vrijdag 30 september 2016

Congrats!

Vandaag trouwt onze ex-collega Marloes. Zes jaar werkte ze op onze school, tot ze eind vorig schooljaar een baan aangeboden kreeg op een andere vestiging van ROC-West Brabant. Het is veel dichterbij voor haar en dat scheelt haar veel reistijd. Dit kaartje is één van de drie kaartjes die ik maakte. Morgen en overmorgen zie je de andere twee.
Challenge;
Retro Sketches - rs#233

donderdag 29 september 2016

Kerstkaart 2016 #39 + challenge rendier(en).

Het is weer einde van de maand en dat betekent een nieuwe challenge op het 52 Weeks to Christmas blog. Dit keer was Marijke aan de beurt om een onderwerp te kiezen en zij wil graag (een) rendier(en) zien op je kerstkaart. Ik heb op mijn voorbeeldkaartje Eline's rendier gebruikt en dankzij de rode neus werd het een echte Rudolf. De papiertjes had ik nog over van de workshops op de grote Dutch Doobadoodag, ze lagen nog op tafel en kwamen goed van pas. Het tekstje komt van een labeltje wat ik kocht bij het Kruidvat en de sterretjes zijn mooie, nieuwe enamel dots van Marianne Design.
Kunnen we je uitdagen om mee te doen met onze challenge? Link dan jouw creatie vanaf morgen rechtsboven op het 52WTC-blog. Je wekelijkse kaartje kun je vandaag plaatsen en linken onder het blogbericht, waarin je nog veel meer voorbeeldkaartjes ziet met (een) rendier(en).
Challenges;
Christmas Card Challenges -  Anything goes
Cheerful Sketches Challenge - Sketch


woensdag 28 september 2016

Kleurenkaartenteam: Fuchsia en zilver.

Ook op deze laatste woensdag van de maand doe ik weer mee met het kleurenkaartenteam van Martina. Dit keer mocht Nancy de kleurtjes bepalen en dat zijn 2 knallers: Fuchsia met zilver. Ik heb ervoor gekozen om de dromenvanger van Marianne Design weer eens te gebruiken. Sinds kort heb ik ook de bijpassende stempels, dus die mochten uit de verpakking. Het is wel het kleinste tekstje geworden, maar toch....
Meer zien in deze flitsende kleurtjes? Kijk dan op Martina's blog, daar vind je de linkjes naar alle deelnemers.
Tot morgen, dan weer een kerstkaartje en omdat het de laatste donderdag van de maand is, starten we weer met een challenge...!

dinsdag 27 september 2016

Dutch Doobadoodag #2.

En hier zie je nog een resultaat van de grote Dutch Doobadoodag. Sjonge, wat had ik mezelf toch als doel gesteld, zeg... Alle projecten móeten af en gaan niet half mee naar huis. Maar wat een werk was dit: alles met de hand uitgeknipt! Die kaart die je gisteren zag was nog een makkie vergeleken bij deze... Maar het is gelukt! Wel stiekem nadat we al doorgedraaid waren (letterlijk, haah) naar de volgende workshop, maar de kaart was af voordat ik weer uit Waspik vertrok. De mal kregen we kado, heel lief, maar ik denk dat ik em toch maar ga doorgeven... ;-)

maandag 26 september 2016

Dutch Doobadoodag #1.

Afgelopen zaterdag was er weer de grote Dutch Doobadoo dag in Waspik. Vier workshops op één dag, heel gezellig, maar ook hard werken. Vorige keren lukte het me niet om alle projecten niet af te krijgen, beetje jammer. Aangezien onafgemaakte knutsels thuis te lang blijven liggen, besloot ik dat ik deze keer alles af zou gaan maken. Ik had dus een missie, haha. 
Er deden maar liefst 104 mensen (lees dames) mee en dat aantal werd verdeeld over de vier workshops. Voor elk project stond een anderhalf uur en dan was het met de klok meedraaien naar het volgende project. 
Dit was één van de projecten. Deze kaart is gemaakt van 3 flinke labels, waaruit een cirkel is geknipt (sjonge, wat verlangde ik naar mijn stansmachine, hihi) en de kleine (in muziekthema bestempelde) cirkel bungelt in het midden. Door de labels in het midden te vouwen en tegen elkaar te plakken, krijg een leuke staande 'kaart'. Heel leuk bedacht en ik ga em zeker nog es maken, maar dan wel met stansen en de Big Shot! ;-)

zaterdag 24 september 2016

Hi there!

 
Vandaag een 'zomaar' kaartje, gewoon omdat ik de sketch zo leuk vond. Verschillende papiertjes gestapeld, vilten vogeltje erop, tekstje en spetters erbij....klaar! 
Zo meteen richting Waspik voor de grote Dutch Doobadoo-dag. Samen met Nelly ga ik 4 workshops volgen, zin in! Je leest binnenkort wat het allemaal voor leuks geworden is.
Challenge;
CAS(E) this Sketch! - CTS#191

donderdag 22 september 2016

Gastdesigner Marianne Design.

