zondag 31 december 2023

Met zonnebloempower het jaar uit.


Het laatste kaartje van 2023 en het is er eentje in vrolijke kleurtjes en met een positieve tekst. De papiertjes, tekst en plaatjes zijn van Bella Lulu. De buitenste laagjes zijn gesneden met mallen van Studio Light / Creative Craftlab. 

Ik ga zo appels schillen en de schijfjes in de kaneelsuiker zetten. Verder wraps maken, stofzuigen en de tafel gezellig aankleden. Rolf bakt vanaf 13.00 uur oliebollen en daarna zijn de appelbeignets aan de beurt. Het is dan heel de middag en begin van de avond inloop van familie en vrienden, altijd heel gezellig. Bij deze wil ik iedereen een fijne jaarwisseling wensen en een goed én creatief 2024! 
Tot morgen, dan ben ik er weer met een voorbeeldkaartje voor de eerste uitdaging van het nieuwe jaar op het Season blog. Graag tot dan! 

 

Challenges;

Sunday Stamps - SSC325 (I chose yellow, red, brown and green)

De Egel (op Facebook) - Kies een sketch van afgelopen jaar. 

zaterdag 30 december 2023

Nog meer nieuwjaarskaarten.

 
Gisteren liet ik  kaartjes zien met de cirkel layout mal van Marianne design. Vandaag de 4 die ik maakte met de vierkante layout mal. 
Papiertjes zijn van DecoTime, evenals de stickers en plaatjes. Superleuk om te combineren, de kaartjes waren snel klaar.

Ook hier de uitgesneden vierkantjes gebruikt op slimline kaartjes. De cijfers voor het onderste kaartje heb ik uit glitterbehang gesneden. 

Gisteren de schuifpui in de grondverf gezet, vandaag aflakken. Dat is het laatste wat nog steeds moest gebeuren in de woonkamer. Er zat krijtverf op, maar dat was niet zo handig. Bij het openschuiven was het beschadigd. Rolf had al geschuurd, dat scheelt! 

Vanavond weer tijd voor vrijwilligerswerk: bardienst in de Xinix. Daar treed een Meat Loaf coverband op. "Bat out of hell"was de eerste elpee (na die met kinderliedjes) die ik van voor tot achter kon meezingen. Ben benieuwd of dat vanavond nog steeds lukt ;)
vrijdag 29 december 2023

Nieuwjaarskaartjes.

 

Door alle drukte heb ik niet aan iedereen een kerstkaartje kunnen sturen. Omdat kerst nu voorbij is, heb ik 2e Kerstdag 8 nieuwjaarskaartjes gemaakt. Vandaag zie je er alvast 4. Ik maakte ze met cijfers en de layout circle-mal van Marianne Design en papiertjes van DecoTime.

De cijfers passen prima in de cirkels. Ik stanste ze uit donkerblauw papier, omdat ik ze eigenlijk op mijn kleurenkaartenteam-kaartjes had willen gebruiken. Maar daar waren ze niet voor nodig....

De uitgestanste rondjes lagen op tafel en ik vond het zonde om ze weg te doen. Tijdens het maken bedacht ik nog een aantal mensen die wel een kaartje verdienen, dus ben ik maar doorgegaan met Nieuwjaarskaartjes. Op een rijtje passen ze mooi naast elkaar op een slimline modelletje.
Op de slimlines mochten nog wat plaatjes en een 'Warm wishes' tekstje. De kaartjes zijn inmiddels in of op de bus gegaan. De andere 4 kaartjes zie je binnenkort.

Gisteren de film Wonka in de bioscooop gezien, was erg leuk! Voor vandaag (overdag) geen plannen, nog steeds lekker aan het genieten van de vakantierust... 

Challenges;

CAS on Friday - New Year

 

donderdag 28 december 2023

52 Weeks to Christmas, week 52. Kerstman of -vrouw op je kaart.


De laatste (donder)dag van december én het jaar 2023 en dat betekent een nieuwe challenge op het 52 Weeks to Christmas blog. Dit keer was Suzan aan de beurt om een thema te kiezen en dat is: Laat een kerstman of -vrouw op je kaart zien. Ik koos voor beiden en maakte 2 kaartjes volgens een sketch.

De leuke plaatjes en papiertjes komen weer uit de set die ik van Margriet heb overgenomen. Er zat ook tof designpapier bij met kerstboompjes. Die heb ik uitgeknipt en er dit 3e CAS kaartje mee gemaakt.

Ga je de uitdaging aan en ga je aan de slag voor deze challenge? Link dan jouw kerstman of - vrouwkaart onder het bericht dat morgen op het 52 Weeks to Christmas blog verschijnt. Elk ander kerstkaartje kun je onder het bericht van vandaag inzenden. Mocht je inspiratie nodig hebben, bezoek dan het 52WTC-blog de kaartjes van alle DT-dames en onze gastdesigners te bekijken.

