maandag 31 juli 2023

Have a (n)ice day!

 
Ondanks het, laat ik het netjes zeggen: niet zomerse weer... kun je drie dagen achtereen hier zonnige ijskaartjes zien. Allereerst deze, volgens de sketch bij FMS en gemaakt met de leuke drip-mal van Creative Craftlab/Studio Light en het ijsje van Marianne Design. Het tekstje kwam vorig jaar uit mijn printer, ik moest even zoeken, maar gevonden en het maakt het kaartje af.
Straks vertrekken Rolf en ik met de honden richting Veluwe. Het vooruitzicht is alles behalve zonnig voor komende week, maar we verblijven gelukkig in een huisje, dus kunnen droog zitten. Wat knutselspullen, spelletjes en boeken mee en duimen dat het meevalt met de voorspelde aanhoudende regen....

Challenges;

Freshly Made Sketches - FMS596


zondag 30 juli 2023

Vlinders bij Knutsels en Kadootjes.

Vandaag gaat de nieuwe challenge van start bij bij Knutsels en Kadootjes . De komende 4 weken dagen we je uit om een kaartje te maken, waarop vlinders te zien zijn. Ik koos voor Eline's vlinders (Collectables van Marianne Design) in verschillende kleurtjes.
Eerst een vrij simpel kaartje met 2 gele vlinders en wat Margrietjes. Ik maakte het in de kleurtjes van The Color Throwdown.
Op het tweede kaartje 3 bontgekleurde vlinders en wat grotere tekst (van Nobody-Else). Je kunt met deze challenge alle kanten op, want op mijn kaartjes heb ik malletjes gebruikt, maar plaatjes of stempels zijn natuurlijk ook mogelijk. 
Kijk maar eens wat mijn DT-maatjes laten zien op het blog. Daar vind je ook de uitslag van de vorige challenge. Meedoen met de vlinder-challenge kan t/m vrijdag 25 augustus.

Fijne zondag, allemaal!

  

Challenges;

Color Throwdown - ctd#753

AAA Birthday - #51 Butterflieszaterdag 29 juli 2023

2 x 3 Ballonnen.

Bij 2 Sisters vragen ze om 2 of meer ballonnen op je kaart. Dat levert natuurlijk feestelijke kaartjes op, leuk! Ik had nog restjes aquarelpapiertjes liggen en stanste daar 2 x 3 ballonnen uit en plakte ze op bijpassend achtergrondpapier. Touwtjes eraan, een tekstje van CraftEmotions op een bannertje erbij en klaar!
Dit 2e kaartje ging al op de bus voor de verjaardag van Hans, het andere kaartje staat in de standaard. Eigenlijk zijn het heel simpele kaartjes, maar ik vind ze wel geslaagd.

Gisteren weer een leuke vakantiedag gehad. 's Morgens wat gefröbeld, terwijl Rolf een flinke fietstocht maakte. 's Middags kwam Mels en hebben we samen een mooie naamsticker gemaakt met de Silhouette voor op zijn Air up fles. Omdat hij niet kon beslissen welk lettertype hij het mooist vond, maakten we er 2 en nam hij de extra sticker mee naar huis. 's Avonds zijn Rolf en ik lekker uit eten geweest bij De Magistraat. Ik koos een veggie-burger, Rolf ging voor de steak. Voor mij was het hoofdgerecht voldoende, Rolf ging nog voor een toetje. Bij thuiskomst ging ik nog een rondje lopen, want met al dat zitten kom je niet aan 10.000 stappen.... 

 

Challenge;

2 Sisters on the blog - Twee of meer ballonnen op je kaart.

vrijdag 28 juli 2023

Geslaagd! en shirt bedrukt.

Begin deze maand liet ik jullie >DIT< kaartje zien voor de jarige Myrthe. Toen vertelde ik al dat ze ook geslaagd was voor haar verpleegkundige opleiding. Daar hoort natuurlijk ook een kaartje bij en kwam de dokter-set van Marianne Design (byMarleen) mooi van pas. 


