dinsdag 30 april 2019

Not just a year older....

Een kaartje voor een man, altijd leuk om te maken. Wat vrolijke papiertjes, leuke tekst en stoere sterren zijn prima ingrediënten wat mij betreft. Het label is gemaakt met een mal van MFT. Ik koos, naast de 3 aangegeven kleurtjes bij de challenge van PCC, nog voor grasgroen in de vorm van glimsteentjes en het touwtje. 
Challenges;
The Sketch Challenge - Use a tag on your card
Paper Craft Crew Challenge - PCC334 (mystery color = green)
Color Challenge featuring a Lime Green, Aqua Blue, Red and your choice of a mystery color.


maandag 29 april 2019

Thanks!

Door de drukke weken voor Pasen en omdat we vorige week weg waren, was het er nog niet van gekomen om bedank-kaartjes te maken voor de sponsoren van de Paasworkshop t.b.v. Alpe d'HuZes. Deze 2 (en er volgen er a.s. woensdag nog 2) zijn dus wat later op de bus gegaan, maar daarom zijn we niet minder blij met de sponsoring. Dankzij 4 gulle gevers was de Paasworkshop een succes en hoefde ik alleen geld uit te geven aan schalen, steekschuim en wat steekeitjes en -haasjes. Verder hebben alle materialen gekregen, zo gaaf!
De bloemen komen uit een pakketje van de Action (ik gebruikte ze al eerder) en ook het gestreepte papiertjes erachter komen van uit dezelfde winkel. Het woordje thanks kreeg ik als extraatje van Marleen, ik kocht laatst wat spulletjes bij haar en kreeg er dit leuke woordstansje bij, lief!
Op naar de tweede en laatste vakantieweek. Er staan wat klusjes op het programma, zowel in huis als in de tuin. Maar ik heb t/m vrijdag al voor alle dagen een blogberichtje ingepland, dus kom gerust nog eens langs komende dagen.
Challenges;
Alphabet Challenge Blog - C is for CAS
Freshly Made Sketches - FMS385
.
Color Throwdown - ctd540

zondag 28 april 2019

Recept-challenge bij Knutsels & Kadootjes.

Na alle toffe oranje kaartjes is het tijd voor een leuke, nieuwe challenge op het Knutsels en Kadootjes blog. Deze keer gaan we voor een recept. De ingrediënten zijn:

  • 1 tekststempel
  • 2 afbeeldingen
  • 3 designpapiertjes
  • 4 knopen of bloemen

Voor mijn voorbeeldkaartje heb ik een achtergrondje gemaakt met Distress oxide inktjes en er wat water op gespetterd en hier en daar nog met een zilver- of bronsstift kriebeltjes gemaakt. De tekststempel is van Badass Stamp Company, die kocht ik op Art Specially.  De hond en kat zijn plaatjes van Marlene uit een blokje van Studio Light. Je ziet onder de hond een strookje papier en boven zijn kop 2 vaantjes, dat maakt 3 designpapiertjes. En de 4 knoopjes lijken me duidelijk: recept compleet!
Inzenden kan t/m vrijdag 24 mei, zoek de benodigde materialen bij elkaar en doe mee! Vind je het misschien lastig? Kijk dan eens op het K&K-blog, daar zie je inspirerende voorbeelden van mijn DT maatjes, je doet vast ideetjes op...

zaterdag 27 april 2019

Koninklijke stippen.

Gisteren zijn we weer thuisgekomen na ons korte verblijf in Twente. Ik verlang nu al terug, vooral naar de 'lente in Twente'! Wat hebben we genoten van het mooie weer. Vanmorgen ben ik al aardig nat geregend bij het uitlaten van de honden, jammer dat het weer nu een stuk minder is. Vooral voor alle plaatsen waar een gezellige activiteiten zijn gepland....
Hoe dan ook: bij thuiskomst gisteren nog heerlijk in de achtertuin in het zonnetje gezeten. Mijn stip-spulletjes erbij gepakt en in 'koninklijke kleurtjes' deze 2 bordjes gemaakt.
De Hollandse kleurencombi is niet alleen leuk op deze dag, maar ik vind het sowieso wel frisse kleurtjes. De schaaltjes staan nu in de oven, even afbakken.  
De stippen zijn niet allemaal perfect rond, maar dat is niet erg (vind ik), het is tenslotte handwerk. En eigenlijk zou ik het vaker moeten doen, blijven oefenen, maar ja.... dat komt er niet altijd van. 
Morgen weer iets koninklijks, iet met een kroontje, maar dan heel anders... Graag tot dan en fijne (Konings)dag, allemaal!


vrijdag 26 april 2019

Jarige mentorleerling.