Nog een blogberichtje met een kerstkaartje. Want vandaag ben ik gastdesigner op het Marianne Design Challengeblog, heel erg leuk! Ik ben dol op de verschillende materialen van Marianne (en Eline...) en vond het tof dat ik gekozen was om een voorbeeldkaartje te maken.
Fan button
De uitdaging voor de komende 2 weken is: maak een kerstkaart met 1 of meerdere diertjes (Collectables) van Marianne Design. Geen probleem, diertjes genoeg, haha. De teckel had ik al een tijdje in huis, maar nog niet gebruikt, dus nu mocht de mal eindelijk uit de verpakking. Vanmorgen zag je ook al mijn voorbeeldkaartje met eekhoorn voor het 52 Weeks to Christmas blog en volgende week ga ik vrolijk verder met één van de diertjes op mijn kerstkaart. Maar natuurlijk laat ik jullie tussendoor nog allerlei andere kaartjes zien.
Challenges;
Marianne Design Kreadiva's - Alles geht mit Marianne Design
Marianne Design Divas - Anything goes

Paper Play Sketches - #15

Kerstkaart(en) 2016 #38.

Vandaag mag ik samen met Rimmie een voorbeeldkaartje plaatsen op het 52 Weeks to Christmas blog. Net als elke donderdag dagen we je via dit blog uit om jaarrond kerstkaartjes te maken, zodat je aan het einde van het jaar een mooi voorraadje hebt. 
Mijn kaartje is gemaakt met één van de nieuwe diertjes (Collectables) van Marianne Design.
De eekhoorn-mal had ik al een tijdje geleden gekocht en alleen nog maar de eikeltjes ervan gebruikt. Maar vandaag mag Mr. Eekhoorn himself shinen op een kerstkaartje. Zónder eikeltjes, dat dan wel weer, haha. 
Doe je ook gezellig mee met onze wekelijkse uitdaging, kerst komt al dichterbij ;) 
Straks, om 12.00 uur, nog een kerstkaartje!! Dan met een ander diertje.... komt dat zien, komt dat zien!
Challenges;
Christmas Card Challenges - Weekly challenge
Marianne Design Kreadiva's - Alles geht mit Marianne Design
Marianne Design Divas - Anything goes
Mojo Monday - MOJO466

dinsdag 20 september 2016

Beterschap.

Weer een kaartje op verzoek: een collega vroeg me gisteren een beterschapskaartje te maken, het liefst zo snel mogelijk... Omdat ik vanochtend pas later naar school hoefde en toch vroeg wakker ben, ging ik aan de slag en maakte ik dit kaartje. Het blogberichtje lukte niet meer, maar ik had al wel een foto gemaakt en bij deze kan ik em aan jullie laten zien. Met materialen uit de laatste IDEE&post, tekstjes van Marianne Design, bloemetjes van MFT, een touwtje en wat glimsteentjes is dit het resultaat. Er zullen er nog wel meer volgen, want er zijn meer zieke collega's die ook wel een opkikkertje kunnen gebruiken.
Zo meteen, na het eten, mag ik weer naar school = werk: vanavond is de informatieavond voor ouders van onze mentorleerlingen van klas 1 VMBO. 
Challenges;
Retro Sketches - rs#232

De Egel - inspiratiefoto

maandag 19 september 2016

Baby Sjeng.

Er was weer vraag naar babykaartjes en bij het zien van onderstaande sketch kon ik daar wel wat mee. Beetje lief gemengd met stoer, verschillende papiertjes gecombineerd en het kaartje was klaar.
Rolf vertelde dat zijn collega weer papa was geworden, dus maakte ik ongeveer hetzelfde kaartje, maar dan met de naam van de baby erop. 
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS354

zondag 18 september 2016

Bart 17 jaar.

Gisteren was neef Bart jarig. Tijd om een stoere kaart te maken, zeker gezien zijn leeftijd. Een simpele sketch uitgezocht en de cijfers uit designpapier van October Afternoon geknipt. Op het zwarte papier wat doodle-lijntjes getekend en wat handlettering toegepast. Ik heb daarvoor een witte Sharpie gebruikt. De knoopjes maken het af...
Gisteren een heerlijk dagje in Ouwehands dierenpark Rhenen gehad. Lekker in het zonnetje langs alle dieren gewandeld en ondertussen gezellig bijgekletst met Brigitte en Erik. 
Vandaag staat een foto-shoot met de hele familie op het programma. 
Challenge;
Sketch Saturday - Sketch #430

donderdag 15 september 2016

Kerstkaart(en) 2016 #37.


