woensdag 31 oktober 2012

Kleurenkaartenteam: Oranje en grijs

Ook deze laatste woensdag van de maand is het weer KKT-dag: het kleurenkaartenteam van Martina Vandaag mochten Mariken en ik de kleuren aangeven. Maar omdat we beiden al een keertje de kleuren bepaald hadden, heeft Thom, de zoon van Mariken, bedacht dat het oranje met grijs ging worden. In de herfstvakantie had ik een afdrukje ingekleurd, maar dat bleek te groot voor de sketch die ik nu wilde gebruiken. Dus ben ik aan de slag gegaan met deze leuke digi van Pure Innocence. Net als gisteren gedeeltelijk ingekleurd met Spectrum Noirs en het jurkje gepaperpieced. Verder is het een samenraapsel van Magnolia papier en een stukje grijs karton, het netje van de manderijntjes, washi tape etc...
Er zijn vandaag weer veel deelnemers en alles is te zien via links op het blog van Martina.
Challenges:
Sketch N Stash - Sketch Challenge 99
Stampin' for the weekend - Anything goes
Cupcake inspirations - Challenge 184

dinsdag 30 oktober 2012

With love.

En nog steeds is het druk, zowel op school = werk als thuis. Gelukkig ook allerlei leuke dingen, dus ik klaag niet, maar vind het wel jammer dat het knutselen erbij inschiet. Met dit kaartje was ik vorige week al gestart, maar zojuist pas kunnen afmaken. En dan wil ik vanavond nog even aan de slag met mijn kleurenkaart voor morgen....
Deze creatie is voor mijn zwangere zusje, nog even en dan komt er weer een neefje of nichtje bij. Spannend, maar vooral heel leuk! Net te laat om een fatsoenlijke foto te maken, maar misschien lukt het morgen.
Het Pure innocence-afdrukje is gedeeltelijk ingekleurd, het jurkje en de beentjes zijn gepaperpieced...
Tot morgen, dan is het 'Oranje met grijs' dag :)
Challenge;
Sweet Sketch Wednesday - Sketch #177

zondag 28 oktober 2012

Halloween Kitty.

Zo, wat fijn dat de klok een uurtje verzet werd. De honden waren op de normale tijd wakker en wilden eten en naar buiten. Zo had ik een uurtje extra om mijn voorbeeldkaart te maken voor Anyone for Anya. Daar start vandaag de nieuwe uitdaging: gebruik een afdrukje van CC Design of The Greeting Farm inclusief een dier. Ik heb gekozen voor Halloween Kitty en hem/haar ingekleurd met Spectrum Noirs. Het papier is van Making Memories en de sterren zijn gemaakt met een MFT mal. Achter het afdrukje zie een ovaal wat ik met een spinnenweb-embossingmal heb bewerkt.

Ik zou nog even laten weten wat we gisteren gedaan hebben: we hebben een 3-uur durende golfclinic gevolgd bij Golfpark Almkreek. Na het oefenen op putten, chippen en afslaan, mochten we de echte 9-holesbaan op en konden we beproeven of we het geleerde in de praktijk konden brengen. Het was een gezellige, leuke en leerzame middag, ondanks de kou.
Challenges;
Crazy 4 Challenges - C4C160, Sketch
Kartenallerlei - Dots
Inky Impressions - Halloween

zaterdag 27 oktober 2012

Roze kerst.

Tja, wie had gedacht dat ik een roze kerstkaartje zou maken? Ach, het zijn niet voor niets 'uitdagingen' waar ik aan mee doen, toch?! Dit prachtige plaatje van Lili of the Valley is één van de Masterpieces, ingekleurd door Bev Rochester. Ik heb een tijdje geleden een stapeltje verschillende, leuke plaatjes gekocht, fijn voor wat snellere kaarten :)
Het roze Eline's Old Christmas-papier is van Marianne Design, de wolk en de vlaggetjes zijn gestanst (Magnolia-malletjes) uit papier van Action. Ook de pareltjes en tekststempeltje zijn van Action. De sterren zijn gemaakt met een MFT mal, het stippeltjestape komt van Hema.
Morgen weer een AFA-voorbeeld-kaartje, nu gaan we op stap met een groep vrijwilligers. het is een verrassingsfeestje, ik zal morgen laten weten wat we gedaan hebben. Graag tot dan!
Challenges;
Lili's Little Fairies Challenges - A Christmas card for the girls
Ge-We Hobby Challenge - Kerstkaart
Christmas Challenges with Sketches - Challenge # 47

vrijdag 26 oktober 2012

Scarecrow with pumkins.

