zaterdag 31 december 2011

Op de valreep...

.. van 2011 nog 2 kerstkaartjes. Dit is de eerste die ik wil laten zien, gemaakt met papier uit een Kruidvat blokje. De sketch is van CreaMiep (Sonja) en de sterretjes zijn toepasselijk voor de Magnolia-Licious challenge. Tilda heb ik ingekleurd met Derwents en een beetje stickles toegevoegd. De halve piepschuim rondjes rechtsonder zijn een idee van Yvonne en lijken zo wel enorme parels :) Verder nog sterrenlint toegevoegd en een lintje aan het label geknoopt.
Hier nog een kaartje met hetzelfde afdrukje, maar toch een beetje anders. Heb beide kaartjes gemaakt voor de challenges, dus zonde om niet te plaatsen, toch?! Deze is volgens de sketch van Tineke op de Magnolia Hyves. De krullen komen van een stickervel van Action. De kaartjes gaan netjes in de bak met kerstfreubels en zijn alvast een begin van de voorraad voor de volgende kerst! Mijn gefreubel zit erop voor dit jaar, morgen maar weer :)
Vandaag is het hier de 'zoete inval'. Rolf gaat oliebollen en appelbeignets bakken en daardoor hebben we de hele dag inloop, gezellig!
Bedankt weer voor je bezoek en ook voor de leuke reacties die iedereen het afgelopen jaar heeft geplaatst. Erg gezellig om te krijgen en te lezen. Ik wens je een gezellige jaarwisseling en alle goeds voor 2012!!
Challenges;
CreaMiep - Sketch december challenge
Magnolia-Licious - As many stars as you can get on your card :o
Magnolia Stempels Hyves - Sketch
Alles met en over kleuren met Derwents - Kerst

vrijdag 30 december 2011

Happy birthday!

Na alle kerst- en nieuwjaarskaartjes even iets anders. Er zijn tenslotte ook nog mensen jarig in deze tijd :) Dit kaartje maakte ik naar aanleiding van de leuke sketch bij Challenges For You. Ik heb er Graphic45 papier voor gebruikt, samen met roestbruin en kraft cardstock. Voor de vlaggetjes heb ik driehoekjes geknipt. De brads komen van Kruidvat en het tule en touw uit mijn laatje... Morgen de laatste dag van het jaar en ook mijn laatste blogberichtje van 2011, graag tot dan!
Challlenge;
Challenges For You - CFY# 39

donderdag 29 december 2011

Happy Newyear kaartjes.

Vandaag lekker een dagje thuis, heerlijk aan de freubel. Helaas was het er niet van gekomen om genoeg kerstkaarten te maken, dus ben ik een nieuwjaarskaarten-productie begonnen :)

In totaal heb ik er 10 gemaakt, er kunnen er weer een stel op de bus. Het geeft niet als ze na de jaarwisseling pas aankomen, de tekst is dan ook nog van toepassing.
Ik ga nog even door met m'n scrapspul, heb helemaal de smaak te pakken! 

Challenges;
Simon Says Stamps - Anything goes
Anyone for Anya? - Bring on 2012!

woensdag 28 december 2011

Kerstkrans.

De nieuwjaarskaartjes zijn nog in de maak en nog niet af, dus kan ze ook nog niet laten zien. Dus show ik jullie vandaag eerst een foto van onze voordeur.
Daar hangt al een aantal weken deze gescrapte krans. In de herfstvakantie hebben mijn zus en ik elk zo'n sterrenkrans gemaakt. Het was een pakket met 3 maten sterren en een cirkel van hout. Die hebben we stuk voor stuk geschuurd, ontvet en de zijkantjes geverfd met acrylverf. Daarna hebben we elke ster grofweg beplakt met designpapier, (BoBunny, Marianne Design en nog een los papiertje) laten drogen en toen de sterren netjes uitgesneden. Na wat gepuzzel waar we de kleurtjes en designpapiertjes wilden, hebben we de sterren met houtlijm opgeplakt.

Tot slot wat lintjes, knopen en letters van Kruidvat, bewerkt met Distress-inkt, erop geplakt. Anne-Marie heeft haar krans in rood/groene tinten gemaakt en ziet er dus heel anders uit dan deze. Leuk om te zien hoe verschillend ze zijn! Mijn krans is blauw geworden, maar je snapt wel waarom als je de foto van onze voordeur ziet :P

maandag 26 december 2011

Bestekhoesjes.

