maandag 28 februari 2022

Sending hugs / hugs enclosed.

 

Er was weer een troost-kaartje nodig en daarvoor blijven de bloemen van Stampin'Up heel geschikt. Ik zocht een geschikte sketch en passende kleurtjes: niet te uitbundig, maar ook weer niet té somber. 
En omdat ik alle bloemen-malletjes in zowel roze als paars had gestanst, had ik voldoende voor 2 kaartjes. Wat extra blaadjes erbij en klaar. De tekstjes zijn van Marianne Design.

De eerste dag van de voorjaarsvakantie en wat boffen we met het weer! Afgelopen weekend al van genoten en dat mag wel zo blijven de komende dagen: daar knapt een mens van op!

Challenges;

zondag 27 februari 2022

Keuken bij Knutsels en Kadootjes.

Vandaag gaat de nieuwe challenge van start bij bij Knutsels en Kadootjes . De komende 4 weken dagen we je uit om een kaartje te maken in het thema 'Keuken'. Ik koos voor een pan vol groenten en printte er zelf een tekstje bij. Kijk op het blog voor meer inspiratie en link jouw Keuken-kaartje onder het bericht van vandaag. Inzenden kan t/m vrijdag 25 maart. Op het blog zie je ook de uitslag van de Liefde/Vriendschap-challenge.

Deze past ook een beetje bij het thema door de cupcake, maar kan nog beter als reminder voor de Piece of cake challenge op het 4 Season blog. Daar kun je nog t/m a.s. vrijdag aan meedoen.

Vandaag een rustig dagje. Wel fijn, want vannacht was ik laat thuis en ging ik pas om 02.30 uur naar bed. Dat ben ik niet meer gewend, maar het was gezellig druk en er hing een fijne sfeer! 

Challenges;

Try Stampin' On Tuesday - TSOT543

zaterdag 26 februari 2022

Bubblegum.

Nog een kaartje uit de wachtkamer: eentje met een leuk Bubblegum plaatje van Bella Lulu en blaadjes  + bloemetjes van Marianne Design byMarleen. Het was twee weken geleden een challenge bij Noor & Zo.
Eerst een ovaal gestanst uit een oplegvel en langs de rand de blaadjes en bloemetjes geplakt. Vervolgens het geheel met 3D-tape erop bevestigd, het plaatje van de giraf erin geplaatst en een beïnkt papier erachter geplakt. Eigenlijk heel simpel, maar met leuk effect.

Het schaatsen was erg leuk gisteren en iedereen, leerlingen en collega's hebben genoten. Nu heerlijk een weekje vakantie. Vanavond mag ik, sinds lange tijd, weer eens achter de bar. In poppodium Xinix speelt Gearring, een Golden Earring coverband. Hopelijk wordt het lekker druk en mag ik veel drankjes verkopen. Fijne weekend, allemaal!
 

vrijdag 25 februari 2022

Een feestje zonder taart is gewoon een vergadering.


Je zag al eerder kaartjes met het Pink Highlights-papier voorbij komen, vandaag nog eentje. Het is gemaakt volgens de sketch op het Kaartjes Inspiratie Challenge blog. Ook hier nog een gnoompje uit een knipvel van Bella Lulu, die door kan gaan als reminder voor onze challenge op het 4 Season blog.
De tekst (uit het knipvel) is wel grappig, ik plakte em op een label. 

Vandaag de laatste werkdag, voordat de carnavals- of voorjaarsvakantie begint. Van 11.00 - 13.00 uur lekker schaatsen en daarna nog even naar school om een bloemschikles te verzorgen bij de eerstejaars leerlingen. Kortom: een leuke werkdag voor de boeg.

