maandag 31 augustus 2020

Rosey 12 jaar.

 

Zoals ik al aankondigde in mijn vorige blogberichtje vierden we gisteren de verjaardag van nichtje Rosey. Het was redelijk weer en mijn zus en zwager hebben een grote tuin, dus kon het feestje buiten gehouden worden. De kaart werd er eentje met een verhaal:

Op 13 augustus had Margriet een weggeefje: de 3 grappige bizon-speldjes. Door een grappige of ludieke reactie te plaatsen, kon je de 3 diertjes adopteren. Ik deed mijn 'verhaal' en de bizon-dere dieren werden op veetransport geplaatst. 

Dan de connectie met Rosey: Toen ze klein was, wilde ze altijd graag films kijken wanneer ze bij ons was. Mickey's Kerst was jaarrond favoriet, net als Wicky de Viking. Maar toen kwam de film Animals United uit. Die vond Rosey geweldig, maar ook een beetje spannend, zeker op het moment dat alle buffels aan komen stormen. De grap was dat Rosey altijd vroeg:'Mag ik de film van de Boffels zien' ;)  We plagen haar nog weleens met haar woordkeuze van destijds hihi. Je snapt dat ik meteen een bestemming had voor de diertjes die ik bij Margriet won....

En hier de prachtige 12-jarige met haar mooie en vooral heerlijke taart met witte chocolade. Het was een feestelijk weekend, nu op naar een nieuwe werkweek. Hopelijk wat minder hectisch als vorige week, we gaan het beleven....


Challenge;

Freshly Made Sketches - FMS450

zondag 30 augustus 2020

Cijfers bij Knutsels en Kadootjes.

Na onze fruit-tastische vorige challenge gaat vandaag een nieuwe uitdaging van start op het Knutsels en Kadootjes blog.We willen de komende 4 weken graag cijfers op jullie kaartjes zien. Voor mijn voorbeeldkaartje koos ik voor papiertjesvan Marianne Design by Marleen.


En de kaart was voor mijn vader, hij was gisteren jarig. Hij zette em op de kast en ik plaagde mijn neefje Mels door te zeggen dat opa de kaart ondersteboven had neergezet ;)

Voor vandaag weer een jarige in de familie: Rosey is 12 jaar! En we hebben weer een heel mooi babymeisje in de familie erbij, dus er kan weer volop gefröbeld worden... Gisteren heerlijk gekliederd samen met Els met verf, inktjes en de Gelliplate. De resultaten daarvan zie je ook snel. Nog genoeg om te laten zien :) Nemen jullie nu eerst even een kijkje op het K&K-blog? Daar zie je mooie kaartjes met cijfers van mijn DT-maatjes  en daar is ook de uitslag van de vorige challenge te vinden.


Challenge;

Try Stampin'On Tuesday - TSOT472

zaterdag 29 augustus 2020

Feestje, hoera.


Een nieuw schooljaar betekent ook een nieuw lijstje met verjaardagen van mijn mentorleerlingen. De eerste heeft zich al aangediend en ik ging aan de slag met een basis-vouwkaartje en papiertjes van de Ation.


De houten letters kreeg ik onlangs van mijn zus, nadat ik de foto had gemaakt, heb ik de klinkers nog even met een fineliner zwart gemaakt, paste beter (vind ik...)

Eline's nijlpaard mocht ook naar het feestje. Was lang geleden dat ik het malletje had gebruikt. Karin Joan's mal Feestje blijft ook een toppertje, zeker voor puber-kaarten. En ballonnen doen het altijd goed.

Straks komt Els hierheen, we hebben sinds lange tijd een knutseldate. Ik ga haar kennis laten maken met de Gelliplate. Eens kijken of ik het zelf nog weet en kan, haha. Andere keren dat ik ermee werkte, kreeg ik fijne uitleg van Mariken of Jolanda. We zullen zien en jullie ook, want ik zal de resultaten binnenkort met jullie delen. Fijne zaterdag!


