zaterdag 29 februari 2020

Hallo lente!

Jammer dat het dit weekend weer zo gaat waaien en de winterse buien aanhouden... Ik heb wel zin in de lente: lekker wandelen met de honden, beetje zon en even géén wind. Voorlopig even niet, dus ging ik aan de slag met een voorjaarskaartje, daar worden we ook vrolijk van :)
Tiny's kuikentjes zijn erg schattig, dus zij mogen shinen vandaag.
Fijn weekend en tot morgen, dan zijn we er weer met een nieuwe (erg leuke) challenge bij Knutsels en Kadootjes.
Challenges;
De Egel - Gebruik een stans met stikrandje
CAS on Friday - #174, color challenge

CAS Colours & Sketches - #359

vrijdag 28 februari 2020

Grote avonturen beginnen klein.

Dinsdag liet ik jullie een kaartje zien dat ik maakte voor mijn nichtje die zwanger is. Mijn zwager is superblij dat hij opa wordt, dus dat verdient ook een kaartje. De sketch van Dutch Card Lovers aangehouden (een iets ander formaat kaart dan normaal, deze is 10 x 19 cm) en roze en blauw, want of het een jongen of meisje gaat worden is nog niet bekend. Eline's (oudere) vosje in de hoofdrol, blijft een schattig diertje!
Bijna aan het einde van deze vakantie, vanmiddag gaan Rolf en ik genieten van een hight tea op de Pannenkoekenboot in Woudrichem, vanavond speelt Rolf met de band in Geldermalsen en ik ga gezellig mee. Fijne dag, allemaal!
Challenges;
Dutch Card Lovers - DCL#325
 
Color Throwdown - ctd582


donderdag 27 februari 2020

52 Weeks to Christmas, week 9. Stippen-challenge.

De laatste donderdag van de maand en dat betekent een nieuwe challenge op het 52 Weeks to Christmas blog. Dit keer mocht Marijke kiezen en zij koos voor stippen of noppen op je kaart.
Ik maakte 2 verschillende kaartjes met goudkleurige stippen. Die waren al voorgedrukt en lagen al een tijdje in de kast. Op het bovenste kaartje kwam Eline's Santa en op dit kaartje 2 groene bomen, zodat het kaartje voldoet aan de kleurtjes van de challenge.
Doen jullie mee met onze uitdaging? Link dan je stippenkaartje morgen in een apart bericht op het 52 Weeks to Christmas blog. Meedoen met de challenge kan t/m volgende week donderdag 5 maart. Heb je vandaag al een kerstkaartje klaar? Dat kun je gewoon vandaag al linken en aan ons laten zien op het 52 WTC blog. Neem daar gerust een kijkje voor inspiratie, want ons DT heeft verschillende stippenkaartjes gemaakt.
Vandaag ga ik, samen met collega Liesbeth, op kraamvisite in Tilburg. Wie weet gaan we ook even bij de nieuwe bibliotheek kijken....
Challenges;
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas, option: use some gold.
Merry Little Monday Challenge - Anything goes
Kerst-mix - kerstbomen (2e kaartje)
Try Stampin on Tuesday - TSOT445

Sunday Stamps Challenge - SSC (second card)

woensdag 26 februari 2020

Kleurenkaartenteam: Pistache met lila.

Bijna einde van deze schrikkelmaand februari en op deze laatste woensdag van dit kalenderblad is het weer tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina. Dit keer mocht Femminde de tweede kleur naast het pistachegroen van vorige maand bepalen. Zij koos voor lila. In die combinatie heb ik vorige week al een kaartje gemaakt. Mijn kapster vroeg of ik een kaartje wilde maken voor Peta haar 85e verjaardag, ze houdt van patchwork....
En vorige week zat ik met mijn hoofd nog in de IK HOU VAN HOLLAND-sfeer, vanwege het project op school = werk, dus maakte ik ook een rood/wit/blauwe versie. Die ging vrijwel meteen op de bus richting Ingrid die jarig was.
Willen jullie meer zien in pistache/lila? Kijk dan op het blog van Martina, daar vind je alle linkjes naar de deelnemers.

dinsdag 25 februari 2020

2 x Zwanger.