Gisteren de Silhouette plotter weer eens aangezet en mijn net aangekochte pers uitgeprobeerd. Een tijdje geleden vertelde ik dat Kevin, mijn sportinstructeur, ermee stopt op de sportschool, omdat hij bij ons op school komt werken als mijn nieuwe gymcollega. Met een vast groepje hebben we hem gisteravond tijdens de bodypumples verrast met wat cadeautjes, waaronder dit shirt. De tekst is van hem zelf, dit zegt hij na elke les en was nu ook van toepassing bij zijn afscheid. Ach, ik zie em eind augustus weer op school = werk :)

Challenge;

Cas Colours & Sketches - #516


 

donderdag 27 juli 2023

52 Weeks to Christmas, week 30. Challenge: Vroeger.De laatste donderdag van juni en dat betekent een nieuwe challenge op het 52 Weeks to Christmas blog. Miranda mocht dit keer het thema bepalen en koos voor: 'Nostalgie: wat doet je aan vroeger denken?". Het hoeft dus geen vintage kaartje te zijn, mag wel, maar iets uit je herinnering of retro kan ook. Voor mijn eerste kaartje dacht ik aan wat we vroeger aten met kerst: stoofpeertjes en tulband. Niet tegelijk natuurlijk, haha. 

Wat ook in mijn herinnering opdook waren de vele druipkaarsen die we gebrand hebben. Heel wat flessen tegelijk op een volle tafel, waarop een papieren tafelkleed lag. Tja, dat fikte natuurlijk ook goed, oeps! Voor beide kaartjes heb ik plaatjes van internet geplukt en geprint, maar ook die-cuts uit een blok van DecoTime gebruikt. 

Doen jullie mee met onze challenge? Link dan jouw nostalgische kaartje onder het bericht dat morgen op het 52 Weeks to Christmas blog verschijnt. Elk ander kerstkaartje kun je onder het bericht van vandaag inzenden. Mocht je inspiratie nodig hebben, bezoek dan het 52WTC-blog om de kaartjes van alle DT-dames en onze gastdesigners te bekijken.

Gisteren hebben Rolf en ik weer wat kluswerk verricht: ook de andere zijkant van de overkapping dichtgemaakt en met hout betimmerd. Nu is het aardig winddicht en ziet er ook nog eens gezellig(er) uit. 's Avonds ben ik even op en neer gereden naar Nijmegen, om een transferpers op te halen die ik had gekocht via Marktplaats. Ook een doos vol met stickermateriaal en flex- en flockfolie overgenomen, nu moet ik mijn Silhouette Cameo wel vaker gaan gebruiken. Zal er vandaag eens mee beginnen ;)

Challenges;

De Egel - Sketch + nostalgisch (doet aan vroeger denken)

Tuesday Morning Sketches - #717

52 Christmas Card Throwdown - Fussy cuts

Christmas Craft Creations - Anything goeswoensdag 26 juli 2023

Kleurenkaartenteam: Wit met mintgroen.

Juli zit er bijna op en op deze laatste woensdag van de maand is het weer tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina. Femminde mocht deze keer de kleuren bepalen, rekening houdend met het wit van vorige maand. Zij ging voor mintgroen erbij. 

Ik koos voor een lay-out mal die ik al heel lang heb, maar nog nooit had gebruikt. Ik zocht 2 mintgroene designpapiertjes en een wit vel cardstock op en stanste de mal 3 x uit.  

