vrijdag 30 oktober 2020

Zwemdiploma voor Quint.

 

Vandaag een blije kikker hier, want neefje Quint heeft zijn zwemdiploma gehaald. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar het felbegeerde papiertje is binnen. Samen met een grote opblaasbare dolfijn ging het kaartje afgelopen woensdag naar de geslaagde. Als kadootje ook nog een puzzel erbij, want daar is Quint een kei in. Vanaf nu kan hij weer leuke dingen doen, zoals elke eerste woensdag van de maand naar de film bij 'tante' Colien. Geen zwemles meer die in de weg zit, hoera!

Challenge;

Sketch 'N Scrap - World Card Making Day #3

donderdag 29 oktober 2020

52 Weeks to Christmas, week 44. Pop-up card.

Einde van de maand en op de laatste donderdag van oktober is er een nieuwe challenge op het 52 Weeks to Christmas-blog. Deze keer mocht Martina het thema bepalen en dat is: maak een pop-up kaart. Ik maakte er 2, hetzelfde model, maar heel verschillend door andere materialen. 

Hier zie je de voorkant. De papiertjes en plaatjes komen uit een blok van de Action. Ja,....weer een andere als waar ik eerder kaartjes van liet zien, ik kon het niet laten voor die prijs...

Het is een simpele vouwkaart geworden, zodra je em openvouwt, 'popt' het middendeel naar voren.

En ook de achterkant is beplakt.

En dit is het 2e kaartje. De papiertjes uit dit blok van vorig jaar in turquoise met rood vind ik nog steeds zo gaaf. Het wordt al vrij dun, maar ik kan gelukkig nog vooruit ;)


Op de voorkant een heerlijk warme muts en sjaal. De tekstjes zijn zo leuk en zo hoeft er niet nog een extra kerstwens op. 

Ook hier de achterkant beplakt met een afbeelding van een fijne wintertrui erop. 

Doen jullie mee met onze uitdaging? Link dan jouw pop-up kaartje morgen in een apart bericht op het 52 Weeks to Christmas blog. Meedoen met de challenge kan t/m volgende week donderdag 5 november. Heb je vandaag al een kerstkaartje klaar? Dat kun je gewoon vandaag al linken en aan ons laten zien op het 52 WTC blog. Daar vind je ook inspiratie, want alle DT-leden laten er hun versie van een pop-up kaartje zien. Je ziet daar dat er heel veel mogelijkheden zijn.


Challenges;

ABC Christmas Challenge - V = for Vixen or other reindeer (first card) 

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas 

Merry Little Monday Challenge - Anything goes

52 Christmas Card Throwdown - Fancy Folds

woensdag 28 oktober 2020

Kleurenkaartenteam: Turquoise met goud.

We zijn al weer toe aan de laatste woensdag van oktober en dat betekent: KKT-dag bij Martina. Anita mocht de kleurtjes voor deze maand bepalen, en zij koos voor goud bij het turquoise van vorige maand. Ik had deze uitdaging wel op mijn lijstje gezet, maar was er nog niet aan toegekomen. Gisteravond de materialen bij elkaar gezocht en het nodige stansjes uitgedraaid. Vandaag is (online) studiedag, vanmorgen de kaartjes in elkaar geplakt en net in de pauze op de foto gezet. Inmiddels is de studiedag voorbij en kan ik snel van mijn school = werk laptop overschakelen naar mijn eigen laptop en dit berichtje typen. Da's dan het voordeel van thuiswerken ;)

Bij het bovenste kaartje glittergoud-karton gebruikt, bij dit tweede kaartje spiegelkarton. En dat komt weer een beetje gek over op de foto, want dat geeft allerlei andere kleurtjes. Maar jullie snappen het idee vast wel. De tekstjes zijn nieuwe stempeltjes van Marianne Design, ik vind ze zó leuk!!

Toch nog een bijdrage voor het KKT deze maand. Ik ben benieuwd naar de overige bijdragen, hopelijk lukt het om vandaag nog een rondje te doen. De linkjes vind je op het blog van Martina....


Challenge;

CAS(E) this Sketch! - CTS#395


 

dinsdag 27 oktober 2020

Hurray! 18

Een vriendin vroeg me of ik een kaartje wilde maken voor de dochter van haar vriendin. Die wordt deze week 18 en helaas voor haar geen groot feest. Daarom een vrolijke kaart met het leuke, spontane Missees-afdrukje en haar leeftijd.

