dinsdag 31 januari 2023

Koetje.

Vandaag is collega Sanne jarig, ze geeft dierhouderij bij ons op school. Daarom een diertje op het kaartje dat in haar postvak ging. Haar peuter-zoontje zal het vast ook heel leuk vinden.Ik maakte nog meer kaartjes met deze papiertjes en de Dutch Doobadoo koetjes, dus je zult ze nog wel voorbij zien komen.

Challenge;

Sketch 'N Scrap - #234maandag 30 januari 2023

Houten figuurtjes.

Vandaag is collega Robbert jarig en vindt hij dit kaartje in zijn postvakje. Ik maakte het met een aantal houten figuurtjes die ik vond toen ik DIT canvasje ging maken voor (een andere) Robbert. Ik kreeg ooit een doosje vol van Monique, maar omdat ze bij mijn mixed media spulletjes liggen, heb ik ze niet altijd in beeld. Wie weet binnenkort meer...

En 'opeens' zitten we al in week 5, wat gaat het toch snel! Deze week hebben we weer een 'Kom proef en beleef'-middag en -avond op school = werk. Dan komen groep 8-ers 3 diverse theorie- en praktijklesjes volgen. Verder sluiten we rapportperiode 2 af, dus ik mag weer reflectie-verslagjes gaan schrijven. 

Challenge;

CAS Colours & Sketches - Sketch #502


zondag 29 januari 2023

Kleurenchallenge bij Knutsels en Kadootjes.

Vandaag gaat de nieuwe challenge van start bij bij Knutsels en Kadootjes . De komende 4 weken dagen we je uit om een kaartje te maken in rood/roze/oranje. Dat worden vast vrolijke creaties! Natuurlijk mag je zwart en wit toevoegen.

Ik maakte kaartjes met de leuke paraplu van Marianne Design die ik laatst kocht, maar nog gebruikt had. Ik combineerde em met de handschoenen en sjaal-set, die ik weer tegenkwam, omdat die naast de beker (die ik gisteren liet zien) op een magneetvel zit. Verschillende papiertjes in de gevraagde kleurtjes opgezocht. De 'Veel liefs'-cirkel is van Marleen...

Ik maakte ook nog een kaartje voor de lopende uitdaging bij 2 Sisters on the Blog. Daar willen ze een kaartje voor een nieuw huis zien. Vond het kapstokje wel van toepassing. Het tekstje is van Nobody-Else.

Doen jullie mee met deze leuke challenge? De winnaar mag iets leuks uitkiezen op de prijzenpagina, dus als je daar alvast wilt neuzen: ga je gang! Ik ga vandaag een condoleancekaartje maken voor gitarist Frank uit Rolf zijn band. Zijn vrouw Lilian is afgelopen week overleden en ik heb iets heel persoonlijks in gedachten om te maken...


Challenges;

2 Sisters on the Blog - Verhuiskaart/nieuwe woning

Cupcake Inspirations Challenge - Polkadots
zaterdag 28 januari 2023

Van harte en rouwstuk.

Bij Dutch Card Lovers hebben ze weer een leuke challenge: een kop of beker op je kaart. Een goede reden om de Creatables 'Hot Drinks' van Marianne Design weer eens door de stansmachine te halen. Ik maakte al eerder wat kerstversies, maar nu maakte ik er (samen met de cupcakes en de Van harte cirkel) vrolijke felicitatiekaartjes van. 

De gezellig gekleurde papiertjes komen uit het blok "Cellebrate Collection' van Craft Sensations. De tekstjes zijn van CraftEmotions.

Donderdag een mooi bloemstuk mogen maken (hier zie je het op de werktafel in het bloemschiklokaal) voor onze oud-directeur die is overleden, gisteren heeft onze conciërge het bezorgd. De familie was erg blij mee en ze vonden het ontroerend prachtig. Fijn dat de familie je zoiets toevertrouwd en bijzonder dat je zoiets moois mag maken. De wens was: maak iets moderns met witte bloemen, niet te groot, niet te klein....

Vandaag ga ik met Els en Daan naar Noor&Zo, daar is het Friendz festival. Er zijn allerlei demo's, maar we gaan eerst luchen bij Bij8. Vanavond heb ik bardienst in Xinix, dan treden de Bintangs op, oldschool. Graag tot morgen, dan gaat de nieuwe uitdaging van start bij Knutsels en Kadootjes. 

Challenges;
Dutch Card Lovers - Gebruik een kop of beker op je kaart.

vrijdag 27 januari 2023

September 18, box november '21.

