donderdag 30 december 2021

52 Weeks to Christmas, week 52. Sketch-challenge.

Vandaag is het de laatste donderdag van november en dat betekent dat we weer een nieuwe challenge hebben op het 52 Weeks to Christmas blog voor jullie. Suzan mocht dit keer het thema bepalen en dat werd deze sketch:

Ik maakte, zoals elke week, 2 kaartjes. Voor het eerste kaartje, wat je hierboven ziet, gebruikte ik de Après-ski papiertjes van Marianne Design en de gitaar byMarleen. De tekst is een combinatie van de Cheers- en winterstempeltjes.

En op dit 2e kaartje een ouder Don & Daisy plaatje uit een knipvel. Ik stuur elk DT-lid van 52WTC een kerstkaartje volgens hun eigen bedachte thema, dus dit kaartje ging naar Suzan.

Als je mee wilt doen, link dan jouw kerstkaartje volgens de sketch in het bericht dat morgenochtend op het 52 Weeks to Christmas blog verschijnt. Elk ander kerstkaartje kun je nu meteen al onder het bericht van vandaag inzenden. 

Gisteren weer eens lekker wezen sporten. De sportschool biedt dit bu aan in groepjes van 2, dus helemaal top (ondanks de regen...) Ook één van mijn 'kerstvakantie-knutsels' gemaakt: Soya-wax geurkaarsjes. Eergisteren kraste ik een plaatje voor boven een LED-lampje en voor vandaag staat de online cursus 'A cute XMAS' van Paperfuel op het programma. Zo probeer ik elke dag iets anders te doen naast het kaartjes maken. En ik laat het allemaal nog zien, hoor!

Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas, option: Any Christmas or New Year card.

Merry Little Monday Challenge - Anything goes

Creative Skechy Girls - Kerst


woensdag 29 december 2021

Kleurenkaartenteam: Okergeel met roestbruin.

 

We zijn al weer toe aan de laatste woensdag van dit jaar en dat betekent: KKT-dag bij Martina. Nancy mocht de kleurtjes bepalen en zij koos voor roestbruin bij het okergeel van vorige maand. 

Ik maakte deze keer twee kaartjes met de HOERA-mal van Crealies. Ze zijn voor leerlingen uit de mentorklas die vandaag jarig zijn. De bovenste is voor Bradley en die hieronder voor Melissa, maar dat is natuurlijk wel duidelijk ;)

Benieuwd naar meer creaties in deze kleurencombi? Ik wel, dus ik ga in de loop van de dag eens een rondje doen. Alle linkjes vind je op het blog van Martina. Morgen ben ik er weer met 2 kaartjes, dan laten we zien wat de december-challenge is bij 52 Weeks to Christmas.


dinsdag 28 december 2021

Een sprankelend Nieuwjaar.

Hier de andere 2 Nieuwjaarskaartjes die ik maakte. De vuurwerk-stempel lag er nog, ik gebruikte die al eerder voor Arnoud zijn kaartje wat je afgelopen zondag zag. Nu met embossingpoeder en de heattool op een Project Life kaartje gemaakt, samen met de handgeschreven tekst-stempel van Marianne Design.

Deze is nog vrolijker van kleur, zowel de achtergrond-kleurtjes als het gebruikte embossingpoeder. Dat zijn glitters. Al vind ik dat het op de foto niet echt goed overkomt, maar vooruit...

Gisteren heb ik alle 24 stempels uit de adventkalender van Create a Smile uitgepakt en zowel op een correspondentiekaartje (voor de Derwent potloden) als op alcohol-marker papier gestempeld. Zo kan ik ze tussendoor eens inkleuren, ze zijn zo leuk! Dat is echt een hele toffe kalender, iedere dag een cadeautje! Je ziet ze vanzelf een keertje terug hier. Graag tot morgen, dan is het weer Kleurenkaartenteam-dag....

