maandag 16 september 2024

Reminder 4 Season challenge: BINGO.

 

Nog t/m vrijdag 4 oktober kun je meespelen met de BINGO-uitdaging op het 4 Season challenge blog. Kies één rijtje uit op de bingo-kaart en laat die elementen terugkomen op je creatie. Dat mag horizontaal, verticaal of diagonaal. 


 

Bingo

 

 

 

Trapjeskaart

 

 

 

Oranje

 

 

 

Paddenstoel

 

 

 

Bruin

 

 

 

Pompoen

 

 

 

Schommelkaart

 

 

 

Blaadjes

 

 

 

Schudkaart

 

 

Groen

 

 

 

Zoek in bovenstaand plaatje één rijtje uit en laat die elementen terugkomen op je creatie. Dat mag horizontaal, verticaal of diagonaal.

Ik koos voor het middelste, verticale rijtje: oranje-pompoen-schudkaart. Automatisch komen ook andere elementen terug, maar goed...
Hier zie je het schudmateriaal nog es uitvergroot. Behalve sequins, kraaltjes en glitters zitten er ook gestanste blaadjes bij. Dit was de 2e poging, want over de eerste was ik niet tevreden. Daarin had ik fijne glitter gestrooid, maar die bleven hardnekkig plakken aan het mika, terwijl ik er toch vooraf even met een doekje met schoonmaakmiddel over had gewreven. 
Het achtergrondpapier was bijna niet meer te zien en de gouden sliertjes bleven aan de oppervlakte kleven. Bij het loshalen zat alles onder, toen bleken ze opeens niet zo statisch meer te zijn, haha. Maar ik ben tevreden dat ik ze eruit heb gewreven met een stukje keukenpapier... 

Spelen jullie (nog een keer) mee met onze BINGO? Je hebt nog 18 dagen de tijd... Fijne nieuwe (werk)week weer!



zondag 15 september 2024

Knutsels en Kadootjes reminder: Alles wat vliegt.

Nog t/m vrijdag 27 september kun je meedoen met de lopende challenge bij Knutsels en Kadootjes. Het thema is 'In de lucht/Alles wat vliegt' en dat bood me een mooie mogelijkheid om een Halloween-kaartje te maken. Daarop vliegen raven, een spookje en een 'vleermuis'. 
Ik plakte ze op een kant en klare achtergrond, waardoor een leuk sfeertje ontstaat. Tot slot nog wat blaadjes en een tekstje erbij.

Kijken jullie naar de reminderkaartjes van mijn DT-maatjes op het KenK-blog? Wellicht doe je nog inspiratie op om (nog een keer) mee te doen. Je mag 2 creaties inzenden.

Gisteren was een fijne dag: Verschillende kaartjes gefröbeld, fijn gewandeld en een heel tof en gezellig feestje gehad van Peter. Voor hem maakte ik een persoonlijk kaartje en heb ik een grote mand voor buiten met herfstplantjes (helaas vergeten om op de foto te zetten) als cadeau. Vandaag doen we het even rustig aan, sowieso genieten van het mooie nazomer-weer.

 Challenges;

Do Al(l) Kreatives - In the air

Kaartjes Inspiratie Challenge - Dieren op je kaart

zaterdag 14 september 2024

Sarah daagt Colien uit #17🌈.

Al een tijdje geleden stuurde Sarah me een pakketje met uitdagingen. Je zag er in de loop van de tijd al een heleboel voorbij komen, vandaag is nummer 17 aan de beurt. Ik ontving Fairy Dance stempelafdrukjes van Hello Bluebird en yupo papier. De opdracht: Maak met je eigen alcoholinkten een 🌈achtergrond en maak daarna samen met de elfjes (een) kaartje(s).


Ik maakte 2 verschillende achtergrondjes: eentje met horizontale strepen en eentje met gebogen strepen, zodat een regenboog ontstond. De inkt ging op een stukje vilt wat ik om een geodriehoek had geplakt. In eerste instantie had ik te weinig inkt gebruikt, maar daarna ging het goed. De elfjes kleurde ik in met alcoholmarkers en hun jurkjes en haartjes kregen allerlei tinten. Ik bracht nog wat accentjes aan met witte gelpen.

