dinsdag 31 december 2019

kerstcadeau's gestipt.

Eerste kerstdag gingen we met de hele familie eten bij mijn oudste zus(je). Voor de neefjes en nichtjes had ik traditioneel cadeautjes gekocht en onder de boom gelegd. Al snel had Quint ze gezien en nu hij de namen op de labels kon lezen, ging hij de cadeautjes uitdelen. Er was ook één groot pak bij wat vrij zwaar was en waar de namen van mijn ouders, zussen en zwagers op stonden.
Daarin zaten 4 borden die ik gestipt had. Helaas was ik vergeten om ze op de foto te zetten, dus dat is na het uitpakken gebeurd. Bij lamplicht komt het niet helemaal goed over, toch fijn dat ik ze nog even bij elkaar kon zetten.
Ze mochten er allemaal eentje kiezen en mochten er 2 zijn met dezelfde keuze, beloofde ik dat ik (ongeveer) dezelfde zou maken.
Maar de keuzes waren snel gemaakt en alle vier waren ze tevreden. Ik vond het wel leuk om eens wat anders te stippen dan de bekende patroontjes of mandala's.
Ik heb nog een vijfde bord gekocht, die wil ik nog voor mezelf stippen. Wie weet komt het er deze vakantie nog van, maar misschien ook niet. Vandaag is hier de zoete inval, Rolf gaat vanmiddag oliebollen en appelbeignets bakken en dan komen er elk jaar een boel familieleden en vrienden op visite om te proeven en bij te kletsen. Ik ga zo meteen de appels schillen, in schijfjes snijden en alvast in de kaneelsuiker. Vanmiddag ben ik 'gastvrouw', dan komt er niks van stippen ;)

maandag 30 december 2019

Happy 2020.

Tot 3 keer toe deed ik een flinke stapel kerstkaartjes op de post. Er vielen er hier ook veel in de bus. Ook een aantal van mensen die ik nog geen kaartje gestuurd had, die krijgen nu een Nieuwjaarskaartje. Ik maakte er een paar met de leuke papiertjes uit de 30 x 30 bloks van de Action.
De randjes aan de bovenkant van de kaartjes zijn gemaakt met stansjes van dezelfde budgetwinkel. Ze liggen hier al een heel tijd ongebruikt, nu mochten ze eindelijk uit de verpakking.
Ook maakte ik nog een kaartje volgens de sketch op de Facebookpagina 'Creatief met Craft Sensations'. Alvast eentje voor de voorraad kerstkaartjes van volgend jaar, ook met diverse materialen van de Action.
Zo meteen komen neefjes Mels en Quint hierheen, eens kijken wat we kunnen doen vandaag om ze bezig te houden...

zondag 29 december 2019

Cleo 5 jaar.

Vijf jaar geleden werd er met kerst een kindje geboren: Cleo kwam ter wereld. Gisteren vierde ze haar verjaardag en ging dit kaartje bij de cadeautjes. Het is gemaakt volgens de sketch bij De Egel en daar willen ze er graag een dier bij zien. Dat werd Eline's wasbeer, die blijft leuk en kon meteen het cijfer vasthouden ;) 
Challenge;
De Egel - #90, Sketch met dier


zaterdag 28 december 2019

Colien daagt Sarah uit #1.

Vandaag is het de laatste zaterdag van de maand en vanaf nu is het mijn beurt om Sarah maandelijks uit te dagen met verschillende challenges. We gaan van start met papiertjes van Lawn Fawn met daarbij de 'opdracht': maak een Nieuwjaarskaartje met schudgedeelte.
Dit was het pakketje wat ik naar Sarah opstuurde. Het is er eentje in een reeks van 6, dus in totaal was het een doosje vol materialen en kunnen jullie nog meer uitdagingen verwachten.
Voor mijn kaartje heb ik voor een simpele lay-out gekozen. De cijfers zijn uit goud glitterpapier gestanst en het tekstje is een kant-en-klaartje van Bella Lulu.
Ik ben reuze nieuwsgierig wat Sarah gemaakt heeft, dus ik ga snel kijken. Fijn weekend, allemaal!
Challenges;
Paperminutes - Happy New Year
2 Sisters on the Blog - Nieuwjaarskaartje
Crazy 4 Challenges - C4C515  (favorite sketch from 2019)

vrijdag 27 december 2019

Van harte.