In het mapje "nog te plaatsen foto's" kwam ik nog plaatjes van een leuk projectje tegen. Het was 1 van mijn eerste DIY-pakketten van September18: een krasplaat met ledlicht. Er zaten 3  acryl-platen bij en wat ontwerpjes. Ik koos ervoor om zelf een ontwerp te zoeken van mijn favoriete bloem: de Stargezer lelie.
 
Ik plakte een printje vast aan het plaatje en kraste met de bijgeleverde pen de lijnen in het acryl-plaatje. Het was even wennen aan het materiaal, vooral bij de kromme lijnen, maar na een tijdje ging het steeds beter. En niet alles hoeft gelijk, dus sommige lijnen zijn dun, andere dik, wat ook wel een mooi effect geeft.


Het was ook helpend om het plaatje alvast in de houder te duwen en de lamp aan te zetten. Daardoor kon ik de lijnen beter zien. Op tafel was dan weer niet handig, daarom op schoot ;)

En dit is het resultaat, ben er blij mee! Eind november heb ik nog een 2e plaatje bekrast, daarvoor heb ik een afbeelding van een rendier gebruikt. Aangezien dat plaatje opgeborgen ligt bij de kerstspullen (en ik er geen foto van heb gemaakt) moeten jullie de uitwerking daarvan nog even tegoed houden van me. 

donderdag 26 januari 2023

52 Weeks to Christmas, week 4. Challenge: belletjes.


De laatste donderdag van januari en vandaag maken we de challenge van deze maand bekend. Nancy koos voor belletjes op je kaart. Dat mag met stempeltjes, malletjes, echte belletjes of.... Op het 52 Weeks to Christmas blog zie je mooie voorbeelden van het DT én onze gastdesigners.


Voor mijn kerstkaartjes van deze week gebruikte ik vrolijke papiertjes en plaatjes van Creative Craftlab - Studio Light. Het pakket heet Frenkie's Xmas en Frenkie is het varkentje dat je op beide kaartjes ziet. 

Doen jullie mee met onze challenge? 
Link dan je kaartje met belletjes in het bericht dat morgen op het 52 Weeks to Christmas blog verschijnt. Elk ander kerstkaartje kun je onder het bericht van vandaag inzenden. Op het blog zie je inspirerende kaartjes van onze gastdesigners Karien en Josje en de DT-leden. 

Vanochtend weer lessen bloem en vanmiddag Presenteren & Styling en op school = werk. Tussendoor een rouwstuk maken voor onze oud-directeur die (veel te jong) is overleden. Hij had zelf aangegeven dat hij graag een stuk vanuit onze school op zijn kist wilde. Gisteren overleg gehad met zijn dochter, bloemen gehaald en afscheidshout (alternatief voor graflint) besteld. Na de lessen nog een vergadering, dus weer een lange en drukke dag.

Challenges;

Merry Little Monday Challenge - Anything goes

Tuesday Morning Sketches - Sketch #692

Try Stampin' On Tuesday - TSOT590
woensdag 25 januari 2023

Kleurenkaartenteam: Zilver met bordeauxrood.

Nog een klein weekje te gaan en we zijn aan het einde van januari. Op deze laatste woensdag van de 1e maand van 2023 kleurt blogland zilver met bordeauxrood. Dankzij organisator Martina van het Kleurenkaartenteam zie je veel creaties in deze door Jantine gekozen kleurencombinatie vandaag.


Ik maakte 2 kaartjes met de elfjes van Marianne Design. Ze trokken laatst weer mijn aandacht (Iets met de letter E bij Knutsels en Kadootjes) en aangezien ik even geen verse ideetjes had qua KKT-kleurtjes deze keer heb ik soortgelijke kaartjes gemaakt als >hier<. Hopelijk volgende maand wat meer inspiratie...

Benieuwd naar meer creaties in deze kleurencombi? Ik wel, dus ik ga in de loop van de dag eens een rondje doen. Alle linkjes vind je op het blog van Martina. Morgen ben ik er weer met 2 kaartjes, dan laten we zien wat de januari-challenge is bij 52 Weeks to Christmas.

Challenge;
52 Christmas Card Throwdown - Theme Challenge


dinsdag 24 januari 2023

Blauwe bessen.

 

Ik maakte een snel felicitatiekaartje met een plaatje uit een knipvel van Bella Lulu. De gnomes blijven leuk en het papier uit het Craft Sensations blok past er mooi bij qua kleur.