Challenges;

Sweet Sketch Wednesday - Sketch 192

2 Sisters on the Blog - Bingo (cijfer-label-blauw)
maandag 26 oktober 2020

Proficiat en veel liefs.

 

Morgen is Hanny jarig, de moeder van Daniëlle, en dit kaartje ging gisteren voor haar op de bus. Het is een simpel kaartje, maar door de leuke gekleurde papiertjes en de bloemetjes wel gezellig en vrolijk.
En dit kaartje maakte ik zomaar, altijd handig om iets op voorraad te hebben. Vond de sketch erg leuk en dan is het makkelijk om nog een kaartje te maken.

Op naar de nieuwe (werk)week en het wordt meteen weer een volle week zo na de herfstvakantie. Ook deze week geen vrije woensdag, want dan is er een (online) studiedag. Morgen ben ik ook langer op school = werk, dan zijn er voorrondes van wedstrijden bij de praktijkvakken en ik ben beoordelaar bij bloemschikken. Vandaag maar eens proberen al wat materialen klaar te zetten...

Challenges;

Freshly Made Sketches - FMS458 

Color Throwdown - ctd616 (second card)

zondag 25 oktober 2020

BINGO bij Knutsels en Kadootjes.

Vandaag start een nieuwe uitdaging bij Knutsels en Kadootjes. We vragen je om mee te spelen met onderstaande bingo:
Ik koos voor het rechterrijtje horizontaal: bloemen - condoleance - grijs. Onze sponsor is Bugaboo en daarom laten wij als DT allemaal een kaartje zien met een Bugaboo digi. Die van mij is ingekleurd met Spectrum Noir alcoholstiften. Benieuwd naar de andere voorbeeldkaartjes? Kijk dan eens op het K&K-blog.

Challenges;

Stella says Sketch challenge - #817

Carlin's kaartenparadijs - Condoleance + CAS


zaterdag 24 oktober 2020

Molletje en verrassing.

Afgelopen donderdag was Mariken jarig. Dit jaar voor haar geen kaartje met een teckel, maar met een molletje. Want ook daar is ze dol op: ze is tenslotte getrouwd met Hans Mol ;)

Ik maakte het kaartje in warme kleurtjes, want dat paste wel bij de overige cadeautjes die ik voor haar had verzameld en gefröbeld. 

Zo pimpte ik een klein notitieblokje met leuke papiertjes (Action) en washi tape (Hema). Klein maar fijn...

Het werd een heel pakket in brons/zalm. Het washi tape gebruikte ik ook voor 2 kaarsenpotjes. De hartjes zijn gave stickers (ook Hema).

Natuurlijk mocht een bloemetje (of plantje in dit geval) niet ontbreken: het werd een Amaryllis, waar ik ook een glim-sticker op de verpakking plakte en een labeltje aan knoopte. Op de achtergrond zie je een leuke luiaard....


Dat is een haakpatroon wat ik al een hele tijd geleden kocht via HobbyHandig. Ik zag het voorbij komen en moest meteen aan Mariken denken. Ze is inmiddels uit het gips, maar het zal nog wel even duren voordat ze weer kan haken. Haar pols / onderarm heeft nog wel wat hersteltijd nodig.


Tot slot nog een reep pure chocolade erbij, da's altijd lekker! Ook die snel nog even een wikkel gegeven, zodat het mooi kleurt bij de rest. Alles in een neutrale doos, mooi zalmroze vloeipapier erin en klaar.

Ik reed even op en neer om het cadeau af te geven. Mariken was blij verrast, ze had me niet verwacht, én ze is helemaal happy met het pakket. 's Avonds kreeg ik een foto van de kaarsjes die gezellig aan waren, hartstikke leuk!

De herfstvakantie zit er zo goed als op. Mijn geplande verfklus is bijna klaar, maar gisterenmiddag was het zulk mooi weer, dat ik met Rolf ben gaan fietsen. Het werd een prachtige herfstrit van ruim 53 km, echt genieten! Vanmiddag heb ik een reservering bij het Noord-Brabants Museum in Den Bosch, ik ben heel nieuwsgierig naar de tentoonstelling Asjemenou. Hebben jullie nog plannen?

