woensdag 28 februari 2018

Kleurenkaartenteam: Donkerblauw met licht turquoise.

Bijna einde van de maand en op deze laatste woensdag van februari is het weer tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina. Dit keer was Mariken aan de beurt om een kleurtje te kiezen bij het donkerblauw van vorige maand en zij koos voor licht turquoise. Een mooie combinatie, waarbij ik meteen moest denken aan de labels en stickers van de Hema en een aantal papiertjes uit de laatste IDEE&post.
Bij het tweede kaartje heb ik de grote papiertjes omgedraaid, ook een leuk effect. Het label is hier zilver, maar past prima bij de gevraagde kleurtjes. Het is alleen wat lastiger om op de foto te krijgen ;) Het touw komt ook van de Hema, helemaal leuk in turquoise/wit!
De stenen bloemen waren precies de goede kleur en maken de kaartjes, wat mij betreft, helemaal af. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de rest van de kleurenkaartenteam-kaartjes, kijk dan bij Martina op haar blog, daar vind je alle linkjes.
Challenge;
Crazy 4 Challenges - Sketch


maandag 26 februari 2018

Cool Dude.

Hieperdepiep voor Olav, hij is vandaag jarig. Ik maakte deze kaart voor hem met heel veel materialen van Marianne Design. Ik heb er nog wat knoopjes en een touwtje aan toegevoegd. De kleurtjes van mijn kaartje passen goed bij deze week: het is weer tijd voor het IK HOU VAN HOLLAND project van leerjaar 2. Alles staat in het teken van dit thema, alle lessen, maar ook excursies en een afsluitende Hollandse disco a.s. vrijdag....
Challenges;
Marianne Design - Mannenkaart
COL1388 Photo frame
COL1389 Pocket cards & marks (uitroepteken en pijltje)
COL1343 Handy man (Schildje en tekst)
COL1347 Party numbers
PK9138 rood/wit stippenpapier uit Canadian Fall paper bloc
PK9129 spijkerbroekpapier uit het Just for men paper bloc
PK9118 Grijs papier uit het Schooltime paper bloc
Marianne Design Kreadiva's - Alles mag
2 Sisters on the blog - Mannenkaart
Creative Sketchy Girls - Knopen en touw

zondag 25 februari 2018

Grote Dutch Doobadoo dag #1.


Gisteren was de Grote Dutch Doobadoodag, georganiseerd door Noor&Zo in Waspik. Voor mij maar 20 minuten van huis en elk jaar weer een leuk dagje uit. Deze keer ging ik samen met Daniëlle en het was erg gezellig! Er waren 3 workshops, goed voorbereid en tussendoor kwamen de 'Noor-dames' ook nog langs met hartige en zoete hapjes en broodjes. En tussen de middag was er voor iedereen een heerlijke kop soep, top! Het resultaat van de eerste workshop laat ik nog niet zien, dat bewaar ik nog even, maar vandaag zie je wat ik tijdens de tweede workshop heb gemaakt.
Met een Dutch Doobadoo mal hebben we de zwarte basiskaart getekend en geknipt. Daarna de vorm 3 x iets kleiner uit wit papier geknipt en met Distress inkt bewerkt. Vervolgens nog wat figuurtjes erop gemaakt met verschillende masks. Toen wat tissue papier geplakt, vlinders en bloemen gestempeld en wat gedoodeld met een zwarte en witte fineliner.

De vlinders ook met Stazon inkt op mika gestempeld, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt.
Als finishing touch, voordat we de bewerkte delen op het zwart gingen plakken, nog structuurpasta aangebracht en daar wat glitters op gestrooid, wat een leuk effect! 
Een erg leuke workshop en omdat Daan en ik 'doeners' zijn, hebben we ieder zelfs 2 exemplaren kunnen maken ;) Het was een geslaagde dag, we hebben weer leuke ideetjes opgedaan en ook nog bij kunnen kletsen...

donderdag 22 februari 2018

52 Weeks to Christmas #8, Challenge: Zwart/wit + 1 andere kleur.

Februari is een korte maand, dus zijn we alweer toe aan de laatste donderdag op dit kalenderblad. Dat betekent een nieuwe challenge bij 52 Weeks to Christmas en dit keer mocht ik het thema bepalen. Ik koos voor: Zwart/wit met 1 andere kleur.
Zoals je ziet is bij mijn kaartjes rood toegevoegd en ik heb eindelijk de Happy Holidays-mal gebruikt die ik vorig jaar op de PaperPassion-beurs heb gekocht. Die had ik afgelopen zondag pontificaal op de knutseltafel gelegd, zodat ik em eindelijk eens uit de verpakking zou halen. 
Het ijsbeertje is een digi van Bugaboo en ik heb het in 2 maten uitgeprint. Alleen de sjaal gekleurd, lekker makkelijk, haha.