Challenge;

Kaartjes Inspiratie Challenge - Sketch


donderdag 24 februari 2022

52 Weeks to Christmas, week 8. Challenge stippen of ruitjes.

Vandaag is het de laatste donderdag van februari en dat betekent dat we weer een nieuwe challenge hebben op het 52 Weeks to Christmas blog voor jullie. Marijke mocht dit keer het thema bepalen en dat werd: Gebruik stippen of ruitjes op je kaart. Ik maakte, zoals elke week, twee kaartjes en deze keer met allemaal materialen uit meerdere DecoTime blokken van de Action. Dit eerste kaartje is wat stoerder en daardoor mannelijker, precies wat ze op het 52CCT-blog willen...

Op dit kaartje zie je een huisje en wat roze in de ruitjes op de achtergrond. Daar vragen ze om op Christmas Crafts All Year 'Round-blog. Het tekstje is op vellum, om het op te laten vallen, plakte ik het op (stipjes) papier...


Als je mee wilt doen, link dan jouw kerstkaartje met stippen of ruitjes in het bericht dat morgenochtend op het 52 Weeks to Christmas blog verschijnt. Elk ander kerstkaartje kun je nu meteen al onder het bericht van vandaag inzenden. 

De IK HOU VAN HOLLAND week loopt tot nu toe goed. Vandaag is de laatste lesdag, morgen sluiten we af met schaatsen in Breda. Vanavond gaan Daan ik naar Nelly om te fröbelen, zin in!

Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas

Merry Little Monday Challenge - Anything goes

Christmas Crafts All Year 'Round - Cabbin / Cottage (option: use some pink)

52 Christmas Card Throwdown - Masculine card (upper card)woensdag 23 februari 2022

Kleurenkaartenteam: Jeansblauw met koper.

 

We zitten in de korte februari-maand en op deze laatste woensdag van dit kalenderblad is het weer tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina. Dit keer mocht Anita de tweede kleur naast het jeansblauw van vorige maand bepalen. Zij koos voor koper en ik maakte 2 kaartjes in deze combinatie.


Allereerst deze naar aanleiding van de workshop van Jolanda de Ronde, afgelopen zondag was die online via het Mega Mixed Media Festijn bij Noor & Zo. Gestart met een wit papiertje en daarop de kleur Faded Jeans Disttress oxide inkt aangebracht. Vervolgens met masks, stempels, witte gesso en koperfolie de kaart afgemaakt. Die ligt vast klaar voor de verjaardag van 10 maart.


Vervolgens heb ik ook nog een leuke sketch gevonden, waar ik dit kaartje mee maakte. Alle materialen zijn van Marianne Design. 

Gisteravond heb ik meegedaan met de online Edding acrylstiften-workshop verzorgd door Sanne van Pippa Knus en heb ik een leuk meisje geschilderd. Vorige week deed ik mee met Nienke Vletter en stond Het meisje met de parel op het programma. Je ziet beide resultaten nog wel voorbij komen. Eerst nog wat kaartjes die in de wacht staan... 

Vandaag schijnt de zon!! Al vroeg kwam ze op en vanmorgen al een heerlijk rondje gelopen met de honden. Geniet ervan vandaag!


Challenges;

Marianne Design - Hartje

gebruikte MD materialen;

PK9169 - Men only papier

COL1475 - Eline's uiltje (vleugels)

CS1076 - Houten stempel 

CR1351 - Basic schape hearts

Allsorts - I love.... (making masculine cards)

Sketch 'N Scrap - #212dinsdag 22 februari 2022

Mega Hobby Festijn 6 februari #5.

Hieperdepiep hoera voor Imara. Zij mag vandaag 11 kaarsjes uitblazen en vandaar dat dit gezellige kaartje richting Weert ging. Ik maakte het naar aanleiding van één van de live workshops bij Noor & Zo op zondag 6 februari. De wegwijzer tekende ik op houtnerf-papier met behulp van de Dutch Doobadoo stencilmask. De tekstjes printte ik zelf bij de leuke koetjes.

