vrijdag 30 november 2018

3 x Condoleance.

Ik had wat condoleance-kaartjes nodig en daar heb ik dezelfde veertjes voor gebruikt als afgelopen woensdag bij het Kleurenkaartenteam. Op de achtergrond papiertjes van Lawn Fawn en de tekstjes zijn stempels van Bella Lulu.
Helaas zijn deze kaartjes ook nodig. Zo ga ik vandaag eerder naar school om samen met een leerling een rouwstuk te maken voor haar moeder die afgelopen weekend is overleden. Zo sneu om al zo jong geen moeder meer te hebben. Daarom vind ik het fijn dat ik haar op deze manier kan helpen.
Het laatste kaartje houd ik in vooraad, hopelijk mag het daar nog even blijven. 
Vandaag dus een lange(re) werkdag, maar gelukkig vanavond even niks. Even bijtanken na een drukke week en ook het komende weekend staat er weer van alles op  het programma. Fijne dag! 
Challenge;
Sunday Stamps - SSC192 Sketch

donderdag 29 november 2018

52 Weeks to Christmas, #48 en challenge: Sneeuw(pop)

Zoals ik gisteren al zei: einde van de maand, dus volop uitdagingen. Zo ook bij 52 Weeks to Christmas. Deze maand mocht Marijke het thema bepalen en zij koos voor: 'Sneeuw, sneeuwpoppen, als het maar sneeuwt op je kaart'. Dat moet toch voor iedereen wel lukken, lijkt me. Zeker zo richting kerst hopen we op veel deelnemers, dus hop...aan de slag ;)
Voor mijn kaartjes gebruikte ik papier van Noor! en de Action en washi-tape. Centraal de leuke sneeuwmannen, met daarachter de mooie snowflake, beiden van Eline Pellinkhof. 
Doen jullie mee? Laat het maar lekker sneeuwen op je kaart en link die dan morgen in het speciale blogbericht op 52WTC. Mocht je al een kerstkaartje klaar hebben, link die dan vandaag op het blog. 
Challenges;
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas
De Egel - Kerstkaart met sneeuwpop
Sketch Saturday - Sketch #541

woensdag 28 november 2018

Kleurenkaartenteam: Paars met oker.

We zijn aan het einde van de maand en dat betekent verschillende uitdagingen. Die van Martina's kleurenkaartenteam is vandaag, morgen een nieuwe challenge bij 52 Weeks to Christmas. Maar eerst kleurt blogland paars met oker, de kleurtjes die GerJanne koos voor het KKT.  
Mijn bijdrage is een verjaardagskaart voor Annelies, zij vierde afgelopen maandag haar 50e verjaardag. Ik weet uit ervaring hoe leuk het is om gezellige kaartjes te ontvangen, dus ging ik aan de slag met de gevraagde kleurtjes. 
De veertjes mallen kreeg ik voor mijn verjaardag, ik heb ze ook nog op 3 andere kaartjes gebruikt, die zie je vrijdag. Ik heb ze uit paars papier gestanst, dat ik gedeeltelijk met goudverf, dat paste mooi bij het okergeel. 
Meer zien in deze kleurencombinatie? Ga dan naar Martina's blog en klik op de linkjes.
Ik ga snel wat klusjes doen, want vanmiddag ben ik weer vrijwilliger bij de kinderfilm. Normaal is dat op de 1e woensdag van de maand, maar dat zou volgende week tegelijk zijn met Sinterklaas, dus draaien we vanmiddag al een gave, actuele film. En er gaat een kaartje mee, want mijn maatje bij de stichting maakte afgelopen zondag bekend dat ze zwanger is, helemaal leuk. Jullie moeten nog wel even wachten tot je het te zien krijgt, want morgen is het eerst kerstkaartjesdag en voor vrijdag staan er ook al kaartjes ingepland...
Challenges;
Always Fun Challenges - Anything goes

The Paper Players - PP420 Sketch

dinsdag 27 november 2018

Eline's cute animals - My winter favorites #4.