Vandaag weer een kaartje in herfstsfeer met een leuke digi van Bugaboo: Scarecrow with pumpkin-string. Ik had het afdrukje in de herfstvakantie ingekleurd met m'n Spectrum Noirs. Het papier komt weer uit het knutselpakket van Kruidvat, het tekstje uit de voorraad. Verder nog een stukje golfkarton en wat touw gebruikt.
Challenges;
Stamp with fun - Sketch
Catch the Bug(aboo) - Bingo: Starts with P, sentiment and 3 papers.

woensdag 24 oktober 2012

Rag doll witch.

Pff..wat een drukke week is dit: elke avond iets in de agenda en overdag vlieg ik ook van het een naar het ander. Gelukkig had ik nog even een rustmomentje om een kaart te maken met een afdrukje dat ik vorige week heb ingekleurd. Het is van Saturated Canary en heet Rag doll witch. Het achtergrondpapiertje kocht ik ooit op de beurs, het tekstje is een sticker uit voorraad en de vleermuizen zijn gestanst.
Verder heb ik wat lint opgezocht in mijn la. Genoeg keuze, toch?! 
En anders heb ik nog 12 weckpotten op de kast staan met allerlei kantjes, lintjes en koord. :)
Challenges;
Saturated Canary Challenge Blog - Challenge #28: {spooky} tones
Sketch Saturday - Week #230

zondag 21 oktober 2012

Oktober-sketch bij Anyone for Anya.

Hiep, hiep, hoera voor nichtje Megan. Afgelopen donderdag was ze jarig en ze viert het vandaag. Op haar uitnodiging waren piraten te zien, vandaar dit schattige piraatje van The Greeting Farm. Het stoere papier van Authentique past er prima bij. Bij Anyone for Anya start vandaag een nieuwe challenge. Dit keer mag je je uitleven op de oktober-sketch. Als je meer inspiratie wilt, kijk dan gerust even naar de creaties van m'n DT-maatjes.


vrijdag 19 oktober 2012

Witchy B-day.

We zijn weer thuis na onze uitstap naar noord-oost Nederland. Het was heerlijk, echt een leuke herfstvakantie! Bij thuiskomst vond ik een supergave herfstkaart van Sinikka bij de post:
Bedankt, Sinikka! Wat een verrassing, helemaal leuk!
Even over mijn kaartje: Het is gemaakt met het Eerie-papier van BasicGrey en een Tildaatje uit een oude serie, ingekleurd met Spectrum Noirs. Aangezien ik mijn malletje voor vlaggetjes niet bij me had, heb ik ze zelf geknipt. Tekstje met de lettertang erbij en we zijn weer terug in het seizoen :)
Challenges:
Sunday Sketch and Stamps - Sketch
Totally Tilda - Halloween Tilda

donderdag 18 oktober 2012

Out of space.

Rolf en ik zijn er heerlijk even tussen uit. Samen met m’n zus, zwager en nichtjes verblijven we een midweek in Overijssel.  Het is hier prachtig en we zijn aardig actief: speurtochten, bezoek aan het Natuurdiorama op de Holterberg, gezellig knutselen, maar ook gewoon genieten. In het huisje hebben we geen internet, dus ik moet me even inhouden wat betreft het bloggen :) 
Maar ik kan jullie wel dit kaartje laten zien, wat ik hier heb gemaakt. Het is even een uitstapje naar de ruimte, tussen alle Halloween- en herfstkaartjes valt deze wel op. Het Pollycraft afdrukje is ingekleurd met Spectrum Noirs en het tekstje is geprint. Het papier is van Crate Paper en is erg toepasselijk, net als het zilveren traanplaat-papier. Dat is weer een behangstaaltje van de bouwmarkt. Tot slot wat sterretjes grijs gemaakt en geplakt. Morgen weer een seizoenskaartje, dus graag tot dan!
Challenges;
Sketch Saturday – Week 229

dinsdag 16 oktober 2012

Nog maar 70 dagen.....

...en dan is het Kerst! Hoog tijd om de voorraad kerstkaartjes weer even aan te vullen. Gelukkig was er bij Christmas Challenges weer een leuke sketch, deze keer van Janneke, waarmee ik aan de slag kon. Ik heb wat restjes papier van 'The paper element' opgemaakt. Daarbij heb ik een afdrukje van Lili of the Valley gekozen en ingekleurd met Spectrum Noir stiften. Sommige onderdelen zijn bewerkt met Stickles.
Challenges;
Christmas Challenges (with Sketches) - Challenge #45
Lili's Little Fairies Challenge - Classic Christmas
Spectrum Noir Challenge - Holidays

maandag 15 oktober 2012

Hugs.