Challenge;

CAS on Friday - Happy New Year
 

maandag 27 december 2021

OUD NIEUW

Na de kerstkaartjes is het nu tijd voor een aantal Nieuwjaars-kaartjes. Ik maakte er gisteren 4 en 2 daarvan zie je vandaag. Ik gebruikte er Project Life kaartjes van Marianne Desing voor. Die zitten al lang in een doosje en zijn te mooi van kleur om te laten liggen. Samen met wat glim-tape zijn dit de resultaten.
Bij de bovenste cijfertjes gestanst, hier een geprint tekstje. De kleurtjes op de achtergrond maken het tot een vrolijk geheel.

Ik heb nog heel wat andere creatieve ideetjes voor deze kerstvakantie. Dus waarschijnlijk zie je komende tijd wat andere projectjes dan kaartjes voorbij komen. Vandaag ga ik hier achter even de overblijfselen van het kerstgroen opruimen. Ik maakte voor meerdere mensen én onszelf kransen of kerststukken, de emmers en dozen met resten groen staan nog in de achtertuin. Maar ik moet plaats maken voor Rolf zijn traditionele oudejaars-oliebollen bakken met de daarbij horende inloop van familie en vrienden. 

Challenge;

Paper Craft Crew - PPC452 

zondag 26 december 2021

Jarige mentorleerling.

Een kaartje met vuurwerk op deze 2e Kerstdag. Afgelopen donderdag was er een jarige in de mentorklas, Arnoud mocht 14 kaarsjes uitblazen. Hij is dol op vuurwerk, dus maakte ik met Tiny's texture stamp (Marianne Design) en 2 kleuren embossingpoeder een spetterend achtergrondje voor de ballonnen. 
Onderweg naar mijn collega in Zaltbommel maakte ik een kleine omweg en deed dit kaartje, samen met de kerstwens, bij Arnoud in de brievenbus. Via de chat op Teams kreeg ik een bedankje, lief!

Gisteren heerlijk gegeten bij mijn zus Joanne en zwager Marcel. Geen foto's van al het lekkers, want mijn telefoon zat in mijn jaszak en is er van 15.00-22.30 uur niet uit geweest. Gezellig bijgekletst en kaart- en dobbelspelletjes gedaan. Vandaag een rustig dagje thuis.

Challenge:
Kaartjes Inspiratie Challenge - Alles mag 

zaterdag 25 december 2021

It's the most wonderful time....

Op deze 1e Kerstdag laat ik het kaartje zien dat ik maakte voor mijn collega Reinilde. Zoals sommige van jullie wel weten, is ze, naast docent Food op onze school, ook meesterbrouwer. Voor haar dus een toepasselijke kaart en een bijpassend (zelfgeprint) tekstje. 

Het was erg leuk om met zoveel collega's te bakken gisterenochtend. De kerststol is erg goed gelukt, al zeg ik het zelf, en smaakt ook prima. Ik heb zelf(s) 2 plakjes op gisteravond/vannacht. Het was een uitdaging en best tijdrovend, maar een toffe ervaring! Ik maakte de stol niet online thuis, maar op school in het food-lokaal. Telkens als het deeg moest rijzen, kon ik in 'mijn' aangrenzende bloemlokaal opruimen. Bovendien was het erg gezellig om met 4 collega's het jaar zo af te sluiten .Fijne Kerst, allemaal! 

Challenges;
De Egel - Sketch

vrijdag 24 december 2021

Schoonmoeder Ellen 75 jaar.

 

Gisteren vertelde ik al dat mijn schoonmoeder Ellen jarig was. Vandaag laat ik het kaartje zien wat ik voor haar maakte. Het werd weer een tripple-easel kaartje. Ik gebruikte papiertjes uit een 30 x 30 blok van de Action, plaatjes uit de advent kalender van Marianne Design en ook verschillende malletjes van het merk.
 De verticale strookjes blijven staan dankzij de knoopjes. Ik had eerst roze knoopjes in gedachte, de lievelingskleur van Ellen, maar ze waren óf net niet de juiste kleur óf ik had niet 3 dezelfde. Daarom koos ik voor groen, wat weer terugkomt in de plaatjes en de cirkels er rondom...
Aangezien Ellen ook graag en veel kaartjes maakt, vind ik het leuk om elk jaar iets anders dan anders te maken. Ze was blij verrast met dit modelletje.