Al een tijd geleden maakte ik met dezelfde materialen een verjaardagskaartje voor Ellen, mijn schoonmoeder. De buitenkant is vrij simpel, zoals je ziet. Maar aan binnen kant zit de verrassing: een zigzag-strook en 2 labels in schuine pockets. Ik kreeg een soortgelijk kerstkaartje van Hermien, dat was prima inspiratie.
Ik was vergeten foto's te maken, maar Ellen heeft ze gemaakt en doorgestuurd, dus kan ik toch laten zien wat het geworden is. De zigzag-strook zit met de 2 buitenste vlakjes vast, de overige 4 'zweven'. Op één van de pockets zit ook nog een gnome geplakt, maar daarvan zie maar een klein stukje van zijn mutsje...
Vandaag (vooralsnog) een rustige dag voor de boeg. Ook wel eens prettig! Graag tot morgen, dan is het KKT-dag...

Challenge;

maandag 23 januari 2023

Bloemenkraam

Collega Margo was afgelopen zaterdag jarig en voor haar maakte ik dit kaartje met de plantenkar van CraftEmotions, getekend door Carla Kamphuis. De vrolijke papiertjes op de achtergrond zijn van Craft Sensations. 
Op naar een nieuwe (werk)week, maak er iets moois van!

Challenge:


zondag 22 januari 2023

Den Hopper bierkar.

Vorige week was Reinilde jarig en toen ik >DIT< kaartje aan het maken was, kreeg ik een idee. De bloemenkar lijkt op de bierkar die Reinilde en haar broer bezitten en inzetten om hun brouwerij te promoten op bierfestivals. Het stempelafdrukje is erg klein, dus besloot ik zelf aan het schetsen te gaan. Het werd een bierkar, ton als sta-tafel ernaast en hop in de linkerbovenhoek. Getekend met witte gell-pen op zwart karton. Niet perfect, maar wel tevreden.
En als cadeautje biersokken, toepasselijker kan niet. Reinilde was blij verrast. 

Vandaag een rustig aan dagje, heerlijk. Zo meteen de workshop-materialen weer opbergen. Wel eerst de Paasmaterialen achter het schot vandaan halen, zodat die vooraan komen te staan. En verder niks gepland, behalve een winterse wandeling... Ik wens jullie ook een fijne dag!


 

zaterdag 21 januari 2023

Canvasje voor Den Dijk.

Dit is het canvasje waar ik het afgelopen woensdag over had. Ik maakte het voor Robbert van Proeflokaal Den Dijk. Hij nodigde ons uit om te komen proosten op zijn 42e verjaardag én het feit dat hij 5 jaar eigenaar is van de kroeg. 
Ik plakte verschillende materialen op het doekje van 20 x 20 cm. De letters zijn gestanst met mallen van MFT, de lamp en de geometrische vormen rechtsonder zijn van Pronty en de metalen bloemen en blaadjes zijn van Finnabair, evenals het kroontje. Verder wat bierdoppen en een doorgesneden champagnekurk. In de hoeken en op de zijkanten maakte ik verschillende figuurtjes met de masks en structuurpasta.
Daarna zette ik alles in de zwarte gesso en vervolgens de accenten aangebracht met wax in bordeauxrood en groen, waardoor het meer reliëf en een metaalachtige look krijgt. Een soort van geoxideerd koper...Op de foto's lijkt de ondergrond bruin, maar het is echt diepzwart. Robbert was er blij mee en vereerd (volgens eigen zeggen) dat hij een uniek kunstwerkje mocht ontvangen. Het krijgt een mooi plekje in het café.

Vandaag organiseer ik weer een workshop tbv Alpe d'HuZes. Dit keer staat er een Vogelvoederstuk op de planning. Ik ga zo met zakken vol groen en een tas vol vetbollen en pelpinda's richting 't Dorpshuis om alles klaar te zetten.
 

vrijdag 20 januari 2023

Berry 50+.

Morgen hebben we een feestje van Berry. Vorig jaar zag hij Abraham tijdens de lock-down en kon hij geen mensen uitnodigen. Volgende week mag hij al 51 kaarsjes uitblazen, vandaar het plusje achter de 50. 
Dit kaartje maakte ik al eerder volgens dezelfde sketch, maar omdat ze bij Sunday Stamps ook een feestje te vieren hebben vanwege de 300e challenge, vond ik de ballonnen erbij wel leuk. En kan ik meteen meedoen bij Carlin's Kaartenparadijs, want daar is ook een jubileum te vieren: een lustrum. Ze willen graag een feestelijk kaartje zien + het cijfer 5. Ik heb dus zelfs het plusje op mijn kaartje, haha
Vandaag heerlijk genoten van de sneeuw tussen het werken door. De leerlingen wilden ook graag naar buiten, dus hadden hun opdrachten snel af. In de pauze was er een heus sneeuwballengevecht en ik heb fanatiek meegedaan ;) Ik word zó blij van sneeuw!

Challenges;

Carlin's Kaartenparadijs - Feest + het cijfer 5

Sunday Stamps -  SSC300