donderdag 31 december 2015

Kerstkaart(en) #53Op deze oudjaarsdag wat kaartjes met wensen voor het komende jaar. Gemaakt met papiertjes uit de laatste IDEE&post en cijfers van Action. Die heb ik 'beplakt' met foam ball clay, geeft best een grappig effect, het zijn nu net snoepjes die bij Engelse drop zitten, haha.
Met deze kaartjes doe ik weer mee met 52weekstoChristmas, in een extra week 53 dit jaar :) Alleen gaan deze niet naar de doos met voorraad, want ze zijn al bij de ontvangers. Vanaf volgende week maak ik deel uit van het DT bij het blog (helemaal onderaan ;-)  ), maar ook dan kun je elke donderdag een kerstkaartje verwachten. Wie weet stimuleert het jou om ook mee te doen?!
Anyway: geniet van vandaag, de jaarwisseling en alvast alle goeds voor het komende jaar!!

woensdag 30 december 2015

Kleurenkaartenteam: Zwart met zilver.

We zijn al bijna aan het einde van 2015 en vandaag is de laatste woensdag van deze maand (én dit jaar). Dat wil zeggen: KKT-dag, ofwel kleurenkaartenteam-dag bij MartinaDe kleuren werden deze keer bepaalt door Mariken en zij koos voor zwart met zilver, een mooie kleurencombi om het jaar af te sluiten. Zo ook de klok van Tim Holtz, die past prima bij een oud&nieuw-kaartje. Met de glitter-sterren op de zilveren achtergrond ontstond dit schitterende kaartje. Letterlijk dan, want de sequin-slinger weerkaatst in het papier...
Benieuwd naar meer creaties in deze kleuren? Kijk dan bij Martina, daar vind je alle linkjes. 
Fijne en gezellige jaarwisseling alvast of tot morgen, oudjaarsdag, maar ook donderdag, dus tijd voor kerstkaartjes....

dinsdag 29 december 2015

Frosty the Snowman.

Toch nog een kerstkaartje, zelfs nu kerst voorbij is. Maar nu heb ik fröbeltijd: vakantie en met de kerstsfeer in huis helemaal in de stemming, gezellig! Bovendien wilde ik nog wat meer kaartjes maken met de laatste IDEE&post én werk ik meteen weer aan mijn voorraad voor komende kerst. Win-win-win-situatie! :-)
Challenges;
Freshly Made Sketches - Sketch #217 
{Cupcake Inspirations} - 

maandag 28 december 2015

Nog wat kerstkaartjes....Veertien dagen geleden ging ik samen met Annelies fröbelen bij Nelly. Dat was de maandag in de laatste schoolweek en dat was wellicht niet het beste tijdstip om af te spreken. Mijn hoofd zat behoorlijk vol en mijn lijf gaf ook aan dat we richting vakantie gingen. Vandaar dat ik die avond totaal geen inspiratie had. Bovendien had ik vooraf bedacht mijn laatste IDEE&post pakket mee te nemen, maar helaas: vergeten.....
Uiteindelijk heb ik toch deze 3 kaartjes gemaakt. Waarschijnlijk herken je bij het bovenste kaartje de gave kerstboom van Nelly. Ze heeft em voor me gesneden met de Silhouette. Zo ook de tekst op het middelste kaartje. De mooie hertjes op het laatste kaartje zijn gestanst met malletjes van Annelies. Verder heel simpel gehouden, zodat het mooie winterpapier van Marianne Design goed overkomt.
Challenges;
AnMaCreatief - Alles mag
ABC Christmas Challenge - Zoo (third card)


zaterdag 26 december 2015

Creative Lettering met Kerst.


