maandag 31 mei 2021

Verhuiskaart.

 

Een paar weken geleden kreeg ik een verhuiskaartje van Ineke, DT maatje bij 52 Weeks to Christmas. Ze woont op een tijdelijke adres, volgend jaar maart gaat ze op een nieuwe plek wonen. Voor haar en haar partner deze verhuiskaart. 

Challenges;

Freshly Made Sketches - FMS487

Color Throwdown - ctd644zondag 30 mei 2021

Dex 2 jaar en alternatieve Alpe d'HuZes.

 
Komende dinsdag is Dex jarig. Afgelopen week maakte ik alvast een kaartje wat ik gisteren in de bus deed. Ik maakte het kaartje met Eline's dino's en de achtergrond is een stukje camouflagestof. Dat heb ik op kraftpapier vastgestikt met de naaimachine. 
De letters zijn uit dp met houtstructuur gestanst en de letter uit koper-glanskarton. Ik vind het wel een gaaf, stoer kaartje geworden. 

Gisteravond zouden we bij mijn ouders gaan eten, maar ons ma voelde zich niet lekker. Dus thuisgebleven en Rolf wilde 's avonds graag de Champions League kijken en ging ik aan de slag met het Bella Lulu 'Kerstfeest' pakket van het Mini Festijn dat ik vorige week volgde bij Noor&Zo. Het was een productief avondje, want ik maakte 9 (!) kerstkaartjes. In totaal heb ik 15 kaartjes gemaakt met de materialen. Het pakket is nu zo goed als op, nog wat restjes dp en een aantal stickers zijn over. De resultaten zien jullie wel in de loop van de tijd op de donderdagen verschijnen. 

Vandaag weer heel wat workshops en activiteiten aangevinkt als favoriet bij de KreaDoe online. Gisteren wel wat dingen meegedaan, maar vooral meegekeken. Rolf is naar Zuid-Limburg om te trainen voor zijn alternatieve Alpe d'HuZes die komende donderdag gaat plaatsvinden. Hij gaat maar liefst 6x de zwarte route fietsen op de mountainbike in de Drunense duinen. Een pittige uitdaging, maar voor het goede doel. Je kunt hem sponsoren door loten te kopen via de QR-code hierboven of geld te doneren via zijn actiepagina op opgevenisgeenoptie.nl en te zoeken op deelnemer Rolf Ran.

Challenges;
Alphabet Challenge - D is for dinosaurs
De Egel - Gebruik stof op je kaart


zaterdag 29 mei 2021

Opkikkertje.

Mijn collega Machteld heeft ontzettend pech: eerst kreeg ze Corona en terwijl ze nog steeds 'geniet' van de naweeën glijd ze afgelopen week uit en breekt ze haar ellenboog op 2 plaatsen. Echt zo sneu voor haar! Daarom dit opkikker-kaartje voor haar met wat lekkers erbij. 
Het plaatje is van Eline's hand en komt uit een knipvel. Ook hier weer de leuke mal van Studio Light gebruikt, zodat er een mooie vouwkaart ontstaat. Verder opgeleukt met wat Hortensia-bloemetjes. 

De KreaDoe is aan de gang en ik ga vandaag en morgen wat dingen bekijken en online volgen. Ook bij Doe@ding is er dit weekend een online Marianne Design-event, gisteravond al veel leuks gezien bij Rianne Smal, vandaag laten Marleen en Tineke nog lives geven met de nieuwste materialen. Ik neem de laptop mee naar buiten, want de temperatuur loopt op! En (eindelijk!) heerlijk wandelweer, dus een wat grotere ronde met Suus en Briep en vanavond samen met Rolf op de fiets naar mijn ouders. Gisteravond ook bijna 40 km gefietst, zo fijn met de zon erbij. Geniet er van, allemaal!! vrijdag 28 mei 2021

De natuur in....

