dinsdag 31 mei 2022

'Angled ink blending' in de lift.


Bij de Lift Challenge is er weer een mooie uitdaging: Angled ink blending. Een leuke techniek die ik inzette voor een minder leuk thema, want ik had condoleancekaartjes nodig. Ik maakte er meerdere met Distress inkt op aquarelpapier. In dit filmpje zie je hoe je de techniek toepast.
Het geeft een mooi effect om soms van bovenaf en daarna weer van onderaf te blenden en de streepjes te laten verspringen. De silhouetten- en tekststempels zijn van Bella Lulu en Joy!

Ook nog een slimline in de regenboogkleurtjes gemaakt en dan de streepjes verticaal aangebracht. 
En tot slot nog eentje in diverse blauw/grijs tinten. Hier komen de streepjes vanuit 1 punt, waardoor het stralen (onder water) lijken. Helaas zijn de 4 kaartjes allemaal al verstuurd. 

Vandaag geen leerlingen op school = werk, want we hebben studiedag. We gaan van start met het traject didactisch coachen, wat volgend schooljaar een vervolg krijgt. Vanmiddag staan de onderwijseenheden op de planning. Ik verlaat de studiedag een uurtje eerder, omdat ik met Briep naar de EYES oogheelkundekliniek voor dieren in Breda moet. Ze heeft sinds vorige week een heel bol oog met een doffe, olieachtige gloed. De medicatie die onze eigen dierenarts heeft voorgeschreven, slaat goed aan, maar er moet gekeken worden wat er gedaan kan worden dat de oogdruk te verminderen, wat de oorzaak is en wat eventueel het gevolg van dit alles zou kunnen zijn. Best even spannend, zeker nu Rolf in Frankrijk verblijft.
Challenges;
Allsorts Challenges - 678 Anything but birthdays
Lift Challenge - Angeld ink blendingmaandag 30 mei 2022

Elmar jarig.

Gisteren was Elmar, ons petekind, jarig en mochten we zijn 28e verjaardag vieren. Voor hem maakte ik deze simpele kaart met papiertjes uit een blok van Craft Sensations. Ook de plaatjes van de schoenen knipte ik uit het blok. De tekst is van Stampin'Up.

Vannacht heb ik Rolf, Anne-Marie en Berry om 03.00 uur uitgezwaaid, zij vertrokken richting Alpe d'HuZes. Donderdag is de koersdag en zal Rolf de berg weer op fietsen, Anne-Marie gaat wandelen. 

Challenge;

Freshly Made Sketches - FMS537


 

zondag 29 mei 2022

Welkom stoere vent!

Zoals ik afgelopen woensdag al vertelde, zaten er geen babykaartjes voor jongetjes meer in het kaartenrek op school = werk. En aangezien collega Bram net vader was geworden van zoon Seppe en een andere collega een jongetje verwacht, leek het me handig om alvast wat kaartjes te fröbelen en wellicht te verkopen voor het goede doel Alpe d'HuZes. 
Met de leuke papiertjes en bijpassende tekstjes én de kleertjes van het waslijntje (ontworpen door Marleen) ontstond dit kaartje.

Gisteravond hebben we een fantastisch tuinfeest gehad bij mijn zus en zwager. Rolf en ik kwamen pas om 0230 uur thuis, de helft van de tijd heerlijk gedanst op mijn nieuwe Docs. Vandaag viert ons petekind Elmar zijn verjaardag, vanmiddag ga ik daar gezellig een taartje eten. Rolf gaat straks boodschappen doen en de auto inladen: hij vertrekt vannacht samen met mijn zus(je) Anne-Marie richting Alpe d'HuZes. Ook Berry, elke editie vaste steun en toeverlaat en 'verzorger' van Rolf gaat mee. Na 2 jaar gaan ze het avontuur weer tegemoet!

Challenge;

Try Stampin' On Tuesday - TSOT556


  
 

zaterdag 28 mei 2022

Seppe geboren.

Collega Bram en zijn vrouw Suzanne zijn sinds 17 mei trotse ouders van Seppe. Door de geboorte van hun 2e zoon werd Hidde grote broer. En die is ook helemaal blij met de baby. Natuurlijk ging er een kaartje richting Tilburg en dat werd er eentje met meerdere vouwen, zodat het mee kan doen met de challenge op het Marianne Design blog. Alle materialen zijn van het merk, zie onderaan het bericht.

