woensdag 31 juli 2019

Kleurenkaartenteam: Koper met gepatineerd/geoxideerd koper.

Vandaag is het de laatste woensdag van de maand, dus tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina. Vorige maand werd koper gekozen en ik was de eerste die reageerde op de oproep om er een nieuwe kleuren bij te kiezen. Ik koos voor gepatineerd/geoxideerd koper oftewel verroest koper. Ik moest denken aan vroeger, aan de verroeste stuivers... 
Maar je ziet het ook vaak op daken en standbeelden die uit koper gemaakt zijn. Om jullie een idee te geven welke kleur ik bedoel, heb ik een collage met verschillende foto's ter inspiratie gemaakt:
Je ziet dat het richting petrol, zeegroen of -blauw gaat of misschien wel neigt naar turquoise. Genoeg mogelijkheden dus. Maar laat deze woensdag nou net in onze vakantie vallen en ik heb niet echt veel knutselspullen bij me. 
Wel het leuke blokje van EchoPark, waar wel wat papiertjes in de juiste kleur zitten. Koperpapier had ik ook nog snel in het kratje gemikt, dus so far so good. Maar het was toch ff puzzelen. Om het papier 'geoxideerd' te laten lijken, heb ik (hoe kan het anders...) Distress Oxide inkt gebruikt.
Dit CAS-kaartje had ik als eerste gemaakt, maar ik was niet helemaal tevreden. Op een of andere manier vond ik het oudgemaakte papier niet passen bij het badpakje en de zomerse tekst. Omdat ik al meerdere kaartjes had gemaakt met de paar designpapiertjes die ik had, kon ik het bovenste kaartje ook maken van de restjes. 
Helaas mistte ik bij de Hibiscus-malletjes de meeldraden (hopelijk ligt dat friemeltje nog thuis...), dan maar met plaksteentjes. Ik ga kijken wie er allemaal de uitdaging zijn aangegaan. Ik ben ook benieuwd hoe het andere bloggers is gelukt om het koper fatsoenlijk te fotograferen, want dat valt niet mee. Alle linkjes naar de deelnemers staan op Martina's blog.
Challenges;
Sketch Saturday - #574

CAS(E) this Sketch! - CTS#332


dinsdag 30 juli 2019

Reuzenrad.

Rolf is echt fan van de Tour de France en keek graag naar de etappes. Het was vorige week een aantal middagen zo heet dat het binnen beter was dan buiten, dan keek hij tv en maakte ik wat kaartjes. Deze had ik nog niet laten zien, dus bij deze. Ik gebruikte er papiertjes uit het Summer Dreams blokje van EchoPark voor (net als bij de zomerse puppy en de meloentjes van gisteren) en het chipboard reuzenrad hoort daar bij. Het tekstlabeltje komt uit een blokje van een de Action. Met deze kleurtjes kom ik al een beetje in de sfeer van het Kleurenkaartenteam van morgen, doen jullie dan mee?
We zijn nog steeds aan het genieten van de vakantie in Twente, heerlijk. Gisteren al vroeg opgestaan en een flinke wandeling gemaakt met de honden. Daarna kregen ze ijsje: ik doe een laagje water met wat brokjes in een lege biogarde-beker, nachtje in de vriezer en het is dolle pret. 's Middags waren we in Zwolle, daar hebben we een stadswandeling gemaakt en genoten op het terras. 's Avonds ben ik nog even in de sauna gedoken en daarna hebben we 2 afleveringen van Games of Thrones gekeken. We liepen wat achter, nu lekker de tijd voor. 
Tot morgen bij het KKT!
Challenge;
Papercraft Challenges - Challenge 42: Sketch

maandag 29 juli 2019

Zomerlift #4.

Terwijl er op het Lift Challenge blog even vakantie is, organiseert Marfien weer een zomerlift. Superleuk, al had ik de eerste 3 gemist. Maar dat komt goed, ik heb ze zijn in mijn hoofd al af en in het echt zijn ze in de maak ;)
Dit was de te liften kaart, met als optie om er een beterschapskaartje van te maken.Ik heb er de nieuwe fruitmalletjes by Marleen van Marianne Design voor gebruikt. Er waren daardoor al veel vruchten te zien, maar de meloen ontbrak nog. Die zie je terug in het designpapier van EchoPark.
Gisteren weer een heerlijke vakantiedag gehad. 's Morgens op het gemak uitgebreid ontbeten met onze gast-voor-één-nacht, daarna de visite uitgezwaaid en met de honden een flinke wandeling gemaakt. Terwijl Rolf weer een sportieve middag had, ben ik naar natuuractiviteitencentrum De Koppel in  Hardenberg geweest. Lekker gewandeld, veel gedaan, gezien en genoten en ideetjes opgedaan voor ons duurzaamheidsprogramma komend schooljaar op school = werk. Vandaag willen we een bezoek aan Zwolle brengen.
Challenge;
Carlin's Kaartenparadijs - Alles mag

zondag 28 juli 2019

Pensionada.

