woensdag 30 juni 2021

Kleurenkaartenteam: Neongroen met antraciet. En trouwdag...

 

Juni zit er bijna op en op deze laatste (woens)dag van de maand is het weer tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina. Nelleke mocht deze keer de kleuren bepalen, rekening houdend met het neongroen van vorige maand. Er kwam antraciet bij en ik heb een slimline-kaartje voor mijn zus(je) en zwager gemaakt. Zij waren afgelopen maandag 19 jaar getrouwd en kregen dit kaartje (met een cadeaubon van de plaatselijke bistro) van onze Duistere familie. 
En zoals beloofd zou ik ook het kaartje laten zien dat ik gisteren aan Rolf heb gegeven. Hij zei vorige week: "We volgende week dinsdag zingen..." en ik vulde aan: Wel een beetje raar, 32 jaar..." Tja, hebben we wel vaker ;) 

En toen het neongroen op tafel kwam voor het KKT had ik wel echt het DOE MAAR-gevoel en meteen het idee voor dit kaartje. De grote cijfers zijn puffy stickers van de Hema, de tekstjes printte ik zelf.

Ik heb concertkaartjes gekocht voor Rolf en bij het kaartje gedaan, maar niet voor DOE MAAR. Wél voor Biffy Clyro, hij mag 22 - 2 -22 vrijhouden, dan gaan we naar AFAS life. We gingen gisteren lekker uit eten en ook wij kregen cadeaubonnen, die hebben we meteen maar opgemaakt bij ons favoriete proeflokaal.
Challenge;
Kleurenkaartenteam - Neongroen en antracietdinsdag 29 juni 2021

Simon geboren.

 

Afgelopen zondag verklapte ik al dat collega Suzanne is bevallen van een zoon en vandaag zie je hoe hij heet. Ik heb een slimline kaartje gemaakt voor de kersverse ouders met de mooie letters van Carlijn Design en de bloesemtak van Marianne Design. Ook op het geboortekaartje was een (boom)tak te zien... Het is een simpele kaart, niet teveel poespas, dat past wel bij het stel.

En natuurlijk ging het kaartje op de bus met een XL-slabber van Stof With Love. Ik had geen blauwe meer op voorraad, maar deze is ook wel stoer. Bij het zwangerschapskaartje zat al een kwijldoekje, bij het verlof een normale maat slab en daar was Suzanne blij mee. Ik denk dat ze deze XL maat ook wel kan waarderen, al duurt het natuurlijk nog even voordat Simon aan deze toe is. 

Vandaag zijn Rolf en ik 32 jaar getrouwd. Dat vieren we door samen lekker uit eten te gaan vanavond. Morgen zal ik, naast het kaartje voor het Kleurenkaartenteam, mijn kaartje voor Rolf laten zien. Graag tot dan!maandag 28 juni 2021

Kleinkind voor GerJanne en Peter.

GerJanne en Peter zijn een tijdje geleden troste oma en opa geworden van Jesse. Via verschillende kanalen heb ik ze gefeliciteerd, maar het was er nog niet van gekomen om een kaartje te maken. Allen maar zachte tinten gebruikt, best knap van mezelf ;)  Inmiddels is het kaartje onderweg naar Twello. 

Nog 4 weekjes buffelen en dan zit het schooljaar erop. We zijn als laatste aan de beurt voor vakantie hier in het zuiden... Deze week wel een dagje géén lessen: vrijdag is een personeelsuitje gepland. Heb er echt zin in, want door de lange online periode en alle extra maatregelen de laatste tijd heb ik een heleboel collega's al een hele poos amper of niet gezien, laat staan gesproken. Al ben ik wel realistisch: met iedereen bijkletsen gaat natuurlijk niet lukken op 1 dag, haha. Afijn, eerst maar eens een paar gewone werkdagen...

Challenges;

The Sketchy Challeges - #175 Juni sketch
 

zondag 27 juni 2021

Bella Lulu baby's.