Ook op deze dinsdag weer 2 winterse kaartjes meet Eline's diertjes, omdat ik graag meedoe met het leuke initiatief van Linda & Gerdine Zij organisen de wintereditie van Eline's cute animals top 5 en we tellen af van 5 naar 1.
Vorige week zag je bij mij de eekhoorn, vandaag koos ik voor de teckel (COL1411). Ik vind het een vrolijk beest en met sjaal of dekkleedje kan hij de winter zeker trotseren. 
Ik maakte 2 verjaardagskaartjes, eentje voor GerJanne en eentje voor mijn collega Claire.
Hopelijk lukt het me ergens vandaag om een blogrondje te doen bij de andere deelnemers, maar ik heb een lange werkdag. En vanavond ga ik met mijn bloemschikcollega's naar een demonstratie van Pim v.d. Akker, één van Nederlands bekendste bloemdesigners. 
Challenges;
Animal Friends Challenge - Winter
The Sketchy Challenges - Anything goes
Paper Craft Crew - PPC#315

maandag 26 november 2018

Gebogen kaart.

Afgelopen zaterdag vierde neefje Mels zijn 6e verjaardag. Komende week heeft hij zijn kinderfeestje en hij wilde een 'dieren-party', waarvoor mijn zus leuke, toepasselijke uitnodigingen maakte en spelletjes heeft bedacht. Dat gaf mij inspiratie om deze boerderij-kaart te maken. 
Als basis gebruikte ik de mal voor een gebogen kaart (CR1402), waardoor je een leuk 3D-effect krijgt. Daarop het paard, de koe en kuikentjes verwerkt, de ballonnen zorgen voor een feestelijk tintje. Natuurlijk mocht zijn leeftijd en vooral naam niet ontbreken, want Mels is druk met letters en lezen bezig.
Op naar een nieuwe (werk) week, fijne dag!
Challenges;
Paper Craft Challenges - Lots of dimension
Hobby Vision - Feest Afbeeldingsresultaat voor PARTY

zondag 25 november 2018

Knutsels en Kadootjes: mannenkaart

Vandaag start een nieuwe challenge op het Knutsels en Kadootjes blog. De komende maand willen we graag mannenkaarten zien. Dus maak er iets ruigs, grappigs of leuks van! Voor mijn voorbeeldkaart koos ik ervoor om de stoere motor centraal te plaatsen op mannelijke papiertjes. En ook mijn DT-maatjes hebben gave kaarten gemaakt, kijk maar eens op het blog. Je kunt meedoen t/m 22 december.
Na alle drukte van afgelopen dagen maak ik er vandaag een rustig dagje van. Jullie nog plannen voor deze zondag? Hoe dan ook, geniet van de dag!
Challenges;
Do Al(l) Kreatives - Mannenkaart
Creative Sketchy Girls - Sketch 30

vrijdag 23 november 2018

Zwanger en foto's maken.