Eerste kerstdag was gezellig met de familie. Iedereen had iets voorbereid voor een voor-, hoofd- of nagerecht, waar we heerlijk van genoten hebben. Tussen de gangen door zijn spelletjes gedaan, keken er een stel Home Alone en liet ik de honden uit. Gisteren zijn we bij de Chinees gaan eten. Niet omdat we dat perse heel lekker vinden, maar omdat Rosey daar werkt. Ze vond het wel gezellig dat we met 7 familieleden voor het kerstbuffet hadden gereserveerd. Gisteren hebben we nog wat restjes van eerste kerstdag gegeten. Straks moet naar de fysio voor mijn schouder. Mijn pols/arm gaat goed, daar heb ik niet eens nabehandelingen voor nodig gehad, gelukkig. Vanmiddag heb ik een bioscoopbezoek gepland met 2 van mijn zussen en 2 nichtjes, we gaan naar de film Wonka. 

Challenges;

The Holly and Ivy Christmas Challenge - Anything Christmas goes

52 Christmas Card Throwdown - CAS card

Sweet Sketch Wednesday - Sketch


Sketch 'N Scrap - Sketch

AAA-Cards - Sketch + cold

woensdag 27 december 2023

Kleurenkaartenteam: Crème met donkerblauw.


We zijn al weer toe aan de laatste woensdag van dit jaar en dat betekent: KKT-dag bij Martina. Deze keer mocht Jantine de kleurtjes bepalen en zij koos voor donkerblauw bij het crème van vorige maand. Ik maakte 2 kaartjes met mijn nieuwe MAKE A WISH-mal van Studio Light. Rolf verraste me op kerstavond met een mooi pakketje mallen op kerstavond...

Ik had eerst deze achtergrond gekozen, maar vond em bij nader inzien iets te donker. Maar zonde om niet af te maken en te laten zien, dus bij deze...


Benieuwd naar meer creaties in deze kleurencombi? Ik wel, dus ik ga in de loop van de dag een rondje doen, alle linkjes vind je op het blog van Martina. Maar nu eerst omkleden en naar een uitvaart van de veel te vroeg overleden secretaris van onze voormalige stichting. 
Morgen ben ik er weer met 2 kaartjes, dan laten we zien wat de december-challenge is bij 52 Weeks to Christmas.

dinsdag 26 december 2023

Bloemetjeskaart, gala en stress.....

Op de 23e was Ellen, Rolf zijn moeder, jarig. Voor haar maakte ik een bloemetjeskaart met daarin een verrassing. Helaas was ik vergeten de binnenkant op de foto te zetten. Ik was een beetje gestrest, deels door alle activiteiten, maar ook omdat ik mijn portemonnee kwijt was. Het waren heel drukke (werk)dagen en ik was nog bij best veel winkels geweest afgelopen woensdag voor de kerstboodschappen en kadootjes. 


Donderdagmiddag had ik, samen met collega Emiel en 4 leerlingen, de entree en zaal voor het gala gedecoreerd en op de terugweg nog naar AH geweest voor de de allerlaatste boodschappen. 


Snel naar huis om te eten, omkleden en lichtjes in mijn haar: op naar het gala. Dat was om middernacht afgelopen, daarna opruimen en uiteindelijk om 01.00 uur thuis. En vrijdagochtend zat ik om 08.30 uur weer gewoon op de voorleesstoel, zoals je vrijdag in mijn bericht las. Vrijdagavond ging ik nog even naar Het Bloemenhoekje in Vlijmen, daar heb ik 17½ jaar gewerkt, om een Amaryllisbol voor Ellen te halen en toen ontdekte ik dat ik mijn portemonnee kwijt was. Mijn bankpasje en rijbewijs zitten bij mijn telefoon, dus ik kon wel betalen, maar kreeg wel buikpijn dat ik al mijn andere pasjes, spaarkaarten, biebpasje, etc kwijt was. Meteen langs een aantal winkels gereden waar ik woensdag geweest was, maar helaas: niks gevonden. Bij AH had ik gepind, dus voor mijn idee had ik mijn portemonnee daar niet gebruikt. Zaterdagochtend toch maar even gebeld en daar was ie dus WEL GEVONDEN en mocht ik em meteen ophalen, wat een opluchting!! Kon ik toch met een gerust hart de kerstdagen in...maandag 25 december 2023

Bendy-fold kerstkaarten.

Gisteravond gingen Rolf en ik traditiegetrouw met de honden naar (mijn schoonmoeder) Ellen om kerstavond te vieren. Dit keer zonder nachtmis, waar Ellen en ik altijd samen naar toe gingen, want de voorganger van gisteravond is een heel conservatieve priester en dat hoeft voor ons niet ;) Maar het was gezellig bij haar thuis en na 24.00 uur was het tijd voor kerstbrood met koffie/thee en kadootjes uitwisselen. 
Deze bendy-fold kaart nam ik mee. Het is een leuk model, maar niet om op te sturen. Door de bolle constructie past het niet handig in een envelop. Maar wel leuk om zo te geven...  