Behalve het kaartje kreeg ze ook (traditioneel) het jaar-kerstklokje van Hutschenreuther. Verder maakte ik ook nog deze kerstkrans. Weer even 'plak-handen'  door het hars in al het kerstgroen en meteen een kerststuk voor een lieve collega gemaakt.

Vandaag sluiten we 2021 af met de medewerkers van school = werk. We gaan online een kerststol bakken, hoe leuk is dat? De collega's van het praktijkvak Food hebben tasjes gemaakt met daarin de benodigdheden en de beschrijving in een module, zoals de leerlingen die ook krijgen. Ik ben zo benieuwd of met dit gaat lukken en als dat zo is, mag Rolf em opeten, want ik ben niet zo dol op kerstbrood, haha. 

Fijne kerstavond, allemaal!
donderdag 23 december 2021

52 Weeks to Christmas, week 51.

Ook deze donderdag, net voor Kerst, laat ik jullie weer 2 kerstkaartjes zien. Ze hebben een beetje een nostalgische sfeertje door de gebruikte plaatjes. Voor deze slimline werd ik geïnspireerd door het moodboard bij 2 Sisters on the Blog. Daarin komen de bomen, de zakken en de sokken terug.

Dit tweede kaartje is gebaseerd op een sketch. Zie je hoe leuk de pompoentjes bij de kerstcadeautjes passen? En het houten strookje eronder lijkt nu net een tafel, haha.

Als je ook een kerstkaartje hebt gemaakt, link het dan op het 52 Weeks to Christmas blog om mee te doen met de wekelijkse uitdaging. Kijk ook voor meer inspiratie op blog, daar zie je ook voorbeeldkaartjes van Ingrid en Ineke.

Gisteren was mijn fietstochtje geslaagd: voldoende ingepakt tegen de kou heb ik bijna 25 km gemaakt. Vandaag geef ik geen les, er stond een kerstviering gepland op de tijden van mijn reguliere lessen, maar door de sluiting van de school komt die te vervallen. Maar ik ga wel even naar school = werk vandaag. Voor medewerkers is er een feestelijke Kerst Drive-thru met een hapje, drankje én een kerstman. De afdelingsleiders willen ons bedanken voor onze inzet en we krijgen ook nog een attentie. Het is een verrassing wat het is (sowieso al dat we iets krijgen), dus ik rijd er graag even naar toe. Bovendien haal ik ook de verrassing op voor mijn collega die niet in de gelegenheid is om te gaan. Ga het bij haar brengen, gezellig thee drinken en bijkletsen. Maar vanochtend eerst even naar Ellen, mijn schoonmoeder om haar te feliciteren met haar 75e verjaardag!! 

Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas

Merry Little Monday Challenge - Anything goes

52 Christmas Card Throwdown - Pick a previous challenge, March: slimline card


2 Sisters On The Blog - Moodboard

Sunday Stamp Challenge - SSC272woensdag 22 december 2021

Kerst-attenties voor de mentorklas.

 

Gisteren zag ik mijn mentorklas nog. Dat was helaas online en ook de rest van de week zie ik ze niet meer. Toch heb ik gisteravond nog snel wat geknutseld voor de leerlingen. Ik had eigenlijk iets willen maken rondom of aan chocolade kerstballen die ik had gekocht, maar dat is lastig opsturen. De leerlingen wonen in een verspreid gebied, dus persoonlijk gaan afgeven is slechts voor de helft van de klas te doen. Daarom deze labelkaartjes met zuurstokjes eraan. Die passen prima in een langwerpige envelop en dan gaan ze voor de 'op-afstand-leerlingen' vandaag op de bus. Hopelijk komen ze nog op tijd aan.
De HO HO HO en het rendiertje zijn gestempeld, de tekst printte ik. 

Vanmiddag ga ik op stagebezoek en fiets ik een rondje om de leerlingen die binnen een straal van 10 km wonen te verrassen. Hopelijk is het niet te koud, vooral mijn handen en voeten kunnen daar niet zo goed tegen ivm fenomeen van Raynaud. Toch wil ik op de fiets, want de sportlessen zitten er voorlopig niet in...dinsdag 21 december 2021

Hope your Christmas rocks.