De zomervakantie is voor de meeste in volle gang, voor Marjan duurt die voor altijd. Zij nam vorige week afscheid van haar werk op school en is met pré-pensioen. Volop tijd om te gaan genieten van haar vrije tijd en om ons te verrassen met leuke blogberichten waarin ze haar prachtige kaartjes showt. Dit kaartje is gebaseerd op haar andere hobby: haar mooie vijver. De kaart is inmiddels aangekomen. Marjan, nogmaals: geniet!
Wij hebben hier ook een mooie tijd, wat is Twente mooi. Gisteren is Rolf een grote ronde gaan fietsen en ben ik met de honden gaan wandelen. 's Middags kwam een vriend van ons langs en daarmee zijn we gezellig uit eten geweest. Een heerlijke relaxte dag weer, op naar de volgende, fijne (zon(nige)) dag!

zaterdag 27 juli 2019

Geslaagd.

Afgelopen maandag zagen jullie mijn kaartje voor onze jarige schoonzus L.A. met een plaatje uit een knipvel van Yvon's art. Vandaag een kaartje uit een ander knipvel van Yvon voor haar dochter Debbie, onze nicht die eindelijk geslaagd is. Na ongeveer 20 jaar heeft ze eindelijk haar diploma's in the pocket. Bijna anderhalf jaar zat ze elk vrij moment in de boeken, met als resultaat haar zuurverdiende diploma's Financieel Assistent en Praktijkdiploma Boekhouden niveau 4. Dan heb je zeker een kaartje verdiend! 

Ondertussen hebben we het goed naar ons zin in Twente. Al 2 ochtenden vroeg opgestaan om voor de warmte uit al met de honden te wandelen. Daarna gefietst: Rolf op de mountainbike, ik op zijn racefiets. Dat was weer even wennen, voor mij dan, Rolf die maakt zo'n 11.000 km per jaar, dus die heeft geen last van een zere kont, haha. Helaas werd ik 2 keer gestoken door een wesp die in m'n shirt vloog. Resultaat: 2 flinke, rode bulten. Beide middagen lekker gelezen, we hebben veel schaduw van de bomen rond ons vakantiehuis, dus dat was goed te doen. Eergisteren gingen we uit eten, gisteren heb ik een frisse salade gemaakt. Nog geen idee wat we vandaag gaan doen, wat het ook wordt: we doen het rustig aan, want het is nog steeds warm hier.

vrijdag 26 juli 2019

Zomerse puppy.

Vandaag een zomers felicitatie-kaartje, gewoon omdat ik Eline's puppy weer een keertje wilde plakken. Nou was het gisteren enorm plakweer, dus dat kwam goed uit, haha. 
's Morgens zijn Rolf en ik op het gemak een rondje wezen fietsen hier op vakantie in het Twentse land, erg mooi! Toen was het al behoorlijk warm, maar 's middags zat er niet veel anders op dan buiten een tijdschrift lezen onder de boom. Daarna ging Rolf naar binnen om de Tour te kijken en ben ik aan de fröbel gegaan. Ramen, deuren en gordijnen dicht met het geluid van snurkende hondjes op de achtergrond ;) Eens kijken wat we vandaag gaan ondernemen. Of juist niet, want ook vandaag is het nog erg warm...
Challenges;
Animal Freind Challenge - Honden
Sketch Saturday - #573

donderdag 25 juli 2019

Week #30 van 52 Weeks to Christmas: CAS challenge.

We zijn aangekomen op de laatste donderdag van de maand en dat betekent dat er een nieuwe uitdaging van start gaat op het 52 Weeks to Christmas blog. Dit keer mocht Ineke het thema bepalen en zij koos: Maak een CAS kaart. Clean and simple dus, zonder al te veel opsmuk.
Voor mijn voorbeeldkaartjes heb ik een leuke sketch opgezocht en de hertjes mochten ook mee op vakantie. De tekstjes zijn handgeschreven, geen stempels bij de hand. 
Ik wilde persé kerstkaartjes maken, vorige week kwam het er echt niet van, maar nu weer tijd genoeg. Vanmiddag was het binnen beter vertoeven dan buiten, zeker met mijn witte sproeten huid, dus was het een leuk, langzaamaan-klusje. 
Doen jullie mee? Link dan je CAS-kaartje in een apart bericht linken. Meedoen met de challenge kan t/m volgende week donderdag 1 augustus. Heb je vandaag al een kerstkaartje? Dat kun je gewoon vandaag al linken op het 52 WTC blog.
Challenges;
Cute 'n crafty challenge blog - Christmas in July 
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas
Merry Little Monday Challenge - Anything goes
CAS(E) this Sketch!  - #331

woensdag 24 juli 2019

Nog 2 x errug l a n g z a a m....

