zondag 31 december 2017

Nomi 14 jaar.

Vandaag is de verjaardag van Nomi, de dochter van Sarah. Haar moeder deed een oproep om een kaartje te sturen, zodat de brievenbus zou uitpuilen. Hopelijk is dat gelukt en mag Nomi heel veel enveloppen openen bij het ontbijt. Hopelijk zit deze kaart panda met ballonnen daarbij, want in deze drukke tijd weet je maar nooit wanneer de post bezorgd. Mijn kaartjes waren nagenoeg allemaal op dezelfde dag gepost, maar ze zijn op heel verschillende dagen aangekomen... 
Afbeeldingsresultaat voor oud en nieuw
Voor iedereen een gezellige jaarwisseling, houd het veilig en op naar een mooi 2018. Graag tot volgend jaar, morgen dus, want dan is het de eerste maandag van de maand en dan start een nieuwe challenge op ons 4-Season Swap Challenge blog.
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS318

vrijdag 29 december 2017

Op naar oud en nieuw...

Nog even een nieuwjaarskaartje, dit keer met 2 vrolijke panda's. De ene is er zelfs ondersteboven van dat 2107 er bijna op zit... Gewoon een gezellig kaartje voor iemand die ons een kerstkaartje stuurde en wel een kaartje terug mag krijgen. En omdat ik gisteren zin had om weer eens wat panda's in elkaar te knutselen, haha.
Beide panda's piepen uit een uitgestanst gat, dit naar aanleiding van de sketch die ik uitkoos. Binnenkort nog een panda op een kaartje, dan voor een jarige.
Ons dagje uit was erg gezellig gisteren. Samen met mijn zus Willy en nichtjes Indy en Rosey heb ik heerlijk geskied. En inderdaad, ik had naar je kunnen zwaaien, Marfien, want we waren in Terneuzen. Meteen bijkletsen bij vriendin Brigitte, die daar woont. 
Vanmiddag iets heel anders op het programma: dan ga ik weer naar het klushuis van mijn zus en zwager. Dit keer om de kamers van neefjes Mels en Quint te behangen. Op 10 januari willen ze verhuizen, dus even de handen uit de mouwen met z'n allen...
Challenge;
Less is More - LIM sketch 22

donderdag 28 december 2017

Week 52 van 52WTC.

Welkom in week 52 van dit jaar, met daarin elke donderdag (een) kerstkaartje(s) op mijn blog. Inmiddels is kerst achter de rug en heb ik al verschillende nieuwjaarskaartjes laten zien, maar toch ga ik alweer voorraad maken voor volgend jaar. Bevalt prima om jaarrond kerstkaartjes te maken.
Omdat het de laatste donderdag van de maand is, hebben we weer een challenge voor je bij 52 Weeks to Christmas  Dit keer mocht Nancy het thema bepalen en zij koos voor een winterse kaart met ijsberen of pinguïns erop. 
Ik heb gekozen voor Eline's polar bear. Hij loopt in de sneeuw die ik maakte met mijn nieuwe MFT-edge mallen. Ook de cirkel is gestanst met een mal van hetzelfde merk. Het MD-papier zag je gisteren en afgelopen zondag ook al voorbij komen, het tekstje is van Els Brigé en het glitterlint is van de Hema.
Naar ons idee is de challenge voor iedereen wel haalbaar, doe je ook mee? Dan kun je je creatie vanaf morgen linken onder het speciale challenge-blogbericht op het 52WTC-blog. Je maakt kans op een leuke prijs, beschikbaar gesteld door De Egel. Je wekelijkse kerstkaartje kun je natuurlijk vandaag al linken.
Ik ga mijn tas pakken, want ik wordt zo opgehaald voor een dagje skihal. Samen met mijn zus en nichtjes gaan we er een leuke dag van maken. Even de spierpijn uit mijn schouders werken, want ik heb gisteravond de plafonds van 3 slaapkamers (waarvan 1 erg hoog) staan sauzen in het klushuis bij mijn ander zus.....
Challenge;
Craftliners - Snow (div. stansen van MFT)
Sweet Sketch Wednesday - Favorite sketch of 2017 (nr 104)

woensdag 27 december 2017

Kleurenkaartenteam: Rood met zilver.

