maandag 30 november 2015

Workshop SU en gastdesigner bij KIC.

Vorige week woensdag ging ik met Sanne, Nelly, Mariken en Ellen richting Veldhoven. Daar volgden we een Sinterklaas workshop bij MargrietWe maakten leuke creaties met Sinterklaas en Zwarte Piet als thema. Als eerste gingen we aan de slag met een verlang- en to do lijstje. Met een aantal grote (de streepjes op de achtergrond en het lijstje) en ook wat kleinere stempels (de typemachine, de letters en spetters) ontstond dit leuke item. 

Daarna maakten we deze leuke rol met daarop dit grappige Pietje. Dankzij de goede voorbereiding van Margriet was het erg leuk om te maken. De diverse ponsen en papiertjes werden rondgegeven aan de tafel en langzaamaan ontstonden deze vrolijke mannekes. Ik heb het rolletje thuis gevuld met chocolade muntjes. Deze creatie is ook één van de voorbeelden bij Kaartjes-Inspiratie-Challenge. Daar is de lopende challenge: maak iets anders dan een kaart. Doe ook mee, het kan nog t/m a.s. zaterdag 5 december, en win leuke digi's van My Besties.
Tot slot hebben we, in razend tempo, deze leuke verpakking voor een Hema-chocoladeletter gemaakt. Die had Margriet ons laten zien en wilden we allemaal ook nog 'even' maken. Thuis heb ik er nog een label bij gemaakt, naar het idee van Margriet. 
Een geslaagde workshop-avond, gezellig en goed verzorgd, zoals we gewend zijn van en bij Margriet :-)

zondag 29 november 2015

For You.

Deze kaart maakte ik voor GerJanne, zij was afgelopen donderdag jarig. Het is een vrolijke kaart geworden, mede dankzij de kleurrijke papiertjes van BoBunny. 
En de jarige trakteerde: ze had een leuke candy op haar blog en..... ik ben winnaar van cirkel- en tekst stansen! Superleuk, dankjewel GerJanne!
Fijne dag, allemaal! Hier in relaxte stand de eerste kerstversieringen aanbrengen op deze eerste adventszondag....  
Challenge;

zaterdag 28 november 2015

Beterschap.

Zoals beloofd nog een beterschapskaartje. Ook hier de stempeltjes van Marianne Design uit de dokter-set gebruikt. Elk stempeltje op een ander kleurtje papier. Een CAS-kaartje, ondertussen op weg naar een zieke collega.
Challenge;
CAS(E) this Sketch! - #150

vrijdag 27 november 2015

Beterschap in de lift.

 
Al anderhalve week was ik aan het bedenken welke stempels ik zou kunnen gebruiken voor de liften kaart bij de Lift Challenge. Marjan vond het origineel op Pinterest en het gaat bij deze challenge om de gestempelde en uitgeknipte rand. Omdat er een aantal collega's in de lappenmand zitten, besloot ik om de dokter-stempelset van Marianne te gebruiken. Na 3 kaartjes vol inktvlekken is dit em geworden.... de aanhouder wint, zullen we maar zeggen. Morgen nog een beterschapskaartje, graag tot dan!

Challenge:
LiftChallenge -  #96

donderdag 26 november 2015

Kerstkaart(jes) #48.

In het laatste IDEE&post pakket zit ook een potje Foam ball-clay. Dat heb ik gisteren voor het eerst gebruikt om kerstboompjes mee te maken. Het is grappig, kneedbaar spul en geeft een leuk effect. 
Ik heb het op de bovenste 2 kaartjes gebruikt, op deze 2 gekozen voor een designpapiertje. Daardoor kregen zij ook een extra kleurtje, wat weer terug komt in het touwtje. 
Met deze kaartjes doe ik mee met verschillende challenges en lever ik mijn wekelijkse bijdrage aan Ingrid en haar team aan de uitdaging 52weekstoChristmas.
Het gaat prima met mijn kerstkaartjes-voorraad, en nu heb ik nog 4 kleine kaartjes van 10 x 10 cm (4 x 4 inch) erbij :-)
Challenges;
ABC Christmas Challenges - X is for 4 x 4 inch
Merry Monday Challenges - Blue and white with texture
Christmas Card Challenges - Anything goes
CAS-ing Christmas - lift:
 

woensdag 25 november 2015

Kleurenkaartenteam: Oranje en zilver.

Op deze laatste woensdag van de maand mocht ik de kleurtjes bepalen voor het KKT (kleurenkaartenteam) van Martina. Ik koos voor zilver bij het oranje van vorige maand. Dat leek me wel een mooie combi, ook omdat het zilver dan blijft staan voor december. Alvast vooruitkijken, hihi.
Toen ik dit kaartje gisteravond (tja, deadline, I know....) wilde maken, bedacht ik me dat ik nog zilverpapier had willen kopen, maar dat was er helaas niet van gekomen. Ik heb geprobeerd het op te lossen met glimmend donkergrijs en glitter- papier. De ballon had ik al liggen, gestanst met een geleende mal van Nelly.
Nieuwsgierig naar meer ideetjes in oranje/zilver? Klik dan op de linkjes op Martina's blog.
Challenge;
Retro Sketches - rs#191

dinsdag 24 november 2015

Mels 3 jaar.

