donderdag 30 november 2017

Week 48 van 52WTC: challenge Elves.

Zoals gebruikelijk is het op donderdag kerstkaartjes-dag op mijn blog. En omdat het de laatste (donder)dag van de maand is, hebben we weer een challenge voor je bij 52 Weeks to Christmas  Dit keer mocht Ineke het thema bepalen en zij koos voor Elves, de helper(s) van Santa met hun grappige puntoortjes. Omdat ik geen Elves-plaatje, -stansje of -stempeltje bezit, heb ik een plaatje van internet geprint. Op dit kaartje heb ik hem (of haar??) omlijst met een krans en daardoor doet het kaartje mee met de challenge bij Dutch Card Lovers.
Ik had het plaatje ook nog ietsje groter geprint en daaruit volgde dit kaartje. Het is gemaakt volgens de sketch bij Sketch Saturday. De foto van dit kaartje heb ik net te laat gemaakt, toen was het eigenlijk al te donker...
Doe je ook mee met onze challenge? Dan kun je je creatie vanaf morgen linken onder het speciale challenge-blogbericht op het 52WTC-blog. Je wekelijkse kerstkaartje kun je natuurlijk vandaag al linken.
Challenges:
Dutch Card Lovers - Maak een krans op je kaart
The Sketchy challenge - Inpiratiefoto

Sketch Saturday - Sketch #491


woensdag 29 november 2017

Kleurenkaartenteam: Felroze en rood.

Voor het Kleurenkaartenteam van Martina is het een knaldag vandaag: heel blogland kleurt felroze met rood. De kleurtjes werden gekozen door Ellen en het was echt een uitdaging! Ik moest echt even op zoek naar een felroze papiertje. Cardstock heb ik genoeg, maar designpapier in die kleur, dat was even een zoektocht. En dat terwijl je maar een klein stukje nodig hebt.... Gisteravond is het me toch gelukt om een kaartje te maken. Helaas moest ik vanmorgen nog even op wat daglicht wachten, zodat de kleurtjes ook nog een beetje fatsoenlijk over zouden komen op de foto. Annemaire en Merit brachten me op een ideetje: zij maakten diverse beterschapskaartjes met Eline's muizen, ik koos voor het lieve konijntje.
Voor meer creaties in roze/rood kun je naar het blog van Martina gaan, daar vind je alle linkjes. Fijne dag verder en graag tot morgen, dan is er weer een einde-maand-challenge bij 52 Weeks to Christmas. Ik ga zo even relaxen (op het epileren na) bij de schoonheidsspecialiste en vanmiddag ben ik weer vrijwilliger bij de kinderfilm...
Challenges;
2 Sisters on the blog - Beterschap
The Paper Players - Sketch #372

dinsdag 28 november 2017

Gastdesigner bij CC&S #251

Vandaag is de vierde en tevens laatste keer, dat ik gastdesigner mag zijn bij CAS Colours & Sketches. Dit keer is er weer een sketch en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ik heb er papiertjes van de Action voor gebruikt.
En na de Nederlandse versie maakte ik ook nog een Engelse versie, CC&S is tenslotte een internationaal blog. Door de drukke papiertjes zijn ze misschien wat minder CAS geworden, maar ze zijn beiden wel naar mijn zin. Dit is de sketch:
Doe ook mee, dat zou leuk zijn! Ik vond het tof om gastdesigner te zijn, maar ook wel gezellig dat ik volgende maand weer gewoon deelnemer kan zijn, hihi.

maandag 27 november 2017

Weekend-knutsels.

Ons weekendje Kempervennen zit er weer op. We hebben genoten! Gezellige dagen, heel relaxt en erg fijn om er even tussenuit te zijn. We gingen erheen op uitnodiging van Zeeuws meisje Brigitte. Ze vierde haar verjaardag op het park en in eerste instantie zouden we 1 dagje gaan. Maar Rolf en ik besloten er een lekker weekendje weg van te maken. Mijn zus, zwager en nichtjes kwamen ook nog een nachtje, helemaal leuk! Ook voor onze honden, want Suus en Briep waren helemaal blij dat hun grote hondenvriend Jitse ook mee kwam. 
Samen met Indy ben ik zaterdagavond aan het handletteren gegaan. Zij kan dat, net als ik, uren volhouden en omdat de rest van de bende van ellende in het andere huisje waren, konden wij in alle rust lekker aan de fröbel. Indy had haar eigen Hema-schrift, waarin ze mooie teksten heeft geschreven. En zo geconcentreerd, dat ze niet eens heeft gemerkt dat ik de foto heb gemaakt ;)
Zelf deed ik een ideetje op in het tijdschrift  Creative Lettering, waarin een uitleg stond over hoe je met een fineliner en waterverf leuke bloemenkaartjes kan maken. Veel knutselspullen had ik niet bij me, maar wel een box met handlettering spulletjes. Daarin zaten ook mijn Ecoline-stiften, een schaar, fineliners en 3D-blokjes.
Het eerste kaartje heb ik onbeschaamd nagemaakt uit het boek, maar daarna heb ik ook nog deze kaart met blauwe bloemetjes gemaakt. Alle bloemetjes en de teksten zijn verhoogd opgeplakt, de blaadjes direct op het papier...
En toen was ik helemaal in de stemming en heb ik ook nog de roze kaart gemaakt. Net even andere 'modelletjes' bloemetjes en blaadjes getekend, ingekleurd, uitgeknipt en opgeplakt. Vrij bewerkelijk, maar erg leuk om te doen.
Rolf en ik zijn/gaan weer aan het werk. En stiekem genieten we nog even na van ons weekend. Graag tot morgen, dan laat ik zien wat mijn laatste bijdrage is als gastdesigner bij CAS Colours & Sketches deze maand.