Ook in deze meivakantie zijn er mentorleerlingen jarig, waaronder Toby. Als het goed is, heeft hij deze kaart op tijd ontvangen. Zijn verjaardagskaartje kaartje is gemaakt n.a.v. de lopende challenge bij De Egel, daar hebben ze dit kaartje wat je mag liften:
Ik heb er papiertjes van Papermania voor gebruikt, die zijn best stoer voor een 14-jarige. Het cadeautje komt uit een blok van de Action, de letters zijn gestanst met alfabet Collectables van Marianne Design. 
Vandaag gaan we weer richting huis, onze midweek in Twente zit erop. Jammer, want het is hier prachtig en we willen nog wel meer zien van de omgeving. Dus wie weet komen we hier (snel) nog eens terug.
Challenge;
De Egel - Liftkaartje.

donderdag 25 april 2019

Week #17 van 52 Weeks to Christmas.

Op deze laatste donderdag van de maand is het tijd voor een nieuwe challenge op het 52 Weeks to Christmas blog. Annemarie en Merit mochten deze keer het thema bepalen en zij tekenden een leuke sketch:
Voor mijn voorbeeldkaartjes zocht ik weer een 3D-boek van de Action op en gebruikte leuke plaatjes en tekstjes. De beide achtergrondpapiertjes waren eerst vierkant, daarna sneed ik ze diagonaal door, waardoor het deze keer wel heel makkelijk was om 2 kaartjes te maken.
De voorraad groeit aardig, mijn bakje raakt al aardig vol en dat terwijl we nog niet halverwege het jaar zijn. Het zijn heel diverse kaartjes geworden en ik heb voor volgende week weer iets heel anders in gedachten n.a.v. deze sketch....
Doen jullie mee? Link dan je kaartje volgens de sketch morgen in het speciale blogbericht op het 52WTC blog. Had je voor deze donderdag al een kerstkaartje af, dan kun je dat gewoon onder het blogbericht van vandaag linken. 
Wij genieten nog even van onze korte midweek in Twente (goed geraden, GerJanne!), morgen alweer naar huis, dus vandaag nog iets gaan ondernemen hier in de buurt van Sibculo....
Challenges;
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas
Merry Little Christmas - February anything Christmas goes

woensdag 24 april 2019

Kleurenkaartenteam: Perzikoranje en felgeel.

De laatste woensdag van de maand, dus tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina! Deze maand koos Jantine felgeel bij het perzikoranje van vorige keer. Ik ging ermee aan de slag en koos voor de nieuwe 'Build a tulip'-mal van Marianne Design. Het kaartje is inmiddels op de bus richting een jarige, die mag de envelop echter nog even dichthouden ;)
Meer zien in deze kleurencombi? Ik wel, ben erg nieuwsgierig naar wat anderen ermee gemaakt hebben! Kijk op Martina's blog voor alle linkjes.
Challenge;
CAS(E) this Sketch!  - CTS#318

dinsdag 23 april 2019

Ons ma jarig.

Gisteren vierde mijn moeder haar verjaardag en daar hoort natuurlijk een kaartje bij. Ik gebruikte er onder andere de nieuwe klaproos-mal van Marianne Design voor. Door de gele kleur werden het hele andere bloemen, maar dat maakt niet uit, want mijn moeder is dol op alle bloemen. 
Samen met mijn 3 zussen hadden we verschillende cadeautjes voor haar gekocht, maar ik kon het niet laten om nog een stipbordje te geven. Gewoon, omdat het leuk is om te stippen en ze altijd blij is met zelfgemaakte fröbels.
Ik pakte het theetipje samen met 2 theezakjes, met toepasselijke teksten, in. Vind het er altijd gezellig uitzien, zo'n kleinigheidje een beetje leuk ingepakt...
Het leek wel terug in de tijd: op Moederdag met eigengemaakte cadeautjes aankomen ;)
Challenge;
Sketch Saturday - #560

maandag 22 april 2019

Cadeauzakjes.

