donderdag 30 juni 2022

52 Weeks to Christmas, week 26. Challenge; pinguïn(s).


We zitten op de helft van 2022 en op deze laatste (donder)dag van juni hebben we weer een nieuwe challenge voor je bij 52 Weeks to Christmas. Deze keer mocht Bep het thema bepalen en dat werd: pinguïns. Dat moet wel lukken, toch?! Kijk maar eens of je plaatjes, malletjes of stempels hebt met deze grappige beestjes.
Op mijn beide voorbeelkaartjes heb ik pinguïns en tekstjes uit een DecoTIme-papierblok van de Action geplakt. De achtergrondpapiertjes zijn van Noor. 

Doen jullie mee met onze challenge? Link dan jouw kaartje mét pinguïng(s) in het bericht van morgen op het 52 Weeks to Christmas blog. Meedoen kan nog t/m volgende week donderdag 7 juli. Heb je vandaag al een kerstkaartje klaar? Dan kun je jouw kaartje linken als wekelijkse bijdrage aan onze jaarrond challenge bij het bericht van vandaag.


Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas, option: include a tree or two or more (upper card)

Merry Little Monday Challenge - Anything goes 

Try Stampin' On Tuesday - TSOT561 (sketch)

woensdag 29 juni 2022

Kleurenkaartenteam: Koningsblauw met magenta.

We zijn bijna aan het einde van de maand en op deze laatste woensdag van juni kleurt blogland koningsblauw met magenta. Dankzij organisator Martina van het Kleurenkaartenteam zie je veel creaties in deze door Sarah gekozen kleurencombinatie vandaag. En omdat het vandaag onze trouwdag is, maakte ik dit kaartje voor Rolf:

De tekst (van MFT) mag hij zelf interpreteren ;) Aan de cijfertjes (malletjes van Gummiapan) kun je zien hoeveel jaar we getrouwd zijn. Vanavond gaan we lekker samen uit eten bij De Kluis. Ik heb wel verschillende plannetjes voor vandaag, maar hoop nog even een blogrondje te maken.

Challenge;
Kleurenkaartenteam door Martina - koningsblauw met magenta


dinsdag 28 juni 2022

Trouwdag W & T

Vandaag zijn mijn zusje Willy en zwager Tony 20 jaar getrouwd. Ze vierden het een paar weken geleden al tegelijk met hun verjaardagen en het feit dat Willy 25 jaar voor de klas staat. Maar als familie doen we altijd een kleinigheidje op dit soort dagen en dit keer kwamen we uit op een ijsbon. Daarom zocht ik de ijsjes-mal van Marianne Design weer eens op en fröbelde ik dit kaartje.

Graag tot morgen, dan is het Kleurenkaartenteam-dag.

Challenge;

Sunday Stamps - SSC286maandag 27 juni 2022

Thank you big time.

Afgelopen zaterdag kwamen de spulletjes uit de nieuwe juli-collectie van Marianne Design binnen. O.a. de Stargezing en Hot Air Balloon ontworpen door Marleen. Met het eerste setje heb ik dit CAS-kaartje gemaakt. 

Op de achtergrond heb ik 2 x de Texture Stamps gebruikt, gestempeld met grijze inkt. Het tekstje komt uit de Cheers-set, ook van Marianne Design/Marleen.

Gisteren genoten van een gezellig sfeertje op het Bluesfestival in Gouda. Het was een druk weekend, nu weer op naar een nieuwe (werk)week. Straks verder met de voorbereidingen voor het eindejaarsproject en nog wat lessen aan mijn mentorklas.

Challenges;

CAS on Friday - Thank you

Addicted to CAS - Gridzondag 26 juni 2022

Jaro.

En nog een kaartje met de Bella Lulu papiertjes. Deze gaat binnenkort richting België, want het kaartje is voor Jaro, de zoon van Sarah. Hij is 10 juli jarig en dit stoere kaartje komt zijn kant op. Er moet nog iets bij in de envelop, dus nog even geduld en dan maar hopen dat het op tijd aankomt. 

Vanmiddag gaan Rolf en ik naar Gouda, waar Rolf begin van de avond met de band mag optreden op een blues festival. Hartstikke leuk, zin in. Al ben ik wel wat moe, want vannacht was ik pas om 03.30 uur thuis na een gezellige avond/drukke bardienst en achteraf opruimen in Xinix. Al met al zoveel stappen gezet ik ruim 16 km (!) had gelopen. Straks nog maar even proberen wat te slapen. Of in ieder geval rustig aan doen... voor zover mij dat lukt ;)

Challenge;


zaterdag 25 juni 2022

Peter jarig, proost!