Heerlijk die herfstvakantie: even geen school = werk, even een paar dagen er tussen uit en lekker aan de knutsel. Dit kaartje heb ik gemaakt met papier uit het herfstpakket van Kruidvat. Het afdrukje is van Lili of the Valley en is ingekleurd met Spectrum Noirs. Na het toevoegen van wat stikwerk (helaas niet erg recht...), parels, paperclips en een tekstje vond ik de kaart wel af.
Challenges;
Elke Kaart een Feestje! - Jij verdient een knuffel
Sketches by Carly - Sketch #67
Kartenallerlei - Bingo (Grün, Perlen, Bordüren)

zondag 14 oktober 2012

Paraplu-foto.

Vandaag start een nieuwe challenge bij Anyone for Anya. Het is weer tijd voor de maandelijkse inspiratiefoto en dit keer is het een donker geheel met daarin een opvallende regenboog-paraplu. Daarbij past dit afdrukje van CC Design prima: Rainy Day Emma.  Omdat ik de foto een beetje herfst-achtig vind, heb ik het vrolijke knutselpapier van Kruidvat gecombineerd met een donker velletje. Hierdoor valt het afdrukje extra op. Om de regenboogkleurtjes terug te laten komen, heb ik nog wat strass-steentjes in de hoek geplakt. Kijk eens op het blog wat m'n DT maatjes hebben gemaakt, laat je inspireren en doe mee!!
Challenge;
Stamp with fun - Sketch

zaterdag 13 oktober 2012

Ghost peeker.

Gisteravond weer heerlijk aan de knutsel geweest en 3 kaartjes gemaakt. Dit is de eerste die ik jullie laat zien. Een kraftkaart met 2 kleuren cardstock en knutselpapier van Kruidvat. De leuke digi 'Ghost Peeker' van Bugaboo heb ik ingekleurd met de Spectrum Noir stiften. De tekst staat op een Doodlebug-sticker en past precies op het Tim Holtz frame (dankjewel, Sanne). Nog een stukje lint van de bloemengroothandel en 2 brads erbij en de kaart was klaar.
Challenges;
Dutch Dare Card Challenges - Photo Inspiration
Try stampin' on tuesday - Challenge #87
Cupcake Craft Challenges - Cupcake #213 Autumn
Inky Impressions - Colors of autumn

vrijdag 12 oktober 2012

Tilda de heks.

Dit afdrukje lag al 2 jaar klaar, zonder dat ik het gebruikt had. Veel te leuk om te laten liggen, dus nu gebruikt op dit herfstachtige kaartje. 'Witch Tilda' is gemaskerd op de 'African sun', wat een mooi diepte-effect geeft. Ik heb het plaatje ingekleurd met Spectrum Noir stiften. Het Nightfall-papier is van Memory Box en het tekstrondje is een sticker uit mijn voorraad, net als de pareltjes, lint en touw.
Challenges;
Sketch Saturday - Week #228
Magnolia Licious Challenge Blog - Red, yellow and brown

donderdag 11 oktober 2012

Mummy.

Gisteren liet ik jullie een kaartje zien met de boom, gemaakt met de creatable van Marianne Design. Die vind ik ook erg passen bij Halloweenkaartjes, dus bij deze :)
De leuke Bugaboo-digi 'Mummy with candy corn' heb ik ingekleurd met Spectrum Noirs en er wiebeloogjes (Xenos) op geplakt. Achteraf had ik er één in het midden moeten plakken, nog griezeliger, haha. Het hekje is gestanst met een Tim Holtz mal, het heksje kreeg ik van mijn schoonmoeder en de tekstje is uit mijn voorraad. Oh ja, de antraciet achtergrond is een staaltje behang uit de bouwmarkt. Moet er nodig weer eens naar toe om wat nieuwe strookjes te scoren :)
Challenges;
Dutch Card Lovers - Maak een kaart in Halloween kleuren
Catch the Bug(aboo) Challenge - October: anything goes
Jackson's Digital Expressions - Challenge #26: Halloween sketch

woensdag 10 oktober 2012

Herfst.

Mocht ik vorige week nog blij vertellen dat ik dol ben op de sketches bij CPS, komen ze deze week met het nieuws dat ze er na 5½ jaar mee gaan stoppen :(   
De laatste challenge is dat je één van de sketches uit het verleden gebruikt en ik heb gekozen voor nr 221;
De uitdaging op het Marianne Design Challenge Blog is deze keer; herfst. Dus ging ik aan de slag met het papier van Eline's Winterhuis. De paddenstoeltjes die erop staan passen perfect bij het thema. Ook de hertjes-stempels zijn uit dezelfde serie. De doily achter de cirkel en de boom zijn craetables van Marianne Design en het lintje is uit de Dutch Design serie. Alleen het tekstje is gemaakt met de lettertang en dus geen product van Marianne Design.
Challenges;
Card Positioning Systems - Pick your favorite CPS sketch
Marianne Design - Herfst

dinsdag 9 oktober 2012

Season Greetings.

