


donderdag 23 mei 2019

Week #21 van 52 Weeks to Christmas.

Ook deze donderdag weer 2 kerstkaartjes hier op het blog. De in de meivakantie ingekleurde afdrukjes van Lawn Fawn schreeuwden om verwerkt te worden. Of liever gezegd: ze zongen erom ;) 
Winter time papiertjes zijn van Noor! en het vierkantje achter de afdrukjes heb ik bewerkt met Distress oxides. En weer is de voorraad wat groter...
Doen jullie mee met onze wekelijkse uitdaging bij 52 Weeks to Christmas? Maak jaarrond kerstkaartjes en voorkom decemberstress! Voor meer inspiratie: kijk op de blog naar de leuke voorbeelden van Yvonne en Annemarie/Merit.
Challenges;
Color Throwdown - ctd544 (first card)

Try Stampin on Tuesday - Sketch


52 Christmas Card Throwdown - Choral

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas
Merry Little Christmas - February anything Christmas goes

woensdag 22 mei 2019

Vogel.

Mijn collega vroeg me of ik 3 kaartjes wilde maken met 60 erop. Twee daarvan zag je al (hier en hier) en hier is het derde exemplaar. Alle materialen zijn van Marianne Design: plaatje uit een knipvel, de cijfers, het onderste papiertje en het tekststempeltje.
Zo meteen voor mijn kwartaal afspraak naar de chiropractor en vanmiddag naar school = werk. Het is eigenlijk mijn vrije dag, maar vanmiddag is er een bijeenkomst over een project waar ik volgend schooljaar mee ga werken, daar moet ik bij zijn.
Challenges;
Crazy for CAS - vogels
The Sketchy Challenge - #153 Sketch

dinsdag 21 mei 2019

What's up?

Bij Dutch Card Lover willen ze graag poezenkaartjes zien. Nou, daar voldoe ik voor een gedeelte aan, want je ziet een klein stukje van het beest, haha. Ik vond het zo'n leuk plaatje, dat mocht wel op een kaartje! De gele kleur op de achtergrond is een mooi contrast. Het tekstje is van Create a Smile, het is een soort tekstballonnetje geworden.
Challenges;
CAS(E) this Sketch! - CTS#322

CAS on Friday - Use Polkadots
Dutch Card Lovers - Katten

maandag 20 mei 2019

Reminder Herhalend stempelen 4 Season challenge blog.

Nog t/m vrijdag 31 mei kun je meedoen aan onze challenge op het 4 Season Challenge blog. We willen graag 'herhalend stempelen' zien op je kaartje, dus dat een stempeltje 
meerdere malen op je kaartje terugkomt. Dat mag netjes op een rij of verspreid over het papier en je kunt kiezen voor tekstjes of plaatjes, maakt niet uit. Het mag in 1 kleur, maar ook in verschillende kleurtjes, wat jij wilt, helemaal in jouw stijl :) 
Voor mijn reminderkaartje koos is voor een taartje van Stampin'Up, dat ik in meerdere kleurtjes stempelde. Kijk voor meer inspiratie op het 4 Season blog en doe (nog een keer) mee!
Challenge;
AAA Birthday - Anything goes