donderdag 29 maart 2018

52 Weeks to Christmas #13, challenge kerstboom.

De maand maart nadert zijn einde en op deze laatste donderdag van de maand hebben we op het 52 Weeks to Christmas blog weer een challenge voor je. Nancy mocht deze keer het thema bedenken en zij koos voor: kerstboom. Gebruik één of meerdere kerstbomen op je kaart of maak een kaart in vorm van een kerstboom. Dat moet lukken, toch?! Of zitten jullie meer met je hoofd in de Paassfeer? 
Ik heb 2 CAS-kaartjes gemaakt. De kerstboompjes die ik gebruikt heb, komen uit Eline's kerstversiering set. De achtergronden zijn met een embossingmal bewerkt (Action en Sizzix), kwamen die ook weer eens uit de la. Het kader met randje is van MFT, de banner erachter van Stampin'Up en tekstjes van Kaiserkraft. Aardig wat merken gecombineerd dus...
Doe je ook mee met onze challenge? Link dan je kaartje vanaf morgen onder het speciale bericht op het 52WTC-blog. Wil je een ander, wekelijks kerstkaartje plaatsen? Dat kan vandaag onder de voorbeeldkaartjes op het blog. We kijken uit naar je creatie!
Challenges;
ABC Christmas Card Challenges - E is for embossing
CAS Colours & Sketches - Sketch #265


woensdag 28 maart 2018

Kleurenkaartenteam: Licht turquoise en mosterdgeel.

Einde van de maand en op deze laatste woensdag van maart zie je veel dezelfde kleurtjes in blogland. Martina organiseert ook vandaag het kleurenkaartenteam en Sarah bedacht mosterdgeel bij het licht turquoise van de vorige keer. Door alle drukte afgelopen weekend en ook het begin van deze week heb ik vanmorgen deze creatie gemaakt. Het is een gepimpt zakje vol chocolade paaseitjes geworden. Het plaatje komt van een reclamefolder van een modezaak hier in de regio: precies de goeie kleurtjes :)
Meer zien in deze kleurtjes? Kijk dan bij Martina voor alle linkjes. 
Ik hoop vandaag langs te komen, maar heb nog wat klusjes thuis, bezoekjes aan basisscholen ivm de warme overdrachten en vanavond heeft Rolf weer een optreden, waar ik graag naar toe ga... Sorry dat ik misschien weinig reageer, maar dit weekend ga ik (als een Paashaas, hihi) rondhoppen, beloofd!
Challenges;
Always Fun Challenge - Easter
The Paper Players - Sketch Challenge PP386

maandag 26 maart 2018

Vrolijk Pasen.

Vandaag laat ik je een vrolijk Paaskaartje zien. Ik maakte het gisterochtend, ik móest even fröbelen. Het was een drukke week met aansluitend een bomvol weekend en de knutselspullen riepen ;) Er waren vorige week praktijk-proefexamens in klas 4 en tentamens in klas3. Een berg werk aan voorbereiding en ook na afloop veel nakijkwerk. Maar het is gelukt.
foto van Workshops tbv Alpe d'HuZes.
Donderdagavond had ik tot 21.00 uur herhalingcursus instructeurs reanimatie/AED. Vrijdagavond had ik bardienst in Xinix bij een optreden van bluesrockband. En afgelopen zaterdagmiddag was de workshop Paasbloemwerk maken. 's Morgens heb ik samen met Rolf alles klaargezet en wat voorbeeldstukken gemaakt. Dankzij sponsors en een hoge opkomst (27 deelnemers) hebben we een mooie opbrengst kunnen scoren. Het bedrag is inmiddels gestort op de actiepagina van Rolf.
foto van Colien Duister.
Gisteren had Rolf een optreden met zijn band. Het was heel gezellig met vrienden, heerlijk relaxt muziek luisteren. Het weekend is dus voorbij gevlogen, op naar de volgende drukke week. Vandaag na de lessen nog EHBO herhaling... Maar vrijdag is een Goede vrijdag, lekker lang weekend voor de boeg!
Challenges;
CAS on Friday - Easter
CAS(E) this Sketch! - CTS#264