Eline's (ijs)beertje mocht zowel links als rechts shinen met ballonnen op het kaartje. De designpapiertjes zijn zo leuk te combineren. De tekstjes en letters van de naam zitten bij het papier, dus die matchen ook prima. Ik heb er wat zwarte accenten op aangebracht voor een wat stoerder effect. In de envelop ging ook een slabbetje van Stof with Love. Ik had er laatst 6 besteld bij Anne-Co, maar goed ook, want ze gaan hard! Vind het een leuk kleinigheidje om cadeau te doen en makkelijk (niet te zwaar) om op te sturen. Over een tijdje ga ik op kraamvisite en dan neem ik een leuk (voor)leesboek mee. En een rompertje wat ik bedrukt heb voor Seppe. Mijn eerste maaksel thuis met de Silhouette. Het was even puzzelen, maar het is gelukt! Jullie zien het tzt voorbij komen, beloofd!

Challenges;
Scrapping4Fun Challenges - Anything goes

Marianne Design - Kaart met méér dan één vouw

Gebruikte materialen:

PB7063 - Paperset Hoera een jongetje

COL1502 - Eline's artic bear

COL1421 - Eline's baby speelgoed (autootje en flesje)

LR0626 - Ballonnen


 

vrijdag 27 mei 2022

Trouwdag jongste zusje.

 

Afgelopen maandag waren mijn zusje Anne-Marie en zwager Paul 9 jaar getrouwd. Als familie (mijn ouders en wij met 3 zussen) doen met zulk soort dagen altijd een kleinigheidje en een kaartje. In dit geval een cadeaubon voor het Heusdens IJshuys (mocht je ooit in het vestingstadje komen: aanrader) en bovenstaand kaartje. Ik maakte het met papiertjes en knipplaatjes van Bella Lulu.

Gisteren was een heerlijke dag, lekker aangerommeld. Haren in de verf gezet, gefröbeld voor de Alpe-gangers, fijn gefietst rond de duinen en onderweg heerlijk geluncht en mijn pakketje met bestelde Dr Martens uitgepakt. Daar wordt een mens blij van!
Challenge;

Sketch Saturday - #701donderdag 26 mei 2022

52 Weeks to Christmas, week 21. Challenge: Iets om je warm te houden op een slimline kaart.

Op deze laatste donderdag van de maand mei hebben we weer een nieuwe challenge voor je bij 52 Weeks to Christmas. Deze keer mochten Annemarie en Merit het thema bepalen en zoals je hierboven kunt lezen werd het een dubbele opdracht: Iets om je warm te houden in de winter en dat op een slimline kaart. Ik ging aan de slag met Eline's ijsbeertje en kant-en-klare achtergrondjes. 

Op beide kaartjes kregen de beertjes een lekkere warme sjaal. Op het eerste kaartje gaf ik de beer ook nog een winterse muts en een broekje en een beker met een lekker warm drankje. Hopelijk houdt dat alles hem wat warm, al zou ik zelf allereerst warme snowboots aantrekken, haha.

Doen jullie mee met onze challenge? Link dan jouw slimline kaartje mét iets warms in het bericht van morgen op het 52 Weeks to Christmas blog. Meedoen kan nog t/m volgende week donderdag 1 juni. Heb je vandaag al een kerstkaartje klaar? Dan kun je jouw kaartje linken als wekelijkse bijdrage aan onze jaarrond challenge bij het bericht van vandaag.

Fijne Hemelvaartsdag, allemaal! Ik hoop met Rolf een rondje rond de Drunense duinen te gaan fietsen en ergens lekker te gaan lunchen ofzo, we zien het wel.
Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas, option: include a tree or two or more (upper card)

Merry Little Monday Challenge - Anything goes 

Alphabet Challenge - D = for Die-Cuts
woensdag 25 mei 2022

Kleurenkaartenteam: Kraft met koningsblauw.

 

De laatste woensdag van de maand mei, dus tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina! Deze maand koos Caroline koningsblauw bij het kraft van vorige keer. Aangezien mijn collega net weer vader was geworden en er geen babyboy-kaartjes meer in het rek zaten op school koos ik ervoor om een babykaartje te maken:


Toen ik toch de plaatjes van Anne Geddes voor me had liggen, maakte ik ook dit tweede kaartje met vellum. Meteen een mooie reminder voor onze challenge op het 4 Season blog ;) Beide kaartjes worden verkocht tbv Alpe d'HuZes...

