donderdag 28 februari 2013

Kerstkaartje.

Wat een gezellige, drukke middag hadden Anne-Marie, Sanne en ik gisteren. Maar liefst 20 kinderen deden mee aan de workshop 'vogelhuisje pimpen'! En a.s. zaterdag is ook best vol, dan gaan we decoharten maken met de volwassenen. En dan kom ik tussendoor even met een kerstkaartje, haha.
Het Magnoliaatje heb ik in de kerstvakantie al gekleurd, dus het werd tijd dat Tildaatje op een achtergrondje geplaatst werd. En ik werk zo ook weer even aan mijn voorraadje....
Challenges;
Christmas Challenges with Sketches - Challenge #62; sketch + bling of glitters
Totally Tilda Challenge Blog - Spots and Stripes

woensdag 27 februari 2013

Kleurenkaartenteam: Roze en groen.

Het is alweer (bijna) einde van de maand en op woensdag betekent dat: kleurenkaartenteamdag bij Martina. Deze keer was Nelly aan de beurt om de kleuren te bepalen en zij koos voor roze en groen. Lekkere voorjaarskleurtjes, maar helaas heb ik niet veel papiertjes in die tinten. Gelukkig vond ik weer een blokje van Action waar ze wél in zitten :)
Het afdrukje is van Bugaboo en is ingekleurd met Spectrum Noirs. Sommige delen zijn bewerkt met Stickles, net als de inktvlekjes. Wil je zien wie er deze keer allemaal meedoen (37 deelnemers!), klik dan HIER  en dan zie je alle linkjes op Martina's blog.
Challenges;
Catch the Bug(aboo) - February Color Challenge
Friday Sketch Challenge - Sketch 37

dinsdag 26 februari 2013

All terrain vehicle.

Hiep, hiep, hoera voor Olav! Vandaag wordt hij 11 jaar. Dat vraagt om een stoere jongenskaart. Het is gemaakt met papier en stickers van Karen Foster Design. De stickers zijn verhoogd opgeplakt. Verder geen toeters en bellen, dat is niet nodig voor zo'n grote vent!
Challenges;
De Creatieve Zebra - Mannenkaart
Hobby Vision Challenge - Challenge #13, maak een mannenkaart

maandag 25 februari 2013

Mixed Media canvas.

Op 6 april organiseren Sanne en ik de workshop 'Mixed Media' voor Alpe 'd HuZes. Gisteren ben ik aan de slag gegaan om een voorbeeld te maken. Ik had nog verschillende canvas-doeken staan en heb gekozen voor een dunne versie van 30 x 40 cm. Eerst heb ik het doek met Mod Podge ingesmeerd en er allerlei soorten papier op geplakt;
Daarna het geheel met witte en rode acrylverf ingesmeerd;
Het doek even met een heattool gedroogd en lekker slordig aan het maskeren en stempelen geweest. Daarbij uitgestanst papier en maskers van Tim Holtz gebruikt:
En daarna stukjes stof verwerkt tot bloemen;
 
Zo leuk dat je van alles en nog wat kunt gebruiken. Hier zie je een close-up van de vlaggetjes;
Het was erg leuk om te doen. Heerlijk kliederen met verf, lukraak stempelen, met stofjes werken (waar ik nog een kast vol van heb, vroeger veel zelf kleding gemaakt) en allerlei andere materialen gebruiken, wat een feest! Er zijn nog plaatsen vrij op 6 april, dus meld je gerust aan! :)
Challenges;
Elke Kaart een Feestje - Gebruik vlaggetjes op je creatie.
Sentimental Sunday - Flowers, flowers, flowers.

zondag 24 februari 2013

Read all about it!

Straks start de nieuwe challenge bij Anyone for Anya en komende week mag je een creatie maken die iets met boeken of lezen te maken heeft. Ik heb gekozen voor een hoek-boekenlegger, iets wat ik al een hele tijd wilde maken. Al verschillende keren zag ik leuke versies voorbij komen, maar wist niet precis hoe. Het patroontje heb ik via een filmpje op YouTube gezocht en dit is het resultaat. Het afdrukje is aangekleed met papiertjes en verder ik heb ik allerlei 'rommeltjes' op de boekenlegger gebruikt.