Op het Marianne Design challenge blog hebben ze dit keer een leuke sketch waar ik mee aan de slag ging. Ik maakte 2 kaartjes met de gitaar van Marleen vd Most. Bij het bovenste kaartje met papiertjes uit Eline's Sparkling snow paper pad. Hieronder heb ik het wat oudere Après-ski papierblok gebruikt. De tekstjes zijn een combinatie van de Cheers- en Winter stempeltjes.
Bij het versturen van de kerstkaartjes kwam ik erachter dat ik wat stoerdere kaartjes miste. We hebben behoorlijk veel vrienden in de muziekwereld, dus deze zijn wel van toepassing. Een aantal krijgen eind volgend jaar deze kaartjes, want dit jaar zijn ze al voorzien.

Vandaag wordt een dagje online lesgeven. Niet iets om vrolijk van te worden, maar we maken er het beste van. Gisteren het nodige voorbereid, leerlingen zijn op de hoogte dat ze ingebeld gaan worden en 'de bel' (alarm) in mijn telefoon gezet. Nog een paar dagen en dan is het vakantie!


Challenge;

Marianne Design - Sketch (bovenste kaartje)

gebruikte materialen:

LR0657 - Guitar byMarleen

PB7062 - Eline's Sparkling snow papier 

LR0136 - Denneboom

CS1057 - Clear stamps  Cheers byMarleen

CS1037 - Clear stamps Winter

maandag 20 december 2021

Reminder Winterwarme breisels op het 4 Season blog.

Nog t/m volgende week vrijdag 31 december kun je meedoen met de lopende uitdaging op het 4 Season Challenge blog. We willen graag 'Winterwarme breisels' zien op je kaart. 

Als reminder maakte ik weer een pin-wheel kaartje. Dit keer met plaatjes van een winterwarme trui, wantjes en muts erop. Ze komen, net als de papiertjes, uit een blok van de Action. Dit model kaartje kun je steeds wisselen door een andere kant in het zicht te zetten.


Ook maakte ik nog een driehoek-kaartje met papiertjes uit hetzelfde blok. Op de foto mist nog een houten sneeuwster, maar de kaart is al verstuurd, dus kan geen nieuwe foto maken. 

Aan de achterkant een steuntje, zodat de kaart makkelijk weggezet kan worden. 

Doe gerust (nog een keer) mee, Nelly en ik kijken uit naar jullie creaties!

Vandaag geen lessen, maar alles voorbereiden om de online lessen voor de rest van de week op orde te krijgen. Ook mogen we vandaag nog naar school = werk om spullen op te halen. Net als de leerlingen, die mogen hun kluisje leeg komen maken, zodat ze in ieder geval alle boeken thuis hebben voor het thuisonderwijs. Eigenlijk zou ik vandaag met een groep van 15 vierdejaars leerlingen aan de slag gaan met kerstkransen. Er ligt dus een heleboel (kerst)groen en decoratiemateriaal klaar, wat nu niet gebruikt wordt. Misschien ga ik er wel pakketjes van maken en uitdelen aan degenen die hun spulletjes komen halen... Raar einde van het jaar weer!

Challenge;

Creatief met Craft Sensations (op Facebook)  - Sketch december zondag 19 december 2021

Nog een serie van 3 Bella Lulu's.Er lagen nog wat plaatjes van het Bella Lulu knipvel Social Distancing op tafel. Die heb ik, samen met papiertjes uit het Dutch Doobadoo (slimline) papier Oh Deer pakket, verwerkt op deze 3 kaartjes. De achtergrondjes, horizontale strook en strik zijn gestanst met mallen van MFT. Ze zijn inmiddels al in een envelop beland en vanmiddag gaan ze op de bus.

Gisteren was een geslaagde kerstworkshop die ik mocht organiseren voor Alpe d'HuZes. Heel gezellig en met prachtige resultaten. De opbrengst was ruim € 400,- en dat bedrag is gestort op de actiepagina van Rolf

Vandaag kun je de uitslag van de sneeuwpop(pen) challenge van Knutsels & Kadootjes vinden op het blog. We nemen een kleine break, maar op 2 januari zijn we weer terug met de eerste challenge voor 2022.

Challenges;

CAS on Friday - Christmas

Cupcake Inspirations - #534 Snow people