donderdag 31 augustus 2023

52 Weeks to Christmas, week 35. Challenge: Labelkaart met rendier, hert of eland.

De laatste donderdag van augustus en dat betekent een nieuwe challenge op het 52 Weeks to Christmas blog. Ingrid bedacht dit keer het thema en koos voor: Maak een labelkaart (dus niet een label óp je kaart...) met daarop een rendier, hert of eland. Ik sneed 2 labels uit kerstpapier van Marianne Design met de Craftables mal. Daarop een wit papier dat ik met een embossingfolder met sterretjes heb bewerkt.

De deur van de schuur kan open en daar is het tekstje te vinden. Vond het wel grappig om het daar te verstoppen. Ik had nog een potje 'Fuzzy Fun Flock' staan, dat heb ik als sneeuw gebruikt. Ging niet heel handig, nog een YouTube filmpje gekeken hoe het moet, maar bij mij viel het meeste er weer af, haha.
Ik had nog een andere, mooie embossingfolder met landschap en die gebruikte ik voor dit 2e kaartje. Op de foto is het niet heel goed te zien, misschien als je erop klikt en het plaatje vergroot wel?!
Er lagen nog wat boompjes, dus hop, nog wat hertjes gestanst, tekstje extra en nog een (iets kleiner) label klaar.

Doen jullie mee met onze challenge? Link dan jouw labelkaart onder het bericht dat morgen op het 52 Weeks to Christmas blog verschijnt. Elk ander kerstkaartje kun je onder het bericht van vandaag inzenden. Mocht je inspiratie nodig hebben, bezoek dan het 52WTC-blog om de labels van alle DT-dames en onze gastdesigners te bekijken.

Het ging gisteren de goede kant op met Suus. Ze heeft mondjesmaat gegeten, veel geslapen en was vrolijk als ze wakker was. Hopelijk zet dit door. Ik mag vandaag weer doorbrengen met mijn mentorklas en heb o.a. wat leuke kennismakingsspellen voorbereid. Ook heb ik gisteren wat leuke prijsjes gekocht voor een bingo-spel.

Challenges;

The Holly and Ivy Christmas Challenge - Anything Christmas goes

Girlz Creative Christmas Challenge - Gebouw op je kaart (hooischuur op het bovenste label)

52 Christmas Card Throwdown - Embossingfolder

Peace on Earth Christmas Challenge - Inspiration board
woensdag 30 augustus 2023

Kleurenkaartenteam: Mint met zachtroze.

Augustus zit er bijna op en op deze laatste woensdag van de maand is het weer tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina. Sarah daagt ons ook vandaag uit, want zij mocht de kleuren bepalen, rekening houdend met het mint van vorige maand. Zij koos er lichtroze bij.


Pastelkleurtjes vind ik altijd lastig, bij mij komt er al snel wat zwart bij om het pittiger te maken.
Ik vond nog een gnome in de juiste kleurtjes, die mocht op dit ronde kaartje in the spotlight. De cirkel is gemaakt met een mooie mal van Marianne Design ontworpen door Marleen.
Van de vorige maand had ik nog een mint WISH over, daarmee maakte ik nog dit tweede kaartje mee. Vanwege tijd- en inspiratiegebrek lijkt het heel veel op de kaartjes van vorige maand, maar ach... best leuk, toch?! 

Natuurlijk ben ik nieuwsgierig wat er allemaal nog meer gemaakt is in mint/lichtroze, dus ik ga proberen om vandaag een blogrondje doen. Alle linkjes naar de deelnemers vind je op het blog van Martina. 

Suus is weer thuis, gistermiddag mochten we haar ophalen. Zowel zij als wij zijn blij dat ze er weer is. Nog met een bak medicatie, die langzaamaan afgebouwd mag worden. Nu op naar herstel. Ze zoekt veel contact en op de foto ligt ze naast me, terwijl ik nog snel de KKT-kaartjes aan het maken was. 

Challenge;

Tuesday Morning Sketches - #722

dinsdag 29 augustus 2023

Sarah daagt Colien uit #15.