donderdag 22 maart 2018

52 Weeks to Christmas #12.

Deze week wat andere kerstkaartjes dan anders. Ander modelletje en andere kleurtjes, sowieso zonder zwart, dat gebeurt niet vaak ;) Bij Dutch Doobadoo willen ze deze keer creaties zien, gemaakt met een Art Shape mal. Ik heb er het Be Merry papier van Joy! bij gekozen. 
Ook de sterrenmal van Joy! (winter wishes cirkel) weer eens gestanst. En bij dit 2e kaartje de tekstmal. Achter de vorm heb ik een langwerpig kaartje geplakt, zodat het geheel neergezet kan worden.
Doen jullie ook mee met de wekelijkse uitdaging om jaarrond kerstkaartjes te maken? Kijk op het 52 Weeks to Chirstmas blog voor meer inspiratie.
Challenge:
Dutch Doobadoo  - Sketch Challenge #37

foto van Jaap van de Wouw.

woensdag 21 maart 2018

Scraplings.

Op het Marianne Design Challenge blog vragen ze om 2 scraplings. Die heb ik genoeg in mijn bak met restpapiertjes liggen, dus 2 daarvan 'aankleden' was geen probleem. Het pakket van de 4 Season Challenge stond nog binnen handbereik en daar zaten de leuke après-ski papiertjes in. Daarmee de basis gemaakt en verder heel veel andere MD-materialen gebruikt.
Gisteren met een aantal 2e klassen naar het Rijksmuseum geweest, erg tof! En de gids die mij met mijn klas rondleidde wist de pubers prima te entertainen en het geplande 1½ uur was zo voorbij. 
foto van Workshops tbv Alpe d'HuZes.
Vandaag wederom een drukke 'vrije' dag: zaterdag is de workshop Paasbloemstuk maken tbv Alpe d'HuZes en ik ben bij verschillende bedrijven gaan 'schooien' voor materialen. Ik mag straks eieren, potjes narcissen en bloemen op gaan halen. Ook ga ik paastakken en groen knippen en hier thuis de nodige materialen bij elkaar zoeken. Hopelijk hebben we weer net zoveel mooie materialen als vorig jaar....
Challenges;
Marianne Design - 2 Scraplings
gebruikte materialen linker scrapling:
PK9142 Apres ski papier
COL1358 Typemachine
COL1389 Pocket cards & marks (tabblad en pijltje)COL1398 Banners XL
LR 0223 Congrats

gebruikte materialen rechter scrapling:
PK9142 Apres ski papier
COL1358 Typemachine
COL1389 Pocket cards & marks (hashtag en fotocameraatje)COL1398 Banners XL
CR1359 Passe partout vierkant
LR 0224 Thanks

Marianne Design Kreadiva's - Alles mag

dinsdag 20 maart 2018

Thanks!

Even een simpel CAS-kaartje tussendoor, gewoon zomaar. Op school = werk staat een bak met mijn kaartjes die ik verkoop voor het goede doel Alpe d'HuZes. Daar kopen de dames van de administratie ook regelmatig kaartjes en zij tipten me dat 'voor jou' en 'bedankt'-kaartjes op zijn. Dus dan maar aan de slag ;)

De popquiz was erg leuk afgelopen zaterdag. En we zijn op de 4e plaats geëindigd (van de 23 deelnemende teams) met Ulaanbataar. Op de foto Esther (zij ging mee om drinken te halen😉), Rolf, Peter en ik....
Challenge;
Addicted to CAS - #132 Birds
CAS(E) this Sketch! - CTS#263

maandag 19 maart 2018

Reminder 4-Season Challenge + nieuws!