Afgelopen zondag belde ons petekind Elmar dat hij en zijn vriendin Lieke hun eerste kindje verwachten. Superleuk en ik ging vrijwel meteen aan de knutsel om dit kaartje te maken.
Ook ons nichtje is zwanger, dus met hetzelfde papierblokje en het malletje van Marianne Design nog een kaartje gemaakt. Het zijn wat stoerdere kaartjes geworden, dat past wel bij beiden. Heel andere kaartjes dan gisteren, zo gaat dat in het leven. En het wordt straks in augustus weer leuk babykaartjes fröbelen!
Tot morgen, dan is het weer tijd voor het Kleurenkaartenteam...
Challenges;
The Paper Players - PP479 (first card)

Paper Craft Crew - PCC371 (second card)

maandag 24 februari 2020

Condoleance.

Een collega vroeg met of ik wat condoleance kaartjes wilde maken. Ze had DEZE gezien en vond de sneeuwklokjes (byMarleen) heel mooi. Gisteren heb ik twee kaartjes gemaakt voor haar.
Op de achtergrond Floral Delight-papiertjes van Marianne Design, de tekststempels zijn van Bella Lulu. Ik maakte de foto's buiten, maar dat viel niet mee met de wind...
Vandaag zijn neefjes Mels en Quint hier. Ze hebben, net als ik, vakantie en mijn zus en zwager werken allebei vandaag. We gaan wat knutselen en ik heb plaatsjes gereserveerd bij de servicebioscoop voor de film Spike en de magische steen.
Challenges;
Alphabet Challenge - W is for anything you wish
Freshly Made Sketches - FMS423

zondag 23 februari 2020

With love.

Een tijdje geleden maakte ik DIT kaartje voor een collega om haar te feliciteren met haar zwangerschap. De kleine doet het goed, maar het is zo'n risicovolle zwangerschap dat ze veel rust moet houden. En dat betekende de afgelopen weken niet werken. Daarom even een kaartje om haar op te fleuren, want stilzitten valt niet mee voor haar. Nu hebben we een weekje vakantie, heerlijk wat extra vrij en na de vakantie hoopt ze weer rustig aan een aantal dagen per week te komen werken. Het grappige konijntje van ByMarleen is zo schattig, zeker met de lieve tulpjes en vlindertjes...
Challenge;
Tuesday Morning Sketches - #542

vrijdag 21 februari 2020

Imara 9 jaar.

Morgen is Imara jarig, dit kaartje ging richting Weert. Daar is het ook carnaval, dus koos ik ervoor om een vrolijk, veelkleurig kaartje te maken. De malletjes van Kim's Buddies waren nog niet eerder uit de verpakking geweest, dat werd hoog tijd. Hopelijk vindt Imara het kaartje niet te kinderachtig, ze wordt tenslotte al 9....
Gisteren was ik eerder thuis dan verwacht, het overleg is verzet naar over een paar weken. 
Vandaag niet zo'n lange werkdag: we gaan met al onze tweedejaars leerlingen schaatsen in Breda. Een mooie afsluiting van de IK HOU VAN HOLLAND week.
Challenge;
Try Stampin on Tuesday - TSOT 444

donderdag 20 februari 2020

52 Weeks to Christmas: week 8

Vandaag mag ik, samen met Ineke, een voorbeeldkaartje laten zien op het 52 Weeks to Christmas blog. Vorige week had ik 2 kerstkaartjes met Eline's kittens, deze week is de hoofdrol voor de puppy's. 
Een leuke sketch opgezocht en met papiertjes van de Action aan de slag gegaan. Het tweede kaartje is weer rood/wit/blauw, de IK HOU VAN HOLLAND week zit er dan wel bijna op, maar ik ben nog helemaal in de sfeer. Zelfs voor de volgende week heb ik al wat Hollandse kaartjes ingepland, haha.
Doen jullie mee? Link dan jouw kerstkaartje op het 52WTC blog. 
Vandaag weer een drukke werkdag:eerst invallen in het project (eigenlijk ben ik de eerste 2 uur vrij, maar er was een tekort aan collega's), dan stagebezoeken, dan weer terug naar school voor pauzedienst, daarna nog even in het project lesgeven en als afsluiter een overleg over een superleuk initiatief waar we als school aan mee kunnen gaan werken. Genoeg te doen dus. Jullie ook een fijne dag!
Challenges;
ABC Christmas Challenge - D is for Dogs
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas
Merry Little Monday Challenge - Anything goes

woensdag 19 februari 2020

Rockende muis.