Vandaag wordt ik weer uitgedaagd door Sarah.Begin januari ontving ik een pakketje en vandaag is uitdaging #15 aan de beurt. Ik kreeg een zakje met typemachine-stansjes en 'You're my type'-tekstjes van Sugar Pea opgestuurd met daarbij de opdracht: Laat je inspireren door het moodboard en maak ten minste 2 kaartjes.  
Het bovenste kaartje maakte ik met een stencil van Dutch Doobadoo en Distress inkt. De kleurtjes zijn zo vrolijk. Daarna volgde dit kaartje volgens een sketch, ook hier weer de kleurtjes van het moodboard gebruikt.
Het laatste kaartje is ook naar aanleiding van een sketch. De 'hello' is van MFT en volgt het tekstje op het getypte briefje mooi op.
Ik ben benieuwd of Sarah ook meer dan 2 kaartjes heeft gemaakt, ik ga zo eens kijken.

Gisteren was onverwacht een heel drukke dag op school = werk. Ik zou dit schooljaar geen mentor zijn, maar door het uitvallen van een collega word ik dat toch. Dat was even schakelen en heel veel voorbereiden voor het introductieprogramma van vandaag (t/m vrijdag). Mijn lesrooster zal ook wijzigen, omdat ik ook lessen ga geven aan mijn mentorklas. Ik ga het wel zien wat het wordt, eerst deze week maar eens goed kennismaken met de 22 brugklassers.

En hopelijk mag Suus vandaag echt naar huis. Gisteren was het twijfelachtig, ze eet nog niet... Vanavond wil ik wel nog even bij mijn vader langs, die is jarig.

Challenges;

Cupcake Inpirations  - CIC576 

Sunday Stamps - SSC316 

Sketch 'N Scrap - #248 


maandag 28 augustus 2023

2 x Voor jarige mannen.


Ik had wat mannenkaartjes nodig en de sketch van TSOT leent zich daar goed voor. Wat stoere papiertjes en grote letters ook, dus dit waren 2 snel gemaakte kaartjes. 
Bij een 'speciale' leeftijd is het leuk om het getal op de kaart te verwerken, vind ik. Hier met houten cijfers gedaan, doosje staat er al heel lang...

Het gaat redelijk met Suus. Gisteren was ze alert en heeft zelfs 2 x geprobeerd te ontsnappen, hihi. De echo liet nog steeds vocht in de darmontstekingen zien en ook de lymfeklieren waren nog vergroot, maar niet erger dan zaterdag. Beiden beter te bestrijden via infuus dan met thuismedicatie, dus in overleg met de arts bleef ze (sowieso) nog een nachtje in Barendrecht. Vanmiddag weer een echo en dan weten we zover hersteld is dat we haar mogen ophalen. Bedankt voor alle lieve berichtjes, doet ons goed!

Vandaag is de start van het nieuwe schooljaar. Morgen zijn er leerlingen, nu alleen collega's en gaan we alles voor het introductieprogramma van de komende dagen in orde maken.

Challenges;

Try Stampin' On Tuesday - TSOT 620
 

zondag 27 augustus 2023

Pocketcard bij Knutsels en Kadootjes.

  
Vandaag gaat de nieuwe challenge van start bij bij Knutsels en Kadootjes . De komende 4 weken dagen we je uit om een kaartje te maken, waarop een pocket te zien is. Ik maakte een schuin exemplaar, het werd een kaartje voor Nynke. Ik wist dat ze zwanger was, maar nog niet dat ze al bevallen was. Dat las ik dan weer bij GerJanne en toen maakte ik dit kaartje om op te sturen naar Friesland.
Ik maakte ook nog een roze versie, die ging in de standaard voor de verkoop tbv Alpe d'HuZes. Het plaatje is van Anne Geddes en ik vond het 'Kiekeboe!'- tekstje wel leuk passen. De afbeelding zit geplakt, dus dit is niet echt een pocketcard....

Kijk maar eens wat mijn DT-maatjes laten zien op het blog. Daar vind je ook de uitslag van de vlinder-challenge. Meedoen met deze challenge kan t/m vrijdag 22 september, dus kom maar op met die (goedgevulde) pockets.