Nog 2 kaartjes met Eline's luiaard en ook deze 2 komen te laat aan. Ze zijn voor 'de mannen' in mijn mentorklas, ze waren allebei afgelopen weekend jarig. Heel het jaar door zagen ze kaartjes voorbij komen als klasgenoten jarig waren, dus de opmerking: 'Wat jammer dat ik in de vakantie jarig ben...' Maar iemand riep al;  'Dan stuurt de juf het wel met de post, hoor!'
Ze waren misschien wel teleurgesteld dat er niks in de brievenbus zat, maar hopelijk maken deze kaartjes het goed. De basiskaart is gesneden met een mal van de Action, daar komen ook de papiertjes vandaan. De namen zijn gemaakt met de lettertjes die bij het letterbord van Karin Joan horen. Tot slot nog wat gemstones van Marianne Design gebruikt.
Ook voor vandaag geldt het advies: doe l a n g z a a m   a a n!
Challenges;
De Egel - Sketch + voor mannen

dinsdag 23 juli 2019

Lekker langzaam aan....

Nog een te-laat-kaartje. Maar ja, wat wil je? Met Eline's luiaard is dat al snel het geval! ;) De nieuwe mal is superleuk en uitermate geschikt voor als je even niet op tijd bent met een kaartje. Het is wel weer een druk kaartje geworden, mede door het vrolijke achtergrondpapier. Het lint komt van Hema, dat kreeg ik zeker 5 jaar geleden voor mijn verjaardag, maar lag tot nu toe ongebruikt...
Doe, als het kan, ook lekker langzaam aan met deze warmte!
Challenge;
Sweet Sketch Wednesday - Sketch 162

maandag 22 juli 2019

Reminder Wielen op het 4 Season Challenge blog.

Zoals ik gisteren al zei: Door de Dagkamp-week loop ik een weekje achter met mijn berichtjes. Deze kaart had ik vorige week al willen plaatsen als reminder voor de lopende challenge op het 4 Season Challenge blog. Daar willen we graag wielen zien. Dit kaartje maakte ik voor mijn schoonzus L.A. (zo schrijf ik het altijd, ze heet 'gewoon' Ella) voor en met wie we gisteren een feestje hadden. Een leuke verrassing voor haar, nadat ze met haar man Onno (broer van Rolf), kinderen en kleinkinderen was wezen lunchen, wachtten wij haar op in een feestelijk versierde tuin. Dat had ze niet verwacht en het werd een leuke party. Het plaatje in het midden komt uit een knipvel van Yvon's Art en kocht ik speciaal voor de jarige: Ella is geboren in Amsterdam.
Challenge;
Crazy 4 Challenges - C4C493

zondag 21 juli 2019

No drama, lama.

Door het Dagkamp loop ik een weekje achter met mijn kaartjes. Deze had al bij een jarige moeten zijn, helaas heb ik het vanochtend pas gemaakt. Maar hoe toepasselijk: No drama, lama! ;)
Een kaartje tegoed hebben is altijd leuk(er) en dan valt het wel op, haha. Deze valt sowieso wel op, want het is een vrij druk kaartje geworden (vind ik). Het leuke achtergrondpapier vond ik in een blok van de Action en past prima bij Eline's alpaca.
Vanmiddag hebben we een verrassingsfeestje voor onze schoonzus, georganiseerd door haar kinderen. Het kaartje wat ik daarvoor gemaakt heb, zie je morgen. Dus graag tot dan!
Challenge;
Feeling Sketchy - Sketch #221

zaterdag 20 juli 2019

Indy 14.

Dagkamp zit erop, wat was het leuk! Met een soort van heimwee-gevoel zijn we weer thuis. Alle kamp-materialen zijn weer opgeborgen en hier al wat wassen weggewerkt. Zo nog wel wat snoeien in de tuin, voordat we maandag op vakantie gaan... En meteen weer aan de knutsel: vandaag het feestje van nicht(je) Indy. Ik had nog wel wat verjaardagskaartje, maar heb toch iets nieuws gefröbeld.
Eline's alpaca mag in the spotlight, zon schattig beest. Hier zie je dat ik er zilver-papier bij heb gebruikt. Het kaartje is het enige dat mee hoeft strakt, want de jarige heeft zelf al cadeautjes via Internet besteld, die hoeven alleen nog maar betaald te worden ;)

Challenges;
Try Stampin on Tuesday - TSOT416

Color Throwdown - ctd552

woensdag 17 juli 2019

Sarah.

Afgelopen zaterdag was het feest: Jaqueline vierde haar 50e verjaardag. Doordat Rolf toen een optreden had met de band konden we niet naar haar feestje. Maar helemaal voorbij laten gaan, konden we het niet. Daarom fröbelde ik dit kaartje en gaf het mee aan een vriendin.
Door de gezellig gekleurde papiertjes (die ik met de naaimachine stikte) zag het er gezellig uit. Het werd nog vrolijker door er confetti en ballonnen bij te doen. Ziet er feestelijk uit, toch?

Wij zijn nog aan het kamp en entertainen deze week ruim 80 kinderen, erg leuk! Wie me volgt op Facebook of Instagram heeft bovenstaande foto's al voorbij zien komen van de afgelopen dagen. Vanochtend staat er een dropping op de planning en vanmiddag spelen we vliegensvlugge spelletjes tijdens de Skill Drive. Het is heerlijk weer, dus wij genieten!
Challenge;
Sketch Saturday - #572