Toen ik de kaart maakte, was ik wat aan het schuiven met de kant en klare plaatjes (van DLS design) en de papiertjes uit het 'Have a Holly Jolly Christmas"-papierblok van Craft Sensations. Er ontstond al snel dit 2e kaartje, dat ik dan maar bewaar voor volgend jaar. En die mag dan ook aan iemand in de buurt, geen probleem.
Mooie kleurtjes zijn het zo bij elkaar, lekker vrolijk. Ik heb nog veel meer plaatjes, dus waarschijnlijk zie je ze snel voorbij komen. De combi met het papier is een goeie match en het ligt nog op tafel, wie weet ga ik snel aan de slag. Maar eerst de kadootjes voor vandaag inpakken, vanmiddag en vanavond zijn we samen met mijn familie.

Challenge;
Do A(ll) Kreatives- Bendifold card

zondag 24 december 2023

Jarige in de mentorklas.

Er was weer een jarige in de mentorklas: afgelopen donderdag mocht Maud 13 kaarsjes uitblazen. Voor haar deze muzikale kaart, ze speelt gitaar, de keuze voor het instrument op haar kaart was niet moeilijk. Helaas was het een grijze, regenachtige dag, waardoor de kaart op de foto minder warm overkomt als dat ie in het echt is...

Vandaag is het jammer genoeg ook geen lekker weer, dus doen we maar wat 'binnen-dingen'. Sowieso even rustig aan, want de hele maand december was een aaneenschakeling van activiteiten en m'n lijf zegt ook dat ik even op de pauzeknop moet drukken. 

Challenge:

Cheerful Sketches - sketch december
 

vrijdag 22 december 2023

Twee snowglobe-shakers.

 

Er lagen nog materialen voor 2 kerstkaartjes op tafel, vanavond maakte ik ze af. Er zijn dezelfde materialen voor gebruikt als voor de kaartjes van gisteren. De snowglobe is een Craftables mal van Marianne Design.
Het gala was heel geslaagd, wat een topavond! Alle leerlingen en collega's hebben zich prima vermaakt. Vandaag was de kerstviering met leerjaar 1 t/m 3. We hadden een carrousel met een kerstverhaal-bingo, karaoke, chocomel en oliebol bij een vuurkorf op het plein, kaartjes maken voor het verzorgingstehuis en een quiz. 
De eerste rondes mocht ik het verhaal voorlezen, de 2e ronde liep ik de carrousel mee met mijn mentorklas. Nadat we de leerlingen hadden uitgezwaaid, was er voor alle medewerkers een goedverzorgd lunch. Een mooie afsluiter van het jaar! Nu maar even de pauzeknop indrukken....

Challenge;

52 Christmas Card Throwdown - Snowglobedonderdag 21 december 2023

52 Weeks to Christmas, week 51.

Het is weer donderdag, dus kerstkaarten-dag. Vandaag een serietje van 4 kaartjes, ik maakte ze met de leuke papiertjes en stempels van AluaCid, een Spaans merk. Ik zocht een leuke sketch uit en ging aan de slag.

De kaartjes zijn inmiddels verkocht tbv Alpe d'HuZes. Ik zal komende week eens kijken hoeveel geld er inmiddels in het potje zit, dan kan ik de helft storten op Rolf zijn actiepagina. Misschien doe ik dat Kerstavond wel, symbolisch cadeautje...

Doen jullie mee met onze wekelijkse challenge? Link dan je kaartje op het 52 Weeks to Christmas blog. Daar zie je voorbeeldkaartjes van Martina en Marijke. Maar natuurlijk is het hele designteam weer actief geweest met het maken van mooie, inspirerende kaartjes. Kijk gerust ook eens bij de andere dames op het blog.

Vanavond is het gala van klas 4, elk jaar weer zo leuk. En dit jaar voor mij extra, omdat er heel veel oud-mentorleerlingen (van sommige was ik 3 jaar mentor) in deze lichting zitten. Vanmiddag ga ik helpen met het versieren van de zaal, de fotohoek en de plek waar de leerlingen binnenkomen. 

Challenges;

The Holly and Ivy Christmas Challenge - Anything Christmas goes

Sunday Stamps - SSC324

woensdag 20 december 2023

Kerstkoekjes.

Komende vrijdag is de kerstviering op school = werk. Gisteravond heb ik alvast de presentjes gemaakt voor mijn mentorleerlingen. Temeer ook omdat ik weet dat er een aantal leerlingen niet aanwezig kunnen zijn, die probeer ik morgen even op te zoeken.


Ik kocht kerstkoekjes en chocolade kransjes en verpakte ze in een transparant zakje. Daarop kwam een bagtopper van Marianne Design (by Marleen) en een tekst. De bagtoppers stanste ik uit verschillende designpapiertjes van Craft Sensations.
Suus neemt het ervan vanmorgen. Ze ligt al vanaf 7.45 uur onder een kerstkleedje op de bank. Toen het kleedje een paar weken geleden uit een doos met kerstspullen werd gehaald, werd ze helemaal dol. Ze is gek op kleedjes, maar deze is wel haar favoriet. Misschien omdat ze er vorig jaar veel onder heeft gelegen na haar ziekenhuisverblijf? Briep volgt mij altijd en overal in huis, die houdt het niet zo lang vol op 1 plek, haha.
 

Challenge;

2 Sisters on the Blog - Eten en/of drinken