 
De babykaartjes voor jongens waren allemaal verkocht in het rek op school = werk. Aangezien collega Suzanne is bevallen van een baby-boy én er 2 collega's een jongetje verwachten, ging ik aan de slag. Vrijdag zagen jullie al een rood-wit-blauw kaartje, nu 2 in andere vrolijke kleurtjes. Ook met plaatjes uit een knipvel van Bella Lulu.
Wat zitten ze er schattig bij, toch?! En de tekstjes zijn zo grappig. Op dit slimline kaartje (mal van Marianne Design) zijn de strookjes gemaakt met washitape.
En toen ik in mijn bakje met knipvellen aan het neuzen was, kwam ik nog wat kleine plaatjes tegen. Die heb ik op dit derde kaartje gebruikt. 
De kaartjes gaan morgen in het rek, waar ze te koop staan voor Alpe d'HuZes. 
Ook de komende dagen zie je nog babykaartjes.Voor nu wens ik jullie een fijne zondag!
Challenges;
zaterdag 26 juni 2021

Bente jarig.

 

Gisteren was er weer een jarige in de mentorklas, Bente mocht 13 kaarsjes uitblazen. Ik zocht haar even op om haar te feliciteren en dit kaartje af te geven. Ze is een echt paardenmeisje, dus Eline's paard weer eens van stal gehaald. De vrolijke papiertjes komen uit een heel oud blok van de Action.

Fijn weekend, geniet er lekker van. Ga ik ook doen!

Challenge;

Cheerful Sketches - Sketch junivrijdag 25 juni 2021

3 x Rood-wit-blauw.

 

Ik ben even 'into' de knipvel-plaatjes. Ook vandaag weer 3 kaartjes met grappige afbeeldingen van Bella Lulu. Ik combineerde ze met rood-wit-blauwe papiertjes uit verschillende blokken van de Action. 

De plaatjes zijn erg leuk en het werkt lekker snel ;) Dit tweede kaartje volgde al snel, omdat ik wat vierkantjes teveel had. Na wat schuiven en een extra cirkel ontstond deze.
En nummer 3 kwam tot stand nadat onze collega Suzanne een foto plaatste van haar pasgeboren zoontje. In het rek op school = werk stonden niet veel babykaartjes voor jongens meer, dus heb ik deze snel gemaakt. Wie weet vindt een collega 'em wel leuk en wordt ie verkocht voor het goede doel Alpe d'Huzes. 

Vandaag weer een dagje praktijkexamens. De KB-ers moeten een klantgesprek voeren, een bestelbon invullen, een plukboeket maken en daarvan de verkoopprijs berekenen. Daarna volgt nog een computeropdracht: bloemen inkopen. De vorige 2 groepen hebben het prima gedaan, ik ga ervan uit dat het vandaag ook wel weer gaat lukken. 


Challenges;
2 Sisters on the blog - Maritiem   (2e, vierkante kaartje)

Cupcake Inspirations - #521

Kaartjes Inspiratie Challenge - #155 Maritiem (2e, vierkante kaartje)

Creatief met Craft Sensations (op Facebook) - Sketch juni
donderdag 24 juni 2021

52 Weeks to Christmas, week 25. Challenge: sneeuwpop.

De laatste donderdag van juni en vandaag maken we de challenge van deze maand bekend. Bep koos voor '1 of meerdere sneeuwpoppen op je kaart',  goed te doen, toch?! Op het 52 Weeks to Christmas blog zie je mooie voorbeelden van het DT én onze gastdesigners. Voor mijn kaartje gebruikte ik een plaatje van Lili of the Valley. De achtergrond is gemaakt met strookjes washitape, het tekstje printte ik zelf.

Nog genoeg kerstkaartjes in de wachtkamer, dus ik laat er vandaag een paar zien. Het zijn er 2 die ik maakte met de materialen uit het Mini Hobby Festijn 3.0 pakket (de 4.0 editie is ook al geweest, de resultaten daarvan zie je ook nog wel langskomen). Deze bevat geen sneeuwpop, maar een gnome.
Challenge;
52cct - GnomeEn op deze staat een kerstboom (min of meer) centraal. 
Challenge;
Christmas 24 Challenge - Trees & ornaments


Doen jullie mee met onze challenge? Link dan je kaartje met sneeuwpop(pen) in het bericht van morgen op het 52 Weeks to Christmas blog. Elk ander kerstkaartje kun je onder het bericht van vandaag inzenden.
Op het blog zie je inspirerende kaartjes van onze gastdesigner en alle DT-leden. Ook kun je het prijsje bekijken dat je kunt winnen.

Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas, option use some washitape

Merry Little Monday Challenge - Anything goes

Sketch Saturday - Sketch #665
woensdag 23 juni 2021

3 x PARTY.