Challenges;

Animal Friends Challenge - Nijlpaard

Color Throwdown  - ctd608


donderdag 27 augustus 2020

52 Weeks to Christmas, week 35. Challenge: Rood/groen optie vogel.

 

We zijn aangekomen op de laatste donderdag van de maand en dat betekent dat er een nieuwe uitdaging van start gaat op het 52 Weeks to Christmas blog. Dit keer mocht Epie het thema bepalen en zij koos: Maak een kaart in rood met groen met als optie een vogel. Ik had even niet opgelet en al 2 kaartjes gemaakt volgens de Kerst-mix-sketch, dus het is wat licht-grijs/groen gecombineerd met rood geworden...
De papiertjes zijn van Joy! uit het 'December to remember' pakket. Ze zijn dubbelzijdig bedrukt, waardoor er, door de papiertjes om te draaien 2 heel verschillende kaartjes ontstaan zijn. De plaatjes zitten ook in het pakket, de rode plastic embellies vond ik nog ergens, ze zijn wel grappig....

Doen jullie mee? Link dan je rood/groene kaartje in een apart bericht wat morgen verschijnt. Meedoen met de challenge kan t/m volgende week donderdag 3 september. Heb je vandaag al een kerstkaartje? Dat kun je gewoon vandaag al linken op het 52 WTC blog.

Challenges;
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas
Merry Little Monday Challenge - Anything goes

Kerst-Mix - #29 sketch

woensdag 26 augustus 2020

Kleurenkaartenteam: Aubergine met donker zalmroze.

Augustus zit er bijna op en op deze laatste woensdag van de maand is het weer tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina. GerJanne mocht deze keer de kleuren bepalen, rekening houdend met het aubergine van Nelleke van vorige maand. Ik maakte een simpel CAS-kaartje in deze kleuren. Ook deze keer komt het aubergine weer donker over op de foto, het tekstje lijkt zelfs zwart, maar is echt de juiste kleur, hoor! ;)

Ik ben wat later met mijn bericht, want ik was even naar school = werk, ondanks dat woensdag weer mijn niet-werkdag is dit schooljaar. Ik ben dit jaar stagebegeleider van vierdejaarsleerlingen, zij zijn vandaag voor het eerst op school en kregen uitleg over de stages. Dat wilde ik graag zelf doen, zodat ik ze ook individueel kon spreken. Een goeie opstart vind ik van belang, zowel voor hun als voor mij. Het was maar een uurtje en dan kon ik meteen wat materialen voor morgen en vrijdag in orde maken. Dat kwam er met de drukte rondom de introductie van de onderbouw gisteren niet van...

Ik ga even rondneuzen naar de andere creaties in deze kleurencombinatie, fijne dag!

Challenge;

CAS Colours & Sketches - #385

dinsdag 25 augustus 2020

40 Jaar getrouwd.

 

Gisteren startten we het schooljaar weer op met de collega's. Erg leuk om (bijna) iedereen weer te zien, want voor de zomervakantie was er telkens maar een klein groepje aanwezig. Toen mochten nog niet alle leerlingen tegelijk naar school en werd er nog heel veel online les gegeven. Daardoor heb ik sommige collega's 4 tot 5 maanden niet gezien. Gezellig om, natuurlijk op afstand, weer wat te kunnen bijkletsen. Natuurlijk hebben we ook gewerkt én gaf ik dit kaartje aan Willy, een schat van een collega, die anderhalve week geleden 40 jaar getrouwd was. In verband met gezondheidsproblemen woont haar man niet thuis, maar hebben ze de dag wel samen feestelijk doorgebracht, heel fijn!

Straks ga ik mijn nieuwe mentorklasje weer zien. In juni heb ik in 45 minuten kennis gemaakt met de leerlingen, nu zie ik ze van 8.30 - 14.10 uur en hoop ik ze wat beter te leren kennen. Ik heb er zin in!
Challenge;

maandag 24 augustus 2020

Zomerlift #7.

 

Ook deze maandag organiseert Marfien de zomerlift. De laatste in de reeks van 2020 en helaas had ik niet zo goed opgelet en doe ik voor de 2e keer mee, terwijl het al nummer 7 is... Ach, volgend jaar beter! Het gaat deze keer om het liften van deze kaart van Dora:
Ik maakte de kaart met het Sweet Romance-papier (van Marianne design) voor Rosina en haar man Bart. Afgelopen donderdag waren ze 50 jaar getrouwd en ondanks alle maatregelen (en Bart die net daarvoor lelijk ten val kwam) hebben ze een fijne dag gehad. De kaart is nog onderweg, ik was te laat met posten, waarschijnlijk valt ie morgen bij het jubilerend bruidspaar in de bus. 