Goedemorgen op deze 2e Paasdag. Wederom een mooie, zonnige dag voor de boeg, wat is het toch genieten! Vandaag laat ik jullie de cadeau-zakjes nog even zien die ik gisteren uitdeelde aan mijn ouders en zussen.
De zakjes kocht ik ooit bij Xenos en kwamen nu goed van pas om te vullen met chocolade-eitjes. De voorkant heb ik versierd met plaatjes uit een knipvel van Marianne Design op een papiertje van de Action.
Onderaan wat gestanste eieren in verschillende kleurtjes en boven het plaatje een mooi tak: Petra's appelbloesem (LR0512)
Schattig, toch?! Ik vind ze wel geslaagd en ze werden goed ontvangen. Bijkomend voordeel: op 5 eitjes na is alle chocolade hier in huis verdwenen ;) Alhoewel ik wel een lekkere Paas-Tony's heb gekregen, lekker met merinque en citroen....
Ik ga zo weer even verder in de voortuin en na de lunch naar mijn ouders: vandaag is mijn moeder jarig. Geniet van de dag!


zaterdag 20 april 2019

Epie jarig.

Hoera voor Epie, ons DT-maatje bij 52 Weeks to Christmas, zij is vandaag jarig. Voor haar 65e verjaardag maakte ik dit vrolijke kaartje. De vlinder is met wit embossingpoeder op wit papier gemaakt en daarna het papier met oranje Distress inkt bewerkt. Geeft een mooi effect...
Gisteren heerlijk genoten van de eerste vrije dag. Rustig aan wakker worden, wat gerommeld in de tuin en daarna geluncht bij Ellen, mijn schoonmoeder. Dat is een jarenlange traditie op Goede vrijdag en altijd goed verzorgd. Na de lunch is Rolf richting Zuid Limburg vertrokken, hij fietst vandaag de Amstel Gold race. Ik ging 's middags aan de slag met de bloembakken, daar staat nu fleurig perkgoed in. Gisteravond had ik bardienst in Xinix, één van mijn vrijwillgers-klusjes... Op naar weer een mooie, zonnige dag: geniet ervan!
Challenges;
Color Throwdown - CTD539

Paper Craft Crew - PPC333
Paper Craft Crew Two Week Sketch PCC333
CAS on Friday - Butterflies

vrijdag 19 april 2019

The little things.

Wat was Art Specially leuk afgelopen zondag. En ik werd helemaal in de watten gelegd door Mariken: ik mocht met haar meerijden en zij zorgde voor een goed verzorgd lunchpakket, heerlijk! 
Om haar te bedanken maakte ik dit cadeauzakje, gevuld met mini paasei-dragees. Té leuk om op te eten, ze zien er zo lief uit! 
De vrolijke Summer Picnic papiertjes van Marianne Design maken het zakje erg vrolijk. Eline's bunny op de voorkant, heel schattig. In een boekje van de Action vond ik toepasselijke labels en klaar was mijn verwennerijtje voor Mariken.
Ik wens jullie allemaal een Goede Vrijdag! 

Challenges:
Sketch Saturday - Sketch #559

Crazy 4 Challenges - C4C379: Anything but a card
Always Fun Challenges - Pasen
Papercraft Challenges - Easter

donderdag 18 april 2019

Week #16 van 52 Weeks to Christmas.

We zitten in week 15 van 52 Weeks to Christmas en ook deze donderdag weer 2 kerstkaartjes. Het zijn snelle kaartjes geworden, want gisteren was een drukke dag. Behalve huishoudelijke en tuin-klusjes ging ik ook Dagkamp-folders uitdelen op basisscholen en was er de ouderavond van het 3e rapport. Toen ik van school = werk thuis kwam, heb ik alleen nog een kop thee op en ben ik lekker vroeg naar bed gegaan. Lekker even ontspannen gelezen en toen knock-out.

Daardoor was ik vergeten mijn kaartjes voor vandaag in te plannen. De foto's en linkjes naar de challenges stonden al in het bericht, dus nu even een verhaaltje en dan kunnen jullie meekijken naar mijn simpele kaartjes. De plaatjes komen uit een blok van Action, papiertjes zijn van Papermania en bij het 2e kaartje heb ik ook kurk-tape gebruikt. Tekstje van Lawn Fawn en plaksteentjes maken het af.
Doen jullie mee met onze wekelijkse kerstkaartjes-uitdaging? Link dan je kaartje op het 52WTC-blog.
Nog een dagje werken en dan is het vakantie. Extra lang door Goede Vrijdag, heerlijk!
Challenges;
Freshly Made Sketches - #384

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas, option snowman
Merry Little Christmas - February anything Christmas goes
Christmas Cards All Year Round - Friends and family