Dit kaartje is gemaakt volgens de sketch bij Christmas Challenges with Sketches. Ik heb er het Scandinavian Christmas papier van Marianne Design voor gebruikt. Het afdrukje is van Whipper Snapper en het tekstje is een stempeltje van Eline's winterhuis. Het lint komt van Boekenvoordeel, de brad van Kruidvat. En zo is er weer een kaartje klaar voor de december-voorraad!
Challenge;
Christmas Challenges with Sketches - Sketch + een strik en lint.

maandag 8 oktober 2012

New Home.

Even geen Halloweenkaartje vandaag. Dit keer een verhuiskaartje, wat ik afgelopen vrijdag gemaakt heb. Hiervoor heb ik het herfst-knutselpapier van Kruidvat gebruikt. Het afdrukje is van Whipper Snapper en heet Home Tweet Home. Ook nu weer de lettertang gebruikt en wat knopen met scrappersfloss erbij gezocht. Ik duik weer onder m'n dekentje: ben snipverkouden en daardoor niet fit en stemloos :(
Challenge;
Elke Kaart een Feestje - Sketch en felicitatie nieuwe woning

zondag 7 oktober 2012

Zonder versieringen...

Komende week wordt je bij Anyone for Anya uitgedaagd om je creatie te maken zonder versieringen. Eigenlijk een hele leuke challenge, het heeft mijn kaartje veel rust gegeven, zoals je ziet. Ik kleurde dit roodkapje van The Greeting Farm in met Spectrum Noirs. Naast wit en rood cardstock heb ik designpapier van Kippers Hobby gebruikt. Het tekststempeltje is van Aud Design. Zoek ook een leuk afdrukje van CC Design of The Greeting Farm en doe gezellig mee! Voor mij is het wel toepasselijk om Roodkapje te laten zien, want wij gaan vandaag naar de Efteling. :)
Challenge;
Sketches by Carly - Sketch 66

zaterdag 6 oktober 2012

October.

Bedankt voor de leuke reacties op mijn Halloween kaartjes, erg leuk om te lezen! Grappig, want heel veel medebloggers geven aan zelf geen Halloween-fan te zijn, maar het toch wel leuk te vinden :)
Nou, voor liefhebbers of niet vandaag maar weer een kaartje in Halloween stijl. Gemaakt met 3 kleuren cardstock, strookjes Graphic45 papier en knoop met waxtouw. De tekst is gestempeld en de ijzeren vleermuisjes kreeg (samen met heksjes en spinnetjes, whiehoo) ik van m'n schoonmoeder. Tot slot nog een slordig stikrandje toegevoegd.
Challenge;
Try Stampin on Tuesday - Challenge #86

vrijdag 5 oktober 2012

Spooky.

Vandaag weer een Halloween kaartje, ik kan er niet genoeg van krijgen :) Dit keer naar aanleiding van de liftchallenge. Daar heeft José een kaart uitgezocht van Tosha Leyendekker die je kunt liften. Dat heb ik gedaan met oranje en paars cardstock, een restje designpapier en stickers van Doodlebug design. De cirkel is met een embossingmal van een spinnenweb bewerkt en alle randjes van de kaart zijn gestikt met de naaimachine.
Challenge;
Liftchallenge - #26

donderdag 4 oktober 2012

Leuke sketches.

Ik ben dol op de sketches van CPS. Bijna elke week vind ik em te leuk om niet deel te nemen. Zo ook met die van deze week, wat een topper! En na mijn verrassende kaartje in lila/wit van gisteren, vandaag weer eentje in Halloween stijl. Het is gemaakt met 3 gematte vierkantjes uit een 'Scary'-pakketje en het achtergrondpapier is van Making Memories. Nog even de naaimachine aangezet voor een zig-zag steek langs de randen.
Challenges;
Card Positioning Systems - CPS part 285

woensdag 3 oktober 2012

Oh... to be a child again.

In deze drukke dagen lukt het me amper om te freubelen. Dankzij de kant- en klare plaatjes van Lili of the Valley is het me gelukt om dit schattige ballerina-meisje te verwerken op een kaartje. De bloemetjes zijn gemaakt met malletjes van Joy en de ijzeren tekst is van Making Memories.
Challenges;
Lili's Litttle Fairies - White with a hint of colour
Sweet Sketch Wednesday - #174