Gisteren was het kerstdiner met mijn familie bij ons thuis. Als bloemist vind ik het leuk om tafelstukjes te maken, maar dit jaar wilde ik ook iets scrappen voor de gasten. Bij Paper and Pictures zag ik dit leuke idee van Samanta: bestekhoesjes. Hier zie je er drie van de 12 die ik gemaakt heb:


Ik heb ze gemaakt met papier van Marianne Design, dat ik heb gevouwen met behulp van de Scor-Pal. De namen heb ik geprint en uitgestanst met Cuttlebug-malletjes. Daarna heb ik de labeltjes vastgezet met 3D foamtape en voor de mannen vastgeknoopt met touw. Bij de vrouwen/meisjes heb ik diverse lintjes gebruikt om het label vast te maken. Tot slot een stukje plakband om het omgevouwen flapje vast te zetten en als versiering houten sterretjes van Xenos.

zondag 25 december 2011

Wiebelkaart.

Wat een heerlijke 1e kerstdag hebben we gehad met mijn familie, fijn! Gisteravond, kerstavond, hebben we traditiegetrouw doorgebracht met mijn schoonouders. Ook heel gezellig en wat zijn we weer verwend met leuke kado's! Ik heb weer een heleboel scrapspullen gekregen, kon/wilde bijna niet gaan slapen, maar aan de slag :P
Deze wiebelkaart had ik gemaakt voor mijn schoonouders en ik heb er diverse mallen voor gebruikt. De sneeuw maakt het een echt winters kerstgeheel.
Morgen staat een dagje winter-Efteling op het programma. Ik laat jullie dan nog wel even mijn scrapsels zien die ik vandaag op de dinertafel heb gebruikt.

zaterdag 24 december 2011

Smore Candle Treats.

De laatste kerstkaarten zijn gisteren uitgedeeld of op de bus gegaan. Waarschijnlijk komen er nog wel wat Happy Newyear-kaartjes, maar vandaag eerst een winters kaartje. Eentje met zo'n leuk Pixie Dust Studio afdrukje, dat ik ingekleurd heb met Derwents. Het papier is van Marianne Design en een stukje van BoBunny. Verder alleen wat steentjes toegevoegd. Heerlijk rustig kaartje, ik was er aan toe :P
Challenges;
Pixie Dust Studio - Three pattern papers
Stamp with fun - Sketch
The ABC Challenge - F for Frosty

donderdag 22 december 2011

Merry Christmas.

Nog maar een paar dagen, dan is het zover: Kerst 2011! Zo langzaamaan ben ik met de laatste kaartjes bezig en dit is er eentje van. Deze is gemaakt volgens de sketch bij Card Patterns. Het papier komt uit de kartonblokjes van Action. Het plaatje is één van de 'Christmas Vintage Tags' van Riddersholm Design. Nog wat steentjes, houten kristalletjes en een knoop met touw als versiering toegevoegd en klaar...
Morgen nog de kerstviering op school = werk en dan lekker vakantie :-)

Challenge;
Card Patterns - Sketch

woensdag 21 december 2011

Christmas Tags.

Gisteren een aantal kerst-tags/labels gemaakt. Deze heb ik in tweevoud gefreubeld, eentje om te versturen en eentje om aan een kerststukje te hangen. Beide hebben hetzelfde afdrukje van Penny Black;
Toen deze klaar waren, heb ik er nog een stel gemaakt met kant-en-klare plaatjes. Daarvoor heb ik allerlei frutsels opgezocht. Zo zijn er toch weer een aantal kerstfreubels klaar om verzonden te worden. Morgen maar weer eens een afdrukje inkleuren (misschien)?!


 Challenge;

maandag 19 december 2011

Stars.

Vandaag even geen kerstkaartje, maar eentje met een leuke Anya-stempel van The Greeting Farm. Bij Anyone for Anya? is de challenge deze week een leuke inspiratiefoto en daar vond ik dit afdrukje erg leuk bij. Ik heb haar ingekleurd met Derwents en haar boa met glitters bewerkt. In mijn voorraad vond ik een restje stippenpapier en sterrenllint. De rode sterren zijn geponst.

Challenges;
Simon Says Stamps - Sketch time!
Anyone for Anya? - December inspiration

zondag 18 december 2011

Socket the Reindeer.