 

Nog een mannenkaartje met de Bella Lulu papiertjes en tekst. En ook hier de bier-malletjes van Marianne Design by Marleen. Dit kaartje gaat vanavond mee naar Peter, hij werd gisteren 47 jaar en dat viert hij vandaag. Rolf gaat naar het feestje, zelf heb ik bardienst in Xinix. De laatste avond van dit seizoen. 

Hopelijk zijn jullie de papiertjes nog niet zat, want morgen verschijnt er weer eentje hier met materialen uit het 'Mannen blijven jongens'- pakketje.

Challenge;

Cheerful Sketches - sketch junivrijdag 24 juni 2022

Zwager 40.

Afgelopen dinsdag was onze zwager Paul jarig. Omdat de halve familie druk is met de feestweek viert hij het volgende week zaterdag. Zijn mooie leeftijd mocht niet ontbreken op de kaart. Ook deze is gemaakt met papiertjes en tekstjes van Bella Lulu. De cijfers zijn van CarlijnDesign, het biertje en glas zijn van Marianne Design, ontworpen door Marleen.

Gisteravond een leuke reünie met vriendinnen van de middelbare school gehad bij.... de Dolly Dots. Al in 2020 afgesproken en kaartjes gekocht, maar toen kon het niet doorgaan. De nieuwe datum was vorig jaar, maar ook toen gooide Corona roet in het eten. Gisteren was het eindelijk zover en het was hartstikke gezellig. Jammer dat de 4e vriendin nu niet mee kon, zij is op schoolkamp met haar groep 8 en de 5e is op vakantie in Amerika. We gaan gewoon nog een keertje afspreken en gezamenlijk iets leuks doen.!

Challenge;

Sweet Sketch Wednesday - Sketch #231


donderdag 23 juni 2022

52 Weeks to Christmas, week 25.

Week 25 inmiddels en ook op deze warme donderdag 2 kerstkaartjes om te laten zien. Ik maakte ze gisteravond nog, was er eerder niet van gekomen. Maar met de leuke papiertjes en plaatjes uit het Sneeuwvlokjes-pakket van Bella Lulu is dat snel te doen.

Op dit tweede kaartje ook uitgeknipte plaatjes, schattig toch?! De tekstmal heb ik ooit eens gewonnen, die kwam nu goed van pas bij deze sketch.

Als je ook een kerstkaartje hebt gemaakt, link het dan op het 52 Weeks to Christmas blog om mee te doen met de wekelijkse uitdaging. Kijk ook voor meer inspiratie op het 52WTC blog, want daar zie je, behalve mijn kaartje, ook een kaartje van Miranda. Maar ook de andere DT-leden hebben weer een leuke kerstkaart op hun eigen blog, ga er gerust eens langs.

Gisteren met Briepie naar de oogkliniek geweest. Ondanks het druppelen blijft de oogdruk echt veel te hoog. Bovendien is het zicht echt weg uit haar linkeroog en dat komt ook niet meer terug. Het advies van de arts was duidelijk: laat het oog verwijderen. Dat is beter voor de hond en voor de baasjes. De operatie staat gepland op 7 juli....

Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas

Merry Little Monday Challenge - Anything goes

Sketch 'N Scrap - Sketch #220

Tuesday Morning Sketches - TMS#662

woensdag 22 juni 2022

Jarige mentorleerling.

Gisteren was er weer een jarige in de mentorklas: Sem mocht 15 kaarsjes uitblazen. Omdat alle tweedejaars leerlingen een meeloopdag (stagedag) hadden, heb ik het kaartje maandag al gegeven. 

Vandaag mag ik weer met Briep naar de Dieren-oogkliniek, dit keer in Dordrecht. De oogdruk blijft nog steeds te hoog, maar kunnen we wel op peil houden met de oogdruppels. We wachten het advies van de arts af en Rolf en ik gaan dan beslissen wat de vervolgstappen zijn.
Challenge;


 


dinsdag 21 juni 2022

Vaderdag.

Zoals beloofd zou ik het kaartje voor Vaderdag nog laten zien. Hij kreeg het, samen met wat cadeautjes, afgelopen zondag van zijn klavertje 4. Hij kon wel lachen om de tekst voorop ;) Alle materialen komen uit het 'Mannen blijven jongens'- pakket van Bella Lulu. Ik maakte er meerdere kaartjes mee afgelopen weekend, er staan wat jarige mannen op de kalender deze week.