Gisteren genoten van een heerlijke eerste Kerstdag met de familie. Een middag en avond vol gezellige spelletjes, lieve wensen en cadeautjes én lekker eten. Ik wilde gisteren mijn zelfgemaakte cadeautjes showen, maar was vergeten foto's te maken...... 
Hierboven wel 2 plaatjes van 'work in progress', het decoreren en net voordat de eerste serrie bordjes de oven in mochten. Gisteravond na het eten nog even wat foto's gemaakt van de resultaten;
De bordjes voor mijn ouders
Deze voor mijn oudste zus(je) Joanne en neef Bart.
Vier bordjes voor mijn middelste zus(je) Willy en haar gezin.
En ook vier voor het gezin van mijn jongste zus(je) Anne-Marie.
Eindelijk iets gedaan n.a.v. wat ik geleerd heb tijdens de workshop Creative Lettering van Nicole Parmentier :-) Erg leuk om de bordjes (gekocht bij Action, porselein stiften van Pipoos) per persoon te decoreren en ze werden goed ontvangen. Er moesten toch maar 'gewone' borden op tafel komen tijdens het gourmetten, want ze vonden het allemaal zonde om ze te beschadigen.
Oh, en voor onszelf heb ik ook nog 2 bordjes gemaakt. Die van mijn schoonmoeder Ellen was al mee naar huis voordat ie op de foto kon....
Fijne dag nog verder!

donderdag 24 december 2015

Kerstkaart #52.

Ik typ de blogtitel 'Hello' en meteen heb ik zowel Adele als Lionel Richie in mijn hoofd, hihi. Maar dan bedenk ik me dat het donderdag is en ik de blogtitel even moet veranderen in 'Kerstkaart'.  En het slaat natuurlijk op het tekstje op dit kerstkaartje dat ik afgelopen dinsdag (gedeeltelijk) maakte bij Mariken. Daarmee is dit zo'n beetje de laatste kerstkaart van dit kalenderjaar en link ik em aan het blog van 52WeekstoChristmas
Behalve het kerstkaartje maakte ik ook nog 2 andere kaartjes met de lieve Avery Elle stempeltjes en MFT-labels.:

Gisteren ben ik begonnen aan de kerstcadeautjes voor familieleden die morgen hier komen eten. Even een heel ander soort knutsel en degenen die me volgen via Instagram hebben al wat kunnen zien. De eerste serie staat nu in de oven en straks, na de lunch (broodjes), gaat de volgende serie erin. Benieuwd wat het is? Kijk dan morgen op mijn blog :-)
Challenge;
Mojo Monday - mojo428

woensdag 23 december 2015

Samen fröbelen.


Gisteren ging ik samen met Ellen en collega José fröbelen bij Mariken. Erg gezellig om bij te kletsen en ondertussen heerlijk aan te rommelen. Mariken had voor ons allerlei leuke spulletjes in een pakketje gedaan en er stond van alles voor het pakken, heel handig en superleuk om eens met andere materialen te werken dan je thuis doet. Verder werden we verwend met lekker drinken en wat te snoepen, helemaal top! Van Ellen kregen we een mooi verpakte chocoladereep en van José een leuk presentje met thee, koekjes en een schattig schaaltje, wat een verwenmiddag, erg genoten!
Dit zijn de 2 kaartjes die ik gemaakt heb in kerstsfeer. Verder heb ik nog heel veel Lawn Fawn en Avery Elle stempeltjes ingekleurd en gestanst, die zie je snel voorbij komen op andere kaartjes op mijn blog. 
Wij gaan snel nog wat kerstshoppen voor de neefjes en nichtjes :-)


maandag 21 december 2015

Happy Christmas.

Nog even een kerstkaartje, gewoon zomaar.... Alle kaarten zijn verstuurd, maar altijd handig om nog wat op voorraad te hebben. Eigenlijk heb ik nog te weinig gemaakt met het laatste IDEE&post, dus ligt het pakket nu op tafel. Het zijn leuke papiertjes, maar moest ook even wennen, omdat ze bijna allemaal al een tafereel op zich zijn. Maar zo is het wel handig om een snel, simpel kaartje te maken :-)
Challenge;
52 {Christmas} Card Throwdown - Theme 'The wild woods'
Christmas Cards All Year Round - Keep it simple

zondag 20 december 2015

Kerst-traktatie.