Met Suus gaat het niet goed. Ze heeft weer een ontsteking bij de aansluiting maag/dunne darm, precies op de plaats waar ze al 2 x is geopereerd en 30 cm darm is verwijderd ivm perforatie. In Waalwijk was geen mogelijkheid om een echo te maken (geen internist aanwezig) en geen plaats voor opname, alle plekjes op de IC zijn bezet. Dus reden we gisteren naar Barendrecht en daar is ze, na de diagnose, meteen opgenomen. Ze krijgt nu antibiotica en pijnbestrijding via infuus. Vanmiddag opnieuw een echo om te kijken of het aanslaat en de ontsteking niet knapt en de buikwand in loopt. Als dat laatste het geval is, houdt het op. We hebben getekend voor niet reanimeren of opnieuw opereren, hoe verdrietig ook.... 

 

Challenge;

Sweet Sketch Wednesday - August sketch 260

zaterdag 26 augustus 2023

2 Kaartjes voor 3 baby's.


In februari maakte ik dit kaartje voor collega Liesbeth die voor het eerst oma zou worden. Begin van deze vakantie was het zover en werd Olivia geboren. Dit kaartje ging op de bus richting de trotse oma. 
En dit kaartje ging richting Diana en Joost om ze te feliciteren met hun tweeling Luuk en Pim. Het kaartje ging bij het klembord en een leuk voorleesboek in een doosje naar Zeist. 

Gisteren zowel de auto van Reinilde als die van mij volgeladen met allerlei materialen die we vandaag nodig hebben op de boerenerfdag. Ook nog, met hulp van wat collega's, 6 leerlingen bereid gevonden om ons te komen helpen. Drie om drie komen ze een dagdeel, helemaal super! Het is een lange werkdag, maar ik heb er wel zin in.

 

Challenge;

Sketch 'N Scrap - Card sketch #247


 

vrijdag 25 augustus 2023

Collega Tini 60.

 

Afgelopen woensdag was mijn bloemschik-collega Tini jarig en haar leeftijd prijkt op dit kaartje. Op de achtergrond én op de rechthoekjes zie je plantjes, dat past wel bij de jarige. 
Ik maakte ook nog een extra kaartje, omdat ik een beetje aan het stoeien was met de kleurtjes. Het ging meteen in het rek voor de verkoop tbv Alpe d'HuZes.

Het gaat weer wat beter met Suus. Na anti-misselijkheidspilletjes en andere brokjes is ze goed opgeknapt. Gisteren was het vooral veel slapen, maar ook dat is prima om te herstellen. Helaas had ze vanmorgen weer geen zin om te eten, hopelijk straks wel....
Zo meteen ga ik naar school = werk. Ik heb met collega Reinilde afgesproken, want morgen promoten we samen onze school op de Boerenerfdag. We nemen wat voelboxen mee (ooit gemaakt door onze collega's van biologie. Rara, voel wat er in zit) en bezoekers mogen ook een bloemstukje maken. Daarvoor gaan we vandaag alle materialen verzamelen en ook gaan er promotie-spulletjes (pennen, kaarten, sleutelhangers) mee.

Challenge;

Tuesday Morning Sketches - #721donderdag 24 augustus 2023

52 Weeks to Christmas, week 34.

Het is weer donderdag en ook vandaag weer 2 kerstkaartjes. Ik wilde de gingerbread-dolls weer eens gebruiken, maar had weinig inspiratie. Daarom heb ik 2 kaartjes van Marleen gelift. Net iets ander papier en andere kleurtjes gebruikt, waardoor ze toch anders lijken.

Op het tweede kaartje de mannelijke versie. Bij beide kaartjes zijn de tekstjes (van Studio Light) met embossingpoeder en de heattool gemaakt.

Doen jullie mee met onze wekelijkse challenge? Link dan je kaartje op het 52 Weeks to Christmas blog. Daar zie voorbeeldkaartjes van Jantine en Ineke, maar ook de andere DT-dames hebben een kerstkaartje op hun eigen blog.