De opzetvan de kaartjes is simpel, gewoon verschillende cirkels gestanst (niet eens kerstpapier) en nog wat glimmende sterren erbij geplakt. 
Doe ook mee met onze wekelijkse uitdaging of met deze kleurenchallenge. Op het 52WTC blog zie je heel veel inspirerende voorbeelden van mijn DT-maatjes. Allemaal heel verschillend, leuk om te zien. Je wekelijkse bijdrage kun je vandaag linken onder het bericht van vandaag en mocht je kiezen voor zwart/wit + nog 1 kleur, dan moet je even wachten tot morgen, dan verschijnt het blogbericht waar je je bijdrage aan de maandchallenge kunt plaatsen. 
Challenges;
Christmas Card Throwdown - Polar bears

Catch the Bug - February Bingo (Bugaboo image, red, sparkle)

woensdag 21 februari 2018

Eline's cute animals.

Dat ik fan ben van Marianne Design dat zal je niet ontgaan zijn, want je ziet de materialen met grote regelmaat op mijn blog. De nieuwe dieren-malletjes (kangoeroe, koala en ezel/zebra) heb ik al een aantal weken in huis, maar ik kon het niet laten om ook deze leuke dierenstempels te kopen. Ze zijn met recht 'cute' te noemen. Afgelopen zondag ging ik ermee aan de slag en maakte ik er verschillende kaartjes mee.  
Dit kaartje is voor Marloes en Jasper, zij werden vorige week kersverse ouders van hun eerste kindje. Het is, zoals je al op het labeltje ziet, een meisje en ze heet Amber. De naam heb ik aan de binnenkant van de kaart verwerkt.  Aan de buitenkant zie je, behalve de stempeltjes, stansjes die bij de box-card horen. Het zijn mooie kleine figuurtjes en ze omlijsten de vakjes mooi. 
Challenges;
Marianne Design - Kaart met dieren
Gebruikte materialen:
Eline's Cute Animals (EC0168, EC0169 en EC0170)
Passepartout vierkant (CR1359)
Basic Shape labels (CR1353)
Box Card items (CR1374)
Marianne Design Kreadiva's - Alles mag
Scrapping 4 Fun Challenge - Animals
Always Fun Challenges - Zoo animals
Sketch Saturday - #501 Deze kleine kaartjes heb ik zondag gemaakt, omdat ik de diertjes allemaal 2 x gestempeld en ingekleurd had. Ik wilde ze later inplannen, maar sommige challenges lopen af.... 
Het zijn kaartjes van 10 x 10 cm en ik heb de diertjes verhoogd opgeplakt. Het leuke van de 3 'Eline's cute animals'-stempelsetjes is dat je eindeloos tekstjes kunt combineren, hartstikke handig! Deze drie kaartjes zijn voor de voorraad..
Challenges;
CAS on Friday - Use dies 
Crazy for CAS - Knuffelbaar

dinsdag 20 februari 2018

Post voor .....

In de eerste nieuwsbrief van de laatste IDEE&post plaatste Miranda een oproepje om een kaartje te maken voor iemand anders die ook het pakket ontvangt. Je kon je daarvoor aanmelden en daarna heeft Miranda een verdeling gemaakt en doorgegeven voor wie je een kaartje mocht maken.Een leuk initiatief! Mijn kaartje is voor Miriam, best leuk omdat ik haar niet persoonlijk ken. Ik heb papiertjes + embossingmal uit een vorige kit gebruikt en die gecombineerd met de Craft Dates malletjes van MD en tekstjes uit de laatste IDEE&post. De kaart is vrijdag op de bus gegaan en ik kreeg gisteren een berichtje dat Miriam em inmiddels ontvangen heeft én dat ze het een leuk kaartje vindt... was toch spannend! :)
Challenges;
Less is More - Dry embossing
CAS(E) this Sketch! - CTS#259

maandag 19 februari 2018

Reminder 4-Season Swap Challenge: Winterkaart.

Goedemorgen, daar zijn we weer met een reminder voor de lopende challenge.
Dit keer zijn er nog niet zoveel inzendingen, dus bij deze nodigen
we je uit om mee te doen. De opdracht voor januari is: maak een Nieuwjaarskaart.
Je kunt je kaart tot en met vrijdag maart HIER linken. En heb je zelf geen blog, dan kun je je kaartje ook plaatsen op onze Facebook pagina; 4-Season Challenge Facebook. 
Zondag 4 maart maken we de top 3 bekend en op maandag 5 maart gaat dan de nieuwe challenge van start.
Als organisatoren van de challenge hebben we (Nelly,  Larissa en ik) weer een reminder gemaakt om jullie te inspireren. Mijn kaartje bevat papiertjes en tekststempeltje uit het Swap-pakket en stansmalletjes van Marianne Design. Tot slot een lijntje gedoodeld en touwtje bovenaan geknoopt: klaar!
Ik ga snel bij mijn teammaatjes kijken wat zij hebben gemaakt. Fijne (werk)week, allemaal!
Challenges;

zondag 18 februari 2018

Reminder challenge Vriendschap/Liefde bij Knutsels en Kadootjes.

