zaterdag 30 april 2022

A very happy birthday.


Op de valreep laat ik mijn kaartje zien dat ik maakte met de april-sketch van Creatief met Craft Sensations op Facebook. Elke maand is daar een leuke sketch-uitdaging en aangezien ik genoeg materialen heb van Craft Sensations (te koop bij de Action) sla ik niet snel over. Maar dan moet ik niet vergeten om het gemaakte kaartje te laten zien, natuurlijk!
Hier zie je welke materialen ik gekozen heb. De dieren-stempeltjes rechtsonder had ik vorige week ook al gebruikt op labels aan de presentjes voor mijn DT-maatjes van Knutsels en Kadootjes. Helaas niet aan gedacht om er foto's van te maken. 

Nu weer heerlijk thuis. Rolf heeft vorige week zaterdag een rib gekneusd, dus heeft het rustig aan gedaan met fietsen in Zuid-Limburg. Nu pakt hij het langzaamaan weer op, nog wat trainen voor Alpe d'HuZes. Ik heb vandaag een knutseldag, er staan een 5-tal kaartjes op het to-do lijstje. Verder op pad voor wat kadootjes en wandelen met Suus en Briep in de vertrouwde polder. 

Challenges:
Creative Sketchy Girls - dier op je kaart

Creatief met Craft Sensations - April sketch
 

vrijdag 29 april 2022

Jarige mentorleerling.

 

Vandaag is Jesse jarig, hij is een leerling in mijn mentorklas en houdt van gamen. Dus toen ik vorige maand zag dat Marianne Design de game controller in de mei-collectie zou krijgen, had ik em meteen in pre-order. Het was weer even behelpen om em 'levensecht' te krijgen, want ik heb geen inkt bij me. Maar met een witte fineliner inkt op je vingertop tekenen en dan uitsmeren op het papier in de mal lukte het aardig om de knopjes vorm te geven. De knopjes aan de rechterkant wilde ik in kleur, maar ik had geen cirkelstansjes in mijn knutseltas. Dat heb ik opgelost met de andere nieuwe mal, het Circuit board, te gebruiken en de kleine rondjes uit 4 kleurtjes papier te stansen:
Het was een priegelwerkje, maar het is gelukt! En ik ben heel blij met mijn mini-stansapparaatje, heel handig om mee te nemen: niet groot of zwaar.
En toen ik toch lekker aan het friemelen was, maakte ik dit 2e kaartje met het circuit board. Handig voor de voorraad of de verkoop tbv Alpe d'HuZes. De papiertjes komen uit een blok van de Action, helemaal in mijn favoriete tinten.

Gisteren een prachtige wandeling gemaakt op en rond de Sint Pietersberg in Maastricht. Heel gevarieerd en met veel hoogtemeters. 's Morgens had ik al een rondje met Suus en Briep gelopen, dus ik kwam wel aan mijn stappen. 's Avonds heerlijk gegeten in de plaatselijke brasserie. Helaas zit ons midweekje er hier weer op. Na de dogwalk en het ontbijt gaan we inpakken en weer richting huis. We hebben het heerlijk gehad!
Challenge;
Paper Craft Crew  - pcc468


donderdag 28 april 2022

52 Weeks to Christmas, week 17. Challenge: Cirkels en geel.


Op deze laatste donderdag van de maand april hebben we weer een nieuwe challenge voor je bij 
52 Weeks to Christmas. Deze keer mocht Jantine het thema bepalen en dat is: Gebruik cirkels op je creatie in combinatie met de kleur geel. Dat was even schakelen, cirkels lukken wel, maar geel is niet echt een gangbare kleur voor kerstkaartjes. Maar het is niet voor niks een challenge, dus ben ik op zoek gegaan naar geel(achtig) kerstpapier. Dat vond ik in het By the Fireplace-pakket van Bella Lulu dat ik vorig jaar kocht bij Noor & Zo. Je ziet het papier hier op de achtergrond, verder staat Eline's snowman in the spotlight voor een oudere, alternatieve kerstboom van Marianne Design.


En bij het tweede kaartje zie je, naast het papier, nog meer materialen uit het pakket. Hier dezelfde stans gebruikt als basis, maar door het plaatje en de labels krijg je een heel ander sfeertje.De malletjes van de Poinsettia en de mistletoe + het hulsttakje zaten ook in het pakket en zijn van CraftEmotions. 

Doen jullie mee met onze challenge? 
Link dan je Driving Home for Christmas-kaartje in het bericht van morgen op het 52 Weeks to Christmas blog. Meedoen kan nog t/m volgende week donderdag 5 mei. Heb je vandaag al een kerstkaartje klaar? Dan kun je jouw kaartje linken als wekelijkse bijdrage aan onze jaarrond challenge bij het bericht van vandaag.

Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas, option: using snowman

Merry Little Monday Challenge - Anything goes 

woensdag 27 april 2022

Kleurenkaartenteam: Gebroken wit met kraft.

Op deze koningsdag, tevens de laatste woensdag van april, is het tijd voor de  Kleurenkaartenteamdag, georganiseerd door Martina. Deze maand voegt Henriët kraft bij het gebroken wit van vorige maand. 
Deze combi was even improviseren voor mij, want ik had het kaartje nog niet gemaakt en heb maar een kleine tas met knutselspulletjes bij me hier in Zuid-Limburg. Gelukkig had ik de goodiebag Honingzoet erin gestopt, je zag daar gisteren al wat van, en daar zit de Flowerset van Marianne Design in. En de bijtjes had ik er zelf bijgedaan en die kregen dit keer een vleugje kraft mee in plaats van geel. Bovenin de klem van het Notebook, doormidden geknipt en bij beide kaartjes een helft gebruikt. De paperclips zijn ook van Marianne Design, de teksten van Studio Light, ontworpen door Karin Joan. 
Dit tweede kaartje laat ik vrijdag hier in het appartement op tafel staan, ik maak elk jaar een bedankje voor Lodewijk voor het fijne verblijf en de goede zorgen. 

Als je meer creaties wilt zien in deze kleurencombi kun je naar het blog van Martina gaan, daar staan alle linkjes. Gisteren was een bewolkte dag hier in het zuiden. Maar wel droog, dus een fijne wandeling kunnen maken met Suus en Briep. Verder rustig aan gedaan en heerlijk uit eten geweest. Wij gaan straks naar GaiaZoo, diertjes en zandsculpturen bekijken. Verder zien we wel wat de dag ons brengt. 

Challenge;

Sktetch 'N Scrap - Sketch #216dinsdag 26 april 2022

Honingzoete kaartjes.

 

Van Nelly kreeg ik het leuke Honingzoet-pakket van Bella Lulu. Hartstikke leuke papiertjes en plaatjes die mooi te combineren zijn met de honingraat-stans van Marianne Design. 
Op de achtergrond zie spetters, gemaakt met Distress inkt en de tekstjes printte ik zelf.

We zijn een midweekje in Zuid-Limburg en verblijven op ons vertrouwde adres bij Lodewijk. Stoomzicht (1 is een) zijn heerlijke appartementen en zowel wij als de honden voelen ons heel erg thuis. Gisteren was een stralende dag, vandaag is het wat minder, tijdens de ochtendwandeling zelfs een beetje fris. Maar dat mag de pret niet drukken, wij vermaken ons toch wel!

Challenge;

Paper Craft Crew Challenges - pcc467maandag 25 april 2022

A flower for you.

Goeiemorgen op deze laatste maandag van april. Hier is de meivakantie begonnen, Rolf is deze week ook vrij en ik heb volgende week ook nog heerlijk een weekje om bij te komen. Vandaag laat ik jullie 2 CAS-kaartjes zien met de gave Margriet van Marianne Design.  
Papiertjes erbij in vrolijke/felle kleurtjes en zelf tekstjes geprint. Eentje ging al naar Sjanny voor haar verjaardag, zij houdt niet teveel poespas.

Challenges;
Alphabet Challenges - B is for Blooms

CAS on Friday - Sketch


Color Throwdown - ctd#689
 

zondag 24 april 2022

Ik hou van Holland bij Knutsels en Kadootjes.

 

Vandaag gaat de nieuwe challenge van start bij bij Knutsels en Kadootjes . De komende 4 weken dagen we je uit om een kaartje te maken in het thema 'Ik hou van Holland'. Ik was wat laat met het maken van een voorbeeldkaartje. Er lagen de afgelopen week allerlei spulletjes klaar, maar het kwam er door alle drukte niet van om iets in elkaar te plakken. Vrijdag was ik pas laat thuis uit school = werk en toen was daar mijn bestelling met de nieuwe collectie van Marianne Design... Dus de geplande spulletjes liggen nog steeds op tafel, want ik ging aan de slag met de notebook-malletjes. Ook de oude tabbladen-mallen erbij gepakt en papiertjes gezocht in de Hollandse kleurtjes. Ik vind em wel geslaagd. Meedoen met de challenge kan t/m vrijdag 20 mei. Kijk voor meer Hollandse inspiratie op het blog. Daar vind je ook de uitslag van de slimline-challenge...