Challenges;
Papercraft Challenges - Autumn colours
De Egel -  Paddestoelen

Sketch 'N Scrap - #179vrijdag 23 oktober 2020

Voor jou XXX

Vandaag kaartjes voor 2 zieken die wel een opkikkertje kunnen gebruiken. Ik maakte ze met materialen uit Paperblocs van de Action. 

Daarin zitten leuke papiertjes en plaatjes op uitdrukvellen, dus lekker snel klaar. De gebruikte sketch vond ik zo leuk dat ik er gisteravond nog mee aan de slag ging. 

Gisteren nog een keer de deuren op de overloop gelakt, die zijn nu klaar. Nu het traphekje nog een keer en dan is dat ook af. Gistermiddag ook nog even bij Mariken langs geweest. Wat ik meenam, zie je morgen, graag tot dan!


Challenge;

Sketch Saturday - #632

donderdag 22 oktober 2020

52 Weeks to Christmas, week 43.

Het is weer donderdag en dat betekent dat ik jullie weer 2 kerstkaartjes laat zien. Deze week zijn het er 2 geworden met plaatjes uit een knipvel. Die hierboven maakte ik voor de lopende challenge op het Marianne Design Challenge blog. Alle materialen die je ziet zijn dan ook van het merk. Welke het precies zijn, zie je onderaan dit bericht.

Ook hier een plaatje uit een knipvel, gecombineerd met papiertjes en tekstjes van de Action. Verder heb ik wat glitter-dots aangebracht. 

Doen jullie mee met onze wekelijkse uitdaging om jaarrond kerstkaartjes te maken? Op het 52 Weeks to Christmas blog zie je voorbeelden van mijn DT-maatjes Ineke en Jantine, mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie. Fijne dag, hopelijk houden we het een beetje droog....

Challenges;

Marianne Design - Winterwonderland (bovenste kaart)

gebruikte materialen:

PK9164 - Winter days pretty papers bloc

EWK1278 - Knipvel winter days

CR1359 - Passe partouts vierkant

LR0663 - Zanderig pad

CR1483 - Trees by Marleen

CR1468 - Kerstlichtjes by Marleen

CS1037 - Clear stamps Hello Winter by Marleen

CS1058 - Banners by Marleen

ABC Christmas Challenge - V = for Vixen or other reindeer (first card) and U = for Up in the air (second card)

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas 
Merry Little Monday Challenge - Anything goes


Try Stampin' On Tuesday - TSOT479 (sketch - second card)
woensdag 21 oktober 2020

Cupcake.

Hieperdepiep hoera voor mijn collega José. Zij is vandaag jarig en mag genieten van een papieren cupcake ;) Het is een simpel CAS-kaartje geworden wat ik naar haar opstuurde. 

Gisteren gestart met het verven van alle deuren op onze eerste verdieping. Dat kwam doordat we de badkamer hebben verbouwd en ik daar de binnenkant van de deur had geschilderd. Toen stond me opeens de kleur van de buitenkant tegen: brique (oranje/rood). Toen we ruim 20 jaar geleden in dit huis gingen wonen, vond ik het een mooie kleur. Nu niet meer en worden ze antraciet grijs. Ik heb de eerste laag op de 4 deuren af, hoop vandaag de aflaklaag aan te kunnen brengen en misschien lukt het traphekje ook. Op de 2e verdieping hebben we ook nog een slaapkamer en 2 opbergruimtes, dus ook nog 3 deuren. Ik weet niet of dat deze vakantie gaat lukken, ik zie wel.... Eerst naar de kapper straks!


Challenges;

CAS on Friday - Plaid

The Paper Players - PP513dinsdag 20 oktober 2020

Pijltjes in de lift.

 

Er is weer een leuke uitdaging bij de Lift Challenge. De bedoeling is om een kaart te maken met alleen maar vormen van cardstock. Een kleine detail van een stempel mag, dus die heb ik toegevoegd. Verder geprobeerd om de kaart zo CAS mogelijk te houden.

Omdat ik alle pijltjes in de 4 kleuren had gestanst, hield ik nog genoeg over voor een tweede kaartje. Dat ging naar een collega die een ontsteking heeft aan het evenwichtsorgaan. Heel pijnlijk en lastig, want zelfs bij volledige stilte heeft ze een ruis in haar oor. 
Voordat ik de kaart op de bus deed, plakte ik nog wat sequins op de kaart, waardoor die net wat vrolijker werd.


Challenges;

Paper Craft Crew Challenges - #379

Lift Challenge - #153