maandag 29 februari 2016

Schrikkeldag.

Vandaag is Aart weer een keertje écht jarig. Hij werd 32 jaar geleden op schrikkeldag geboren en zijn grote nicht Brenda en ik zijn in onze tienerjaren vaak babysitters geweest. We mochten dan op hem en zijn zus passen, gezellige avonden waren dat! Nu 29 februari wél op de kalender staat, heb ik voor zijn kaartje een toepasselijke tekst gemaakt in een Word-bestandje. 
Omdat we volgende week al de IK HOU VAN HOLLAND-projectweek hebben op school, maakte ik dit kaartje volgens dezelfde sketch. 
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS225
Aan deze Hollandse kaart was ik al tijdens de voorjaarsvakantie begonnen. Gisteren snel afgemaakt, want de sketch-challenge loopt vandaag af. Ook wil ik met deze kaart meedoen met de FEEST-challenge bij AnMaCreatief.
Na mijn weekje griep ga ik vandaag maar weer eens proberen op school = werk. Nog niet topfit, maar wil wel graag aan de slag! Eens kijken hoe het gaat.....
Challenges;
AnMaCreatief - Feest
Feeling Sketchy - Sketch #139

zondag 28 februari 2016

Dutch Doobadoo-dag #2.


  
Jullie hebben nog twee van de 4 resultaten van de Dutch Doobadoo-workshops van vorige week zaterdag tegoed. Vandaag laat ik jullie zien wat we in de derde workshop hebben gemaakt: een mini foto albumpje verstopt in een Merci-doosje. 
De buitenkant is gemaakt door met de Dutch Doobadoo-mal de vorm uit te tekenen en daarna te knippen. Geen Merci-chocolaatjes erin, maar een albumpje, dat bestaat uit 2 ongelijke stroken kraft cardstock, waarvan er eentje met de randpons is bewerkt.
Omdat ik tijdens de Dutch Doobadoo-dag geen foto's bij me had en nog geen idee had welke plaatjes erin zouden komen, heb ik het albumpje thuis afgemaakt. Ik heb ervoor gekozen om er een kadootje voor mijn ouders van te maken en fotootjes van hun 4 dochters erin te verwerken. Vandaar ook het klavertje 4 (gemaakt van 4 hartjes) op de buitenkant. De namen zijn gemaakt met Dovecraft Alphabet stempeltjes. Alles is bewerkt met Vintage Photo Distress inkt.

vrijdag 26 februari 2016

Gefelicitaart Kerel!

Vandaag is Olav jarig. Als het goed is valt deze stoere kaart vandaag bij de sinds-vandaag-14-jarige-big-boy in de bus. Met deze kaart wil ik graag meedoen met de uitdaging op het Marianne Design Challenge blog.
En deze maakte ik afgelopen zondag als extra kaart voor de voorraad of verkoop tbv Alpe d'HuZes...

Bedankt voor alle beterschapswensen, erg lief! Het gaat al wel wat beter, maar zit nu in het zo-slap-als-een-vaatdoek stadium.... Rustig aan dus..... (voor zover mij dat lukt)....
Challenges;
Marianne Design - Maak een mannenkaart
Retro Sketches - rs#203

donderdag 25 februari 2016

Kerstkaart(en) 2016 #8.

We zijn al toe aan de laatste donderdag van de maand en dat betekent op het 52 Weeks to Christmas blog dat er een challenge is. Dit keer dagen we je uit om een schudkaart te maken. De ondergrond en het schudgedeelte had ik al een tijdje klaar, maar er moest nog iets leuks op. Ik had stansjes in gedachten, maar door de griep kwam dat er niet van. Daarom heb ik gekozen om er kant en klare stickers van BasicGrey op te plakken. 
De overige stickers van het vel ook maar meteen benut, ik had tenslotte toch al 2 kaartjes klaarliggen. Heel andere kaartjes dan ik voor ogen had, maar het resultaat valt me niet tegen....
Doe ook mee met onze challenge en ga de uitdaging aan om een schudkaart te maken. Je kunt je kaartje vanaf morgen linken in de rechterbovenhoek op het 52WTC blog.
Challenge;
Christmas Card Challenges - Anything goes

woensdag 24 februari 2016

Kleurenkaartendag: Turquoise en limoen.