Welkom op mijn blog deze '3e kerstdag'. We zijn bijna aan het einde van de maand en op deze laatste woensdag van december kleurt blogland rood met zilver. Dankzij organisator Martina zul je veel creaties in deze kleurencombinatie zien vandaag. Door het gebruiken van smalle strookjes ontstonden hier spontaan 2 kaartjes...
Het rood stond nog van vorige maand, ik mocht er een kleurtje bij kiezen en dat werd zilver. Niet echt een kleur, maar vond het wel feestelijk in deze maand. En straks in januari komt het zilver vast ook tot zijn recht op allerlei winterse of andere gezellige kaartjes...
Meer zien in rood/zilver? Kijk dan bij Martina, daar vind je alle linkjes.
Voor mijn kaartjes heb ik al wat van mijn kerstcadeautjes gebruikt. Mijn schoonmoeder Ellen en Rolf... ehm...de Kerstman had heel wat pakjes voor me, erg tof! Vooral veel fröbelspulletjes, maar ook de nieuwe cd van Vuur, de band van Anneke van Giersbergen, lucky me!
Afbeeldingsresultaat voor coco film
Ik ga straks met Rosey naar de bios. Al sinds ze kan praten noemt ze mij 'Coco' en laat Disney/Pixar nu een gelijknamige film hebben uitgebracht... daar moeten we naar toe! :)
Challenges;
Creative Sketchy Girls - Nieuwjaar
AAAcards - Sparkle
CAS(E) this Sketch! - CTS#252

dinsdag 26 december 2017

Kersttraktatie en kerstdessert.

Voor mijn mentorleerlingen maakte ik deze cadeau-zakjes. Afgelopen vrijdag deelde ik ze uit na het ontbijt, voordat ik ze uitzwaaide en hun kerstvakantie begon. Een vrij simpele knutsel, maar het werd wel goed ontvangen!
In elk zakje zaten wat kerstkoekjes, een Christmas-cracker en een houten kerstster. De buitenkant had ik beplakt met verschillende papiertjes uit een blokje van de Action. De houten sokjes en kerstboompjes kocht ik ooit bij de bloemengroothandel en de knijpertjes aan de bovenkant kwamen uit de voorraad. Vrij snel gemaakt en groot plezier!
Gisteren een heel gezellige middag en avond gehad met de familie. Genoten van elkaar en al het lekkers wat iedereen had meegebracht. Ik mocht een gedeelte van het toetje verzorgen (mijn zus Joanne had een Tony's Chocolonely ijstaart verzorgd, yummie!) en ik maakte 2 kerstkransen uit de Allerhande. Het recept vind je hier, zeker een aanrader, al hadden wij rumcakejes in plaats van macarons...Ik moest snel zijn met het maken van de foto, want er werd gretig opgeschept en beide schalen (en natuurlijk ook de ijstaart) vielen goed in de smaak!

maandag 25 december 2017

Hieperdepiep....

Fijne eerste kerstdag, allemaal! Maak er op jullie eigen manier iets moois van!
Eergisteren was mijn schoonmoeder Ellen jarig. Ze is zelf een kaartjesmaakster, dus een eigengemaakt exemplaar van mijn kant kon niet achterblijven. Ze was/is helemaal weg van Eline's muizen, vandaar dit feestelijke party-animal op haar kaart.
Even een ander modelletje gekozen, waardoor je meer ruimte krijgt om wat te plakken en schrijven. De houten vlaggetjes komen van de Action, ze zijn superleuk. Het tekstje erboven is handgeschreven, 'gefeliciteerd' eronder is van Karin Joan.
En hier de kaart nog even 'in platte toestand', ziet er gezellig uit, toch?! 
Ik ga zo meteen paprikasoep maken en wat voorbereidingen treffen voor het toetje. Relaxt dagje verder, halverwege de middag verzamelen we bij mijn zus en iedereen brengt iets mee. Waarschijnlijk meer dan voldoende, dus dat wordt morgen restjes ;)
Challenge;
Hobby Vision - Challenge #69 bruin en blauw
Afbeeldingsresultaat voor brown and blue

zondag 24 december 2017

Reminder challenge Knutsel en Kadootjes: 'NIEUW'

Vandaag een kaartje als reminder voor de lopende challenge bij KNUTSELS&KADOOTJES.
Het thema  is 'NIEUW' en dat kan van alles zijn: nieuw huis, nieuw jaar, nieuwe baan..... enz enz. Deze keer heb ik gekozen voor een nieuwjaarskaartje. Met de leuke muis, m'n nieuwe vuurpijl-mal (LR0503) en de leuke rood/witte papiertjes, alles van Marianne Design.
Doen jullie ook mee met de challenge? Dat kan nog t/m 5 januari... Voor inspiratie kun je terecht op het Knutsels en Kadootjes-blog.
Challenge;
Cheerful Sketch Challenge - December sketch

zaterdag 23 december 2017

Kerstpakket.

