zondag 31 mei 2020

Jarig, daar moet op gedronken worden.


Afgelopen donderdag was Elmar jarig. Vanmiddag gaan we even bij hem langs om hem te feliciteren. Er gaat een pakket met lekkere biertjes (gebrouwen door mijn collega) mee en daar heb ik een toepasselijk kaartje bij gemaakt. Een ander modelletje deze keer: het cardstock net op een andere manier gevouwen, waardoor een lange en smalle vorm ontstaat. 
Geniet van de dag en graag tot morgen bij de nieuwe uitdaging op het 4 Season challenge blog.
Challenges;
Girlz Creatives Crafts - Mannenkaart
Crazy 4 Challenges - Slimline card 

zaterdag 30 mei 2020

Van harte beterschap.


Een fris en fruitige aardbeien-kaartje voor Nelma. Zij werkt in de thuiszorg en liep helaas Corona op. Ze zit al weken in thuisquarantaine, gelukkig knapt ze goed op, maar het is een langdurig proces. Dit kaartje gaat bij haar in de bus.
Gisteren was ik op school = werk om samen met een collega het bloemschiklokaal klaar te maken voor volgende week. We ontvangen max. 8 leerlingen per blokuur en dus gingen we aan de slag met het schuiven (in ons geval verrijden) van de werktafels. Anderhalve meter afstand en toch een looproute houden viel in eerste instantie niet mee, maar we denken dat de opstelling die we nu gemaakt hebben gaat werken. Verder per tafel gereedschap, de basismaterialen en een afvalbak. Dit alles om zoveel mogelijk het lopen door het lokaal te beperken. Ik ben zo benieuwd....
Maar eerst een lang Pinksterweekend, geniet ervan allemaal!
Challenges;
Carlin's Kaartenparadijs - Beterschap + label
gebruikte materialen;
EWK1255 - Knipvel Herbes & Leaves
LR0510 - Aardbeien
CR1353 - Label XL and XS
CS1012 - Stempels beterschap

vrijdag 29 mei 2020

Bijzondere dag.

Afgelopen maandag zouden mijn schoonouders 55 jaar getrouwd geweest zijn. Helaas is mijn schoonvader 8 jaar geleden veel te vroeg overleden. Toch wilde mijn schoonmoeder Ellen deze dag niet zomaar voorbij laten gaan en had ze begin dit jaar al aangegeven om met z'n allen te gaan eten. Toen wisten we nog niet dat alle horeca dicht zou zijn in mei... Daarom toch even een kaartje om de dag niet te vergeten.
Challenge;
Sketch Saturday - #611

donderdag 28 mei 2020

52 Weeks to Christmas, week 22. Inspiratiefoto-challenge.

Het is weer donderdag en dat betekent kerstkaartjes-dag! En omdat het de laatste donderdag van de maand is, hebben we weer een nieuwe uitdaging voor je bij 52 Weeks to Christmas. Annemarie en Merit mochten het thema bepalen en zij kozen voor deze inspiratiefoto:
Dat doet toch warm aan, nietwaar? En je kan er best veel kanten mee op, zeker als je de plaatjes even op je in laat werken. Dan zie je van alles waar je vast iets mee kunt.
Wat mij vooral aansprak is het hout en de kleur rood. Dat zijn dan ook de belangrijkste ingrediĆ«nten geworden voor mijn 2 kaartjes deze week. Verder zag ik nog kopjes met warme drank en daarom heb ik de 'Hot Chocolate' mok tevoorschijn gehaald. Door die uit te stansen uit designpapier lijken ze op de Scandinavische kerstmokken die ik ooit bij Albert Heijn kocht. En die printjes zie je ook terug op de inspiratiefoto. De versiering op de slagroom is van Marleen's cupcake. De tekstjes, ijskristallen en gingerbread-poppetjes vond ik in mijn box met kerstspulletjes. En bij het bovenste kaartje de Helleborus stans weer eens gebruikt, blijft mooi!
Doen jullie mee met onze uitdaging? Link dan je kaartje volgens de inspiratiefoto morgen in een apart bericht op het 52 Weeks to Christmas blog. Meedoen met de challenge kan t/m volgende week donderdag 4 juni. Heb je vandaag al een kerstkaartje klaar? Dat kun je gewoon vandaag al linken en aan ons laten zien op het 52 WTC blog. Neem daar gerust een kijkje voor inspiratie, want ons DT heeft hele leuke voorbeeldkaartjes gemaakt. En je ziet ook de prijs die je kunt winnen.
Challenges;
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas, 
Merry Little Monday Challenge - Anything goes
ABC Christmas Challenge - J is for Joy (second card)

woensdag 27 mei 2020

Kleurenkaartenteam: Lichtblauw en bruin.