De kinderbingo was geslaagd: bijna 100 kinderen deden mee in de feesttent. Vanavond ga ik er weer heen, dan is de uitvoering van het toneelstuk waar ook mijn beide ouders een rol in hebben. Het is een klucht, dus dat wordt lachen geblazen.

Challenge;

Try Stampin' On Tuesday - TSOT560

maandag 20 juni 2022

Reminder Mixed Media-challenge op het 4 Season blog.

 

Nog t/m vrijdag 1 juli kun je meedoen met onze Mixed Media-challenge op het  het 4 Season Challenge blog. Dus haal alles uit de kast en doe mee!

Mijn reminder-creatie is voor nichtje Megan, omdat ze is geslaagd. Het is een stoer persoon, dus zocht ik de gave Epic-set van Stampin'Up weer eens op. De achtergrond maakte ik met acrylverf en de Gelliplate met daarop witte structuurpasta via het stencil van Dutch Doobadoo. Vervolgens stempelde ik de gitaar, de schoenen en koptelefoon met blauw en een stempeltje van Cats on Appletrees met zwart.
De teksten passen prima bij Megan, die zijn met embossingpoeder en de heattool aangebracht, net als de koptelefoon.
En mocht je denken: 'Wat een raar formaat kaartje?!' Nou, het is dus een wikkel geworden voor een heel toepasselijke Tony's :)

Ook nichtje Indy was geslaagd. Zij kreeg vorige week ook een Tony's in een tasje met daarin ook douchegel. Aan het tasje een label gefröbeld met stansjes en teksje van Karin Joan. Dat moest snel, want ze belde meteen nadat ze de cijferlijst had opgehaald of we taart wilden komen eten. 

Op naar een nieuwe werkweek, de examens zijn voorbij, dus weer iets meer rust en structuur. Vanavond mag ik de kinderbingo presenteren in de feesttent. Hopelijk wordt het gezellig druk.
zondag 19 juni 2022

Zomerbloemen bij Knutsels en Kadootjes.

 

Vandaag gaat de nieuwe challenge van start bij bij Knutsels en Kadootjes . De komende 6 weken dagen we je uit om een kaartje te maken in het thema 'zomerbloemen'. Op mijn voorbeeldkaartje laat ik rozen zien. Niet mijn favoriete zomerbloeiers, maar wel die van de ontvanger van dit kaartje. Ik maakte ze met de build-up-malletjes van Marianne Design, papiertjes van Craft Sensations en een tekstje van Nobody-Else.

Je kunt jouw zomerbloemen-creatie inzenden t/m 29 vrijdag juli. Je mag 2 creaties/kaarten inzenden. Op het K&K blog zie je mooie, inspirerende voorbeelden van gastdesigner Daphne en de overige DT-leden. Ook vind je er de uitslag van de kurk-challenge. 

Natuurlijk heb ik voor 'ons pa' ook een kaartje gemaakt voor deze Vaderdag, maar dat zie je later. Morgen eerst de reminder voor het 4 Season blog. Graag tot dan!

Challenges;

Allsorts challenges - Summer Flowers

AAABirthday - Flowers

Creaties Suzan (op Facebook) - Rozen

Sweet Sketch Wednesday - Sketch #230
.

zaterdag 18 juni 2022

Sarah daagt Colien uit #11.

 

Er lag nog een leuke uitdaging van Sarah te wachten in een envelopje in de la. Ze stuurde me onderstaand pakketje met 2 kleurtjes hartjes-papier en schattig afdrukje en toffe tekstjes van MFT met daarbij de 'opdracht': maak een liefdevolle kaart met de materialen. Dat werd het kaartje hierboven.
Omdat ik het middenstuk uit beide papiertjes had gesneden, hield ik 'het negatief' over en daar maakte ik meteen dit tweede kaartje mee. Bij mijn bestelling bij 'Noor' kreeg ik 3 leuke gnome-plaatjes met bijpassende tekstjes. En toevallig passen de kleurtjes mooi bij de papiertjes van Sarah :)
Natuurlijk ga ik zo even bij Sarah kijken, jullie ook?

Vandaag weer een gedeelte van de tuin onder handen nemen. Alles groeit flink, ook op plaatsen waar ik het niet wil, haha. Verder wil ik vandaag de spulletjes voor de kinderbingo van komende maandag alvast klaar zetten. Dat is de eerste avond-activiteit van Feestweek Veen en die mag ik organiseren en presenteren. Vanavond gaan Rolf en ik naar de kroeg waar een live band speelt.

Challenge;

Sketch 'N Scrap - Sketch #219