donderdag 31 mei 2018

52 Weeks to Christmas, #22 en challenge '25'.

Op deze laatste (donder)dag van de maand gaat er een nieuwe challenge van start op het 52 Weeks to Christmas blog. Dit keer mochten Annemarie en Merit het thema bepalen en zij willen graag het getal 25 zien op jullie kerstcreaties. 
Als voorbeeldkaartjes heb ik mijn nieuwe ticket-mal van Studio Light gebruikt. Geeft de kaartjes net een wat speelsere uitstraling. Natuurlijk mochten Eline's cute animals niet ontbreken en deze week zijn de pinguïns aan de beurt. Alle gebruikte materialen zijn van Marianne Design.
Doen jullie mee? Misschien heb je al een kerstkaartje klaar, dat kun je dan vandaag al linken onder het blogbericht op het 52WTC blog. Als je een creatie met '25' erop maakt, kun je vanaf morgen een linkje plaatsen in het speciale challenge-blogbericht. Veel plezier en succes!
Ik duik weer de (warme) keuken in vandaag op school = werk, we zitten nog volop in de praktijkexamens....
Challenges;
Christmas Crafts all year round - Anything goes
Merry Monday Christmas Challenge - Add pinguins to your card

woensdag 30 mei 2018

Kleurenkaartenteam: Donkergrijs en zalmroze.

De laatste woensdag van de maand, dus tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina! Deze maand koos Larissa zalmroze bij het donkergrijs van vorige keer. Ik ging er afgelopen zondag mee aan de slag en wilde persé mijn nieuwe kittenmal gebruiken. Geïnspireerd door de vele voorbeelden die Marleen op haar demotafel had staan, kocht ik deze mal op het Marianne Design event. Op Marleen's blog staat een duidelijke DIY van een gaaf schuifkaartje en dat werd mijn bijdrage aan het kleurenkaartenteam. 
Ik ben benieuwd naar wat anderen in deze kleurencombinatie hebben gemaakt, dus ik ga straks een blogrondje doen.


dinsdag 29 mei 2018

Eline's cute animals #7.

Week 7 alweer van de leuke uitdaging die Linda en Gerdine hebben georganiseerd: 10 dinsdagen achter elkaar je 10 favoriete diertjes van Eline showen. Vandaag laat ik je de panda(beer) zien.
Toen ik vorige week donderdag thuiskwam uit school = werk wilde ik nog 'even' iets maken voor Mariken en Marion, de collega's die voor die avond de 'Stippen'-workshop hadden georganiseerd. Ik pimpte 2 vensterzakjes met papiertjes van de Action. Ik plakte de leuke diertjes erop en vulde de zakjes daarna met mokkaboontjes. Snelle cadeautjes die goed werden ontvangen. En meteen weer wat favoriete diertjes gebruikt :)
Morgen weer een diertje, dan voor het Kleurenkaartenteam (en die is leuk!!... al zeg ik het zelf, haha) en donderdag ook weer, dan op kerstkaartjes...
Maar eerst een warme werkdag. Gisteren was ik gaarder dan de gerechten die de leerlingen moesten bereiden ;) 

maandag 28 mei 2018

50.

Vorige week donderdag was Monique jarig en ik maakte dit kaartje voor haar. Ik gebruik niet vaak roze, maar het Sweet Romance papierblokje is erg mooi. Zeker in combi met zwarte accenten of, zoals hier, met kurk. De achtergrond is gemaakt met een stempel van Marianne Design. 
De cijfers zijn gestanst met Collectables. De steentje en het knoopje met scrappers floss maken het kaartje af.
Vandaag weer een lange dag: 8 lesuren bij het praktijkexamen in de keuken bij klas 3. 
Morgen ben ik er weer met (2) Eline's diertjes, graag tot dan!
Challenge;
Paper Craft Crew Challenges - Sketch #293


zondag 27 mei 2018

Nieuwe challenge bij Knutsels en Kadootjes: CAS.

Het is weer tijd voor een nieuwe challenge bij Knutsels en Kadootjes. De komende weken mag je helemaal los gaan op CAS-kaartjes. Clean and Simpel dus, we dagen je uit.
Voor mijn voorbeeldkaartjes heb ik de ballon-stempel van Stampin'Up gebruikt. Deze 3 x afgedrukt en ingekleurd met blauwe Spectrum Noirs (bovenste kaartje) of Ecoline brushmarkers. Beide papiertjes uitgestanst met de mooie stiksteekmal van MFT, daarna nog een tekstje erop en klaar! Letterlijk simpel ;)
Je kunt nog meedoen t/m vrijdag 22 juni. Kijk ook eens op het K&K-blog voor meer info en nog meer mooie voorbeelden van het DT.