Ook op deze tropische donderdag kom ik toch met kerstkaartjes. Door de hoge temperatuur van deze week was ik van plan om eens een keertje over te slaan, maar het kriebelde toch, dus ben ik alsnog aan de slag gegaan. Kan het ook eigenlijk niet maken, als DT-lid van het 52 Weeks to Christmas blog om niet mee te doen, hihi. Gisteravond was het nog erg warm, dus heb ik aan de tuintafel deze 2 kerstkaartjes zitten knutselen. 
Ik kreeg opeens een ingeving: een achtergrond maken met de Te gekke krijtjes en daar Eline's Santa opplakken. Leek me wel wat zo met het silhouet... Soms lukt het echt zoals je het in je hoofd hebt, haha. De bovenste vind ik het meest geslaagd, daar zijn de lijnen wat strakker. Ligt waarschijnlijk aan het papier, bij het onderste kaartje was het papier wat gladder. Daar werden de kleurtjes niet zo goed opgenomen, bleven ze er als het ware bovenop liggen. Dat zie je ook aan de gestempelde wolkjes....
Wil je ook meedoen en tijdens deze (bijna) hittegolf aan je kerstkaart-voorraad werken? Link dan je kaartje op het 52WTC-blog. Daar vind je ook voorbeeldkaartjes van Lia en Epie. Wie weet kunnen we je inspireren en motiveren? 
Hoe dan ook, fijne (warme werk)dag!
Challenge;
Christmas Card Challenge - Weekly card

woensdag 14 september 2016

Baby girl #2.

En nog een baby kaartje, ook voor een meisje, zoals je ziet. En ook voor een collega. Onze receptioniste op school werd in de vakantie weer oma. Het was nog even spannend, want de baby liet even op zich wachten en oma en opa hadden een reis gepland... Precies op de dag van vertrek kondigde de kleindochter zich aan, dus na het bewonderen en knuffelen konden ze toch op vakantie.
Challenge;
CAS Colours & Sketches - Challenge #190

dinsdag 13 september 2016

Baby girl.

In de vakantie werd een collega voor het eerst oma. Heel bijzonder en vorige week liet ze dan ook stralend de foto's van het baby meisje zien. Hoog tijd voor een kaartje om haar en haar man te feliciteren met de komst van hun kleindochter. In eerste instantie was het kaartje alleen in pastelkleurtjes, maar ik 'moest' toch even iets zwarts toevoegen :-)
Challenge;
CAS on Sunday - Pastel
CAS(E) this Sketch! - CTS189


maandag 12 september 2016

So very happy together.

Vorige week trouwde medeblogger Miranda en om het verse bruidspaar te feliciteren, maakte ik dit kaartje. Niet teveel poespas, lekker simpel, dat leek me wel passen. Eigenlijk had ik er een washi-tape aan toe moeten voegen, want Mariken en ik noemen haar 'Miranda-washi', vanwege haar enorme creativiteit met de rolletjes tape. Maar toch maar niet gedaan, hihi.
Vandaag start een 'normale' werkweek, een volledige werkweek volgens lesrooster. Maar wel meteen vanmiddag en morgen (tot laat) vergaderingen en vrijdag met een aantal leerlingen op pad ivm promotie voor de school dmv bloemschiklesjes voor basisschoolkinderen. Ach, we gaan ervoor!
Challenges;
Freshly Made Sketches - FMS253
The ABC Challenge - O is for open (anything goes)

zondag 11 september 2016

20 Jaar Brouwerij D'n Hopper.

Mijn collega Reinilde is behalve VAP-docente (Verwerking Agrarische Producten) bij ons op school ook meesterbrouwer. Samen met haar broer Jos heeft ze een brouwerij: D'n Hopper in Kaatsheuvel en daar brouwen ze de heerlijkste biertjes.
Vorige week zaterdag vierden ze het 20-jarig bestaan van hun eigen biermerk en wij mochten erbij zijn op het te gekke feest. Als cadeau maakte ik deze deco-hanger. Ik heb er de kleurtjes, viltjes met het logo en hop (uit onze eigen tuin) voor gebruikt, zodat het past bij de huisstijl van de brouwerij.
De hanger was wit, maar dat stak erg af, dus heb ik een spuitbus goudspray opgezocht en em heel lichtjes gespoten. 
Het is steeds weer lastig om zo'n hanger goed op de foto te krijgen, maar hopelijk krijg je een beetje een idee. Het komt een beetje rommelig over, maar dat valt in werkelijkheid mee, hoor :-)
Gisteren een relext dagje gehad, fijn na zo'n drukke, eerste werkweek. 's Morgens naar de jaarmarkt geweest in Giessen, waar ik natuurlijk even bij de mooie spulletjes op het kraampje van Annelies ben gaan kijken. Er was ook een kermis, dus zat 'tante' Colien al voor de middag in de Swing Bob met nichtje Indy, haha. Na de middag ben ik met Jetty naar Appelpop gegaan en daar hebben we heerlijk genoten van diverse bands op een zonnige dag. Vandaag een rustig-aan-dagje thuis, zo meteen maar eens een lekkere appeltaart bakken....