Vandaag de reminder voor de lopende challenge op het 4-Season Challenge-blog: maak een schommel- of wiebelkaart. Er kunnen nog wel wat inzendingen bij, dus doe mee!!
Hier zie je mijn voorbeeldkaart, maar eerst even een nieuwtje: Het woord SWAP is verdwenen in onze blognaam. Hoe komt dat? Zoals je al bij Larissa op haar blog hebt kunnen lezen is ze gestopt met dit blog. Ze vindt het jammer (en wij ook), maar heeft besloten even een stapje terug te doen. Wij, Nelly en ik, zijn bij elkaar gaan zitten en hebben bedacht om niet langer 'te swappen' , dus geen pakketjes voor elkaar te maken (we hebben spulletjes genoeg, hihi), maar wel door te gaan met de challenges. Dus nog elke 1e maandag van de maand hebben we een nieuwe uitdaging voor je met telkens een kaart en een kleingheidje als prijs.
De challenges hebben we al tot het einde van dit jaar bedacht. Daarbij houden we wel rekening met de seizoenen, we zijn tenslotte een 4-Season Challenge Blog....
Natuurlijk blijft het nog wel een verrassing wat de uitdagingen zijn en zul je elke maand even moeten langskomen ;)
Verder nodigen we de winnaar van de top 3 uit om bij een volgende challenge gastdesigner te zijn en een voorbeeldkaartje te maken. Een extraatje bovenop de prijs. En de gastdesigner mag dan ook gewoon meedoen, geen probleem.
Dus bij deze de oproep om een schommel- of wiebelkaart te maken, anders is de winnaar al bekend met de ene inzending die er nu is.;) 


zondag 18 maart 2018

Reminder challenge Knutsels en Kadootjes.

Wat een leuke inzendingen hebben we al voor de lopende challenge bij Knutsels en Kadootjes. De uitdaging is deze keer om de achtergrond veelvuldig te bestempelen en niet in te kleuren. Dat doe je wel met het ene afdrukje dat je op een apart papiertje maakt en bovenop plakt. Zo simpel is het dus. En echt leuk om te doen! Voor mijn reminder kaartje heb ik weer stempeltjes van Stampin'Up gekozen. Zo richting Pasen vond ik dit kuikentje wel gezellig...
Voor meer inspiratie kun je op het K&K-blog terecht. De dames van het DT hebben weer erg leuke kaarten gemaakt.
Morgen ben ik er weer met een reminder. Dan voor ons 4-Season Challenge blog. Behalve een voorbeeldkaartje ook nieuws omtrent de challenges, hopelijk kom je morgen even langs...
Fijne zondag!

zaterdag 17 maart 2018

The answer is crafting.

Oeh, wat een weer... Ik ging vanmorgen sporten en reed door een ware sneeuwstorm. Ook het foto's maken van de 2 kaartjes die ik gisteravond maakte, lukte niet heel handig. Ik zet ze altijd op de tuinbank onder het afdak, maar door de wind lag daar ook (poeder)sneeuw. Ach, gratis natuurlijke versiering ;)
De kaartjes zijn gemaakt met papiertjes en stempels van EchoPark uit de laatste IDEE&post en stiksteekmallen van MFT. Daarmee kunnen ze meedoen met de challenge bij Craftliners. De knoopjes komen uit de voorraad en de klosjes, stukjes 'stof' en het schaartje zijn malletjes uit de Eline's Craft Dates-set. 
Vanmiddag even relaxen, vanavond doen we mee met de Popquiz tbv RopaRun-team Almkerk. 
Morgen een kaartje als reminder voor de lopende challenge bij Knutsels en Kadootjes....
Fijn weekend, allemaal!
Challenge;
Craftliners - cirkels
Die Cuttin' Diva's - Sketch

vrijdag 16 maart 2018

Hello Spring.


