maandag 31 oktober 2022

Eline's huiswerk: Rode draad.

 

Op Instagram gaf Eline Pellinkhof weer huiswerk op. De opdracht was deze keer: Maak een werkstuk met een RODE DRAAD. De bedoeling is om een echte rode draad te laten zien en er kwamen al hele leuke creaties voorbij met de hashtag #elineshuiswerk.
Voordat we naar Limburg gingen, had ik er niet aan gedacht om de opdracht uit te voeren en ik had ook geen bruikbare spulletjes meegenomen. Daarom ben ik vrijdag aan de slag gegaan met Eline's kerstboom en de leuke ornamentjes. Die hangen aan de rode draad en bij de andere boom staan er kaarsjes op.

Op de grond ligt ook nog een stukje van de slinger, gelukkig zijn de ballen nog heel ;) Het was leuk om dit kaartje te maken. Al is het altijd wel een gepriegel met die kleine stukjes...

En het is weer maandag en na een heerlijke herfstvakantie gaat de nieuwe werkweek weer van start. Niet dat ik stilgezeten heb dit weekend, want de deurstijl in de keuken is geverfd en de muren in dat gedeelte zitten strak in de latex. Langzaamaan ga ik verder met de eethoek, daar is het plafond ook al klaar. De schilder gaat vanavond verder met het gedeelte boven de zithoek, hopelijk lukt het hem om deze week alles af te krijgen...

Challenge;
Hobby Vision - 136 Christmas


zondag 30 oktober 2022

Drie uiltjes.

Zoals ik gisteren al vertelde, maakte ik afgelopen vrijdagavond 3 kaartjes met een uiltje erop. Ik kwam ze tegen in de box waarin ik Halloween- en herfstmaterialen bewaar. Ik vind het altijd leuk om kaartjes te maken volgens een sketch, zo ook bij deze 3.

De kaartjes hebben nog geen bestemming, daarom leek het me handig om 3 heel verschillende tekstjes erop te plakken. 
De uiltjes zijn van hout en ik kocht ze ooit bij de bloemengroothandel. Ik vind het wel grappig dat ze een heel andere uitstraling krijgen, als de oogjes op een andere manier zijn opgeplakt.
Challenges;

Tuesday Morning Sketches - TMS#681 

zaterdag 29 oktober 2022

Thank you en Heel veel sterkte.

Gisteravond heerlijk zitten fröbelen. De spulletjes van de vakantie waren opgeruimd, de was weggewerkt en Rolf had lekker pannenkoeken gebakken. Heel de avond nog voor de boeg en dat leverde 6 kaartjes op. Ik had nog wat sketches op mijn lijstje staan en ik begon met deze hierboven.  
Bij thuiskomst vernamen we dat de vader van een kennis is overleden. Omdat ik het label voor het bovenste kaartje uit een dubbel kaartje had gestanst, heb ik de andere helft gebruikt voor een troostkaartje. De cardboard-blaadjes (uit een oude IDEE&post) vond ik tussen de herfstspulletjes en met het tekstje van Nobody-Else vond ik ze wel geschikt voor een condoleancekaartje.

De overige kaartjes zie je de komende dagen. Onder andere ook mijn op-de-nipper-huiswerk-opdracht van Eline Pellinkhof. Ik heb hem al gedeeld op Insta en Facebook, maar zal em ook hier nog voorbij laten komen. Verder zijn het 3 herfstkaartjes met uiltjes geworden, die zie je morgen. Vanavond mag ik weer bardienst draaien in Xinix, Rick de Leeuw en band treden op...

Challenge;
AAA Cards - Sketch 226 + Thankful 

vrijdag 28 oktober 2022

Delicious + Fresh & Tasty.

Vandaag 2 kaartjes die ik maakte met plaatjes en papiertjes uit het DecoTime kerstblok. Zoals gezegd heb ik niet veel knutselspullen bij me, maar kon het toch niet laten om wat te fröbelen tussen het wandelen, fietsen, lekker uit eten gaan en genieten van het heerlijke weer in deze herfstvakantie.

Ik zocht 2 leuke sketches uit en ging aan de slag. Hoewel de papierblokken voor kerst bedoeld zijn, lukte het toch om algemene kaartjes te maken. Tekstjes staan op vellum en komen ook uit het blok. 

Vandaag gaan we weer naar huis, einde van de ochtend rijden we weer terug naar Brabant. Thuis wacht ons een vrij kale benedenverdieping, want maandag voor vertrek hebben we alles weggehaald voor de schilder. Op de kasten, de eethoek en de bank na is het leeg. Ach, even doorbijten, dan zijn we blij dat het gedaan is...