Beide kaarten werden een slimline model, gestanst met mallen van Avec. De paddenstoelen, groot en klein, kwamen ook uit zo'n set en ik vond ze wel passend bij de elfjes. Achter het luikje zie je er ook nog 2. Bij het onderste kaartje is de regenboog een kwartslag gedraaid, kwam mooier uit, haha. Achter de bomen zijn de kleurtjes juist verticaal. Och, alles kan in de fantasiewereld, toch?!
Natuurlijk ben ik benieuwd wat Sarah gemaakt heeft, dus ik ga zeker bij haar kijken. Jij ook?

Ons bezoek aan Appelpop was geslaagd. Saskia en ik genoten van het optreden van Di-Rect, was weer een feestje! Volgend jaar naar de Kuip!!


vrijdag 13 september 2024

Vandaag zetten we jou in het zonnetje.

Vanavond ga ik met Saskia naar Appelpop. Als ik haar ophaal, krijgt ze van mij deze labelkaart en een vaasje met zonnenbloemen. Die krijgt ze (bijna) elk jaar van me op haar verjaardag. Ze is 21 juli jarig, maar toen waren we op vakantie en daarna kwam het er niet van. Maar wat in het vat zit....

De mal kreeg ik van Monique en is zo leuk om een loaded pocket kaart te maken. Je kan er van alles in en op kwijt. Dit keer plaatjes uit een Bella Lulu pakket en knipvel. De labels hebben verschillende kleuren en groottes, waardoor je een beetje kunt spelen met welke waar in de kaart gestoken wordt.

Op naar een lange werkdag en daarna genieten van o.a. Di-Rect, zo'n zin in!

Challenge;

Double 'D' Challenges - Sunflowers

donderdag 12 september 2024

52 Weeks to Christmas #37-2024.

Week 37 en donderdag, dus weer tijd om kerstkaartjes te laten zien. Ik maakte ze gisteren met gnomes uit een knipvel van Bella Lulu en papier uit een ouder blok van Craft Sensations.
Als eerste deze pop-up kaart, waarop ik ook dennenbomen, gestanst uit het designpapier, heb geplakt. Het linkse tekstje komt uit het knipvel, het rechtse heb ik gestempeld.
Als tweede dit kaartje volgens een sketch, ook hierop gnomes en tekstje uit het knipvel. Meedoen met de gnome-challenge kan dan ook nog steeds, klik op het logo rechtsboven op het 52 Weeks to Christmas blog.

Maar ook meedoen aan onze wekelijkse challenge kan natuurlijk! Link dan jouw kerstkaartje op het 52 Weeks to Christmas blog. Daar zie je naast mijn kaartje ook eentje van Suzan. Maar ook de rest van de DT-dames heeft een inspirerend voorbeeld op haar blog, dus kijk daar ook eens.

Challenges;

Girlz Creative Christmas Challenge - Pop-up kaart

52 Christmas Card Throwdown - Sketch

woensdag 11 september 2024

SUNNY DAYS in de lift.

Terwijl we momenteel wat regenachtig weer hebben en de temperatuur behoorlijk gedaald is, heb ik nog een zomers kaartje om te laten zien. Ik maakte met Distress inkt een achtergrondje en leuke afbeeldingen van Dutch Doobadoo. De grote SUNNY DAYS-tekst past er mooi tussen. Ingrediënten die de dames van de LiftChallenge graag willen zien.
Vandaag een vrije dag, even niks op de planning, behalve wat huishoudelijke taakjes en het maken van de kerstkaart(en) voor morgen: fijn! Hopelijk hebben jullie ook een prettige woensdag.... 

Challenge;

Lift Challenge - #190



dinsdag 10 september 2024

With love X.

 

Voor de challenge bij CAS on Friday maakte ik dit kaartje met schattige vogeltjes. Het is een herfstachtig tafereeltje met de paddenstoelen, alhoewel we die de hele (vochtige) zomer al zagen. Het tekstje is afgedrukt met een houten stempeltje dat ik in de letterbak 'vond' hier boven de tafel. 

Zondag was het erg gezellig op de pannenkoekenboot met het gezin Vijverberg. Ik koos voor een Mexicaanse pannenkoek met pittige stukjes kip, heerlijk! Gisteravond gingen we alweer uit eten: met mijn 3 zussen namen we ons pa en ma mee naar Fort Lunet in Raamsdonksveer, een aanrader, we hebben genoten. De komende dagen eten we maar gewoon thuis, haha.

Challenge;

CAS on Friday - Feathered Friends

zondag 8 september 2024

Happy Burgerday.

