vrijdag 25 juli 2014

Hello.

Ook vandaag weer een kaartje voor een jarige met de zomerse spulletjes van IDEE&post. Jacintha houdt wel van gezellige kleurtjes én bloemen, dus deze materialen zijn heel geschikt voor haar verjaardagskaartje. Ik had niet veel ander papier bij de hand, dus dat komt goed uit!
De foto heeft de jarige ge-appt, want ik was weer te snel met opsturen...
Straks zijn we weer thuis, dus dan weer volop keuze in materialen. Maar misschien wordt het wel weer dit pakket :)
Tot morgen!
Challenge:
Sketch Saturday - Week #319

donderdag 24 juli 2014

Een nieuwe baan.

Dit kaartje is voor Anje, zij heeft per 1 augustus een nieuwe baan. Nadat ze anderhalve week geleden haar studie afrondde, kan ze vrijwel meteen aan de slag als manager bij MEK. Dat is een kinderboerderij in Oosterhout (NBr), waar ze al een aantal jaren op zondag werkt. Helemaal top, dat ze zo snel een leuke, uitdagende baan heeft gevonden in haar straatje! Dat verdient een kaartje, toch?!
Challenge;
My Favorite Things - MFTWSC186

woensdag 23 juli 2014

LOVE, you and me.

Zoals beloofd: nog een kaartje voor een huwelijk. Meteen de dag nadat we onze leerlingen (letterlijk) hadden uitgezwaaid, ging een collega trouwen. De plechtigheid was in de Ardennen en ook daar vierde zij 12 juli haar bruiloft met kersverse man en haar 3 kinderen. Ook hier weer spulletjes uit het IDEE&post pakket. Met het rode achtergrondje krijg je weer een heel ander effect. Omdat ik de naaimachine thuis heb gelaten, heb ik met een fineliner een lijntje vanuit de Marianne Design stempel getekend, eindigend in een geponst hartje.. Op naar de volgende kaart en blogpost, tot dan!
Challenge:
Cardabilities - Sketch #103

dinsdag 22 juli 2014

You make me happy...

Vorige week is een ex-collegaatje getrouwd. Al eerder dit jaar maakte een zwangerschapskaartje voor haar en nu, net voordat de baby komt, is ze in het huwelijk getreden. Met de leuke spulletjes uit de IDEE&post-kit is het weer gelukt om een vrolijk kaartje te maken. De stempels zijn ook wel erg gaaf! En ik heb niet veel mee hoeven nemen op vakantie, lekker makkelijk!
Ik had het kaartje eerder willen plaatsen, maar had even geen wifi-verbinding op ons vakantieadres in Drenthe. Toch maar even een kaartje gekocht, waarmee ik wél toegang heb tot internet. Dus morgen weer een (huwelijks)kaartje, staat al ingepland :)
Challenge;
Mojo Monday - Sketch 335

zondag 20 juli 2014

Hello lovely day.

Vandaag viert Saskia haar verjaardag. Aangezien de IDEE&post-kit binnen handbereik lag, heb ik een kaartje gemaakt met de vrolijke materialen. Samen met wat knoopjes, verschillende soorten twine, plakpareltjes en sequins is dit het resultaat. Morgen nog eentje met spulletjes uit de kit, kom je dan weer langs?
Challenge;
Digi Sketch Challenge - Sketch 

zaterdag 19 juli 2014

A perfect day.

Na een weekje Dagkamp is het weer een druk weekend. Gisteren, nadat we alle spullen van het kamp en privé opgeruimd hadden, had Rolf een optreden met Lucky Faces in Dordrecht. Daar is het Big Rivers festival en vanavond heeft hij nog een optreden. Dan met zijn Rockcoverband Rough 'n Ready. Maar eerst gaan we vanmiddag naar nichtje Indy, zij is vandaag jarig. Ze wordt 9 jaar en voor haar maakte ik dit kaartje met spulletjes uit de IDEE&post-kit. Zelf knutselt ze ook graag, dus ze kan dit wel waarderen. Ook het kado zal in de smaak vallen: ze krijgt een (replica)Brazuca. Na de zomervakantie gaat ze voetballen, kan ze vast trainen ;)
Challenge;
Mojo Monday - Sketch 354

zondag 13 juli 2014

Geld in envelop.