De laatste woensdag van de maand mei, dus tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina! Deze maand koos Diny bruin bij het lichtblauw van vorige keer. Ik ging er afgelopen zondag mee aan de slag en koos voor de gitaar van Marianne Design, ontworpen door Marleen.
Het werden 2 CAS-kaartjes in de gevraagde kleurtjes. Simpel, maar meer hebben ze niet nodig.De tekstjes printte ik zelf en zijn van toepassing op de ontvangers. Dat zijn vrienden die muzikant zijn van beroep, maar nu nog even geduld moeten hebben, voordat ze weer live mogen optreden. Ik ben benieuwd wat de andere deelnemers hebben gemaakt in deze kleurencombi en zal in de loop van de dag eens een blogrondje gaan maken. Benieuwd naar de andere creaties? Kijk dan op Martina's blog voor de linkjes.
Challenges;
CAS on Friday - #180 Use a die
Kleurenkaartenteam - mei 2020

dinsdag 26 mei 2020

Colien daagt Sarah uit #6

We blijven nog even in de giraffen-sfeer deze week. Dit keer omdat ik Sarah uitdaag iets te maken met Eline's giraffe, een blauw geruit papiertje Ć©n embossing. En dan maakt het niet uit of het droog (dus met embossingfolder) of met embossingpoeder en de heattool is. Ik heb beide technieken op mijn kaartje gebruikt. Deze embossingpoeder van Tim Holtz is vrij grof, geeft wel een stoer effect, maar is niet geschikt voor fijne lettertjes ofzo. Daarom 'FOR YOU' gekozen...
Dit was de laatste challenge uit het pakketje wat ik Sarah stuurde. Was ook wel het meest simpele, denk dat de inspiratie op was ergens afgelopen december... En mocht je ook nog ergens een giraf hebben... maak er een kaartje mee en link het gerust bij Knutsels en Kadootjes ;) 
Ik ben wel beniewd wat Sarah ervan gemaakt heeft, dus ik ga kijken. Hoppen jullie ook even naar haar blog? En wie weet krijgt onze reeks nog een vervolg. Fijne dag, enjoy!
Challenge;
Crazy 4 Challenges - C4C535

maandag 25 mei 2020

Trouwdag jongste zusje.

Afgelopen zaterdag was mijn jongste zus(je) Anne-Marie 7 jaar getrouwd met Paul. Samen met mijn ouders en zussen houden we dit soort dagen in ere met een kaartje en een kleinigheidje. Dit keer mocht ik beide verzorgen (de kaart is sowieso aan mij besteed...rara) en het werd een zwart/wit met geel kaartje deze keer, wat weer goed paste bij het plantenbakje dat ik bij het plaatselijke tuincentrum kocht:
Nog een week volledig online lesgeven, volgende week mag ik weer fysiek op school aanwezig zijn met kleinere groepen leerlingen. Ik sta op de maandag en donderdag ingeroosterd, maar aangezien volgende week maandag 2e Pinksterdag is, wordt donderdag 4 juni voor mij de eerste keer dat ik weer naar school = werk kan. Ik kijk ernaar uit!
Challenge;
CAS(E) this Sketch!  - CTS#373

zondag 24 mei 2020

Monique jarig.

Nog een berichtje vandaag, want Monique, ons DT-maatje bij Knutsels en Kadootjes (ook wel bekend als Crealoetje) is jarig. Voor haar maakte ik deze kaart met vlinderstempels en randmallen van MFT. je ziet ze op de foto onder het kaartje. De papiertjes zijn van de Action. Ze heeft de kaart inmiddels ontvangen, dus ik kan em gerust plaatsen...
Challenges;
Color Throwdown - ctd594

Tuesday Morning Sketches - #555

Giraf(fen) bij Knutsels en Kadootjes.

Na een overweldigend aantal inzendingen bij onze vorige challenge (maar liefst 101 deelnemers), gaat vandaag een nieuwe een nieuwe uitdaging van start op het Knutsels en Kadootjes blog.We willen de komende 4 weken graag Ć©Ć©n of meerdere giraffen zien op je kaartje. Voor mijn voorbeeldkaartje koos ik voor dit schattige exemplaar van Nellie Snellen. We zijn benieuwd naar jullie giraffen-kaartjes, kom maar op!
Fijne zondag!
Challenge;
Sketch 'N Scrap - #169


zaterdag 23 mei 2020

Marleen jarig!

Ook vandaag weer een verjaardagskaartje om te laten zien. Deze is voor Marleen, zij mag vandaag haar verjaardag vieren. Ik maakte het niet met haar eigen ontworpen spulletjes, met een stempelset van Stampin'Up, hopelijk vind ze deze vrolijk gekleurde fiets leuk. De achtergrondpapiertjes komen uit een blok van de Action, het tekstje printte ik zelf. 
Fijne dag, allemaal!
Challenges;
The Sketchy Challenges - Anything goes
De Egel - #100, iets met wielen
Cupcake Inspriations - #493

vrijdag 22 mei 2020

Cindy jarig!