In de juni-collectie van Marianne Design zaten toffe stansjes om frietzakjes en hamburgers te maken. De frietjes gebruikte ik toen meteen voor DIT kaartje, maar de hamburger zat nog steeds in het zakje. Tot gisteren, want toen ik deze leuke sketch zag, moest ik meteen aan de burger denken. Destijds had ik de malletjes al gestanst en een A-tje vol toepasselijke tekstjes geprint, dus het kaartje was snel klaar. 

Wij mogen vanavond met Elmar & Lieke, Floor en Mirte mee naar de pannenkoekenboot, is nog een kado voor ons feestje ter ere van ons 35-jarig huwelijk. Gezellig en lekker! Verder wat aanrommelen in huis n wat voorbereiden voor de Kunst en Cultuurlessen van komende dinsdag. Ik wens jullie een fijne dag!

Challenge;

Freshly Made Sketches - FMS652



zaterdag 7 september 2024

Hoera, Anne-Marie jarig.

 

Vandaag is mijn jongste zusje Anne-Marie jarig. Voor haar maakte ik een vrolijke slimline kaart met een gekregen achtergrondpapiertje met daarop stempelafdrukjes van Karin Joan, ingekleurd met waterverf. Rolf mag het vanavond meenemen, zelf heb ik bardienst in Xinix, de eerste van het nieuwe seizoen.

Challenge;

Color Throwdown - cdt809


vrijdag 6 september 2024

Hoera een jongen.

Toen ik het geboortekaartje voor Milan maakte, plakte ik ook nog het begin van een tweede kaartje. Gisteravond koos ik er een tekstje (van Nobody-Else) bij, matte ik het op geel papier en koos hetzelfde kleurtje voor het onderste laagje van de kaart. Kijk het schattige beertje heerlijk zweven...
Gistermiddag was het weer behoorlijk warm in de kas, dus hebben we de lessen voortgezet in het buitenlokaal. De leerlingen maakten mooie bloementaartjes met materialen uit de schooltuin en daarna gingen ze aan de slag met een Pinterest-bord over hun favoriete interieur. 
Challenge;
Do Al(l) Kreatives - In the air

donderdag 5 september 2024

52 Weeks to Christmas, #36-2024.

 

Week 36 en ook deze donderdag laat ik 2 kerstkaartjes zien. Zoals ik vorige week al aangaf, had ik me voorgenomen om maar 1 kaartje per week te maken, maar ik had zo'n leuk knipvel gekocht bij Noor&Zo dat ik gisteren toch weer 2 exemplaren tevoorschijn toverde. De engeltjes zijn zo lief, maar vooral ook grappig. Ik combineerde ze met het kleurrijke papier van Creative Craftlab. Vooral het eerste kaartje werd bont, voor het 2e kaartje koos ik alleen groene papiertjes voor de challenge bij GCCC.

Doe je ook me aan onze uitdaging om jaarrond kerstkaartjes te maken? Link dan jouw creatie op het 52 Weeks to Christmas blog. Daar zie je vandaag kaartjes van Annemarie en Merit en van Miranda. Maar ook de rest van de DT-dames heeft een inspirerend voorbeeld op hun eigen blog, dus kijk daar ook eens. 

Vandaag komt de schoolfotograaf, dus toch maar een leuk jurkje aan, ondanks de praktijklessen van vandaag. Hopelijk is het niet zo warm (lees: heet!) in de kas als vorige week donderdag, want toen zijn we verhuisd, omdat het echt niet te doen was om daar een les te draaien. 

Challenges;

Tuesday Morning Sketches - TMS772


Carlin's Kaartenparadijs - Sketch + Kerst




woensdag 4 september 2024

Collega Désiree 60.