Zo meteen naar de verjaardag van Yuri en we willen hem geld geven. Zomaar in de hand geven vind ik niet zo leuk, dus heb ik een monsterzak 'aangekleed'. 
Heel simpel, maar stoer genoeg voor de jarige man. In plaats van briefjes zit ie tjokvol kleingeld, een zwaar kado ;)
Challenges;
Freshly Made Sketches - Sketch 144
Dutch Card Lovers - Iets anders dan een kaart

vrijdag 11 juli 2014

4 de vakantie, geniet ervan!

Vandaag is de laatste schooldag, het schooljaar 2013-2014 is omgevlogen! Zo meteen ga ik naar school en afscheid nemen van mijn mentorklas. De meeste heb ik 2 jaar begeleid en een leuke band mee opgebouwd. Het was niet altijd makkelijk, maar al met al waren het 2 gezellige jaren en draag ik ze met plezier over aan mijn collega's. 
Voor ons 25-jarig huwelijk maakten ze, met behulp van mijn collega en op mijn vrije dag, een mooie kaart, helemaal leuk! Foto's gemaakt in onze schooltuin en een lieve tekst aan de binnenkant, echt een verrassing!
En zeg nou zelf: het zijn toch schatjes?! 
Eerder deze week maakte ik deze potjes voor ze. Op de dekseltjes printte ik de namen, zodoende krijgen ze elk hun eigen, persoonlijke potje. Aan de buitenkant een label met tekst en voor de meisjes een bloem (herken je ém, hij is favoriet, haha) en voor de jongens een ster. In de potjes zitten een roltong, parapluutje, een mega grote ballon en snoepjes. 
Ook krijgen ze een boekje met daarop voor elk een persoonlijke, toepasselijke tekst van mijn collega. Die heeft ze de afgelopen 2 jaar zowel Engels als Nederlands gegeven en kent ze dus ook door en door. 
Alles staat klaar in het lokaal in een gezellige opstelling en ik verras ze zo met een high tea. Lekker theeleuten (benieuwd wat de jongens daarvan vinden) en koekjes, tompoesjes en cakejes. En daarna uitzwaaien....
donderdag 10 juli 2014

Today, a perfect day.

Nog zo'n vrolijke kaart, gemaakt met de spulletjes uit de IDEE&post-kit. Dit keer voor Patrick, die viert a.s. zaterdag zijn verjaardag en de aankoop van een schitterend huis. Al eerder zagen jullie kaartjes die ik maakte voor hem en die waren naar aanleiding van zijn beroep. (deze en deze) Dit keer eentje die van toepassing zijn op zijn hobby: fotograferen. Komt die kit ff goed uit ;)
Challenge;
Mojo Monday - Sketch 353

woensdag 9 juli 2014

Yuri.

Hiep, hiep, hoera voor (neef) Yuri! Hij is vandaag jarig en ik ga zo meteen dit kaartje bij hem (en Sanne) in de bus doen. Gisteren gemaakt bij Nel, kort freubel-bezoekje, met de spulletjes uit de IDEE&post-kit van Bij Oma Dee. Verder nog wat Stampin'Up vlaggetjes en letters van Marianne Design toegevoegd.
Morgen weer zo'n vrolijk kaartje, kom je dan weer even langs?
Challenge;
Sketch Saturday - Week #317

zondag 6 juli 2014

Hoera, 25 jaar getrouwd.