Hiep, hiep, hoera voor neefje Mels. Hij viert vandaag zijn 3e verjaardag en straks, na school = werk, gaan we hem feliciteren. Hij is dol op tractors, vrachtwagens en auto's. Maar die krijgt hij al een aantal cadeau, dus kozen Rolf en ik voor een stoere Adidas-bal. Hij voetbalt namelijk graag met grote neef Bart. Ben benieuwd wat hij ervan vindt...
Met dit kaartje wensen we hem een bere-fijne verjaardag!
Challenges;
Sketch Saturday - Week #388
Cupcake Inspirations - CIC 337: Bears

maandag 23 november 2015

Opdracht #5.

Nog een Star Wars kaartje op bestelling. Deze voor een jongen van ruim 6 jaar. Helaas zijn de foto's niet helemaal scherp, maar je ziet wel dat het een gevouwen kaart is met voorop een print. 

Aan de binnenkant de naam van de ontvanger en het logo. Ook deze kaart werd goed ontvangen, fijn!

zondag 22 november 2015

CAS on Sunday #72 Kerst.

Omdat ik een vorige challange bij CAS on Sunday had gewonnen, mocht ik voor de komende challenge gastdesigner zijn. En de komende uitdaging is: Kerst. Ik wilde graag iets maken met de spulletjes uit de nieuwe IDEE&post, met name met de rietjes die erin zitten. Na even zoeken op Pinterest kwam ik op dit idee. 

Het tekstje heb ik in 'n Word-documentje gemaakt en daarna geprint. 
Doe ook mee en maak een CAS-kerstkaartje. De challenge loopt t/m vrijdag 4 december.

vrijdag 20 november 2015

Wie zoet is krijgt lekkers.

Oeps, mijn kaartje ingepland, maar niet tevoorschijn gekomen.... Dus op de valreep nog mijn kaartje voor de challenge bij CAS on Sunday...
Sint is weer in het land, tijd voor kaartjes met de leuke Joy!-stempelset. Dit keer een CAS kaartje, lekker simpel.
Challenge;
CAS on Sunday - Label it!

donderdag 19 november 2015

Kerstkaart #47.

Bij Dutch Card Lovers is de lopende challenge: maak een 'trifold card'. Een leuke uitdaging en ik heb er een kerstkaartje van gemaakt met materialen uit de laatste IDEE&post. Best grappig om een keer een ander modelletje te maken en ik heb geprobeerd een landschapje te creëren. 

Met dit kaartje doe ik mee met de wekelijks challenge van Ingrid en haar team van het 52weekstoChristmas-blog. Weer een kaartje klaar voor volgende maand.

Na al verschillende feestjes gevierd te hebben, ben ik dan vandaag echt jarig, dus ik vertrek zo meteen richting school = werk met diverse traktaties....
Challenges;
Dutch Card Lovers - Trifold card
De Egel - Kerst
AnMa Creatief - Kerst/winter
Kaartjes Inspiratie Challenge - Kerst
Merry Monday Christmas Challenge - Use a reindeer
ABC Christmas Challenge - W=for wild thing

woensdag 18 november 2015

Opdracht #4.


Na de bestelling van een geboortekaartje voor een meisje, was er ook vraag naar eentje voor de komst van een jongetje. Daarvoor heb ik deze 2 kaartjes gemaakt, de besteller mocht weer kiezen. Het andere kaartje gaat in de verkoop tbv Alpe d'HuZes. Rolf gaat ook in 2016 weer de berg beklimmen voor het goede doel. Meteen na de inschrijving en het aanmaken van zijn actiepagina heb ik mijn 'kaartenpotje' leeggemaakt. Daarin zat alweer een flink bedrag. De helft daarvan heb ik gestort, de andere helft gebruik ik voor aanschaf van nieuwe materialen.
Challenge;
Cards and Scrap - Sketch

dinsdag 17 november 2015

Opdracht #3.Weer wat kaartjes in opdracht: Iemand vroeg me om een babykaartje te maken voor de geboorte van een meisje. Met het leuke papier van Kaiserkraft was dat geen enkel probleem en ontstonden meteen 3 kaartjes. Zijn ze niet schattig?!

maandag 16 november 2015

Opdracht #2.

Ook deze kaart maakte ik in opdracht. Milou vroeg me of ik een kaartje kon maken voor meisje dat 5 jaar wordt. Ze is het dochtertje van het gezin waar Milou verbleef tijdens haar stage op Malta. Een internationale opdracht, dus een tekstje in het Engels erop.

Milou vertelde dat Leha dol is op Frozen en van de kleurtjes roze en lila houdt. Fijn dat je dat weet, dan kun je de kaart aanpassen. En hij was helemaal naar wens, weer wat mensen blij gemaakt :-)