zondag 26 november 2017

Happy Birthday, Claire.

Afgelopen vrijdag was Claire jarig. Zij is op school onze steun en toeverlaat, want zij is degene die altijd voor de opvang van onze leerlingen zorgt. In haar eigen, ruime (opvang)lokaal heeft ze haar zaakjes goed voor elkaar en is het gezellig, maar toch zijn de grenzen duidelijk aangegeven. 
Voor haar maakte ik dit kaartje en dat deed ik in een  doosje met 3 theebloemen. Ik had eigenlijk een Tony's willen geven, maar die gaf ik vorig jaar ook al en ik kreeg er afgelopen maandag eentje van haar voor mijn verjaardag.... dus even wat anders.
Ik heb vrijdag tegelijk met Claire getrakteerd. Zij had lekkere, eigengebakken cakes en ik zorgde voor citroen/manderijn-kwarktaartjes. Die maak ik altijd in glaasjes, lekker makkelijk serveren en het ziet er nog leuk uit ook. De schijfjes zijn gestempeld op papier en dat moet ik volgende keer maar niet meer doen. Sommige collega's hadden ze opgegeten, haha. 
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS314

zaterdag 25 november 2017

Mels 5 jaar.

Gisteren was neefje Mels jarig en vierde hij met ons zijn 5e verjaardag. Een persoonlijk kaartje mocht niet ontbreken en daarom heb ik zijn naam en leeftijd erop geplakt. De vrolijke teckel is wel in voor een feestje met de ballonnen aan zijn staart.
Inmiddels verblijven wij in ons huisje op de Kempervennen en staan er allerlei (sportieve) activiteiten op het programma. Het zwembad sla ik even over, maar een potje squashen of steile wand klimmen lijkt me wel wat. En wellicht gaan we ook nog skiën. En natuurlijk lekker wandelen met de honden, want die zijn mee. Maar vandaag eerst het verjaardagsfeestje van Brigitte, want daarvoor zijn we hier naar toe gekomen....
Challenge;
Die Sketch-Tanten -  #38

vrijdag 24 november 2017

Molen en 50.

Van mijn collega Jackelien kreeg ik de vraag of ik een kaartje voor haar ouders wilde maken. Ze zijn volgende week 50 jaar getrouwd en wonen bij de molen. Die 2 ingrediënten wilde ze graag op het kaartje verwerkt hebben. De molen-mal (niet te verwarren met een mallenmolen, haha) stond op mijn verlanglijstje en was ook één van mijn verjaardagscadeautjes. Die (LR0208)  kon meteen gebruikt worden. De papiertjes komen uit de paperpad 'Warm winter wishes' en ik heb nog een extra molentje, in vorm van een bedel, toegevoegd. 
Het kaartje is gisteren bij Jackelien in haar postvak beland, ik weet nog niet wat ze ervan vindt, toch een beetje spannend.... 
Nog één dagje werken. Het is een drukke week met dinsdag een studiedag, woensdag oudergesprekken en gisteravond een concert in Eindhoven. Vanmiddag uit school = werk meteen even naar jarige neefje Mels en dan door naar de Kempervennen, (spontaan) een weekendje weg.....
Challenge;
Sketch Saturday - #490

donderdag 23 november 2017

Week 47 van 52WTC.

En toen was het al weer donderdag, wat gaat het snel! Kerst komt steeds dichterbij, we zitten al in week 47. Ook deze week weer een diertje van Eline's hand: dit keer mochten er hertjes op de kerstkaartjes. Papier is van de Action, net als het kurk tape en wit/zilver touw. En zo hoop ik je inspiratie te geven om mee te doen met 52 Weeks to Christmas.
En al heel lang wilde ik weer eens een wiebelkaartje maken, zo leuk, maar het komt er steeds niet van... Maar nu dus zelfs 2 stuks! Ik heb ze gemaakt volgens het 'recept' van Marleen, dankzij haar duidelijke beschrijving was het een eitje. Op de foto lijkt het sterretjes-glimpapier blauw, maar het is zilver... 
Doe ook mee met onze wekelijkse uitdaging. Ohet 52 Weeks to Christmas blog vind je mooie voorbeelden van Epie en Nancy, ga gerust even kijken. 
Challenges:
Knutsels & Kadootjes - Kerstkaart met wit/kraft, maar niet vierkant of rechthoekig
Christmas Card Challenges - Weekly challenge
AnMa Creatief - Kerst/winter
Do-Al(l) Kreatieves - Kerst


woensdag 22 november 2017

Celebrate.