Een verjaardagskaartje voor Nomi, de dochter van Sarah. Zij verjaart op de laatste dag van het jaar, de envelop is onderweg naar België. Ik koos voor Eline's vosje, dat blijf ik leuk vinden. De papiertjes zijn van Lawn Fawn, die zie je morgen ook weer terug hier. Dan is het namelijk de laatste zaterdag van de maand en dan starten mijn uitdagingen richting Sarah, de eerste in de reeks van zes.... Kom je dan weer even kijken? Dat zou leuk zijn!
Challenges;
Tuesday Morning Sketches - Anything goes
Freshly Made Sketches - FMS416

donderdag 26 december 2019

Week #52 van 52 Weeks to Christmas, Challenge wiebelkaart.

Week 52 van 2019, tweede kerstdag én de laatste donderdag van deze maand. Daarom een nieuwe challenge op het 52WTC-blogYvonne koos voor het maken van een kaart in wiebelvorm. Ik zat nog een beetje in de KKT-kleurtjes, dus ook vandaag voert roze met grijs/zwart de boventoon.
De papiertjes en houten ster zijn van de Action, het nativity-silhouette van Nellie Snellen en de boompjes van Marianne Design, ontworpen door Marleen. 

Doen jullie mee met onze uitdaging? Link dan je schommelkaartje morgen in een apart bericht op het 52 Weeks to Christmas blog. Meedoen met de challenge kan t/m volgende week donderdag 2 januari. Heb je vandaag al een kerstkaartje klaar? Dat kun je gewoon vandaag al linken en aan ons laten zien op het 52 WTC blog. Neem daar gerust een kijkje voor inspiratie, want ons DT heeft verschillende wiebel/schommelkaartjes gemaakt.
 

Papercraft Challenges - Anyting goes
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas

woensdag 25 december 2019

Kleurenkaartenteam: Lichtroze met zwart.

Welkom op mijn blog deze 1e kerstdag. We zijn bijna aan het einde van de maand en op deze laatste woensdag van december kleurt blogland lichtroze met zwart vanwege het Kleurenkaartenteam. Anita koos deze leuke combi en het is een leuke! Dankzij organisator Martina zul je veel creaties in deze kleurencombinatie zien vandaag. Mijn kaartje is voor Tatum, een leerling uit de mentorklas, die gisteren 15 jaar is geworden.
Wil je meer creaties zien in lichtroze met zwart? Kijk dan op Martina's blog, daar vind je alle linkjes naar de deelneemsters.
Fijne 1e kerstdag, wij doen het vandaag rustig aan: vanmiddag naar mijn zus, waar we met de hele familie eten. Wij zorgen voor het voorgerecht, maar dat is allemaal al klaar. De kerstcadeautjes voor 'de fam' staan nu in de oven, die laat ik je snel zien ;)
Challenge;
Sketch 'N Scrap - Card sketch #160

zondag 22 december 2019

Fijne kerstvakantie.

Voor de leerlingen in de mentorklas heb ik dit jaar geen kerstkaartjes, maar pillow-boxjes gemaakt. Verschillende papiertjes opgezocht en met de CR1386 mal van Marianne Design 21 boxjes gestanst. 
In de boxjes heb ik 2 kerstkransjes en een kerstwensje met een knijpertje gestopt. Daarna het doosje dichtgeknoopt met een vleesstouw en er een grote kerstbel aan vast gemaakt. 
Afbeelding kan het volgende bevatten: eten en binnen
Het klas-ontbijt met Sinterkerst-cadeautjes was erg gezellig en relaxt. Iedereen had leuke cadeautjes gekregen en tussendoor werd er lekker gegeten, gedronken en gesnoept. Heerlijke combi's, zoals je ziet: cola met chips en druiven ;) Aan het einde verzamelden we alle (meegebrachte) levensmiddelen die nog over waren en hadden we een krat vol voor de voedselbank. 
Afbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, lachende mensen, staande mensen
Van alle klassen werden de vele kratten verzameld en die werden door een aantal collega's naar de voedselbank in Waalwijk gebracht. Daar werd dat enorm gewaardeerd en we zijn dan ook erg trots op onze leerlingen! Zo konden we met een goed gevoel de kerstvakantie in.

zaterdag 21 december 2019

Kadoosje voor Ellen.