Vandaag laten wij, de DT-leden van Knutsels en Kadootjes, een reminder zien voor de lopende challenge. Deze maand willen we graag kaartjes zien in het thema: Liefde en vriendschap. Er zijn al heel wat inzendingen, maar als je nog niet hebt meegedaan en kans wilt maken op de gave achtergrondstempels die De Egel beschikbaar stelt: je kunt je bijdrage nog linken tot 2 maart.
Mijn reminder is een schommelkaart met papiertjes van Stampin'Up en een Penny Black afdrukje. De 'Basic Shape heart'- mallen (CR1351) heb ik laatst aangeschaft en ik vind ze echt geweldig. Zo mooi hoe de 'gladde' hartvormen in de geschulpte passen, ben er echt weg van! Het tekstje is van Karin Joan en heb ik met wit embossingpoeder gemaakt. Het blijft leuk om een schommelkaart te maken, deze heeft zelfs nog extra vouwtjes, waarin extra hartje geplakt zijn.
Challenges;
De Egel - Schommelkaart
AnMa Creatief - Liefde
Crazy 4 Challenges - Valentine
Daisy Chain Challenge - Add a heart

zaterdag 17 februari 2018

Pawsome birthday.

Gisteren was mijn lieve collega Liesbeth jarig en dit kaartje maakte ik voor haar. Ze heeft zelf corgi's, dus móesten de hondjes weer gestempeld worden. Toen alles ingekleurd met Derwent potloden en de kleine afbeeldingen uitgeknipt. Daarna ben ik gaan schuiven en een beetje á la Mariken een tafereeltje gemaakt op een achtergrondje van Distress oxide inkt. Het woordgrapje in de tekst kan de juf Engels vast waarderen :)
Ik ga zo boksen, even lekker zweten. Het lukte dinsdag eindelijk weer na 4 weken rust ivm de peesontsteking in mijn schouder... En vanmiddag is de workshop Handletteren tbv Alpe d'HuZes, alles staat klaar, ik heb er zin in!
Challenge;
Die Sketch-Tanten - Sketch #141

vrijdag 16 februari 2018

Koala.

Op het blog van Sarah las ik de oproep om een verjaardagskaartje voor haar zoontje te maken. En stiekem liet ze weten dat de koala zijn lievelingsdier is... Komt dat goed uit, want het is nu al één van mijn lievelingsmallen ;)
Challenges;
Scrapping4fun Challenges - Animal
Sketch Saturday - Sketch #500
 

donderdag 15 februari 2018

52 Weeks to Christmas #7.

Bij de lopende Lift Challenge wordt je uitgedaagd om zelf een achtergrond te maken met een stencil en daarop één of meerdere ingekleurde silhouet afbeeldingen te plakken. Ik heb ervoor gekozen om er kerstkaartjes van te maken, het is tenslotte donderdag, kerstkaartjes dag bij 52 Weeks to Christmas. Op dit kaartje zie je Tiny's Christmas Stockings. Ik heb ze uit papier gestanst wat ik vooraf met verschillende kleurtjes Distress Oxide inkt had bewerkt. Na het uitsnijden heb ik nog een motiefje met een donkerder kleurtje eroverheen gestempeld. De achtergrond is gemaakt met een sterren-stencil van Dutch Doobadoo.
Dit was het eerste kaartje wat ik met deze techniek heb gemaakt, maar ik vond het wat simpel en flauw van kleur. Vandaar dat ik nog met de sokken aan de slag ben gegaan. Komt goed uit, want ik wil toch elke week 2 kerstkaartjes af hebben... ;)
Doen jullie mee met onze wekelijkse uitdaging? Kijk voor inspiratie op het 52WTC blog, daar zie je voorbeelden van Ingrid en Martina. 
Als je er een winterse creatie van maakt, kun je meteen meedoen met onze 4 Season Swap Challenge, hihi 

Challenges;
Merry Monday Challenge - Use a stencil (background papers)
Lift Challenge - #126

woensdag 14 februari 2018

Valentijn.

Happy Valentine's day, allemaal! Of je nu nuchter bent en niks speciaals doet vandaag of er een dolle dag van maakt, geniet van de liefde! Bovenstaand kaartje maakte ik voor Rolf, al sinds 1987 mijn liefste vriendje. 
En dit kaartje volgde, want ik heb weer zitten puzzelen met het hart en het is zonde om niks met het negatief te doen. Hier ongeveer dezelfde look, toch een andere uitstraling. Dit kaartje gaat in de verkoop voor het goede doel.
Ik ga zo meteen inkopen doen voor de workshop Handletteren die we a.s. zaterdag organiseren t.b.v. Alpe d'HuZes. Maar liefst 24 deelnemers hebben ingeschreven, dus dat wordt shoppen! 
Challenges;
CAS on Friday - dies/mallen
AAA Cards - All you need is love
The Paper Players - Color challenge