Challenge;
Sketch N Scrap - Sketch #228

World Card Making Day Sketch #2


 

donderdag 27 oktober 2022

52 Weeks to Christmas, week 43. Challenge kerstkoek of -snoep.

Vandaag is de laatste donderdag van oktober en gaat de nieuwe challenge van start. Martina koos het thema: kerstkoek of - snoep. Dat zal vast veel lekkere kaartjes opleveren :)

Ik nam 2 paperblocks van DecoTime mee naar Zuid-Limburg en daar zitten voldoende papiertjes en plaatjes in voor kaartjes in dit thema. Deze week zie je er al 2, volgende week natuurlijk nog 2 als reminder.


Doen jullie mee met onze challenge? Link dan jouw koek/snoep-kaartje morgen in het speciale challenge-bericht op het 52 Weeks to Christmas blog. Meedoen kan nog t/m volgende week donderdag 3 november. Heb je vandaag al een kerstkaartje klaar? Dan kun je jouw kaartje linken als wekelijkse bijdrage aan onze jaarrond challenge bij het bericht van vandaag. Kijk gerust op het blog, daar vind je inspiratie genoeg van het hele designteam en onze gastdesigners.

We genieten volop hier in het zuiden. Het is heerlijk weer, fijn om te wandelen en te fietsen. Vandaag wordt weer een zonnige dag, 


Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas

Merry Little Monday Challenge - Anything goes

Sunday Stamps - SSC294


The Paper Players - PP614

woensdag 26 oktober 2022

Kleurenkaartenteam: Oranje met nachtblauw.


We zijn alweer toe aan de laatste woensdag van oktober en dat betekent: KKT-dag bij Martina. Nelleke mocht de kleurtjes voor deze maand bepalen, en zij koos voor nachtblauw bij het stevig oranje van vorige maand. Ik bedacht me zondag voor vertrek naar Limburg dat ik wel iets mee moest nemen voor dit kaartje. Vorige maand koos ik voor een de kalebassen, typisch herfst en nu voor het lampionplantje. Dus die mal én onderstaand (kerst)blok (moest ik meteen aan denken toen ik 'nachtblauw' zag) gingen mee in de tas. Gisterochtend maakte er dit kaartje van, samen met de tekst. 
Veel meer knutselspullen heb ik niet bij me. Wel nog een extra kerstblok, want morgen is het tijd voor een nieuwe challenge bij 52 Weeks to Christmas en die kaartjes heb ik ook gisteren gemaakt. Maar eerst ga ik een blogrondje doen om te zien wat er verder in oranje met nachtblauw is gemaakt.

dinsdag 25 oktober 2022

Loaded Pocket-kaart voor Megan.

Bij Dutch Card Lovers is de lopende challenge: Maak een Pocket kaart. Vorige week was Megan jarig en voor die gelegenheid maakte ik deze loaded pocket-kaart. Megan is van de regenboog-community, dus dit leuke papier van Craft Sensations past helemaal bij hen.
Met zwart papier wat accenten aangebracht, op de bovenkantje van elk label een 'lipje' gemaakt met de Big Tag-stans van Marianne Design. Ook die in verschillende kleurtjes...
Achterin de langste labels, daar plakte ik (uitgeknipte) plaatjes en een tekstje op. En op de meest rechtse zie je Megan's naam.
Op de achterkant verschillende tekstjes in de kleuren van de regenboog geknipt en geplakt. 
Het label wat eruit steekt bevat ook een plaatje van een regenboog en onderaan maakte ik  'een zakje' waar ik het cadeau-geld in stak. Megan vond het een leuke creatie en de kaart kreeg een mooi plekje op de kast. 


Gisteren hebben we al heerlijk genoten van een fijne middag en avond in Zuid-Limburg. Bij aankomst was het nog bewolkt, maar toen ik boodschappen ging doen in Gulpen kwam de zon al en was er een prachtige regenboog. Daarna was het zonnig en heb ik een warme wandeling gemaakt met de honden in Wijlre. De rest van de week is ons ook mooi weer beloofd... 

Challenge;

Dutch Card Lovers - #364 Pocketkaart.

 

maandag 24 oktober 2022

Dianthe (bijna) jarig.

 

Deze week is Dianthe jarig en mag ze 6 kaarsjes uitblazen. Voor haar deze kaart met gezellige plaatjes. Ze komen uit het Wonderful-papierblok van Craft Sensations. Ook de vrolijke papiertjes komen uit het blok.