Je kunt voor de challenge ook een label of rechthoekige boekenlegger maken, maar ook een kaart met boekpapier of een afdrukje (van CC Design of The Greeting Farm) dat te maken heeft met boeken of lezen voldoet. Het zou gezellig zijn als je erbij bent komende week!
Challenges;
Papertake Weekly - Buttons & Bling
Dutch Dare Card Challenges - Tag you're it

zaterdag 23 februari 2013

Bedankt!

 
Tijdens het carnavalsweekend waren Rolf en ik met onze familie even weg. Sanne en Yuri hebben toen voor onze beagles gezorgd en de honden hebben prima naar hun zin gehad. Als bedankje krijgen de oppassers een doosje met Merci-chocolaatjes;
Het patroontje voor het doosje vond ik ooit bij Karin Versteeg. Helaas kom ik niet meer op haar blog, maar ik weet nog hoe het moet :)  Het is heel simpel: snijd cardstock van 10 x 20 cm en ril deze op 5, 6, 14 en 15 cm. Snijd dan twee stukjes cardstock van 4 x 4,5 cm en ril deze op 2 en 3 cm. Plak deze aan beide kanten tussen het omgevouwen grote stuk, zodat de chocolaatjes op hun plaats blijven. Daarna kun je het geheel naar eigen idee versieren. In dit geval heb ik papier met hondenprintjes gebruikt, dat leek me wel toepasselijk. Vergeet niet om een lintje achter het stukje papier op de achterkant te bevestigen. Dan blijft het vastzitten, ook als je het strikje losmaakt :)
Gisteravond zag ik dat mijn blog is verkozen tot blog van de week. Bedankt, Creatieve Zebra, helemaal te gek!!

vrijdag 22 februari 2013

2 x Clean and Simple.

Hiep, hiep, hoera! Vandaag is Imara 2 jaar. Voor haar heb ik onderstaand kaartje gemaakt. Ik zag de sketch bij Clean and Simple die ik wel erg leuk vond. Naar aanleiding daarvan heb ik eerst het 'love'-kaartje gemaakt met restjes aqua-papier en daarna deze roze versie voor Imara:
En ook al is ze nog klein, vond ik de glimsteentjes wel toepasselijk. 'Diamonds are a girls best friend', toch?! Hihi. De ronde poststempel is van Joy! en de glimmende gespjes kocht ik bij Xenos.
Morgen is de 2e workshop die Sanne en ik organiseren t.b.v. Alpe d'HuZes. Vandaag promoot Knutsel & Zo deze actie. Dankjewel Karin, dat je het op je blog onder de aandacht brengt!
Challenges;
Clean and Simple - Sketch 228
The Shabby Tea Room - Week #154, a silver lining

donderdag 21 februari 2013

Girl.

Vandaag een kaartje in vrolijke tinten. Hiervoor heb ik verschillende restjes papier gebruikt en een schattig afdrukje van Saturated Canary. Ik heb deze 'Baby girl' ingekleurd met Spectrum Noir stiften. Het labeltje is een Creatable van Marianne Design en in mijn voorraad vond ik de knoop, het oranje kantje, de lintjes en de rhinestones.
Vorige week was ik winnaar bij Dutch Card Lovers met mijn 'Love' kaart, ik heb een gave stempelset gekregen van Hobbieshoppie, erg leuk!
Wat ook erg leuk is: gisteren mocht ik bij Ge-We Hobby in Nederhemert 2 dozen vol spulletjes ophalen voor onze workshops t.b.v. Alpe d'HuZes. Echt super, dankjewel Gerda en Annet!
Nou, jullie hebben weer genoeg linkjes om op te klikken :) Bedankt weer voor het langskomen en hopelijk tot snel!
Challenges;
Sentimental Sundays - Lace and pearls
Digi Sketch Challenge - Sketch
Dutch Card Lovers - DCL#174 Babykaart

woensdag 20 februari 2013

With love.