Vandaag zomaar een voorjaars-CAS-kaartje. Gemaakt met de One of a kind set (6002/0700) van Joy! Die heb ik vorig jaar in de lente gekocht, maar voor ik het wist was de lente alweer voorbij. Dus nu prominent op de knutseltafel gelegd: die móet aan de beurt komen! :) 
Gisteren een hele leuke dag gehad. Eerst intensief aan de praktijkexamens gewerkt (dit jaar gaan de leerlingen volgens het vernieuwde programma examen doen) en daarna een tof personeelsuitje gehad. We zijn gestart met een GPS-wandeltocht, met ons groepje 'De Speurneuzen' liepen we een tocht van 7,2 km. Daarna konden we aansluiten bij de rest van de collega's en heerlijk naar binnen: opdrogen en -warmen bij het buffet. Ondertussen lekker bijgekletst met collega's die je niet zo vaak spreekt, altijd gezellig! Zo meteen maar eens kijken of het vandaag allemaal gaat lukken op school = werk, want er zijn 8 zieke collega's...
Challenges;
Crazy for CAS - #14 Lente
Do-Al(l) Creatives - #15 Voorjaar/Pasen

donderdag 15 maart 2018

52 Weeks to Christmas #11.

Het is weer gelukt om 2 kaartjes te maken en dus ook op deze donderdag is het kerst op mijn blog. Al een aantal keren lagen het peperkoekmannetje, Rudolf en de kerstboom, ooit gekocht bij de Hema, op mijn knutseltafel, maar gingen toch weer ongebruikt terug in de kerst-box. 
Gisteren lukte het om ze te verwerken op vouwkaartjes van de Action. Het Eline's Woodland Christmas-papier past er prima bij en ook de gemstones die ik gisteren bij de Action heb gescoord zijn de juiste kleur. 
Tekstjes zijn van Joy! en de labels + touwtjes komen uit de voorraad. Bij het oranje/bruine peperkoekmanneke heb ik nog wat glitter in een warm kleurtje toegevoegd. De sterren zijn  malletjes van Karin Joan. 
Opgevouwen past de kaart straks in een envelop, hartstikke handig. De grote gem-stone doet het goed aan Rudolf's halsband, best chique, toch?!
Doen jullie ook mee met de uitdaging om jaarrond kerstkaartjes te maken? Ga dan naar het 52 Weeks to Christmas blog, bekijk de voorbeelden van mijn DT-maatjes Yvonne, Annemarie en Merit en link je kaartje onder het blogbericht van vandaag.

Vandaag een bijzondere dag op school = werk: we starten met een studiedag tot 14.15 uur en van 14.30 - 21.00 uur hebben we een personeelsuitje. We gaan een CSI GPS-tocht lopen in de Loonse en Drunense duinen en aansluitend hebben we saté buffet. Een lange dag voor de boeg, dus ik denk dat ik vandaag geen reactie achterlaat op jullie berichtjes.... sorry ;)
Challenges;
ABC Christmas Challenge - G is for Glitter
Hobbyvision - Vouwkaart
Gerelateerde afbeelding

woensdag 14 maart 2018

HAPPY BDAY

Daar is dan (eindelijk) Eline's zebra.... Ik had de mal al wel een paar keer als ezel gebruikt (nee, niet omdat ik een schilderij aan het maken was, haha), maar nog niet in het wit met zwarte streepjes gestanst. Wat is ie leuk, ben helemaal verliefd! Zeker in combi met het zwart/witte papier en kraft vind ik em super! Gewoon zomaar een kaartje gemaakt voor de voorraad, altijd handig. 
En met dit kaartje doe ik weer mee bij Marianne Design Kreadiva's. Vorige keer stond ik in de top 3, erg tof!
Vandaag even geen school = werk, maar andere (leuke) dingen op het programma. Vanochtend eerst op de thee bij mijn sportmaatje, daarna wat inkopen (stiekem ook wat dingetjes voor school = werk....), natuurlijk vanmiddag kerstkaartjes maken en verder wat voorbereidingen treffen voor de komende Paasworkshop en Pubquiz die we organiseren tbv Alpe d'HuZes. De dag zal wel weer zo voorbij zijn ;)
Challenges;
Marianne Design Kreadiva's - Alles mag
Viva la Verve Sketches - March Sketch