Hieperdepiep hoera voor collega Cindy, zij is vandaag jarig. Voor haar een kaartje met bijtjes (toffe stempels van Create a Smile), want ze is imker. Ik kleurde ze in met Spectrum Noir stigten en plakte ze op een label wat ik met de chickenwire-embossingfolder van Marianne Design en een klein beetje Distress-inkt bewerkte. 
Het kaartje gaat straks bij haar in de bus.
Challenges;
Animal Friends Challenge - Insecten

donderdag 21 mei 2020

52 Weeks to Christmas, week 21.

Week 21 van 2020 al, wat gaat het stiekem snel en wat een raar jaar... Maar goed, het is donderdag (Ć©n Hemelvaartsdag...) en dat betekent kerstkaartjesdag. Ik maakte  deze week 2 kaartjes met ongebruikte stempels van Marianne Design. Ik kocht ze een hele tijd geleden in de opruiming bij Doe@ding, maar had er nog niks mee gedaan. Gisteren was het heerlijk weer om wat te stempelen aan de tuintafel. 
Ik dacht dat de 2 stempels over elkaar heen konden, maar dat bleek niet zo. Ja, dat kan wel, maar het geeft niet het effect wat ik dacht. Dus nu heb ik ze in 2 kleuren (olijf en zwart) gestempeld en daarna nog met zilver embossingpoeder en de heattool.
Ook deze ijskristallen zijn hartstikke mooi, vooral de bovenste. Ik heb ze lukraak gestempeld, zie nu dat ik bovenin een stukje gemist heb...
Het zilveren embossingpoeder geeft wel een mooi effect, dus ik ven wel tevreden over beide kaartjes.
Doen jullie mee met onze wekelijkse challenge om jaarrond kerstkaartjes te maken? Link dan jouw kaartje op het 52 Weeks to Christmas blog. Daar kun je ook terecht voor inspiratie: Suzan en Bep laten jullie een voorbeeldkaartje zien. Maak er een mooie Hemelvaartsdag van vandaag, geniet van het mooi weer als het lukt!
Challenges;
52 Christmas Card Throwdown - Silhouette

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas,
Merry Little Monday Challenge - Anything goes

woensdag 20 mei 2020

Sending smiles.

Een tijdje geleden nam ik wat Stampin'Up stempelsets over van Durvina. Onder andere deze: 'Lift me up'. Het zijn stempels en dies, dus even niet knippen. De papiertjes passen er perfect bij, want die zijn van hetzelfde merk. En de tekst... die past weer mooi in deze tijd.
Vandaag mijn lesvrije dag, maar ik ga nog even wat mentorleerlingen bellen. Anders spreek ik ze heel lang niet, omdat ik ze normaal op donderdag en vrijdag lesgeef. Verder nog wat rommelen in de tuin, wat huishoudelijke klusjes en natuurlijk nog wat kerstkaartjes voor morgen maken. Graag tot dan.
Challenge;
Sketch Saturday - #160

dinsdag 19 mei 2020

Ilya geboren

Op 5 mei werden (Ć©Ć©n van mijn Xinix-maatjes) Laura en Thomas ouders van hun prachtige zoon Ilya. Ze schreven trots te zijn en zich geen betere Corona-tijd te kunnen wensen. Bij zulk leuk nieuws hoort een kaartje en ik maakte er eentje gebaseerd (of nageaapt, haha) op het geboortekaartje:
Eline's (achterkantje van de) baby en de kittens doen het goed op de kopie. Een klokje kon ik zo snel niet vinden, maar de datum-stempel past ook wel. Het retro-papiertje is van de Action, de stansjes van Marianne Design. 
Op naar mijn laatste werkdag deze week. Misschien morgen nog wel wat dingetjes regelen voor school = werk, maar officieel is woensdag niet mijn werkdag en daarna is het een heeeel lang weekend. Wie weet vind ik wat tijd om mijn stipbordje af te maken en met wat nieuwe stempeltjes aan de slag te gaan....

maandag 18 mei 2020

Tijd voor een feestje.

Nog een kaartje vandaag. Foutje in de planning, want ik was even vergeten dat dit kaartje alleen vandaag nog mee kan doen met de challenge. Het is eigenlijk voor morgen, want dan is Stijn jarig. Voor deze puber een simpele, stoere kaart met het horloge van Marianne Design, ontworpen door Marleen. Dit keer met eigengemaakt Ć©n gestempeld tekstje ;)
Voor morgen staat er ondertussen al een ander kaartje ingepland, dus graag tot dan. 
Challenge;
The Paper Players - PP491

CAS Colours & Sketches - #370