woensdag 31 januari 2024

Kleurenkaartenteam: Donkerblauw met celeste.

Je knippert even met je ogen en we zijn aan het einde van januari. Op deze laatste woensdag van de 1e maand van 2024 kleurt blogland donkerblauw met celeste. Ik mocht de tweede kleur bepalen bij het donkerblauw van vorige maand en toen ik dat tegen Rolf zei, antwoorde hij meteen: "Kies dan celeste, da's hartstikke mooi bij donkerblauw". Celeste is een kleur die bekend is in de wielerwereld en dan vooral bij de liefhebbers van (het merk) Bianchi. Ik was het wel eens met deze combinatie en maakte bovenstaand moodboard en stuurde het naar organisator Martina van het Kleurenkaartenteam. 


Ik maakte 2 kaartjes om weer wat mensen een hart onder de riem te steken. De mooie tekstjes zijn van CarlijnDesign, de designpapiertjes van Craft Emotions. 


Benieuwd naar meer creaties in deze kleurencombi? Ik wel, dus ik ga in de loop van de dag eens een rondje doen. Alle linkjes vind je op het blog van Martina. Vandaag ga ik alvast wat groen snoeien voor een volgeboekte workshop tbv Alpe 'd HuZes komende zaterdag. Maar liefst 29 deelnemers hebben zich aangemeld om een vogelvoederstuk te komen maken, dus dat kost wat voorbereiding. Vanmiddag komt Esther theedrinken en bijkletsen, gezellig!
Challenge;

dinsdag 30 januari 2024

Kaartje voor jou.

Vorige week kwam de nieuwe collectie van Marianne Design uit met o.a. dit leuke Early Spring papier en stickers met plaatjes en tekstjes. Ik ging er meteen mee aan de slag en maakte iets wat jullie pas 10 februari te zien krijgen. Dan ben ik gastdesigner bij Carlin's Kaartenparadijs. Maar ik heb ook de floating techniek uitgeprobeerd voor Lift Challenge. De resultaten daarvan zie je a.s. vrijdag. En ook dit voorjaarskaartje, dat ging naar Els met wat stansjes die ze graag wilde gebruiken. Hopelijk wordt ze net zo vrolijk van dit kaartje als ik.

Graag tot morgen, dan is het KKT aan de beurt.

Challenge;

Creative Sketchy Girls - sketch 87




 

maandag 29 januari 2024

Pannen groentesoep.

 

De uitdaging van deze maand bij Creaties Suzan (op Facebook) is: Eten of drinken. Ik had mijn malletjes weer eens gerangschikt en kwam daarbij een zakje tegen met stansjes van de pan, soeplepel, de snijplanken en groenten.
Ik maakte er deze 2 kaartjes mee: eentje als verjaardagskaartje, de ander als uitnodiging voor een etentje. 

Op naar een nieuwe (werk) week, met vandaag bloemlessen, een mentoruurtje en de etalages opnieuw inrichten. Vanavond weer een uurtje sporten, even knallen.

Challenge;

Creaties Suzan (op Facebook) - Eten of drinken.

zondag 28 januari 2024

Van harte beterSCHAAP.

 

Er zijn heel wat zieken momenteel, dus beterschapskaartjes zijn handig om op voorraad te hebben. Bij het opruimen vond ik plaatjes uit 2015 (toen maakte ik er deze kaartjes mee) en die heb ik meteen maar gebruikt. Lekker snelle kaartjes.

Toontje Lager was te gek. Ik had de muziek afgelopen week een paar keer beluisterd via Spotify en toen had ik een beetje mijn twijfels of ik het nog steeds zo leuk vond als half jaren 80. Maar live was het errug leuk in een volle , mee blèrende zaal! Vanmiddag gaan we weer genieten van livemuziek in de kroeg, love it! Fijne zondag, allemaal!

Challenge;
Papercraft Challenges - Anything goes

zaterdag 27 januari 2024

Brandweerman Berry.

Afgelopen week was Berry jarig en elk jaar probeer ik een toepasselijk brandweer-kaartje te maken. Deze keer lukte dat met een afdrukje en tekstje van Beccy place. Ik mocht het laatst kiezen na het winnen bij Carlin's kaartenparadijs. Het is een eenvoudig kaartje geworden, maar meer leek me niet nodig.



Ik heb zo met Els afgesproken bij het Friendz festival bij Noor & Zo. Er zijn demonstraties van diverse hobbymerken en we gaan lekker lunchen bij de brasserie in hetzelfde pand. Vanavond ga ik 'stiekem dansen' bij het optreden van Toontje Lager in Xinix. Hopelijk is het nog net zo leuk als vroeger....

Challenge;

Tuesday Morning Sketches - TMS741

 

vrijdag 26 januari 2024

Weer 2 mentorleerlingen jarig.