Gisteren vertelde een collega dat ze zwanger is. Fantastisch nieuws, waar ze al een aantal jaren naar uitgekeken heeft. Het is nog pril, maar ze is zo blij dat ze het graag wilde delen. Ik vind het superleuk voor haar en maakte vanmorgen 'even snel' dit kaartje.
Ik koos voor mijn favoriete kleur: turquoise. En daar pasten de sokjes van de Hema mooi bij :) De blaadjes achter het silhouet zijn ook in de kleur, maar doordat ze metallic zijn, komen ze wat donker over op de foto.
Gisteren kreeg ik wat vragen over hoe ik mijn foto's maak. Nou, eigenlijk altijd bij daglicht, want dat geeft toch de beste look. We hebben achter ons huis een aanbouw met transparant dak, waar het altijd droog is. Eerst zette ik mijn kaartjes in een stoel van sloophout, maar die is verhuisd naar een zitje achter in de tuin, dus moest ik iets nieuws verzinnen om m'n creaties enigszins windvrij te fotograferen. 
Dat doe ik dus nog steeds onder het afdak mbv een leeg Hertog Jan kistje en verschillende vellen papier met houtnerf-print. Kistje op zijn kop, houtnerf papier tegen de aluminium kast (ooit gekocht via via, komt uit een onderzeeër, weegt niks en ik vind em nog steeds gaaf!) en dan wat prulletjes erbij...
Ik maak de foto's gewoon met mijn telefoon, een Samsung Galaxy A5. Ik zorg meestal voor ietsje meer contrast en verzadiging, snijdt de foto bij en klaar. En dan zie je meteen dat ik niet overdrijf als ik zeg dat turquoise mijn lievelingskleur is, haha. (en dat ik hoognodig de klimop moet snoeien...)
En dat zie je hier ook, mijn traktatie afgelopen maandag op school = werk. Zo meteen ga ik nog 1 etagère vullen met lekkers en meenemen naar Xinix, waar ik vanavond mijn maandelijkse (vrijwillige) bardienst heb. 
Challenges;
Crazy for CAS - Favorite color
CAS on Friday - Use washi-tape on your card
Sketch Saturday - #540

donderdag 22 november 2018

52 Weeks to Christmas, #47

Hallo allemaal, het is weer kerstkaartjes-donderdag en ook vandaag laat ik je 2 kerstkaartjes zien. Ze zijn gemaakt met de herfstbladeren stencil van Marianne Design, ontworpen door Marleen. Ik maakte ze gisterenmiddag, terwijl de 2 meiden aan tafel ook lekker met het stencil aan de slag waren en ik genoot van hun geklets. Het maken van mijn kaartjes nam daardoor wat meer tijd in beslag dan normaal, waardoor ik ze niet meer op de foto kon zetten bij daglicht. Maar dat maakt niet uit, want het was erg gezellig. Ik heb vanmorgen de foto's gemaakt en daardoor komt dit blogbericht gewoon wat later.
De gebruikte papiertjes is een mix van Noor! en de Action. Het tekstje komt uit een set van Boekenvoordeel. De gnomes vind ik erg leuk en zeker in deze kleurencombi...
Doen jullie mee met het maken van de kerstkaartjes zo richting einde van het jaar? Dan mag je je kaartje linken op het 52 Weeks to Christmas-blog. Daar zie je voorbeelden van mijn DT-maatjes, altijd leuk om ideetjes op te doen.
Challenge;
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas

woensdag 21 november 2018

Uitslag verjaardag-blogcandy.

Jullie hebben de uitslag van mijn verjaardag-blogcandy nog tegoed. Ik wilde vanmiddag een foto maken van alle kaartjes die ik mocht onvangen, maar met 2 knutselende meiden op visite kwam het er niet van. Dus zojuist even de kettingen met kaartjes van de muur gehaald en de complete vracht op de vloer gefotografeerd. Het zijn ruim 50!! kaartjes, waaronder veel zelfgemaakte. Heel veel persoonlijk met mijn naam en/of leeftijd en ook sommige nog met een extraatje erin. Heel tof: allemaal heel erg bedankt!!!

Net als vorig jaar heb ik zelf een winnend kaartje uitgezocht en heb ik Rolf ook laten kiezen. Daarmee hebben we 2 winnaressen en dat zijn:
 Suzan en Yvonne
Dames, er komt zo snel mogelijk een verrassingspakketje jullie kant op!

Hier nog een foto van de meiden in opperste concentratie. Ze hadden hun kaartje klaar en wilden nog handletteren. Eigenlijk wilden ze ook blijven eten én logeren, haha. 

Gastdesigner bij Create a Smile.