Afgelopen vrijdag sloten we 2015 op school = werk af met een spetterende kerstshow voor de leerlingen. Maar voordat de leerlingen naar de zaal gingen, verzamelden ze per klas bij hun mentor in een lokaal. Daar had mijn collega al een gezellig haardvuurtje en kerstmuziekje op het digi-bord gezet en konden ze genieten van chocomel met iets lekkers. 
Voor mijn mentorleerlingen had ik zakjes snoep gemaakt met een toepasselijk Kerst-label.
Na de kerstshow hebben we de leerlingen uitgezwaaid en konden we met collega's nog genieten van een overheerlijke en gezellige lunch. 
En ook was er de loting van de 'verras-je-collega-met-een-kerstpakket'. Ik had een prima lotnummer, gezien mijn leuke koffie/thee/chocoladepakket :-)
Fijne zondag, ik ga een rondje met de honden en dan voorbereiden op Black X-mas vanavond in 013, zo'n zin in!!


vrijdag 18 december 2015

Happy 40.

Zoals beloofd nog een kaartje voor de jarige. Afgelopen woensdag werd Daniëlle 40 en haar vriendin Carla vroeg me een kaartje te maken. Ik ging aan de fröbel en er ontstonden 2 kaartjes, zodat Carla kon kiezen en ik de andere kon geven. Die zag je woensdag al en deze blije kaart heeft Daan dus van Carla gekregen. Ook hier subtiel de 40 (tabje uit een oude boekpagina) verwerkt.... 
De X-mas-danceparty was geweldig leuk en de jarige Jet (onze dansjuf Daan) heeft ons anderhalf uur bezig gehouden met de leukste muziek en bijbehorende dansjes. En dat mét kerstmuts, pfff... dat was extra zweten ;-)
Zo meteen kerstviering met de leerlingen op school = werk met aansluitend een lunch met collega's. En daarna....vakantie!
Challenge;
Retro Skeches - rs#140

donderdag 17 december 2015

Kerstkaart #51.

De kerstkaarten zijn geschreven en op/in de brievenbus, maar ook op deze donderdag mag een kerstkaartje niet ontbreken, natuurlijk. Deze is voor Frozen-fan Imara en haar ouders. Trouwe volgers van mijn blog hadden dat waarschijnlijk al door ;-) 
Aangezien ik vanaf 1 januari DT-lid mag zijn bij 52weekstoChristmas, zal ik de donderdag reserveren voor kerstkaartjes op mijn blog en wekelijks een kaartje posten. Het is me dit jaar goed bevallen om vooraf mijn voorraad klaar te hebben, dus ook voor volgend jaar hoop ik dat het weer lukt. Niet dat ik nu niet hoef(de) te 'stressen', want het schrijven kost ook veel tijd. Bovendien wil ik elk jaar voor de leerlingen uit mijn mentorklas nog iets maken en zijn er natuurlijk de 'gewone' kaartjes tussendoor...
Maar bij deze nodig ik jullie uit om wekelijks mee te doen met 52WeekstoChristmas, zodat er komend jaar ook weer elke donderdag veel inspiratie te vinden is op het blog.

woensdag 16 december 2015

It's all about 40.

Vandaag is er 'iemand' jarig en dat gaan we vanavond maar eens flink vieren met een X-mas dance-party! Wilde eigenlijk nog even wachten met posten, voor het geval die 'iemand' spiekt op mijn blog, maar in het echt is de kaart toch veel leuker :P
Leeftijd zegt niks, maar toch....  Vandaar dat Happy Birthday meteen zichtbaar is en het getal verstopt zit, hihi. 
De bovenste cirkel is simpel te draaien door de splitpen.
Binnenkort nog een kaartje voor deze vrolijke jarige...
Challenge;
CAS(E) this Sketch! - CTS #152

zaterdag 12 december 2015

Sterren!

Afgelopen week maakte ik een kaart voor Luna om haar te feliciteren met haar 7e verjaardag. Het was een soortgelijke kaart als hierboven te zien is, alleen stond haar naam rechts onderin... Maar helaas lag de kaart al in de brievenbus, voordat ik er een foto van had gemaakt. Niet getreurd, omdat ik teveel sterren had gestanst, was dit 2e kaartje snel gemaakt en kan ik em toch min of meer laten zien.... 
Challenge;
Feeling Sketchy - #134
#134