Pff...even een dagje bijkomen. Maandagavond zijn we naar Biffy Clyro in de Melkweg geweest, helemaal te gek, maar vanuit Amsterdam ben je dan toch laat thuis. En gisteren had ik na mijn lessen nog een opfriscursus, dus dat was ook een lange dag op school = werk. Wel genoten van en met collega's, dus dat is ook veel waard! Vandaag is mijn 'vrije' dag, maar nog genoeg op het programma, dus ik ga snel even wat vertellen over mijn kaartje:
Al een hele tijd ligt de leuke sketch van Bij Oma Dee klaar om mee aan de slag te gaan:
Ook het afdrukje van Pure Innocence had ik al uitgezocht en bedacht dat ik er het Times & Seasons papier bij wilde gebruiken. Ideaal om een jurkje te paperpiecen! Verder vond ik nog een stukje gestreept papier in de restjesbak dat wel heel alleen was en op mocht... Dat alles bij elkaar opgeteld, was dit kaartje vrij snel gemaakt. En ik ben er tevreden mee,  wat vind jij?
Challenge;
Bij Oma Dee - Schets #3

maandag 18 februari 2013

Decohart Alpe d'HuZes 2.

Zoals ik vrijdag al vertelde, hebben Anne-Marie en ik beiden (nog) een decohart voor aan de wand gemaakt. Anne-Marie heeft het hart voor een aanstaand bruidspaar gefreubeld. Vrienden van haar gaan op 1 maart trouwen, dus helaas kunnen de foto's van het resultaat nog niet op het net..
Dit is mijn versie in zwart/wit/kraft. Zelf vind ik het een geslaagde kleurencombinatie en zeker zo mooi als het hart in Hollandse stijl. Ook hier weer vlaggetjes, dit keer gemaakt van Washi-tape. De vlindertjes zijn gestanst met malletjes van Joy!
In sommige vakjes oud boekpapier gebruikt, de hartjes zijn gemaakt met Creatables van Marianne Design. De belletjes komen van Hema, het kantje en de knoopjes van Kruidvat.
De pijlen zijn gemaakt met een MFT-die en verder zie je nog juteband, Washi-tape, houten sterretjes van Xenos en golfkarton. Dit hart is weer een voorbeeld voor de workshop tbv Alpe d'HuZes op zaterdag 2 maart. Die middag zit overvol, dus een aantal mensen komen nu op andere middagen. Aanmelden voor overige data kan nog steeds, dus vind je het leuk om a.s. zaterdag 23 febr. te komen freubelen voor het goede doel: meld je aan. Maar ook 23 maart, 6 of 27 april, 4 of 25 mei is mogelijk.
Lees ook even Sanne's blogbericht van vandaag....
Challenge;
AnMa Creatief - Alle behalve een kaart
 

zondag 17 februari 2013

Februari Sketch.

Jawel, het is weer zondag, dus is het Anyone for Anya-dag vandaag. Voor komende week is de challenge een sketch:
Ik vond het geen makkelijke sketch, maar dat komt misschien omdat ik ervoor gekozen heb om een vierkante versie te maken... Maar met het leuke 4heures37 papier is het toch gelukt.
Aangezien de Paaseitjes al weer in de winkels liggen, heb ik dit Paaskaartje gemaakt. Vooral eigenlijk omdat ik dit schattige afdrukje heel graag wilde gebruiken :) Het is 'Easter Anya' van The Greeting Farm en ik heb haar ingekleurd met Spectrum Noirs. Het was ooit een freebie en als je het plaatje wilt gebruiken, kun je hier de link vinden. Ook 'Easter Ian', de jongensversie, vind je op dezelfde pagina.
Dus hop,hop (we blijven in de Paassfeer...) aan de slag en doe mee met onze challenge, gezellig!

zaterdag 16 februari 2013

Awesome.

Gisteravond nog even aan de freubel geweest en dit verjaardagskaartje gemaakt. Ik heb weer wat restjes kraft en lichtblauw papier uit mijn bak gevist en het rode papier is van Theresa Collins. Het afdrukje is van CC Design en heet 'Fairytales Cupcake Phillip'. Ik heb het ingekleurd met Spectrum Noirs. De houten sterretjes heb ik rood gemaakt met een markeerstift en onderin heb ik wat 'Just Chillin'-stempeltjes van Making Memories gebruikt op een MFT label. Ook de sterren achter Phillip komen uit de set. Ik zie nu dat ik nog geen Diamond Glaze op het taartje heb gedaan, om het glazuur te laten glimmen. Doe ik nog even :)
Challenges;
Sunday Sketch and Stamp - Challenge #143
De Creatieve Zebra - Bingo (bedeltje, digi, die/cut)

vrijdag 15 februari 2013

Owl always love you.