Dinsdag liet ik je al een kaartje zien dat ik maakte de leuke papierset van Marianne Design byMarleen. Vandaag laat ik de andere 2 kaartjes zien. Ze zijn vrij neutraal en hebben tot nu toe nog geen bestemming. De plaatjes en tekstje zitten ook in het pakket. De boompjes zijn gemaakt met malletjes van CraftEmotions.

Bij dit kaartje stempelde ik ook een bandenspoor met een stempeltje van Stampin'Up.

De laatste werkdag van deze week alweer, de tijd vliegt! Zoals het er nu naar uitziet, komen de leerlingen volgende week weer elke dag naar school. Dat zou voor mij betekenen dat ik mijn normale rooster weer ga draaien. Al een paar draai ik dubbele shifts bij de bloemlessen in klas 3, omdat er nu, vanwege de anderhalve meter afstand, steeds halve groepjes komen. Nog 2 weken en dan starten voor die groepen ook de praktijkexamens, spannend!

Challenges;

The Paper Players - PP542

Sketch Saturday - #661


donderdag 27 mei 2021

52 Weeks to Christmas, week 21: Challenge rendier + kleurenpallet.

De laatste donderdag van mei en vandaag maken we de challenge van deze maand bekend. Annemarie en Merit kozen voor een rendier én bovenstaand kleurenpallet. Dat moet gaan lukken, toch?! Op het 52 Weeks to Christmas blog zie je mooie voorbeelden van het DT én onze gastdesigners.

Op mijn kerstkaartjes van deze week staat Eline's rendier in the spotlight. Het blijft één van mijn favoriete diertjes, ik heb er al heel wat kaartjes mee gemaakt. Het tekstje is van Karin Joan.

Dit eerste kaartje bevat een transparant stukje, dat maakte ik met mica. Zo'n doorkijkje geeft best een grappig effect.

Op de foto's lijkt het bruin wat rood en het houtprintje wat grijzig, maar het zijn echt de bruintinten uit het kleurenpallet. 
Het tweede kaartje bevat dezelfde ingrediënten, maar heeft een andere lay-out. En het rendier heet hier Rudolf, want zijn neus is rood ;) Daarmee voldoet deze niet aan het kleurenpallet, dus houd ik het eerste kaartje als voorbeeld voor de challenge.

Doen jullie mee met onze challenge? 
Link dan je kaartje in bruintinten met rendier in het bericht van morgen op het 52 Weeks to Christmas blog. Elk ander kerstkaartje kun je onder het bericht van vandaag inzenden. Op het blog zie je inspirerende kaartjes van onze gastdesigners en alle DT-leden. Ook kun je het prijsje bekijken dat je kunt winnen.

Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas

Merry Little Monday Challenge - Anything goes

Try Stampin' On Tuesday - TSOT507

Tuesday Morning Sketches - #607
woensdag 26 mei 2021

Kleurenkaartenteam: Paars met neongroen.

 
De laatste woensdag van de maand mei, dus tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina! Deze maand koos Femminde neongroen bij het paars van vorige keer.  Ik ging er in de meivakantie mee aan de slag en koos voor een opkikkerkaartje:
De stans van Marianne Design, ontworpen door Karin Joan, had ik nog nooit gebruikt, dat werd hoog tijd! Het groene gedeelte is vellum en ik plakte het niet vast, maar stikte het met de naaimachine. Wat hartjes en plaksteentjes maken het af, verder was er niet veel nodig.
Prompt had ik ook een opkikkerkaartje nodig, dus maakte ik er nog eentje in een iets andere kleurstelling, maar volgens dezelfde lay-out. Ook hier de naaimachine weer eens gebruikt...
Ik ben nieuwsgierig wat de andere deelnemers hebben gemaakt in deze kleurencombi en zal in de loop van de dag eens een blogrondje gaan maken. Ook benieuwd naar de andere creaties? Kijk dan op Martina's blog voor de linkjes.


dinsdag 25 mei 2021

Elmar, Time for your birthday.