Gisteren genoten van een heerlijke DT dag. We waren te gast bij Nelly en die had de catering goed voor elkaar. 's Morgens heb ik een workshop verzorgd en gingen we een droogbloemenring maken. Na de lunch kwam Daniëlle en zij had ook een workshop voor ons voorbereid. Met de nagelaten collectie kralen, bedeltjes en haakjes van haar overleden zus gingen we onder Daan's leding aan aan de slag om een tassenhanger te maken. Dat leverde niet alleen gave resultaten, maar ook een mooi bedrag voor de Nierstichting op.

Fijne zon(nige)dag, allemaal!

Challenge;

donderdag 21 april 2022

52 Weeks to Christmas, week 16


De 16e week van 2022 en ook op deze donderdag weer een aantal kerstkaartjes. Deze week 2 kaartjes die ik maakte met de papiertjes uit een blok van de Action. De plaatjes en tekstjes zijn van Bella Lulu. 

Doen jullie ook (nog steeds) mee met het jaarrond kerstkaartjes maken? Goed plan, hoor! Als je ook een kerstkaartje hebt gemaakt, link het dan op het 52 Weeks to Christmas blog om mee te doen met de wekelijkse uitdaging. Kijk ook voor meer inspiratie op blog, daar zie je ook voorbeeldkaartjes van Bep en Ineke. 

Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas

Sunday Stamps - SSC281

Try Stampin' On Tuesday - TSOT542 (lower card)

Tuesday Morning Sketches - TMS #644 (upper card)


woensdag 20 april 2022

Leuke post.

Vandaag niet echt een vrije dag, want er stond een stagebezoek gepland. En ook was er de rapportvergadering van mijn klas. Tussendoor wel lekker in de tuin gerommeld en wat huishoudelijk klusjes gedaan. En toen ik toch onderweg was voor het stagebezoek heb ik even bij Noor & Zo mijn Honingzoet-pakket opgehaald en ben ik bij de bloemist binnengelopen en mezelf getrakteerd op mooie tulpen. Dit kaartje had ik nog liggen en opeens bedacht ik me dat vandaag de challenge afloopt. Dus op de valreep wil ik em inzenden.

Challenge;


gebruikte materialen:
PB7056 - Pretty Papers bloc Sumer Picnic
CR1201 - Circle frame
LR0445 - Lady bugs
CS1058 - Clear stamp banners byMarleen (stansje rond tekst)
CS1075 - Houtstempeltjes Kadopost

dinsdag 19 april 2022

Pasen 2022

Zo net na Pasen laat ik jullie nog even zien wat ik voor mijn familie had gefröbeld. Bij de Action kocht ik een leuke stans van Avec waarmee je een konijn of een kuiken kunt maken. 


Voor mijn zus Willy (en zwager Tony en nichtjes Indy en Rosey) maakte ik dit cadeaudoosje met paaseitjes. De grappige tekst van Marianne Design byMarleen past er prima bij...

Voor mijn zus Joanne (en zwager Marcel en neef Bart) maakte ik deze versie met het kuiken. Hier stopte ik alleen pure chocolade-eitjes in het zakje, omdat ik weet dat die daar het meest in de smaak vallen. En voor mijn zus Anne-Marie (en zwager Paul plus neefjes Mels en Quint) maakte ik een voorjaarsbak met daarin een label met het konijn. Ook voor mijn ouders maakte ik zo'n zelfde bak, maar daar heb ik geen foto van...

Vandaag weer een lange dag lesgeven en aansluitend rapportvergaderingen. Vanavond een uurtje sporten, zin in!maandag 18 april 2022

Reminder Moodboard op het 4 Season blog.

 


Nog t/m vrijdag 29 april kun je meedoen met onze Moodboard-challenge op het  het 4 Season Challenge blog. Laat je inspireren door onderstaande plaatjes en/of laat minimaal 2 van de kleurtjes zien op je creatie. Zwarte en/of wit mag je er altijd bij gebruiken.


Op deze 2e Paasdag laat ik een Paaskaartje zien dat ik maakte met een leuke gnome van Bella Lulu. De papiertjes komen uit verschillende blokken van de Action.
Zaterdagavond was top in Asten: Rolf trad op met de band in een bomvolle kroeg en het publiek zong enthousiast mee met de rock-classics. Gisteren deden we het even rustig aan. We mochten bij mijn jongste zusje aanschuiven voor de lunch met de hele familie, erg gezellig. Daar gingen we op de fiets heen en natuurlijk wandelde ik nog een rondje met de honden in de polder, maar verder genoten we heerlijk in de achtertuin van het lekkere weer. Ook vandaag staat er niks gepland, heerlijk! 
Challenge;