Na mijn/onze drukke dag gisteren doe ik het vandaag lekker rustig aan. Nog wel toetsen nakijken, maar verder wat leuke dingen. Alvast een kaartje voor het Kleurenkaartenteam maken misschien.... Morgen laat ik zien welk kaartje ik voor de verjaardag van Monique van K&K heb gemaakt.
Challenges;
2 Sisters on the blog - 3 of a kind
CAS on Friday - Birthdaycard
Freshly Made Sketches - FMS#338

zaterdag 26 mei 2018

Nog meer cadeautjes...

Afgelopen woensdag waren Anne-Marie en Paul 5 jaar getrouwd. Voor dit lustrum maakte ik een kleurrijk kaartje voor mijn zusje en zwager. De papiertjes en stempeltjes zijn van Lawn Fawn en komen uit de laatste IDEE&post. Het tekststickertje komt van de Hema, de kleurtjes passen er goed bij.
Namens de hele familie kregen ze er een kleinigheidje bij. Dit soort dagen houden we in ere en dankzij wat berichtjes in Whatsapp is het snel geregeld. 
Op naar een bomvolle dag: Zo meteen haal ik mijn schoonmoeder op en gaan we richting Doe@ding voor het Marianne Design event. Vanmiddag zijn Rolf en ik in de Biesbosch, daar hebben we een vrijwilligersuitje en vanavond speelt er een rockbandje waar we nog even willen gaan kijken... Fijne zaterdag, allemaal!
Challenge;
Allsorts Challenge Blog - Insects,bugs, bees and butterflies
CAS Colours & Sketches - #273 Sketch

vrijdag 25 mei 2018

30 in de lift.

Ook dit keer bedachten Cornelie en Marjan van het Liftteam weer een hele leuke Liftchallenge: maak een kaart met daarop het negatief van een die cut. Vandaag is de laatste dag om mee te kunnen doen, dus laat ik je nog even dit kaartje zien. Ik maakte het voor mijn stagiaire Branca, zij was gisteren jarig. 
Haar leeftijd heb ik uitgestanst en daaronder een mooi papiertje met bladmotief en ook nog wat cactus-potjes erop geplakt. Dat past wel bij de jarige, want ze is al heel wat jaren actief in de bloemen en planten. Het papier komt uit het 'Leaves & herbs'- blokje van Marianne Design. De woordstans is van hetzelfde merk en ontworpen door Karin Joan. Heel sierlijk en fijntjes, komt wel mooi uit op het stoere houtmotief. 
Natuurlijk mocht een echt bloemetje niet ontbreken, een mooie (en lekker geurende) roos met hortensia en wat groen...
En daaraan labels, weer met 30 erop, dus het is duidelijk welke leeftijd ze heeft bereikt ;) Branca was erg verrast en helemaal blij met de bloemen en het kaartje.
De stippenworkshop was erg geslaagd gisteren. Alle deelnemers hebben een eigen uniek stippen-project gemaakt. Hier een overzichtje van alle producten, mogen jullie raden welke ik gemaakt heb, haha.
Challenges;
LiftChallenge - #130, maak een kaart met daarop het negatief van een die cut

donderdag 24 mei 2018

52 Weeks to Christmas, #21

Inmiddels zijn we weer aanbeland bij een volgende kerstkaartjesdonderdag. Dit keer laat ik jullie 2 kaartjes zien met Eline's birds. Het zijn leuke mallen en niet alleen te gebruiken met kerst. Vandaag dan weer wel en samen met het Silver Stars papier (wat bijna op is...) geven ze een warme uitstraling.
Bij dit kaartje heb ik wiebeloogjes gebruikt, omdat zwart op zwart niet te zien was. Maar nu lijkt het of de vogeltjes heel verschrikt kijken, haha. 
Doen jullie ook mee met onze wekelijkse challenge? We zien je linkje graag terug op het 52 Weeks to Christmas blog, zodat we je creatie kunnen bekijken.
Vandaag een lange werkdag en ook vanavond ben ik op school. Dan niet voor werk, maar voor een workshop 'stippen'. Collega's Mariken en Marion hebben dit georganiseerd, echt een heel tof initiatief! Eens kijken wat ik ervan bak...eh...stip... Alhoewel, het porselein wordt na het stippen ook afgebakken... Ik laat je het resultaat zeker zien!
Challenges;
Dutch Card Lovers - Maak een kaart met één of meerdere vogels