De projectweek is goed van start gegaan. Doordat behoorlijk wat collega's momenteel thuis zitten, werkt elke klas 1 dag thuis. Ze krijgen tijdens het derde uur de opdrachten online door van een docent en melden zich het zesde uur af bij een andere docent. Tussendoor werken ze zelfstandig aan de opdrachten. Zo is de druk op de personele bezetting minder. Dit idee had collega Bart vooraf bedacht en goed ingeschat. Niet wetende dat hij nu zelf in quarantaine zit...

Challenge;
Cupcake Inspirations - Anything goesmaandag 21 februari 2022

Reminder Piece of cake op het 4 Season blog.

Nog t/m volgende vrijdag 4 maart kun je meedoen met de lopende uitdaging op het 4 Season Challenge blog. Het thema is 'Piece of cake', we willen taart(jes), cupcakes of andere lekker gebakjes zien.

Mijn reminder-kaartje is een triple easelcard geworden en ging naar Ingrid, zij is vandaag jarig. Ze was nieuwsgierig naar het modelletje, nu kan ze het namaken.
De papiertjes komen uit een groot blok van de Action. De plaatjes knipte ik uit een knipvel van Bella Lulu en de tekstjes printte ik zelf.

De kaart is 15 x 15 cm en kan gewoon plat in een envelop. Nou, genoeg 'gebak' en taartjes op te zien, toch? Kijk gerust voor meer inspiratie op het 4 Season blog, daar zie je ook het kaartje van Nelly én van onze 3 gastdesigners.

Vandaag is de start van het (jaarlijks terugkerende) project IK HOU VAN HOLLAND voor onze 2ejaars leerlingen. Ik organiseer dat samen met collega's Arjens en Bart, wij zijn het Hollands ABC-tje ;) Maar helaas zijn beide mannen thuis ivm een positieve test.... we gaan zien hoe de week gaat lopen. Fijne nieuwe (werk)week, allemaal!
zondag 20 februari 2022

Gefeliciflapstaart.

Gisteren zagen jullie al een kaartje met het Pink Highlights papier, vandaag nog eentje. Het komt uit een wat ouder blok van de Action en ik heb het bijna opgebruikt. Ook hier een plaatje + tekstje van Bella Lulu en misschien al een beetje richting de reminder voor het 4 Season blog. Morgen daarover meer.

Vanmiddag ga ik, net als gisteren, weer richting Breda: Rolf heeft een optreden met de band. Dat komt allemaal weer op gang en ik vind het heel leuk om mee te gaan. Verder staat er vandaag weer een Mixed Media Festijn bij Noor & Zo op de agenda, ik kijk wel wat ik daarvan meekrijg. Misschien lukt het om iets mee te doen, anders wordt het later 'inhalen'. 

Challenge; 

Sketch 'N Scrap - #211
 


zaterdag 19 februari 2022

Heppie bursdeej toe joe!

Door de vele Mega Hobby Festijnen en mijn weekje quarantaine heb ik een flink aantal kaartjes en knutsels in de wacht staan om nog te laten zien. Sommige zijn gemaakt voor een challenge, zoals deze, en dan moet je wel even op de datum letten. Dus op de valreep doe ik mee met de sketch-uitdaging bij Creative Sketchy Girls. Ik maakte dit kaartje met papiertjes uit het Pink Highlight blok van de Action en een plaatje + tekstje van Bella Lulu. 

Vandaag staat er weer een fröbeldate gepland met Els, dus ik ga vanmiddag naar Breda. Maar eerst even langs bij Cheyenne. Zij is mijn thuiskapster, maar vandaag opent ze haar eigen salon. Dat maakt voor mij weinig verschil, want ze is mijn overbuurmeisje, dus het is voor mij even oversteken als ik geknipt wil worden. Gisteravond heb ik een mixed media canvasje voor haar gemaakt, dat zie je binnenkort.

Challenge;

Creative Sketches Girls - Sketchvrijdag 18 februari 2022

Celebrate today.