Bij ons op school = werk krijgen we geen kerstpakket, maar mogen we één keer per 5 jaar (met het hele gezin) naar de winter Efteling. Om toch een soort kerstpakket te mogen ontvangen, ontstond een aantal jaren geleden het idee om (anoniem) een pakket te maken, vervolgens op een tafel neer te zetten en bij de kerstlunch een nummertje te grabbelen en het pakket met corresponderend nummer is dan voor jou.
De prijs van het pakket mag maximaal €10.- zijn. Dit jaar was ik een beetje inspiratieloos... Vorig jaar had ik een Tony's Chocolonely pakket gemaakt, het jaar daarvoor een bios-pakket (bioscoopbon, popcorn en M&M's), wat nu?
Afgelopen woensdag bedacht ik dat het een Hollands pakketje moest gaan worden. Ik kocht speculaaskoeken, drop, hagelslag, Goudse kaas en een doos tissues verpakt in een tompouche-doos...
Ik stopte alles in een tasje met Delfts blauwe print en vervolgens maakte ik er dit kaartje bij. De uiteindelijke ontvangster was er blij mee. Zelf kreeg ik een pakketje met allerlei biologische tomaten-producten, helemaal leuk! Toen ik gisterenmiddag thuiskwam, was er verrassing bij de post: een VVV-bon (onder het mom: 'we hebben een passie') van het ROC om ons te bedanken voor de inzet het afgelopen jaar. Stiekem toch een kerstpakket, of zelfs twee nu :)
Het kaartje is gemaakt volgens de sketch bij Die-Sketch-Tanten. 
Met mijn kaartje voor neefje Mels was ik winnaar van de vorige challenge. 
Ondanks de vakantie is de drukte nog niet voorbij. Gisteravond als vrijwilliger achter de bar gestaan in Xinix en vandaag is het weer feest: Ellen, mijn schoonmoeder, is jarig. Straks mogen we met de hele (schoon)familie weer naar het pannenkoekenrestaurant, yummie!
Challenge;
Die Sketch Tanten - Alles geht mit karten, option sketch

vrijdag 22 december 2017

Levy.

Hieperdepiep voor Levy! Hij is een leerling in mijn mentorklas en vandaag jarig. Voor hem staat er zo meteen dit kaartje bij zijn bordje, want we hebben zo kerstontbijt op school = werk. Geïnspireerd door Annemarie en Merit heb ik weer eens wat Bugaboo digi's geprint. Deze leuke muis is er eentje van, lekker weinig kleurwerk, hihi. De overige zul je snel zien op mijn blog.
De glimpapiertjes van de Action zijn lastig op de foto te zetten, maar het is een schitterend kaartje geworden...
Het gala van klas 4 was gisteren erg gezellig, wat een feest! Al vind ik het elk jaar weer jammer dat het in deze drukke tijd valt. Gisteren laat naar bed, vanochtend er weer vroeg uit.... och, bijna vakantie: na een gezamenlijke lunch met de collega's is het zover!
Challenge;
Stella Says Sketch - Last sketch of the year

donderdag 21 december 2017

Week 51 van 52WTC.

Nog minder dan een week en dan is het kerst. Zijn al jouw kaartjes al verstuurd? Of wil je misschien nog een paar extra kaartjes maken en meedoen op het 52 Weeks to Christmas  blog met onze wekelijkse uitdaging?
Op mijn kaartjes van deze week heb ik buttons gebruikt. Ik kocht ze vorig jaar al bij de Hema, maar ze lagen nog ongebruikt bij de kerstpapiertjes. Daar vond ik geen bijpassende dessins, dus heb ik rood, goud en zeegroen (glitter) cardstock gebruikt. 
De buttons zijn vastgeplakt met washitape, dus kunnen makkelijk van de kaartjes afgehaald worden. Al is het ook prima als ze blijven zitten ;)
Doe ook mee met onze wekelijkse challenge en ga lekker aan de slag. Geen inspiratie? Kijk dan op ons blog, want daar staan deze week heel wat voorbeeldkaartjes van de DT-leden. 
Voor mij een lange werkdag vandaag: eerst tot 16.05 uur lesgeven en vanavond (kerst)gala met leerjaar 4....
Challenges;
Christmas Card All Year Round - Anything goes
Merry Monday Challenges - Tic Tac Toe (red, (circle)punch and buttons)

Sketch Saturday - Sketch #494

woensdag 20 december 2017

Merry Christmas.

Deze kaartjes volgden nadat ik die van maandag had gemaakt. De rendieren lagen al klaar en de restjes papier waren precies groot genoeg om nog 2 kaartjes van te maken. Dankzij de sketch waren ze zo klaar, ik vind het altijd fijn om een lay-out te gebruiken. 
De kaartjes die via de post verstuurd moesten worden, zijn (grootendeels) weg. Nu nog een aantal mee naar school = werk voor mijn collega's en dan ga ik gewoon weer aan de slag voor volgend jaar ;)
Morgen zijn er sowieso weer kerstkaartjes te zien hier, want dan is het weer kerstkaartendag....
Challenges;
CAS on Friday - #123, Christmas
Sunday Stamps - SSC168