Na een flink stapeltje kaarten met kant-en-klare plaatjes, vandaag weer even eentje met een afdrukje. En wat voor eentje, het is een hele leuke: Socket the Reindeer van Pixie Dust Studio! Ik heb het afdrukje ingekleurd met Derwents en een aantal onderdelen (lampjes en belletjes) bewerkt met Diamond Glaze. Het papier komt uit blokjes van Kruidvat, net als de 3 brads rechtsboven. Tot snel weer!
Challenges;
Pixie Dust Studio - Stiching (faux)
Sketch Saturday - Week # 186
Cupcake inspirations - Challenge 141
Papertake Weekly - I’m Dreaming Of A (your fave colour) Christmas.

vrijdag 16 december 2011

Vintage Christmas.Deze twee kaartjes heb ik gemaakt naar aanleiding van de sketch bij Card Patterns. Aangezien ik nog niet genoeg kerstkaarten heb, wilde ik iets maken met kant en klare plaatjes, zodat ik niet hoef in te kleuren. Bij Ge-We hobby kocht ik een vel 'Vintage Christmas Tags', waar ik deze mooie plaatjes heb geknipt. Het patronenpapier uit de blokjes van de Action past daar prima bij, net als het touw en rafelige, rode lint. De knoop komt ook terug in de sketch en als klein detail heb ik bij beide kaartjes een stukje geruit plakband geplakt. Op het onderste kaartje nog 2 sterretjes van boomschors toegevoegd en er zijn weer 2 kaartjes klaar om verstuurd te worden ;)

Challenge:- Card Patterns - Sketch

woensdag 14 december 2011

Rendieren.

Tijdens de laatste workshop bij GeWe-hobby onder leiding van Yvonne heb ik weer een leuk idee opgedaan. Dit kraft-tasje is gepimpt met een vilten rendier en rood lint. Daaronder wit karton dat met behulp van een embossingmal en Distress-inkt tot een mooie achtergrond is omgetoverd. De uit kraftpapier gestanste dennenbomen zijn bewerkt met een tekststempel. Tot slot is er een touwtje omheen gespannen en glimmende sneeuwkristallen toegevoegd.


Dit kaartje heeft ook een vilten rendier en rood lint als uitgangspunt, maar hier is gestempeld op designpapier. De fantastische rand is gemaakt met pons van Memory Box en is echt prachtig! Als extra's kregen de rendieren een belletje om de nek.
Deze 2 creaties waren goede inspiratie voor nog meer kaarten. Deze zijn gemaakt met Creatables-rendieren en bevorderen het productie-proces. Dankjewel,  Yvonne!


Challenge;
Dutch Card Lovers - beestenboel

dinsdag 13 december 2011

Kerst in roze en zilver.

Vandaag een kerstkaartje met zo'n lief Lili of the Valley-afdrukje. Helaas is het hun laatste blogchallenge en nog geen makkelijke ook. Voor mij althans, want de opdracht is roze / wit / zilver, niet helemaal mijn kleurtjes. Dit is het resultaat, ik ben zelf niet zo tevreden, maar wel weer een kerstkaartje klaar :)
Het achtergrond papier komt uit een blokje van Action en het andere papiertje is van Cosmo Cricket. Het afdrukje is ingekleurd met Derwents en wat Stickles en sneeuw toegevoegd. Het zilveren lint komt uit m'n verzameling, net als de roze parels. De zilveren bolletjes komen bij m'n bloemschikspul vandaan en was een tip van Yvonne.
De foto is niet opperbest, alles glimt wel heel erg, omdat ik em met flits gemaakt heb.....

Challenges;
Lili of the Valley - Pink / white and silver
Sketch Saturday - Week 185

maandag 12 december 2011

Oeps, te laat...

Ben zo druk met de kerstkaarten, dat ik een verjaardag vergeten was... Dus vond ik rennende Tori met haar hondje wel toepasselijk :) Ik heb deze leuke stempel van Kraftin Kimmie ingekleurd met Derwents. Het designpapier is van Eline's winterhuis, Happy and Bright. Het kantje kreeg ik ooit van Debby en de gehaakte bloemetjes kocht ik bij Blokker. Nu snel het kaartje op de bus en weer aan de slag met de kerstkaarten...

Challenge;
Krafin Kimmie - Sketch

zondag 11 december 2011

Christmas wishes.

Vandaag geen lang blogbericht, geen tijd, 'moet' productie draaien ;p
Op het blog van Challenges For You helpen ze me prima, want daar hadden ze een leuke sketch waar ik mee aan de slag kon. Dit is één van de versies die ik gemaakt heb met papier uit de kerstpatronen-blokjes van Action. Verder de cirkelsnijder, een scalloped circle Nestabilitie,  Createbles van Marianne Design (dennenboom en tag die ik heb ingekort) en lint gebruikt.

Challenge;
Challenges For You - CFY #37