Weer 2 jarigen in de mentorklas: vorige week was Manou jarig en zij heeft een eigen verzorgpony. Verder houdt ze wel van een feestje en is ze dol op muziek.  Prima elementen om terug te laten komen op haar kaartje. Ze piepen mooi uit de gaten van de lay-out mal van Marianne Design.
Vandaag is Maud jarig en voor haar een kaartje met knutsel- en tekenmaterialen,  wat bij haar grote hobby's past. Een kaartje in vrolijke kleuren met papiertjes van Craft Sensations. 

Gisteren weer genoten bij en can Anneke van Giersbergen.  Vanavond een rustige avond thuis, even bijtanken,  want dit weekend staat ook weer van alles op de planning. 
Challenge;
De Egel (op Facebook) - Sketch januari. 

donderdag 25 januari 2024

52 Weeks to Christmas, #4-2024: challenge Dieren uit het kerstverhaal.

Week 4 en ook de laatste donderdag van de maand januari. Dat betekent dat we een nieuwe challenge voor je hebben en Miranda bedacht: Laat Ă©Ă©n of meerdere dieren uit het kerstverhaal zien op je kaart. Op mijn voorbeeldkaartje koos ik voor de os en de ezel in silhouetten. De papiertjes van Marianne design zijn al heel oud, maar de donkere figuurtjes komen er wel mooi op uit.
Tja, en ook deze week weer een tweede kaartje, ondanks dat ik nog een ruime voorraad heb. Er lagen nog wat papiertjes op tafel en bij GCCC vragen ze om rood/wit, dus dat kwam goed uit. De tekst en het plaatje komen uit een blok van Craft Sensations.

Ga je de uitdaging aan en ga je aan de slag voor deze challenge? Link dan jouw kerstkaart met dieren uit het kerstverhaal onder het bericht dat morgen op het 52 Weeks to Christmas blog verschijnt. Dat kan t/m 25 februari 20.00 uur, vanaf nu duurt de challenge dus een maand! Elk ander kerstkaartje kun je onder het bericht van vandaag inzenden. Mocht je inspiratie nodig hebben, bezoek dan het 52WTC-blog de kaartjes van alle DT-dames en onze gastdesigners te bekijken.


Gisteren ging ik samen met collega JosĂ©, een moeder en een heel stel leerlingen naar de bibliotheek voor de regionale voorleeswedstrijd. Onze brugklasser Yoeri won en mag in april naar de provinciale wedstrijd in Goirle. 

Vanavond gaan Rolf en ik weer naar Anneke van Giersbergen, zin in!


Sketch 'N Scrap - Card Sketch #257

woensdag 24 januari 2024

Stapel-raket voor Rover.

Nog een creatie uit 'de wachtkamer': een kraamcadeautje voor Rover. Bij de Hema kocht ik een houten stapel-raket en plakte daar zijn geboortegegevens op. 
Op de andere kant plakte ik cijfers. Vond ik wel toepasselijk voor het aftellen van de lancering, maar ook voor het leren tellen straks. Grote broer Wolf vond het nu al leuk!
In de raket zit ook nog een mannetje, dat was helemaal interessant voor Wolf. Stapelen zĂłnder het mannetje kon wel, maar dan was de stapel wel wiebelig.
Ik was van plan om de letters en cijfers met de Silhouette te maken, maar aangezien ik geen zin had om de snijmachine naar beneden te halen, koos ik ervoor om het folie door de stansmachine te halen. De malletjes zijn van Gummiapan en exact de juiste grootte.

Het is woensdag, maar ook vandaag ga ik naar school = werk. De Nationale Voorleesdagen zijn gestart en ik ga vanmiddag samen met een collega en 8 leerlingen naar de bibliotheek voor de voorleeswedstrijden. Heel leuk, maar ook spannend voor de leerlingen....

Vanavond komt oud-collega Wendy gezellig eten en bijkletsen. Ik ga een grote pan risotto maken, genoeg voor vanavond Ă©n een extra portie voor in de vriezer.



 

dinsdag 23 januari 2024

Dimitri 50.

Er staan nog wat creaties in 'de wachtkamer' die ik nog niet heb laten zien. Onder andere deze dubbele kaart voor Dimitri, de vriend van Nelly. Hij werd 5 december 50 jaar en vierde dat begin januari met ons in het koetshuis van kasteel Ammerzoden. Een gezellige middag met drankjes en een buffet. Ook kregen we een rondleiding op het kasteel.
Op de kaart zie je het kasteel en de datum van Dimitri's verjaardag. Op de uitnodiging stonden verschillende foto's van de jarige, waaronder eentje waarin hij in ridderpak gehuld was, vandaar de helm.
Op het tweede kaartje zie je zijn hobby's: puzzelen, drummen en lekker (ijsjes) eten. De kaarten gingen in een warmhouddoos voor pannenkoeken met daarin (tussen confetti en ballonenn) een bon om pannenkoeken en ijsjes te gaan eten. 

Vandaag staan er weer leuke creatieve lessen op het programma op school = werk. Aansluitend hebben we vanmiddag 'teambuilding'. Tja, dat kan van alles zijn, ik ben benieuwd...



maandag 22 januari 2024

Opkikkertjes.