Vandaag begint het schooljaar 2020-2021, de zomervakantie is voorbij. Eerst starten we op met de collega's, vanaf morgen zijn er weer volle klassen leerlingen. Even wennen met alle aangepaste regeltjes, zo worden we verzocht mondkapjes te dragen als we van lokaal wisselen of als we door het lokaal lopen tijdens de les. Maar blij dat de lessen 'gewoon' weer kunnen en het komt vast goed!

zondag 23 augustus 2020

Stipmok en -tegeltje.

Tijdens onze vakantie in Overijssel had ik dit keer geen kaartenmaak-spulletjes meegenomen, maar een klein tasje met stipmaterialen. Het nieuwe boek 'Stippen en kleur' van Nienke ging ook mee. Uiteindelijk kwam het er de laatste dag pas van om te gaan stippen, daarvoor veel gewandeld, gefietst en 2 boeken uitgelezen.

Ik had nog kleurtjes verf over van het 'Dots of hope'-bordje, een projectje wat Nienke in april bedacht om positief te blijven in Corona-tijd. Daarvoor had ik wat kleurtjes zelf gemengd en de bewaarflesje had ik meegenomen op vakantie. Ik bedenk me nu dat ik het bordje ook nog niet heb laten zien. Misschien deze week, maar morgen eerst de laatste zomerlift bij Marfien.

Suus is weer helemaal opgeknapt, gisteren nog rustig aan gedaan, maar vandaag kunnen we wel weer een langere wandeling gaan maken. Vind ik ook fijn, zeker nu het afgekoeld is ;)


 

zaterdag 22 augustus 2020

Have a nice day.

Gisteren was Frank jarig en ik maakte dit kaartje voor hem. Alle materialen komen (uit een blok) van de Action. De tekst staat op vellum, ik heb er een houtnerf papiertje achter geniet. Lekker simpel...
Gisteren was Suus erg ziek (diarree en braken), dus naar de dierenarts. Waarschijnlijk toch van de warmte en/of overgekregen van ander(e) hond(en), lastig te achterhalen. Maar na een injectie met medicatie tegen misselijkheid en een half kuipje krachtvoer ging het gisteravond al een stuk beter. Gelukkig...
Gisteravond hadden Nelly en Daniëlle onze volgende fröbelavond. We zaten bij Nelly in de tuin, maar het werd al snel wat te donker, dus haalde Nelly een verlengsnoer en  schemerlamp tevoorschijn en zaten we nog tot 23.30 uur heerlijk buiten. We waren erg productief, ik heb maar liefst 5 (!)  kaartjes gemaakt. Je ziet ze binnenkort.
Challenge;
 

donderdag 20 augustus 2020

52 Weeks to Christmas, week 34.

 

De temperaturen zijn nog steeds hoog, de zomer houdt nog even aan, maar ook op deze donderdag weer 2 kerstkaartjes. Iets later dan normaal, omdat ik ze vanmiddag pas (af)gemaakt heb.

Ik maakte 2 versies met Anja's vertikale mal, maar omdat ik een tikkie eigenwijs ben, heb ik em 'op z'n kantje' gebruikt. Deze eerste versie is wat traditioneler door het plaatje, alhoewel de papiertjes en boompjes van byMarleen het weer wat moderner maken.

Zo ziet de naar binnengevouwen flap er dus uit... De verschillende kleurtjes groen komen terug in de boompjes.

En dit is de tweede versie met een heel ander plaatje, kleurtje en het houtnerfpapier. Hetzelfde modelletje, ook met de grote Christmas tekst van Karin Joan, maar het komt heel anders over.

Bij het eerste kaartje zag ik dat de tekst 'we wish you a merry' wegvalt achter het lint, dus hier heb ik 'wishes' op een apart labeltje gestempeld. Dat kwam mooier uit. Het lint is al een ouwetje uit de Eline's huis collectie.