Sinds zondag voelde ik me al niet echt lekker: snotverkouden met bijbehorende hoofd-, keel- en oorpijn. Maandag toch naar school=werk geweest, maar dat viel niet mee. De leerlingen waren net zo onstuimig als het weer :( Na school meteen naar huis en niks meer gedaan. Heel vroeg in bed en gisterenochtend toch maar weer geprobeerd om te gaan werken. Maar helaas, zonder/met weinig stemgeluid doe je niet veel tussen de pubers, bovendien deed heel mijn lijf zeer, dus ben ik nog vóór de ochtendpauze naar huis gegaan. Lieve collega's hebben mijn bloemles overgenomen en de rest zal ook wel goed gegaan zijn. Ik heb geen idee, ik heb vooral veel geslapen...
Toen bedacht ik me gisteravond dat ik nog een kaartje had willen maken voor het KKT van Martina. Helaas ontbrak het me aan energie, dan maar een keer overslaan. Alhoewel... ik had afgelopen zaterdag tijdens de Dutch Doobadoo-dag met gelli plates en acryl verf gespeeld en (op een tikkeltje lila in de bovenhoek na) in de juiste kleurtjes. Dus plaats ik dit kaartje om deel te nemen aan de kleurenkaartendag van februari. Geïnteresseerd welke creaties er nog meer gemaakt zijn in de kleurtjes die Nancy heeft uitgekozen? Kijk dan op Martina's blog, daar vind je alle linkjes. Ik duik mijn bed weer in, maar hoop gedurende de dag ook een blogrondje te gaan doen.(De overige gelli plate kaartjes die ik zaterdag maakte, komen nog, hoor!)
Challenge;
Cupcake Inspirations - Green, white, sky

dinsdag 23 februari 2016

Imara 5 jaar.

Gisteren vierde Imara haar vijfde verjaardag. Voor haar maakte ik deze trapjeskaart. Het idee zag ik bij Ineke op Facebook. Zij showde een kerstkaart volgens dit model en plaatse er meteen het patroon met bijbehorende afmetingen bij, heel handig! Ik heb er verschillende mallen van Marianne Design voor gebruikt en het Peach & Mint papier. 

maandag 22 februari 2016

Dutch Doobadoo-dag #1.

Vandaag laat ik jullie twee van de 4 resultaten van de workshops van afgelopen zaterdag zien. Als eerste schoven Nelly, Daniëlle en ik aan bij Janet Blaauw en hebben we deze theepot gemaakt. Met behulp van een mal is de vorm getekend en geknipt. Achter de pot zit een doosje, waarin theezakjes zitten. Totaal niet mijn stijl, maar leuk om eens cadeau te doen. Daarna gingen we aan de slag met gelli plates en hebben we een leuk foto-albumpje gemaakt, maar dat laat ik later nog zien wat dat geworden is...
Nu wel de laatste workshop: een Paascreatie. Ook hier met behulp van een mal het cardstock en designpapier getekend en daarna geknipt. Het doosje was al kant en klaar. Er zal nog een 3D-plaatje bij, maar dat heb ik weggelaten. 
De cardboard eitjes en het labeltje waren iets meer in mijn straatje, maar ook deze 'basket of goodies' gaat waarschijnlijk binnenkort verhuizen ;-)
Challenge;
De Egel - Alles behalve vierkant of rechthoekig.

zondag 21 februari 2016

Een fijne dag.

Nog een Hollands kaartje gemaakt tijdens ons weekendje weg. Voorlopig de laatste in rood/wit/blauw/oranje om te laten zien, maar er volgen er zeker binnenkort nog meer. Deze met een afdrukje van Daisy in het zonnetje en dezelfde sketch als het kaartje van gisteren.
Gisteren een gezellige dag gehad tijdens de Dutch Doobadoo dag. Maar liefst 4 workshops gevolgd, dus ook 4 creaties gemaakt. Ik zal ze vandaag fotograferen, zodat ik ze binnenkort kan laten zien.
Challenges;
Don & Daisy - Challenge #29: Alles mag
Cheerful Sketches Challenge Blog - Februari challenge, sketch:

zaterdag 20 februari 2016

Dikke kus.

Ook dit kaartje maakte ik tijdens ons weekendje op de Veluwe vorige week. Dus.....in Hollandse stijl, want andere materialen had ik niet bij me :-) Deze ontstond zondagavond, toen ik met gloeiwangen aan de knutsel ging na de heerlijke dag in de sneeuw. Maf idee dat het al bijna een week geleden is. Zeker met deze drukke week, vol (rapport)vergaderingen en voorbereidingen voor diverse workshops en projecten die ik organiseer. Maar vandaag ga ik zelf gezellig workshops volgen tijdens de Dutch Doobadoodag met Nelly en Daniëlle. Heel veel zin en benieuwd wat we allemaal gaan maken.....
Challenge;
Knutsel en Kadootjes - Gebruik een label op je kaart

vrijdag 19 februari 2016

WOW gefeliciteerd, nieuwe baan.

Als je alleen rood/wit/blauw/oranje spulletjes meeneemt tijdens een weekend weg, kun je toch alle kanten op. Dit keer weer een heel ander kaartje als de vorige 2, maar toch in dezelfde kleurtjes. Ook hier de gave, grote tekst (van Joy!) gebruikt, het kleine tekstje 'nieuwe baan' zit in dezelfde set, gaaf toch?! Ik heb nog geen bestemming voor dit kaartje, dus bewaar het nog even om tijdens de IK HOU VAN HOLLAND-project week in de kaartenbak te koop aan te bieden tbv Alpe d'HuZes. Momenteel gaat de verkoop weer oké, prima voor een goed doel!
Ik heb nu 3 van de 5 Hollandse kaartjes laten zien, de andere 2 die ik maakte komen nog. 
Challenge;
Retro Sketches - #202

donderdag 18 februari 2016

Kerstkaart 2016, #7.