Op 31 oktober j.l. kreeg ik een mailtje van Alexandra van Create a Smile stamps of ik in november gastdesigner wilde zijn. Natuurlijk, super leuk! Ik ben helemaal weg van de gave stempels die zij hebben en wilde daarmee graag aan de slag. De opdracht was: maak een kaartje met als thema; HAPPY MAIL. Nu had ik pas 3 setjes van het merk, dus het was even puzzelen. Maar er stond bij dat de Create a Smile stempel centraal moest staan en verder maakte het niet uit. De zeemeeuwen zijn super en passen prima op happy mail. Zelf een achtergrondje gestempeld met de envelopjes en uitgestanst met een leuke mal. De tekst is van een andere set en heb ik met wit embossingpoeder op zwart papier bewerkt.
Tja en dan houd je een randje over van het gestempelde papier en da's zonde om niks mee te doen. Vandaar dit 2e kaartje, waarbij ik het envelopje in de snavel van de zeemeeuw heb gestopt. De plak-chevrons linksboven kreeg ik bij mijn eerste bestelling, meteen gebruikt. Inmiddels heb ik 3 nieuwe setjes binnen, dus die krijg je binnenkort te zien. Kijk ook maar eens op Facebook en Insta voor toffe ideetjes.
Straks laat ik ook nog weten wie mijn verjaardag-blogcandy heeft gewonnen, maar eerst ga ik met  twee gezellige meiden fröbelen: nichtje Rosey en Jasmine. Allebei 10 jaar oud en dol op knutselen, leuk! 

dinsdag 20 november 2018

Eline's cute animals - My winter favorites #5

Zoal beloofd nog een kaartje vandaag, want Linda & Gerdine hebben weer iets leuks georganiseerd. In het voorjaar was er de Eline's cute animals top 10, nu gaan we voor een winterse top 5. Hartstikke gezellig, ben benieuwd naar de favoriete winter-favorieten. We tellen af van 5 naar 1.
Op nr. 5 staat bij mij de eekhoorn. Hij is met zijn lantaarntje op verschillende Winter Time-papiertjes van Noor! design geplakt. Het tekstje is een woordstans van Joy!.
De onderdelen lagen al een paar dagen klaar, maar doordat ik vorige week 5 dagen op school = werk vertoefd heb, de hele zaterdag van huis was ivm de workshop Bij Oma Dee en het gisteren erg druk had met m'n verjaardag(svisite), vloog de tijd voorbij. Maar met een lichte vertraging doe ik toch mee met deze toffe uitdaging. Hopelijk lukt het me vanavond om even een blogrondje te doen en de andere winterdiertjes-kaartjes te bekijken.
Challenges;
Scrapping 4 Fun - Winter
Crazy 4 Challenges - C4C461, Sketch 

Mijn "tweelingbroer"....

Hieperdepiep voor Jon. Hij is, net als ik, geboren op 19-11-1968. Hij was tot voor kort werkzaam op onze school, maar is ook overgeplaatst ivm de terugloop van het leerlingaantal. We hadden vorig jaar al leuke plannen gemaakt om vandaag tegelijk te trakteren om te vieren dat we samen 100 zijn. Helaas pakte dat anders uit, maar natuurlijk heb ik hem wel een kaartje gestuurd voor zijn verjaardag gisteren. En daar staan we samen op: de twee feestvarkens ;) Vooral toepasselijk voor Jon, want hij sluit zich tijdens carnaval jaarlijks aan bij 'de Verkes'.
Mijn winterse Eline's-cute-animals-kaartje zie je straks, dat heeft wat vertraging opgelopen in de maak door alle drukte. Maar het komt eraan, later vandaag!
Challenges;
Marianne Design Challenge blog - Mannenkaaart
gebruikte materialen:
Papier - Just for men, Swedish winter en Weathered wood
COL1402 - Eline's varkentjes

CR1359 - Passe-partout vierkantCR1360 - Passe-partout rond
CR1429 - Brush numbers
Do al(l) Kreatives - Mannenkaart
Sweet Sketch Wednesday - Sketch 149