Eergisteren was mijn collega Liesbeth jarig en voor haar maakte ik dit kaartje. Ze heeft zelf 3 corgi's, dus dit plaatje (+ tekstje) uit het knipvel van Bella Lulu is heel toepasselijk.

Onze meiden hebben de bloem-wedstrijd niet gewonnen, maar hebben wel enorm goed gescoord. En vooral: een heel leuke ervaring rijker! De lange dag gisteren ook goed doorstaan, goede oudergesprekken gehad, dus nu op naar de laatste werkdag van deze week.

Challenge;

Cheerful Sketches - Sketch 

donderdag 17 februari 2022

52 Weeks to Christmas, week 7.

Het is weer donderdag en dat betekent kerstkaartjes-dag. Dit keer 2 kaartjes die ik gisteren maakte met een ouder papierblok en een mal van de Action. Het zijn simpele kaartjes geworden, maar meer hebben ze niet nodig. 

Op dit tweede kaartje een doily. Die komt uit de oude doos, maar die vond ik wel passen bij de sketch die ik had uitgezocht. Het lintje is gerecycled, dat komt van een doosje bonbons.

Als je ook een kerstkaartje hebt gemaakt, link het dan op het 52 Weeks to Christmas blog om mee te doen met de wekelijkse uitdaging. Kijk ook voor meer inspiratie op blog, daar zie je, naast mijn kaartje, ook een voorbeeldkaartje van Ineke.

De Skills bloemschikwedstrijd ging hartstikke goed gisteren. De 2 meiden waren de jongste van de groep, maar ze waren heel relaxt en hadden er zichtbaar plezier in. Vanwege de nog geldende maatregelen mocht er geen publiek bij zijn en moesten we meteen na afloop het pand verlaten. De jury was toen nog bezig met beoordelen en vandaag wordt de uitslag online bekendgemaakt: spannend! Vandaag is het een lange werkdag, want na de lessen zijn er oudergesprekken. Er staan zowel vanmiddag als vanavond afspraken gepland....

Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas

Merry Little Monday Challenge - Anything goes

ABC Christmas Challenge - C = for CAS (upper card)

Try Stampin' On Tuesday - TSOT542 (lower card)

Tuesday Morning Sketches - TMS #644 (upper card)

CAS Christmas Card Challenge - Winter scene (upper card)woensdag 16 februari 2022

Mega Hobby Festijn 2 januari #4.


Zoals gezegd heb ik nog een aantal creaties in de wacht staan. Dit is er eentje van, ik maakte de basis al in de kerstvakantie, maar maakte het geheel af tijdens een knutseldate bij Els. Ik heb de kaart deze week pas verstuurd naar iemand ie wel wat liefde verdient. 

Het is een easel-kaart met het hartjesregen-papier en de vorm is gemaakt met de Dutch Doobadoo-stencilmal. Plat past ie prima in een envelop. 

Tijdens het 1e Mega Hobby Festijn van dit jaar kwam dit modelletje voorbij. En in de live workshop van Antoinette kreeg je uitleg. Els en ik zochten het filmpje terug en zodoende konden we beiden deze creatie afmaken.

De video kun je >HIER< terugkijken. Daarin zie je dat de creatie eigenlijk nóg uitgebreider is, want Antoinette maakte er ook nog een wikkelband omheen. Els en ik hielden het hierbij ;)

Vandaag een soort van vrije dag: einde van de middag ga ik met 2 leerlingen naar het MBO in Den Bosch. De meiden gaan deelnemen aan de provinciale bloemschikwedstijd Skills Talents. Ze nemen het op tegen leerlingen van 5 andere scholen. Vorige week hebben we geoefend op een aantal technieken, meer was niet mogelijk, want de opdrachten zijn nog geheim...

Challenge;
2 Sisters on the Blog - Meer dan 1 vouw
Creaties Suzan (op Facebook) - Liefde
Cupcake Inspirations - Valentine hearts