Gisteren was mijn collega Désiree jarig. Ze geeft Nederlands en zit ook in onze werkgroep Taalbeleid en DBos (de bibliotheek op school), vandaar dat ik een boekenlegger voor haar heb gemaakt. Daarop haar leeftijd én haar docenten-afkorting.
Leerlingen vragen vaak of we zussen zijn. Puur omdat we dezelfde rode haar(verf)kleur en een bril hebben, want verder lijken we uiterlijk niet op elkaar, haha. Désiree is dol op motorrijden, een gemeenschappelijke hobby, net als het lezen.
Vandaag heb ik vrij, maar vanochtend ben ik toch voor school = werk bezig geweest. We krijgen voor bloem en een aantal aanverwante creatieve vakken (etaleren, fotografie, groene vormgeving en styling) een nieuw lokaal. Tussen de lessen door (en soms zelfs onder een les) wordt ik geroepen met vragen hoe we iets willen, want de werkmannen willen door. Prettig dat ze onze wensen in acht nemen. Vanochtend heb ik de kastenwand, die we over de gehele achterin het lokaal krijgen, ingetekend. Fijn zoveel opbergruimte op 1 plaats, want nu hebben we overal losse ruimtes (onder de trap, achter de balie, onder de ramen, apart magzijn) en kasten. We hopen er op vooruit te gaan, maar het kost veel tijd en energie.



 

dinsdag 3 september 2024

Sweet 16 Rosey.

Afgelopen zaterdag vierden we de zestiende verjaardag van ons nichtje (ze is inmiddels boven me uitgegroeid) Rosey. Ik maakte dit label voor haar.
Lekker roze en bling bling, daar houdt ze van. Hadden we 10 jaar geleden niet gedacht,haha, toen liep ze dagelijks op laarzen en zat ze van top tot teen onder de modder. Nu is het rokjes, make-up en gestijlde haren. Gisteren ging ze op voor haar scooterrijbewijs en slaagde ze in 1 keer, dus ik mag/wil nog een kaartje maken.

maandag 2 september 2024

BINGO op het 4 Season blog.

Op deze eerste maandag van september hebben we een nieuwe uitdaging voor je op het 4 Season challenge blogZoals de blogtitel al doet vermoeden, gaan we bingo spelen. Ondanks dat we nog kunnen genieten van zomerse temperaturen gaan we stiekem richting herfst en dat zie je terug op de bingo-kaart: 

 

Bingo

 

 

 

Trapjeskaart

 

 

 

Oranje

 

 

 

Paddenstoel

 

 

 

Bruin

 

 

 

Pompoen

 

 

 

Schommelkaart

 

 

 

Blaadjes

 

 

 

Schudkaart

 

 

Groen

 

 

 

Zoek in bovenstaand plaatje één rijtje uit en laat die elementen terugkomen op je creatie. Dat mag horizontaal, verticaal of diagonaal.
Ik koos voor de middelste rij van links naar rechts: Bruin-pompoen-schommelkaart. Eline's eekhoorn komt uit de grote pompoen gepiept, grappig toch met z'n handjes zo over de rand?!
Meedoen kan t/m vrijdag 4 oktober en mag zo vaak als je wilt. Kijk ook eens op het 4 Season blog, want naast Nelly en Daan hebben ook Angélique en Deanne een rijtje op de bingokaart uitgekozen en mooie voorbeelden gemaakt.

Na een fijn weekend gaat de werkweek weer beginnen. Afgelopen vrijdag is mijn werklaptop weer gefikst en gelukkig staan alle bestanden er nog op, een hele geruststelling. 
 

Challenge;

Creaties Suzan (op Facebook) - Herfstkaartje

zondag 1 september 2024

De lucht in bij Knutsels en Kadootjes.



Vandaag gaat de nieuwe challenge van start bij  Knutsels en Kadootjes . Het thema voor de komende 4 weken is: "alles wat vliegt in de lucht". Ik koos voor een luchtballon met een mandje vol schattige beestjes uit het 'Happy hippo' pakket van Bella Lulu. Het kaartje is voor Eline die ik meestal 2x per week zie tijdens de sportlessen bodypump en x-core. Vorige maand kwam haar zoontje Milan, het broertje van Novalie. Eline is tot 3 weken voor de bevalling doorgegaan met sporten, weliswaar op eigen tempo en niveau, maar toch: bikkel! 

Natuurlijk ging er een slabbetje van Stof with Love bij in de envelop. Het heeft een printje met olifantjes en de kleur vind ik wel stoer voor een jongetje.

Benieuwd wat mijn DT-maatjes meenemen op vakantie? Kijk dan eens op het K en K-blog. Meedoen kan t/m vrijdag 27 september en je mag 2 creaties inzenden. 't Scrap-Ateljeetje stelt een mooie prijs ter beschikking voor de winnaar.

Vandaag brengen Rolf en ik een bezoekje aan het Spoelfestival in Culemborg. Het is het meest laidback festival van Nederland, heel (gratis) toegankelijk, gemoedelijk en relaxt.