Helaas zijn er weer 3 collega's voor langere tijd uit de running, vandaar weer wat opkikkertjes. Mocht je nog iemand weten die wiskunde, Natuur-en scheikunde en techniek wil komen geven: graag! 
De kaartjes zijn ongeveer gelijk, alleen wat verschillende zwart/wit designpapiertjes gekozen. De tekstjes printte ik zelf.
Doordat we nu te kampen hebben met een flink tekort docenten vallen er regelmatig lessen uit voor onze leerlingen. Dat zijn we eigenlijk niet gewend op onze school, maar helaas, het is niet anders. 

Gisteren gezellig geluncht in Waalwijk, het was heerlijk en relaxt. 's Avonds hebben we niet eens gekookt, we hadden genoeg aan wat kleine hapjes. Vanavond mag ik, naast de fysio want dan kan ik de spieren van mijn schouders naar mijn rug goed gaan trainen. Het proberen waard!

Challenge;


zondag 21 januari 2024

Reminder 'Iets met een F' bij Knutsels en Kadootjes.


Nog t/m vrijdag 2 februari kun je meedoen met de lopende challenge bij Knutsels en Kadootjes. We willen graag 'iets met een F' zien op je kaart. Ik koos voor film(strip). Al een hele tijd geleden had ik een tof malletje gewonnen van een filmstrip en die stanste ik voor dit bovenste kaartje.

Ook lag er een setje van Avec wat ik een hele poos geleden al had gekocht. Daarin zit niet alleen een filmstrip, maar ook een popcornbeker en sterren. Verder nog een 3D-bril, maar die heb ik niet gebruikt. Omdat ik wat voorraad wilde maken, besloot ik om 3 kaartjes te maken. Papier komt uit verschillende blokken van Craft Sensations. Twee tekstjes zijn van Nobody Else, eentje zelf geprint.
Doe gerust (nog een keer) mee met onze challenge. Je mag twee keer inzenden en de prijs is er eentje van de prijzenpagina, die je zelf mag uitzoeken. 

Rolf en ik gaan straks lekker lunchen. Op ons verjaardagsfeestje hadden verschillende tegoedbonnen gekregen. Toen ik ze in de la legde, zag ik dat er ook nog een aantal lagen. Helaas waren er al een paar verlopen, dus nu hebben we ze goed bekeken en gaan we ze lekker opmaken. Afgelopen week heb ik er al bij de Hema, Action en het tuincentrum ingewisseld, vandaag is de 'Wonderbox' aan de beurt.




 

zaterdag 20 januari 2024

Happy BEERday.

Mijn collega is behalve docent Food ook bierbrouwer en elk jaar probeer ik voor haar verjaardag een toepasselijke kaart te maken. Deze keer werd het een cirkelkaart met woordspeling. De oudere Collectables-beer-mal van Marianne Design speelt de hoofdrol. Met het bierflesje (van Marleen) in de hand wenst hij/zij de jarige een fijne dag.
En bij zo'n kaartje horen een paar lekkere biertjes. Deze zijn van een bevriende bierbrouwer (en tevens broer van Nelly) De Gebalde Vuist en de N.P.A. staat voor Nieuwendijkse Pale Ale. Reinilde was er blij mee, ze vindt het leuk om kennis te maken met andere bierbrouwers en de smaken uit te proberen.

Vandaag een rustig-aan dag, dat mag wel na afgelopen week. Ik heb een boel creatieve ideetjes, zowel op kaartenmaakgebied als op ander vlak. Er staan nog wat boxen van September18, wie weet kom ik er dit weekend (eindelijk) aan toe.... Morgen ben ik er weer met een reminder voor de challenge bij Knutsels en Kadootjes en kun je hier iets terugzien met een F. Graag tot dan, fijn weekend!


Challenge;

2 Sisters on the Blog - Niet vierkant of rechthoekig.

 

vrijdag 19 januari 2024

Weer een jarige in de mentorklas.

Anderhalve week geleden was Lucas uit mijn mentorklas jarig. Hij speelt graag gitaar, dus dat was voor mij een makkelijk feit bij het maken van dit kaartje. Niet te veel poespas verder, helemaal oké voor deze jongen. De foto maakte ik nog snel even op een tafeltje in de klas, want dat was ik thuis vergeten. Je kunt wel zien aan welke kant de ramen zaten ;)

vogelvoederstukje van een groep 8-er

Gisteren was een lange dag met de Kom, proef en beleef. Was rond 21.30 uur thuis en best moe. Was niet gek na 2 avonden extra werken. Het was wel erg leuk, alle bezoekers hebben genoten en bij elk onderdeel hebben ze leuke, en leerzame dingen gedaan of gemaakt. Vandaag nog een lange werkdag vol wisselende lessen en taken en dan lekker weekend!

Challenge;

Cupcake Inspirations - CIC585