Afgelopen zondag maakte ik nog wat kaartjes. Met deze stoere muis wil ik op de valreep meedoen met de sketch-challenge bij De Egel. Het is duidelijk een elektrische gitaar die hij vasthoudt, want het kabeltje om in te pluggen ligt erbij ;) Behalve dat kabeltje heb ik ook even 2 plectrums van Rolf geleend voor de foto's.
Ook de Hollandse versie mocht niet ontbreken. Op de achtergrond de bladmuziek van 'Binnen zonder kloppen' van De Dijk. Ik kan geen noten lezen en voor dit felicitatiekaartje gebruikte ik bladmuziek, gewoon omdat ik het leuk vond. Tot Sarah me erop wees dat het de muziek van 'Oh, dennenboom' is, haha. Daarom voor deze kaartjes de bladmuziek van een toepasselijk liedje opgezocht en geprint. 
Bedankt voor het kijken en tot morgen, dan is het weer kerst hier...
Challenges;
Animal Friends - Muizen
Always Fun Challenges - Animals
De Egel - Sketch + muziek

dinsdag 18 februari 2020

Nog een combi.

Binnenkort is Moriander jarig, de zoon van Sarah. Zijn moeder deed een oproepje op haar blog om hem te verrassen met een kaartje. Niks zo leuk als heel veel post op je verjaardag, dus dit kaartje gaat richting België. 
En ook met deze sketch maakte ik een 'IK HOU VAN HOLLAND' versie. De 'build a tulip'-mal weer eens gebruikt, prominent op de kaart, Hollandser kan bijna niet :)
En dit Hollandse kaartje hoort nog bij de serie van afgelopen zondag, maar ik was vergeten om er een foto van te maken. Wilde em toch even laten zien én als derde kaartje inzenden bij 2 Sisters on the Blog....
Challenges;
Carlin's kaartenparadijs - Cijfers en letters (bovenste kaartje)
Sweet Sketch Wednesday - Sketch 176

2 Sisters on the blog - Hollandse kaart (onderste kaartje)

maandag 17 februari 2020

Jubileum-reminder op het 4 Season challenge blog.

Nog t/m volgende week vrijdag 28 februari kun je meedoen met onze jubileum-challenge op het 4 Season Challenge blog. Nelly is inmiddels klaar met al haar jubileum-feestjes: onlangs zag ze Sarah en vierde ze haar lustrum op het bedrijf waar ze werkt.

 Mijn reminderkaartje is voor Eric die komende donderdag Abraham ziet. 
En vandaag gaat de IK HOU VAN HOLLAND projectweek van start op school = werk, dus maakte ik nog maar een Hollands kaartje erbij. Dezelfde sketch, andere papiertjes, andere uitstraling. 

Mijn kaartje voor Nelly werd een fotolijstje met restjes papier en een boel confetti. Later nog  wat kleingeld en een waardebon voor een verrassingsuitje toegevoegd.
Dat uitje was afgelopen zaterdag. Daniëlle en ik haalden Nelly op voor een high tea en workshop lederen armband maken. Het was op een superleuke locatie in Giessenburg: Buurt34, een toffe winkel vol cadeautjes én een gave workshopruimte op zolder. Er waren allerlei gezellige winkeltjes in hetzelfde pand en net daarbuiten, zeker een bezoekje waard! En Nelly vond het leuk, dat was het belangrijkste.
Doen jullie mee met onze jubileum-challenge? 
Challenge;
Sunday Stamps Challenge - SSC224