Ook hier de flap met boompjes. Alle materialen zijn van Marianne Design, behalve het groene lintje bij de eerste kaart en het wit met rode stippeltjes-papier op dit kaartje.

Doe gezellig mee, maak iedere week een kerstkaartje en voorkom stress in december. Link je kaartje op het 52 Weeks to Christmas blog. Daar zie je ook voorbeelden van mijn DT maatjes Suzan en Ingrid. 

Zo, toch nog mijn kaartjes kunnen plaatsen op de donderdag. Nu eerst flink sporten! Fijne avond, allemaal!

Challenges;
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas
Merry Little Monday Challenge - Anything goes

Christmas 24 Card Challenge - #16 Fancy fold cards

ABC Christmas Challenges - P is for Pine Trees (first card)

Marianne Design - Kerstkaart (bovenste kaart)

gebruikte materialen;

LR0570 - Anja's vouwmal verticaal rond

CR1483 - Trees byMarleen

KJ1719 - Clear stamp Christmas song Karin Joan

PK9164 - Papier Winter days byMarleen


woensdag 19 augustus 2020

Floor en Yinde.

Gisteren liet ik het kaartje zien wat ik maakte voor Lieke en Elmar om ze te feliciteren met de komst van Floor. Zij kwam 9 augustus ter wereld en de de 14e was ze al grote nicht van Yinde. Casper, de broer van Elmar werd voor de 2e keer vader en daarmee kreeg Vince een zusje. Voor de kaartjes heb ik hetzelfde designpapier (blok van de Action) en de kleur geel gekozen, passend bij het kaartje voor Floor. Dan is het weer een leuke serie, net als ruim anderhalf jaar geleden bij Vince.

Voor Vince maakte ik destijds voor de overgrootouders, oma en opa en ooms en tantes ook een kaartje. Toen omdat het zo bijzonder was, het eerste kind in de volgende generatie. Nu weer meerdere kaartjes, want 2 baby's binnen een week is ook wel speciaal. Dit kaartje maakte ik voor oma (helaas is opa in de tussentijd overleden) en daar verwerkte ik beide namen op.

Aan de binnenkant van de ticketkaart (mal van Studio Light) Eline's babykonijntje en een label (MFT) met toepasselijke tekst. 

Dan een kaartje voor Casper, Shalini en Vince om ze te feliciteren met de geboorte van Yinde. Het slapende beertje van byMarleen is zó schattig. Hier geen designpapier gebruikt, maar cardstock bewerkt met een embossingmal. 

Natuurlijk ook een kaartje voor oma Carla en opa Hans. Superleuk toch dat je in 5 dagen tijd 2 kleindochters rijker bent :)

En deze voor Milou (de zus van Elmar en Casper) en haar vriend Bart. Ook zij zijn blij met de komst van 2 nichtjes in de familie. Het werd dus weer een hele serie, leuk om te fröbelen en terugkijkend naar de kaartjes voor Vince nét weer even andere malletjes te gebruiken. 

Vandaag ging ik 'even' naar school = werk, maar dat werden wat extra uurtjes. Komend schooljaar starten we met het keuzevak 'Etaleren en presenteren'  voor de examenklassen. In de vakantie zijn er een aantal etalages gecreëerd op verschillende plaatsen in het gebouw, maar die moesten nog geverfd worden. Verder hebben we een heleboel spulletjes verzameld die de leerlingen kunnen gebruiken, maar die moesten overzichtelijk weggezet en gehangen worden. Er was al een gedeelte van een inloopkast voor gereserveerd, maar dat was te klein. Dus doken mijn collega Erica en ik vanmorgen in het aangrenzende gedeelte en ruimden die op, hapten veel stof, maar wel met resultaat: alles is netjes op thema gesorteerd!

Morgen ben ik er weer met kerstkaartjes, maar later op de dag, want ze zijn nog in de maak ;) Maar gezellig als je dan ook even langskomt. 

Challenges;

Try Stampin' on Tuesday - TSOT470 (second card)

De Egel - Geen designpapier (tweede kaartje)

[PIN]spirational challenges - #269 (second card)

Get creative - Sketch (last card)