Ja, en toen was het puzzelen met de stukjes. Uiteindelijk heb ik nog wat extra witte vakjes gestanst, anders werd het teveel mintgroen. 
De WISH-mal is van MFT, ook een ouwetje en veel te weinig aan bod gekomen tot nu toe. Ik combineerde em met tekststempeltjes van Craft Sensations. Sommige tekstjes heb ik doormidden geknipt, omdat er anders dubbel wish stond... 
Door de mal zowel staand als liggend te gebruikten, krijg je een ander effect. Ook door 'de pijltjes' de andere kant op te laten wijzen. Het was een leuk klusje om deze 3 kaartjes te maken!Natuurlijk ben ik nieuwsgierig wat er allemaal nog meer gemaakt is in deze combinatie, dus ik ga proberen om vandaag een blogrondje doen. Alle linkjes naar de deelnemers vind je overigens op het blog van Martina.


mijn motor in de prachtige BiesboschRolf met zijn motor

Gisteren zijn Rolf en ik wezen motorrijden en hebben we een rondje Biesbosch gedaan. Niet heel ver van huis en ook geen dagvullend programma, maar toch zo'n 65 km gereden. 
Vandaag zien we wel weer wat we gaan doen, ligt ook aan het weer...

dinsdag 25 juli 2023

15 jaar.


Afgelopen zaterdag hadden we een tuinfeestje bij Jessica en Pier. Ze wilden met familie en vrienden vieren dat ze 15 jaar samen zijn. Bovendien konden we net na middernacht, zondag dus, proosten op Jessica d'r verjaardag en ook de hond Zelda was jarig: 10 jaar. 

Het kaartje ging bij 2 tuinplanten, het was tenslotte niet voor niks een tuinfeest :) De bolchrysanten staan in manden, maar die zie je niet op de foto, haha.

Ook hier weer een 2e kaartje voor in de standaard. Ongeveer dezelfde sketch aangehouden en een plaatje en tekstje uit het 'A Fresh start'-papier geknipt. 
Gisteren hebben Rolf en ik een heerlijke wandeling gemaakt in de Drunense duinen. Op een paar spetters na hielden we het droog. Omdat er zoveel buien voorspelt waren, was het heel rustig op de route. Misschien ook omdat het maandag was? We genoten ook nog van een lekkere lunch op het terras van De Drie Linden in Giersbergen. Het klussen is ook gelukt, het driehoekig gat boven de muur aan de zijkant van onze overkapping is netjes dicht, blij mee!
Eens kijken wat we vandaag gaan doen, we bekijken het per dag....

Challenge;

Sketch Saturday - #730

maandag 24 juli 2023

Paulus 50.

Gisteravond hebben we heerlijk gegeten en de jarige Paulus was even overrompelt. Bij binnenkomst in het restaurant had hij het eerst niet in de gaten, maar opeens zag hij een bekende... en toen nog eentje en nog iemand....Een beetje beduusd werd hij toegezongen en daarna gefeliciteerd en overladen met cadeautjes. Ondanks de vakantieperiode waren er toch zo'n 30 mensen gekomen. Hierboven zie je het kaartje voor 'Abraham'.  

En ook deze keer maakte ik wat extra kaartjes. Met het 'Gentleman'- papier en bijpassende tekstjes ging dat snel. Ze staan inmiddels in de kaartenstandaard die na de vakantie mee naar school = werk gaat.
Vandaag gaan Rolf en ik naar de Drunense duinen voor een wandeling en op de terugweg willen we naar de bouwmarkt om hout te halen waar we een driehoek bovenin de zijkant van onze overkapping mee willen dichtmaken. De wind van de laatste jaren vraagt hierom...

 

Challenges;

Sketch 'N Scrap - Card sketch #246


 

zondag 23 juli 2023

Indy 18 jaar.