Mijn berichtje is wat later vandaag, want het was een kort en enerverend nachtje en ik was even vergeten om de blogpost te publiceren. Suus was weer ziek en Rolf heeft de nacht met haar op de bank doorgebracht om haar in de gaten te houden. Ik lag wel op bed, maar van slapen kwam weinig. Vanaf maandag eet ze bijna niks en is ze misselijk. Na de 2 darmoperaties van afgelopen december blijft het spannend met d'r. Omdat er toen 30 cm (geperforeerde) darm is verwijderd, kost het eten meer moeite (behoorlijk trauma) en worden voedingsstoffen moeilijker opgenomen. Vanmiddag belt de dierenarts met advies over (weer) andere voeding. Ik zou vanochtend naar school = werk gaan voor wat voorbereidingen, maar blijf maar lekker bij d'r in de buurt. Ze heeft vanmorgen een heel klein beetje gegeten en voorlopig ligt ze in diepe slaap, hopelijk komt het weer goed.

Challenges;

52 Christmas Card Throwdown - Christmas Food

Girlz Creative Christmas Challenge - Embossing

woensdag 23 augustus 2023

Nog meer macarons, donuts en cupcakes.


Vandaag nog wat zoete kaartjes met de materialen van Studio Light, ontworpen door Karin Joan. Op dit eerste kaartje een achtergrondje met zoete donuts en die-cuts van macarons en cupcakes. Het verticale strookje is gestansts uit vellum. 
Uit een blok van Craft Sensations stanste ik een scalloped cirkel en het tekstje is van Nobody-Else. De verticale 'vakjes' zijn gemaakt met een slimline mal van CarlijnDesign.
En hier nog meer zoetigheid. Bij Try Stampin' On Tuesday vragen ze, naast de sketch, om verschillende dessins in het papier, dat is wel gelukt, denk ik. 
De die-cut van het cadeautje heeft een gouden strik, kijk hoe het glimt! Ook sommige spikkels op de donuts zijn goud, maar dat zie je dan weer niet op de foto's...

Vandaag wat kleine klusjes in huis. Het schuur- en schilderwerk laat ik even voor wat het is, eerst moet mijn schouder herstellen. Vanmiddag ga ik voor een avontuurlijke klim op de St Jan in Den Bosch en vanavond komen Nelly en Daan hier fröbelen. Ik heb een leuk pakket overgenomen van Margriet waarmee we aan de slag gaan. Hoe en wat... nog geen idee, maar met die toffe materialen en een beetje creativiteit komt het vast goed. En sowieso gezellig!

Challenges;

Sketch Saturday - #732

Double Trouble Challenge - Thing 2, double Dare (Mixed up papers + sketch)
Try Stampin' On Tuesday
 - TSOT 620


 

dinsdag 22 augustus 2023

Luuk en Pim geboren.

 

Al een tijdje geleden kregen we een leuk geboortekaartje dat de komst van Luuk en Pim aankondigde. Diana en Joost zijn de trotse ouders van de tweeling en zijn fervent fietsers en dat is te zien op het gave kaartje:

Ze lieten het ontwerpen door Een bijzonder kaartje en als je op de site kijkt, zie je dat tekenaar Bram een hele leuke stijl in ontwerpen heeft. Ik besloot het kaartje na te maken op een A4-tje en het op een klembord naar de mama en papa van de jongens te sturen.

Alle gebruikte materialen zijn Collectables, Creatables en Craftables van Marianne Design. Leuk om te maken en een beetje te puzzelen met alle malletjes, omdat het kaartje vierkant is en het klembord rechthoekig. Maar blij met het resultaat. 
Gisteren voor de 3e keer deze vakantie naar de chiropractor geweest. Heb last van mijn schouder (dus even niet meer schuren en verven is het advies) en van mijn achillespees/enkel/hak. Weer dry needling in mijn enkel gehad en mijn schouder zit weer ingetaped. Dus de komende dagen rustig aan doen, wel wandelen, maar even niet intensief sporten....  Zo meteen wel naar de tandarts, dat bezoek kan gewoon doorgaan, jammer hoor ;)