Op deze kerstkaart-donderdag een CAS-kaartje met verschillende materialen van Marianne Design. De 'Wooden tree' is een wat oudere mal, maar nog steeds leuk. Net als het gestempelde labeltje met tekst (Eline's vintage Christmas), die al heel wat jaartjes meegaan. De gems en de hout-look achtergrond stempel zijn wél nieuw. Ik maakte meteen maar 2 (bijna) dezelfde kaartjes, goed voor de voorraad:
Ik maakte meteen maar 2 (bijna) dezelfde kaartjes, goed voor de voorraad :)
Wil je ook alvast aan je kerstkaartjes beginnen, doe dan mee met ons team en link je kaartje op het 52 Weeks to Christmas blog. Daar zie je deze week inspiratie-kaartjes van Epie en Marijke.
Challenges;
ABC Christmas Challenge - D is for Don't overdo it!
52 {Christmas} Card Throwdown - Colour challenge:

woensdag 17 februari 2016

Kado-envelop.

Bij verjaardagen of feestjes wordt regelmatig om geld gevraagd, maar dat vind ik best saai om te geven. Maar vaak heeft de ontvanger er al een bestemming voor, dus waarom niet geven waar iemand blij van wordt?! Daarom is het wel leuk om het geld op een leuke manier te verpakken in een klein presentje of in een gepimpte envelop, zoals deze. 
Een stoere pocket-envelop voor geld of cadeaukaart volgens de beschrijving van Miranda. Gemaakt met diverse materialen van Marianne Design: Papier (Just for men), motorfiets, schild (gemaakt met de houtnerf achtergrond-stempel), tekst en gems. Prima geschikt voor een 'cool dude'. 
Challenges;
Marianne Design Challenge blog- Kado-envelop 
Marianne Design Kreadiva's - Alles mag

dinsdag 16 februari 2016

Happy Birthday.

Net als gisteren laat ik je een kaartje zien in Hollandse stijl. Verschillende papiertjes in rood/wit/blauw en oranje. Ook de knoopjes zijn in deze kleuren. Dit keer geen Nederlandse tekst, maar in het Engels op het plaatje van Penny Black. De sketch is van Dutch Card Lovers, daar passen de kleurtjes dan weer heel goed bij :-) Graag tot morgen, dan een kaartje voor een nieuwe baan met dezelfde tekst als gisteren....
Challenge;
Dutch Card Lovers - Challenge #248, Sketch:

maandag 15 februari 2016

WOW, gefeliciteerd.

 
Afgelopen weekend op de Veluwe was fantastisch! Vrijdag en zaterdag heerlijk met de honden gewandeld in de zon en gisteren in sneeuw. We hebben echt genoten! Vanmorgen vroeg op en weer richting Brabant, waar het 'gewoon' groen is. En ook op school = werk was alles weer gewoon, vakantie heeft niks veranderd, haha.
Is het geen plaatje?!
Tijdens het weekend had ik enkel wat rood/wit/blauwe materialen meegenomen. Binnenkort hebben we weer het 'IK HOU VAN HOLLAND' project voor onze tweedejaars leerlingen. Dan vind ik het wel leuk om de kaartenbak (met kaartjes die ik verkoop tbv Alpe d'HuZes) te vullen met kaartjes in deze stijl. In totaal heb ik 5 kaartjes gemaakt en hier alvast een voorproefje. Een CAS-kaartje mét nieuw tekststempel van Joy!, vind em geweldig! Je ziet em nog vaker voorbij komen op de Hollandse kaartjes, let maar op! :-)
Challenge;
CAS(E) this Sketch! -  CTS#159

zaterdag 13 februari 2016

SOL Noor! Design.

Afgelopen woensdagavond organiseerde Jolanda van Noor! Design een SOL via Facebook. Ik zie dat vaker voorbij komen, maar vaak komt het niet uit of denk ik er te laat aan. In deze vakantie is het me gelukt om een keer mee te doen. Stap voor stap krijg je aanwijzingen en tussendoor is er veel 'geklets' onderling, erg gezellig. 
Uiteindelijk laat iedereen de gemaakte creatie zien en kun je meedingen naar een prijs. Helaas had ik niet voldoende 'Noortjes', dus heb ik gewoon voor de fun meegedaan en deze easelkaart is het resultaat. Papier is van Joy! en de stickers van de Zeeman. Het houten lepeltje zat in het laatste IDEE&post pakket, de bloem is gemaakt met mijn favoriete mal van Marianne Design, met in het midden een mooie brad.
Zit ik hier op de Veluwe, bedenk ik me opeens dat ik m'n liftkaart vergeten ben te posten :O
Helaas heb ik em niet bij me en ook nog niet op de foto gezet, dus lukt het me niet om te laten zien. Die houden jullie nog tegoed van me. Heb tenslotte niet voor niks gekliederd met inkt ;-)