Kijk ook eens op mijn TE KOOP pagina, er staan weer een paar nieuwe items bij...

Straks gaan Rolf en ik richting Wijlre voor een midweekje in Limburg. Op naar het zonnige zuiden, want de weerverwachting ziet er goed uit! We verblijven weer in Stoomzicht, daar zijn we al vaker geweest, dus voor onze blinde hond Briep wel fijn. Ze kent het appartement en de vaste looproute.

Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS558zondag 23 oktober 2022

Het bos in bij Knutsels en Kadootjes.

Vandaag gaat de nieuwe challenge van start bij bij Knutsels en Kadootjes . De komende 4 weken dagen we je uit om een creatie te maken in herfstsfeer. We hebben een moodboard voor je om je te inspireren:


Op mijn voorbeeldkaartje zijn de paddenstoelen de blikvangers, al vraagt het egeltje ook wel wat aandacht. Ze staan gemoedelijk samen in het bos, waar volop herfstblaadjes, kastanjes en eikeltjes te vinden zijn. Natuurlijk heb ik me ook laten inspireren door de mooie herfstkleuren van het moodboard.

Je kunt jouw kaart inzenden t/m 18 november en je mag 2 x meedoen. Op het K&K blog zie je mooie, inspirerende voorbeelden van onze gastdesigner en de overige DT-leden. Al eerder vandaag is de uitslag van de embossing-challenge geplaatst.

Vandaag mag Rolf is weer optreden met de band. Dat is in een proeflokaal hier vlakbij, ook wel eens fijn. Maar straks gaan we eerst naar Megan, vieren dat er 16 kaarsjes uitgeblazen worden. Ik maakte een loaded pocketcard voor de jarige, die zie je komende week voorbij komen. Voo nu een fijne zondag, geniet ervan! 

Challenges;

Marianne Design - Alles mag (gebruik 5 MD-producten)

Gebruikte materialen:

COL1516 - Eline's egel

COL1489  - Eline's hamster (nootjes en eikeltjes)

LR0782 - Layout 4 circles

LR0770 - Mushrooms XL

LR0775 - Autumn leaves

PB7059 - Papier Autumn whispers

CS0987 - Clear stamps Felicitaties

zaterdag 22 oktober 2022

"Friends in the woods" in de lift.

Goeiemorgen, deze morgen. Weer vroeg dag, want de schilder wilde ook vandaag op tijd aan de slag. Alles is geschuurd en gekit, tijd voor wat grondverf! En dan kan ik mijn liftkaartjes laten zien... Ik zocht leuke stempeltjes van Create a Smile op en startte met het bovenste kaartje met de eekhoorntjes. Daartussen eikeltjes en op de beestjes een gekleurde stip, beiden van Lawn Fawn, net als het tekstje.
Het bleek een leuke techniek, dus daarna volgde deze met de uiltjes. Grappig zijn ze. Helaas knoeide ik wat inkt (Stampin'Up) net boven het bovenste gele uiltje. Ik loste het op door er een vierkant kaartje van te maken. Oftewel er een stuk vanaf te snijden, haha. 


Vervolgens waren de bevers aan de beurt. Daartussen leende ik de muzieknootjes van een Lawn Fawn en ook het tekstje. De blauwe strookjes zijn gemaakt van de binnenkant van de Interpolis enveloppen, zo'n mooi papier. Afgelopen week was het Biesboschproject voor klas 1 op school = werk. Omdat ik nu mentor ben in de bovenbouw heb ik er niet veel mee te maken. Mariken wel, zij is mentor van een eerstejaars klas. Vandaag is ze jarig, dus dit kaartje is voor haar.
Tot slot nog een kaartje met de egeltjes. Ik probeerde hier wat anders uit dan de stippen. Ik stempelde de kleurtjes in eerste instantie met ijskristallen, maar dat bleek geen succes. Dus toch maar weer de stippen eroverheen gestempeld.

Fijn weekend, allemaal!

Challenge;

Lift Challenge - #172


vrijdag 21 oktober 2022

Speciaal voor de jarige.

Vandaag is collega José jarig en voor haar maakte ik dit kaartje. Iets lekkers erbij en dan kan ze heerlijk de herfstvakantie in. Want nog 1 dagje en dan hebben we een weekje vrij. Ik kijk ernaar uit, even rust. 


Challenge;

The Paper Players - Anything with wheels