Toen nichtjes Indy en Rosey afgelopen zondag nog even bleven knutselen vonden ze dat ik wel heel veel washi tape heb. Ze staan hier in een grote, glazen vaas op tafel... tenminste.... die ik het allerleukste vind, want op mijn knutselkamer boven zitten ook nog heel veel rolletjes in een opbergbox. Hoog tijd om er eens iets mee te doen. 
En dat resulteerde in deze 2 kaartjes. In combinatie met een labeltje en chalk-stickers (liggen ook maar te liggen...) en wat plaksteentjes vind ik ze wel geslaagd. Als finishing touch nog een doodle-lijntje getekend en de tekst met witte inkt gestempeld. Mooie letters zijn dat, kreeg (als prijs?) het setje van Clearly Besotted een keertje van Marjan, erg gaaf! 
Toch weer eens tapejes gebruikt, maar zie nog geen verschil in voorraad, haha.
Challenges;
CAS on Friday - #121 Washi tape
AAA Cards - Celebrate

dinsdag 21 november 2017

Gastdesigner bij CC&S#250.Vandaag is de derde dinsdag dat ik gastdesigner mag zijn bij CAS Colours & Sketches. Dit keer is er een kleuren uitdaging en ik heb er voor het gemak een sketch bij gezocht. Het lijkt me duidelijk dat het om deze kleuren gaat:
Omdat ik restjes overhield, heb ik meteen maar een kaartje gemaakt voor een jarige mentorleerling. 
Niels viert vandaag zijn 14e verjaardag en hij boft, want hij is vrij. Wij hebben namelijk studiedag op school = werk. Dat betekent dat wij aan de bak mogen tijdens 3 workshops en de leerlingen heerlijk een dagje kunnen genieten...


Challenge;
CAS(E) this Sketch! - #248

maandag 20 november 2017

Uitslag Birthday Blogcandy.

Zoals beloofd vandaag ook nog de uitslag van de Birthday Blogcandy. Maar allereerst: Heel erg bedankt voor de enorme berg kaarten die ik mocht ontvangen!! Maar liefst 39 eigengemaakte creaties hangen hier te shinen, zo ontzettend tof!!
En dan nog alle lieve verjaardagswensen, cadeautjes en berichtjes die ik heb gekregen.... ik geniet nog dubbel en dwars na. Er zijn weer veel knutselspulletjes aan mijn collectie toegevoegd en ik heb ook verschillende cadeaubonnen en geld gekregen om zelf nog te gaan shoppen, heerlijk! Verder heb ik nog heel veel leuke cadeau's mogen uitpakken. Onmogelijk om alles op te noemen, zoveel leuks! 

Jullie weten inmiddels dat ik regelmatig Tony's weggeef, zoals deze die ik zaterdag nog even snel op bestelling heb gemaakt. Deze doet mee met de challenge bij Color Trowdown.
Maar hoe dan ook.... ik kreeg deze verjaardag kilooooo's Tony's terug, op het feestje, gisteren en zelfs vandaag nog... en ook nog een schaal vol chocolade en bonbons...oeps... Gelukkig heb ik het voornemen om deze week te trakteren in mijn mentorklas ;)

Eén cadeau wat ik wel wil benoemen en laten zien is de ring die ik kreeg van Rolf. Op zijn 50e verjaardag was hij een dagje vrij. Dat was op woensdag en dat is ook mijn vrije dag, dus gingen we samen naar Den Bosch om een mooie ring uit te zoeken. En dat werd er eentje van 'Uno de 50', hoe toepasselijk?! Ik ben er erg blij mee!!
Oja, ik ging ook nog bekend maken wie de candy heeft gewonnen, hihi. Hier zie je twee kaartjes voor het letterbord (dat ik kreeg van mijn zussen en waar Rosey (9) gisteren een tekst voor me heeft op gezet) en dat zijn de winnende kaartjes. Het linkerkaartje is van CreaNancy en het kaartje rechts van Sarah. 
Rolf mocht als eerste kiezen en dat was meteen  duidelijk: hij was helemaal weg van het kaartje dat Nancy maakte. En gistermiddag zijn Indy en Rosey na de brunch hier gebleven, hebben heerlijk zitten knutselen en mochten van mij nog een kaartje uitkiezen. Ze kozen allebei voor de vosjes van Sarah. Toen ik vertelde dat Sarah het gemaakt had met zelfgemaakte stempels vonden ze het nog knapper! :)
Dames, de pakketjes komen richting België, woensdag gaan ze op de bus, veel plezier ermee!