Ik vertelde gisteren al dat ik helemaal blij ben met één van de nieuwe mallen van Studio Light. Het is een handige mal voor vouwkaarten en van de kaart voor Jozien in 'kwetsbare' kleurtjes naar een stoere mannenkaart voor Elmar. Ons petekind is a.s. vrijdag jarig en ik maakte alvast een kaartje voor hem. Hij is fervent bergbeklimmer, dus daar past de paperset 'De natuur in...' van Marleen mooi bij. Bij het horloge vond ik het wel gaaf om een bandje in camouflage-print te stansen. 

Hier zie je het kaartje nog een keertje van boven en kun je zien dat het een soort trappetje is. En nu maar hopen dat hij niet op mijn blog kijkt ;)

Gisteren een heerlijke extra vrije dag gehad. Veel gefröbeld en naast de kaart voor Elmar ook een aantal kerstkaartjes gemaakt tijdens de online workhsops bij Noor & Zo. Vandaag start de werkweek, meteen een lange dag, want na de lessen zijn er oudergesprekken nav het rapport. Ik ben vanavond tot 21.00 uur online, dus ruim de klok rond werken vandaag... 


Challenge;

Marianne Design - Meerdere vouwen in je kaart.

Het bevat de volgende producten:

LR0656 - Horloge byMarleen
CS1058 - Clear stamp banner byMarleen
CS1057 - Clear stamps Cheers by Marleen
PK9176 - Paper set De natuur in... byMarleen 

maandag 24 mei 2021

Jozien 50.

 

Nog lekker genieten van een vrije dag en op deze Pinkstermaandag laat ik jullie een kaartje zien dat ik fröbelde voor Jozien. Zij mocht vorige week 50 kaarsjes uitblazen. Het is een leuk modelletje, gemaakt met een nieuwe mal van Studio Light.  
Die mal zat in het pakket dat ik vandaag ga gebruiken tijdens het Online Mini Hobbyfestijn 3.0 bij Noor&Zo. Dat zijn 4 online workshops met kerstmaterialen. Dus de resultaten zie je vast een keertje op donderdag terug als ik mijn berichtjes voor 52 Weeks to Christmas plaats ná de challenge van komende weken. 
Ik vond het een gaaf Hobbypakketje en ondanks dat de workshops heel verdeeld zijn over heel de dag (10.00 uur Jolanda, 13.00 uur Irina, 14.30 uur Thera en 20.00 uur Corry) maak ik me niet druk, want alles is later (in een besloten groep) terug te kijken. Het papier, de plaatjes en stickervel zijn erg leuk en de mal is veelzijdig te gebruiken zoals je ziet. Jozien was blij met haar kaartje en daarom gebruikte ik de mal ook maar voor een creatie die je morgen ziet ;) Graag tot dan en geniet van de (vrije) dag!!
Challenge;

zondag 23 mei 2021

Herhalend stempelen bij Knutsels en Kadootjes.

Nóg 2 zwangerschapskaartjes om te laten zien. En deze 2 maakte ik met het herhalend stempelen van de tekst in regenboogkleurtjes. Eline's lammetje springt een gat in de lucht, logisch, want het is geweldig nieuws voor mijn collega Tamara. Het herhalend stempelen is de nieuwe challenge bij Knutsels en Kadootjes. Dat mag dus op deze manier, maar er is nog veel meer mogelijk, kijk maar eens op het blog.
Ook dit keer kreeg ze er een leuk slabbetje bij van Stof with Love, net als vorige keer bij haar dochtertje Reza. Hartstikke handig als cadeautje, maar ook straks in gebruik.  
Ik had nog een achtergrondje op dezelfde manier gestempeld en meteen een 2e kaartje gemaakt. Dit keer is het lammetje er lekker eigenwijs bij gaan zitten.

Doen jullie mee met onze challenge? Dat kan t/m vrijdag 18 juni en je mag 2 creaties inzenden.