Nee, mijn kaartje van gisteren was niet voor Rolf. Maar deze wel :)
Ik ben helemaal blij met de uilenmal (een nieuwe Collectable van Marianne Design) wat een leukerd is het! En met verschillende restjes papier kun je een hele leuke kaart maken, zie hierboven...
Mijn eerste Valentijnskadootje kreeg ik in 1988 van Rolf. Toen wist ik niet eens wat Valentijnsdag was, haha. Meestal gaan we samen uit eten op Valentijnsdag, maar gisteren had ik hem thuis verrast met een tafel vol hartjes en rozenblaadjes en een Japans gerecht gekookt. Was wel grappig..

Anne-Marie en ik hebben vanmorgen allebei nog een decohart gemaakt. Zij maakte het als kado voor een bruiloft en ik als voorbeeld voor de workshops. Konden we meteen de maaktijd checken, die blijkt voor niet-scrappers toch wat langer te zijn dan voor Sanne of mij. Op 2 maart zullen we zien hoelang de deelnemers erover doen...... Morgen wat foto's van het resultaat, graag tot dan!

donderdag 14 februari 2013

Love.

Vandaag een kaart met hartjes. Wat kun je anders plaatsen op Valentijnsdag? De mijne is niet zoetsappig, maar wat stoerder met golfkarton en het Times & Seasons papier van Echo park. In het midden bijpassende stickers met daaromheen geponste hartjes.
Fijne dag allemaal!
Challenges;
Dutch Card Lovers - Sketch DCL #173
Elke Kaart een Feestje! - #154 Liefde

woensdag 13 februari 2013

Arved.

Onze familie is weer uitgebreid. Een broer van mijn moeder is getrouwd met een Duitse vrouw en wonen al jaren in Hamburg. Ze hebben één zoon, mijn neef dus, en die is afgelopen zaterdag vader geworden. Arved is de nieuweling in de familie en voor de komst van de kleine heb ik dit kaartje gemaakt. Daarvoor heb ik een afdrukje van Eline gekozen. En sinds lange tijd heb ik weer eens ingekleurd met Derwent potloden. Helemaal leuk! Op het mutsje heb ik nog wat Stickles verwerkt. Het papier komt uit mijn restjesbak, de vilten letters kocht ik bij Zeeman en verder wat MD stempels en ribbon flower gebruikt. Daarmee was het kaartje klaar en kan het worden verstuurd naar Duitsland.
Challenges;
Marianne Design Challenge blog - Babykaart
Sketch Saturday - Week #245
Deep Ocean Challenge Blog - 'B' for blue, boy...

dinsdag 12 februari 2013

Decohart Alpe d'HuZes.

Jullie hebben al eens kunnen lezen dat Sanne en ik creatieve workshops gaan organiseren t.b.v.
Alpe 'd HuZes. Haar vriend Yuri en 'mijn' Rolf (de oom van Yuri) gaan op 6 juni meedoen aan dit sportieve evenement en willen zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF. Helaas is het hard nodig....
Sanne en ik hebben 15 workshops gepland. 8 voor kinderen en 7 voor volwassenen. Deze zijn allemaal in het dorpshuis van Veen en die ruimte mogen we kosteloos gebruiken en er komen ook nog een aantal vrijwilligers helpen. Een van de workshops is het pimpen van een decohart voor aan de muur. Ik heb, net als Sanne, alvast een voorbeeld gemaakt.
De mijne is in Hollandse stijl en daarvoor heb ik o.a. het Dutch Design papier en stempels van Marianne Design gebruikt.
De vlaggetjes zijn gemaakt met een ronde pons en hangen aan vleestouw.De klompjes zijn ook van Marianne Design, komen uit een knipvel.
Onderin nog wat rozenblaadjes, bolletjeslint, een taartkantje en knoopjes...

Deze workshop is op zaterdag 2 maart en er hebben ruim 20 deelnemers aangemeld. Ook voor de ander workshops komen nog steeds aanmeldingen binnen, maar er kunnen er nog meer bij! Dus als je het leuk vindt om te creatieven én het goede doel te steunen, doe dan gezellig mee!! Een overzicht van alle middagen vind je op onze Facebook-pagina.

 Challenge:
Lift Challenge - #35