Afgelopen woensdag vierde Indy haar 18e verjaardag en waren we uitgenodigd op haar tuinfeestje. Van mijn ouders (haar opa en oma), mijn zussen (haar tantes) en ons kreeg ze een mooie, grote koffer op wieltjes. Ze had em zelf uitgezocht en uiteraard is ie roze én met mogelijkheid tot vergroten :) Aangezien ze morgen op vakantie gaat naar Albufeira kan ze em al meteen inpakken. En vanaf september gaat ze de internationale hotelschool volgen, dus zal ze em nog vaak nodig hebben.
Ook maakte ik nog een 2e kaartje voor in de kaartenstandaard. Hier dezelfde papiertjes en Congratulation-cirkel gebruikt en een plaatje + tekstje uit het 'Wonderful' papierblok geknipt. 

Vanavond gaan we uit eten bij Ribs & Dips in Haarsteeg. Daar hebben we al 2 maanden geleden gereserveerd voor vanavond. De reden: Paulus wordt vandaag 50, maar wil geen feestje. Zijn vriendin Debbie stuurde een appje dat zij bij het restaurant gaan eten en dat het haar wel leuk leek als de hele tent "toevallig" vol zit met familie, vrienden en collega's van Paulus. Ik ben benieuwd hoe druk het gaat worden én vooral hoe Paulus reageert... 

Challenges;

Carlin's Kaartenparadijs - Iets met een C (cactus)

Try Stampin' On Tuesday - TSOT 616 (my upper card)


The Color Throwdown - ctd#752 (my upper card)

zaterdag 22 juli 2023

Cold treats en zonnebloemen.

De BBQ was gezellig gisteravond. Heerlijk gegeten en fijn bij gekletst. Ik dacht dat ik voor vandaag al een blogbericht had ingepland, maar dat was alleen in mijn hoofd, haha. Alle berichtjes stonden nog op de 31e... Maar nog genoeg om te laten zien, dan maar wat later op de dag. Ik maakte 2 kaartjes volgens de sketch bij TSOT en als optie gaven ze 'Cold treats' aan en dat werden ijsjes op het eerste kaartje.

Omdat ik nu vakantie heb en heerlijk geniet van wat extra 'creativi-tijd', maakte ik nog een 2e kaartje volgens dezelfde sketch. Daarvoor gebruikte ik ook papiertjes en plaatjes uit het 'Wonderful' papierblok van Craft Sensations. Op beide kaartjes nog wat glimsteentjes geplakt en zo werden het vrolijke, zomerse kaartjes.Voor de gastvrouw en -heer namen we gisteren zonnebloemen mee. Ik vind ze echt bij deze periode van het jaar passen. Aan de vaas maakte ik ook nog een toepasselijk label. Ze waren  beiden heel blij met de fleurige vaas! Vanavond weer een tuinfeestje, daarvoor ga ik vanmiddag een kaartje maken. Er staan nog heel wat kaartjes in de wacht, dus voorlopig kan ik dagelijks iets showen. Voor morgen staat het kaartje voor Indy ingepland, graag tot dan! Fijn weekend, allemaal!

Challenge;

Try Stampin' On Tuesday - TSOT 615
Creaties Suzan (op Facebook) - zonnebloemen (label)

vrijdag 21 juli 2023

Madeliefjes.


Morgen is Jacintha jarig en dit kaartje is naar haar onderweg. Ik maakte nog 2 soortgelijke kaartjes, omdat ik van (sinds vorige week ex-) collega Marion een kaartenstandaard heb gekregen. Die wil ik vullen en na de zomervakantie op school zetten om kaartjes te verkopen tbv Alpe d'HuZes. Dat doe ik al bij het Bloemenhoekje in Vlijmen en bij Electro World in Veen, maar collega's vragen ook regelmatig om kaartjes...

Dit kaartje ging naar Marion om haar te bedanken voor de standaard. 

Blijft er dus nog eentje over voor in de standaard, dus nog heel wat te gaan, haha.

Vandaag is Rolf zijn laatste werkdag voor de vakantie, hij kijkt er echt naar uit. Voor vanavond zijn we uitgenodigd bij vrienden om te komen barbecueën, gezellig!

Challenges;

Sunday Stamps - SSC313


Freshly Made Sketches - FMS595