En dit kaartje vergat ik bijna: ik maakte het al eerder voor Monique en het is ook in de gevraagde KKT kleurtjes. Monique was gisteren jarig en speciaal voor haar maakte ik een mixed media kaartje, omdat haar stijl is. Ook wel tricky natuurlijk, want zij is echt een kei in die techniek... 
Ik ben nieuwsgierig wat de andere deelnemers hebben gemaakt in deze kleurencombi en zal in de loop van de dag eens een blogrondje gaan maken. Ook benieuwd naar de andere creaties? Kijk dan op Martina's blog voor de linkjes.


dinsdag 24 mei 2022

Appie 50.

 
Vorige week was Abner jarig, een vriend en drummer in Rolf zijn band die we altijd Appie noemen. Hij bereikte een mooie leeftijd en daarvoor maakte ik dit kaartje. Het plaatje komt uit een knipvel van Bella Lulu en de papiertjes zijn van Craft Sensations.

Vandaag is mijn laatste werkdag deze week, aangezien ik op woensdag vrij ben, het donderdag Hemelvaartsdag is, gevolgd door een vrije vrijdag. Beetje gek, maar wel fijn! :)
Challenge;maandag 23 mei 2022

Jarige Marleen.

Hiep hiep hoera! Vandaag is Marleen jarig en voor haar maakte ik dit kaartje. Natuurlijk koos ik voor materialen die ze zelf heeft ontworpen. Het is een CAS kaartje geworden met de Sealife malletjes. Hopelijk is het kaartje op tijd aangekomen, altijd een gokje als iemand op maandag jarig is...
Challenges;
 Freshly Made Sketches - FMS536


zondag 22 mei 2022

Kurk bij Knutsels en Kadootjes.

 

Vandaag gaat de nieuwe challenge van start bij bij Knutsels en Kadootjes . De komende 4 weken dagen we je uit om een kaartje te maken met kurk erop verwerkt. Mijn voorbeeldkaartje bevat een strookje en een label achter de tekst van kurk. Ook zie je een plaatje en tekst van Bella Lulu. Het kaartje ging afgelopen week naar de jarige Stijn. 

Meedoen met de kurk-challenge kan t/m vrijdag 17 juni. Neem gerust een kijkje op blog, dan zie je de leuke kaartjes van mijn DT-maatjes. Ook vind je er de uitslag van de Hollandse uitdaging...

Challenges;

zaterdag 21 mei 2022

Jullie worden opa en oma.

Zoals beloofd nog een zwangerschapskaartje met Eline's crib. Dit lege wiegje ging naar Monique en Geert, zij mochten eindelijk bekend maken dat ze oma en opa worden! Hartstikke leuk, ook voor haar zoon en schoondochter, uiteraard!
 
Ook hier ging een slabbetje mee in de envelop, het is gemaakt door Anne-Co van Stof with Love. Het labeltje vond ik wel toepasselijk, gezien de lopende challenge bij Knutsels en Kadootjes: Ik hou van Holland.... Ook al zijn de kleurtjes omgedraaid, haha.

Vandaag is Rolf de laatste grote trainingsronde maken, voordat hij naar Frankrijk gaat. Samen met 2 vrienden gaat hij op de Veluwe ruim 100 km fietsen. Daar zullen behoorlijk wat hoogtemeters aan te pas komen, dus prima oefening voor de Alpe die straks beklommen moet worden. Ik ga zo een uurtje sporten, maar verder heb nog niet echt plannen voor vandaag, ik zie het wel.

Challenge;

Sweet Sketch Wednesday - Sketch 228vrijdag 20 mei 2022

Gastdesigner bij Hobby Vision.

 

Een tijdje geleden won ik de bloemen-challenge op het Hobby Vision blog. Daarom mag ik vandaag gastdesigner zijn bij de start van de nieuwe uitdaging. Het thema is 'Vlinders' en ik maakte dit vrolijke kaartje met Eline's vlinders van Marianne Design. De kleurrijke papiertjes komen uit het Summer Picnic-blokje en je ziet ook nog een bloemetje byMarleen. Het tekstje is van Nobody-Else.

Challenges;
Girlz Creative Crafts - Things with wings

Sketch 'N Scrap - Sketch #217