Gisteren vierde mijn schoonmoeder Ellen haar 73e verjaardag. Voor haar dit keer geen kaartje, maar een "kadoosje". Ik vond het patroontje in de Hobby Handig, maar vond het heel omslachtig en onduidelijk beschreven. Met heel wat minder cardstock als in de beschrijving is het dit geworden.
Het is een grote 'flap' met daarin een bakje, dat ik voor deze gelegenheid gevuld heb met chocolaatjes. Alle onderdelen zijn beplakt met papier uit een 30 x 30 blok van de Action.
Het bakje is 5½ cm hoog. Er zitten eigenlijk nét teveel chocolaatjes in, want het doosje kan maar amper dicht ;)
Op de bovenkant heb ik een plaatje uit een Tres Jolie knipvel geplakt en er een shakergedeelte, gevuld met sequins, bovenop gemaakt. Ellen was er blij mee.

donderdag 19 december 2019

Week #51 van 52 Weeks to Christmas.

Ik had beloofd dat ik nog wat kerstkaartjes zou laten zien met restjes Joy!-papier en de leuke gnooms van Bella Lulu. Op deze donderdag zijn het 2 CAS-kaartjes in frisse kleurtjes geworden.
De cirkelsnijder mocht weer eens uit de kast, want zulke grote ronde mallen heb ik niet. Maar die deed het nog prima, zoals je ziet. 
Doen jullie deze week weer mee? Misschien nog wat kerstkaartjes voor dit jaar of ben je al gestart voor volgend jaar kerst?? Op het 52 Weeks to Christmas-blog zie je weer wat inspirerende voorbeelden.
Helaas ging ons bezoekje aan onze leerling gisteren niet door, ik probeer zo snel mogelijk een afspraak te maken met de familie om alsnog vóór kerst nog langs te gaan ...
Challenges;
CAS(E) this Sketch! - CTS#351

Scrapping4Fun Challenges - Christmas

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmaswoensdag 18 december 2019

Lucas jarig.

Nog een jarige in de mentorklas deze week: Lucas vierde afgelopen maandag zijn 14e verjaardag. Voor hem dit feestelijke kaartje met Eline's hippo. Ook hier het tekstje van CraftEmotions, de papiertjes en houten sterretjes komen van de Action.
Vanochtend ga ik met mijn duo Marjon naar de jongen uit onze klas die ernstig gewond is geraakt bij een vuurwerkincident. Zal best heftig zijn, gelukkig hebben we een luchtige binnenkomer, want de leerlingen uit de klas hebben allemaal een kaartje voor hem gemaakt. Niet eens in mijn les, maar bij Marjon, die houdt ook wel van fröbelen.
Challenge;
Sketch Sataurday - Sketch #594

dinsdag 17 december 2019

Guusje jarig.

Afgelopen zondag was er weer een jarige in de mentorklas Guusje mocht 14 kaarsjes uitblazen. Vorig jaar had ik een teckel-kaartje voor haar, nu mag Eline's wasbeer om het hoekje kijken. Het tekstje is van CraftEmotions, ik kreeg het stansje van GerJanne tijdens het Knutsels en Kadootjes-weekend, superlief! En morgen zie je het nog een keertje, zo'n mooi formaatje. 
De laatste dagen vóór de kerstvakantie, vandaag nog wat voorbereidingen voor het gala van klas 4. De dames en 1 heer gaan een feestelijk frame maken voor de fotohoek, de etalage mooi inrichten, versieringen maken voor op de kluisjes en bij de entree. Leuk om te doen, beetje hectisch, maar komt vast goed ;)
Challenges;
Sketch 'N Scrap - Card Sketch #159