Vorige week kocht ik de Outline letters van Carlijn Design. Ik zag ze verschillende keren voorbij komen en vind ze erg gaaf. Omdat ze uit 3 delen bestaan, kun je ze op veel manieren gebruiken. De set is wel prijzig, maar een mooie besteding van een stukje vakantiegeld ;)
Ik heb de letters in 3 kleurtjes uitgestanst en door de 3 onderdelen per letter kon ik meteen 3 kaartjes maken. Het zijn 3 slimline kaartjes geworden, dat was het meest handig met dit woord. Bij de bovenste kaartjes de leuke lampionnetjes van Marianne Design gebruikt.
Het zilverkarton is lastig op de foto te krijgen, maar het staat wel heel gezellig en feestelijk! Bij dit kaartje aardbeitjes (ook Marianne Design) geplakt. De kleine lettertjes zijn van Gummiapan.
Hier zie je de set, de buitenste letters zijn ongeveer 4 cm hoog. Ik bestelde de letters bij Noor&Zo en kreeg er een leuk knipvel van Bella Lulu bij, lief!
Challenges;
Sunday Stamps -  SSC259


Kerst-mix - #64 Food (3e kaartje)
 

dinsdag 22 juni 2021

Vaderdag en Paul jarig.

Na 2 dagen kaartjes als DT-er laat ik vandaag het kaartje te zien dat ik afgelopen zondag voor 'ons pa' gefröbeld had. Het is een simpele labelkaart geworden, gemaakt met de labelmal van Marianne Design. De papiertjes zijn van de Action, tekstje van Bella Lulu en de BBQ is een stans van Joy! / Noor! Het was prima weer voor een BBQ en naast was klus-cadeautjes was dat wat hij van zijn 4 dochters kreeg. Daar was hij heel blij mee en wij ook. De tuin van mijn ouders is erg groot en zo konden we op gepaste afstand heerlijk bijkletsen en tussendoor wat smikkelen. 
Gisteren was zwager Paul jarig, maar omdat de gehele benedenverdieping van het huis van Anne-Marie en Paul leeg is vanwege de verbouwing, werd zijn verjaardag niet gevierd. Daar dachten wij als familie anders over en we verrasten hem tijdens de BBQ. We zongen voor hem en gaven hem een compressor cadeau. Hij was wat overrompeld, missie geslaagd ;)
Hier zie je de 2 kaartjes nog eens samen. 

Vandaag weer eens een gewone lesdag, ik zie na 14 dagen mijn mentorklas weer eens. Na de lessen met collega Bart aan de slag om het programma voor het eindejaarsproject op paier te zetten. Niet letterlijk, want alles gaat digitaal. We moeten nog even, de vakanties in het zuiden zijn laat, maar toch schiet het aardig op...
Challenge; 

maandag 21 juni 2021

Reminder watercolours op het 4 Season Challenge blog.

 

Nog t/m vrijdag 2 juli kun je meedoen met onze watercolour-uitdaging op het 4 Season Challenge blog. Onze gastdesigners, Nelly en ik laten vandaag een reminder zien. Ik koos voor een simpel kaartje gemaakt met cadeautjes en tekststempel van Marianne Design (Karin Joan) en Distress inkt. Het verticale strookje bevat de kleuren van de regenboog. Ik stempelde elk kleurtje op een plastic hoesje, besproeide het geheel met water en heb daar het strookje papier op gelegd om de kleurtjes op te deppen. 
Doe je (nog een keer) mee met onze challenge?

Vandaag starten de praktijkexamens voor de Kaderberoepsgerichte leerweg.  De koelcel op school = werk is een paradijsje, vol prachtige bloemen. Ik ben benieuwd hoe het gaat verlopen, in ieder geval hebben we minder last van de warmte deze week!

Challenge;

Freshly Made Sketches -  FMS490zondag 20 juni 2021

Onderwaterwereld bij Knutsels en Kadootjes.

 

Vandaag gaat er een nieuwe challenge van start bij Knutsels en Kadootjes. We duiken onder, want we willen graag kaartjes zien in het thema 'Onderwaterwereld'. Mijn voorbeeldkaartje bevat een plaatje uit het Oceans knipvel van CraftEmotions. Het kogelvisje hangt lekker op zijn gemakje, omdat 'niks moet, niksen mag' (stempeltje van EveryDEE stamps). 

Benieuwd wat de overige DT-leden hebben gemaakt? Neem dan een kijkje op het KenK-blog. Daar vind je ook de uitslag van de herhalend stempelen uitdaging.


Challenge:

Sweet Sketch Wednesday - Sketch 209