Vorige week vierden Rolf en ik ons 25 jarig huwelijk. Ofwel onze 'burgerlijke status update' ;)
Het was een heerlijke, ongedwongen en zonnige dag op een prachtige locatie aan de Maas en we hebben echt genoten. Vooraf heb ik flink geknutseld. Allereerst in de meivakantie gestart met de uitnodigingen:
In dezelfde stijl heb ik de bedankjes gemaakt. Doosjes (gekocht bij GeWe Hobby) beplakt met papier uit een blokje van Joy!, washi-tape en ook weer de bloem. In de doosjes een briefje met stempel 'Thanks so much' van Stampin'Up uit de 'Oh Hello'-serie:

Ook heb ik een alternatief gastenboek gemaakt. Allerlei verschillende blokken (uit een blokkendoos van de kringloop) in verschillende tinten blauw / turquoise (beetje slordig) geverfd en op een houten plaat gerangschikt:

Uiteindelijk de ondergrond ook geverfd en op de middelste blokken met onze namen en de datum geplakt met letters van Zeeman:


Paar watervaste stiften erbij en iedereen heeft zijn naam en/of wens erop gezet. Nu nog een keer alle blokjes vastlijmen, blanke lak er over spuiten en dan mag het bord aan de schutting in de tuin. We kregen heel veel leuke reacties op dit idee. Ben zelf ook tevreden en we hebben op deze manier een leuk aandenken aan een leuk feest.

Tja, als bloemist (docent bloem) mogen bloemen niet ontbreken. Dus voor op de (sta)tafels heb ik bloemstukjes gefreubeld. Ook kwam ik nog wat vaasjes tegen in de juiste kleur. Met een simpel lintje en label (stempel van Hema) een beetje gepimpt.Voor bij de koffie/thee hadden we cupcakes met slagroom. Die stonden wel gezellig op de etagères, waaraan ik strikken van tule heb gebonden. Bij Wibra kwam ik deze (anti)vliegenkappen tegen, precies in de juiste kleur, dus die moesten mee :)
Ook wilde ik wat waxineglaasjes op tafel. Ik kocht er 12 (bij Action) en heb ze gepimpt met washi-tape en ook hier weer dezelfde bloem, vastgeplakt met Tacky-glue. 
Verder had ik ook nog vlaggenlijnen gemaakt, via Shanty 2 Chic geprint en gesneden. Eentje binnen opgehangen en de andere aan het kraampje waar telkens iets te eten was te halen ;)
En of er nog niet genoeg versiering was, hebben we 's morgens met mijn familie nog eens ruim 80 zwarte en turquoise ballonnen opgeblazen, in de tent en verspreid over het terrein opgehangen.
Toen ik het gastenboek aan het verven was, kreeg ik opeens een idee om zomaar wat bordjes te maken. Dat werden deze 3 en met behulp van dik haaktouw heb ik ze bij de bar opgehangen. De lettermallen mocht ik lenen van Annet van GeWe Hobby, zo leuk, dankjewel!
Deze kwam ook nog spontaan in me op, omdat bij eerdere feestjes op deze locatie de dames steeds op zoek waren naar het toilet ;)
Ik kan me voorstellen dat je genoeg turquoise gezien hebt nu, dus ik ga dit lange blogbericht maar eens stoppen. Leuk dat je langskwam en graag tot snel weer!


vrijdag 4 juli 2014

Celebration, Birthday party.

Eergisteren viel de goed gevulde envelop van IDEE&post in de bus. Daarin een leuke, zomerse paperpad van Simple Stories met bijpassende die-cuts, gave stempels (+ die) en cardstock. Bij Oma Dee is er een leuke sketch-uitdaging, waarvoor ik de nieuwe spulletjes gebruikt heb. Ik heb er 2 kaartjes mee gemaakt.
Eentje voor Myrthe, die vandaag haar 11e verjaardag viert. De ronde stempel is toepasselijk: Happy 4-th of july. De vrolijke kleurtjes en de glimmende sequins maken het tot een echt tienerkaartje.
Voor haar jarige vader (anderhalve week geleden, maar viert het nu...) een iets stoerdere versie. Hier sterren in plaats van hartjes en de sequins achterwege gelaten. Morgen laat ik jullie wat foto's zien van ons feest van vorige week. Graag tot dan!
Challenge;
Bij Oma Dee - IDEE&post Sketch juli/augustus.