Gisteren heerlijk op het gemakje, samen met Daniëlle, de online workshop bij Noor&Zo gevolgd. De tips van Jolanda de Ronde opgevolgd en in totaal 19 x een A4 met gelliprints gemaakt. Daarvan al 2 verwerkt tot kaartjes en labels (totaal 8 stuks!), dus prima productie.  Je ziet de resultaten allemaal binnenkort, maar morgen eerst een kaartje voor een jarige Sarah. Fijne dag en graag tot snel!
zaterdag 22 mei 2021

Hobbelpaard.

 

Zoals beloofd nog wat zwangerschapskaartjes. Vandaag 2 met het hobbelpaard, een oudere mal van Marianne Design. Daaronder de 'afgescheurde notitieblaadjes' en een mooi bloempapiertje.
En een tweede kaartje in zachte tinten. Ook hierop is, net als bij de kaartjes van gisteren, stippen-papier te zien. 

Voor vandaag heb ik me aangemeld voor een toffe workshop Gelliplate technieken onder leiding van Jolanda de Ronde. We gaan aan de slag met de materialen uit haar nieuwe collectie van Studio Light. In het pakket, wat ik ruim op tijd heb ontvangen, zitten 4 stempelsets, 4 mask stencils en 6 knipvellen. Die laatste had ik vorige week meegenomen naar Zuid-Limburg en heb ik op mijn gemakje al allemaal geknipt. Voorbereidend werk :) Na een drukke werkweek heb ik wel zin om te gaan fröbelen en ik ben heel benieuwd wat we gaan maken. Je ziet het vanzelf voorbij komen. Maar eerst morgen de kaartjes voor de nieuwe challenge bij Knutsels en Kadootjes. Ik heb al verklapt dat het zwangerschapskaartjes zijn, raad jij wat de nieuwe uitdaging is...??

Challenge;

Crazy 4 Challenge - C4C582

vrijdag 21 mei 2021

Zwanger en retro bruidsboeket.

En weer kwam er mooi nieuws op school = werk: een collega is zwanger van haar 2e kindje, zó gaaf! Natuurlijk ging ik aan de slag om wat leuke kaartjes te maken en daarom zie je vandaag, morgen én overmorgen hier zwangerschapskaartjes. Te beginnen bij deze 2 simpele polka dot kaartjes met de (blijvend) mooie mal van Marianne Design.
De gestipte papiertjes komen uit een oud blok van de Action, de tekststempels zijn van Marianne Design, net als de hartjes. Deze kaartjes gaan in de verkoop tbv Alpe d'HuZes. Eentje daarvan in het rek op school, dus grote kans dat er eentje naar mijn collega gaat ;)

En dan nog even een aanvulling op dit blogbericht van afgelopen dinsdag. Dat was wat vaag, omdat ik nog niks wilde verklappen. Daniëlle had zoveel leuke verrassingen geregeld voor haar ouders  (hierboven een foto van het paar 50 jaar geleden, waarvan Jetty een prachtig schilderij heeft gemaakt op verzoek van Daan) en ik wilde natuurlijk niet dat ze dat hier per ongeluk zouden lezen. Zo had ze een Drive Thru, live akoestische muziek en een foodtruck met een hapje en een drankje geregeld voor alle (op verschillende tijden) uitgenodigde gasten geregeld. Alle buurtbewoners hadden de vlag uitgehangen en Daan had de straat versierd met ballonnen. 

De avond vooraf kwam Daan naar mij en maakten we  samen het bruidsboeket na. Dit is niet de beste foto (genomen op de vloer van de bijkeuken), maar dan heb je een idee. Natuurlijk met de traditionele Stephanotus bruidsbloemetjes, allemaal apart op draad, en Lelietjes der Dalen. Hanny en Mart waren erg verrast en Daan heeft het super georganiseerd zonder dat haar ouders ook maar een vermoeden hadden wat ze te wachten stond. Bovendien scheen dinsdagmiddag de zon volop, mooier kon niet!

Challenges;
Allsorts Challenges - Anything goes

The Paper Players - PP541