woensdag 23 mei 2018

Eline's zebra

Leuk dat je langskomt vandaag, ik heb een zebrakaartje om te laten. Dit leuke diertje komt op #6a in mijn top 10 van favoriete diertjes, haha. Deze dame (want zo ziet ze er echt uit, zal wel door het strikje komen...) is al zwart/wit van nature en daarom vond ik het wel leuk om er zwart/witte papiertjes bij te gebruiken. En door er minimaal paars aan toe te voegen, mag het kaartje meedoen aan de challenge bij De Egel. 
Morgen weer wat diertjes, want dan is het kerstkaartjes-donderdag. Daarvoor ben ik ook maar een top-lijstje gestart, want Eline heeft zoveel leuke diertjes ontworpen. Graag tot dan!
Challenges;
De Egel -  Zwart en wit en één andere kleur in het klein
Sweet Sketch Wednesday - Sketch #136

dinsdag 22 mei 2018

Eline's cute animals #6.

Ook deze dinsdag doe ik weer mee met het leuke initiatief van Linda en Gerdine . Dankzij deze twee dames zien we hele leuke creaties verschijnen met Eline's diertjes. Om een top 10 samen te stellen, viel niet mee. En al helemaal niet om ze te ranken, want ze zijn allemaal zo leuk! Dus bij mij zie je ze in willekeurige volgorde voorbij komen.
Inmiddels zijn we al over de helft van de 'uitdaging'en heb ik nog wel voor 10 weken favorieten ;) Maar dit ezeltje mocht toch niet ontbreken. Ik vind het zo'n tof beestje.
Voor deze gelegenheid mocht ie op een label en die past in de pocketkaart. Leuk lintje erbij gezocht en een klemmetje erop, dat maakt het wat speelser.
De tekst is van Karin Joan en dankzij een oranje/bruine fineliner klopt het helemaal. Misschien wel de eerste ezel met sproeten die ik heb gezien, haha.
Met dezelfde mal kun je ook een zebra maken en dat deed ik dan ook. Nieuwsgierig? Kom dan morgen gewoon nog een keer langs, dan zal ik mijn zebra-kaartje laten zien.
Challenge; 
Marianne Design Challenge blog - #202, pocketcard
Gebruikte materialen:
COL1447 - Eline's ezeltje
KJ1712 - Groetjes
CR1352 - Labels
PB7047 - Peach & mint papier
JU0953  - Diamond gems

maandag 21 mei 2018

Reminder 4 Season - geboortekaartje.

Nog tot volgende week vrijdag kun je meedoen met onze uitdaging op het 4-Season challenge blog. we dagen je uit om een geboortekaartje te maken. Doen jullie mee? Je kunt nog tot vrijdag 1 juni je inzending linken op het blog. Heb je geen blog, zet dan een foto van je creatie op onze Facebook pagina; 4-Season Challenge Facebook. 
Vandaag laten Nelly en ik een reminderkaartje zien. Ik koos voor gezellige papiertjes uit het blokje dat ik van Nelly kreeg en Eline's olifantje. Dat was nét buiten mijn top 10 beland, dus mag ze vandaag shinen op een geboortekaartje ;)
Morgen wél een diertje in de top 10, graag tot dan. Geniet van deze zonnige 2e Pinksterdag, wij gaan zo naar het bos. Dat mag ik alleen maar typen en niet hardop zeggen, anders zijn de honden niet meer te houden als ze dat woord horen :)
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS337

zondag 20 mei 2018

Zwager 50.

Gisteren hadden we een leuk feest: mijn zwager vierde zijn 50e verjaardag. Dat was 50 dagen nadat hij Abraham had gezien, zodat het een tuinfeest kon worden. Voor de gelegenheid maakt ik een vlaggenlijntje.
Het werd er eentje in Delfts blauwe stijl, gemaakt met de Dutch serie van de Powder Pink stempels. Drie verschillende randjes gestempeld en daarna cijfers (Stampin'Up) en letters (gesneden met de Slice) erop gemaakt.
Met de Crop-A-Dile gaatjes gemaakt en er eyelets in geknepen. Passend touwtje gezocht en klaar... Zijn verjaardagscadeau had hij in maart al gekregen, maar naar een feestje ga je niet met lege handen. Dus kocht ik een passiebloem, toepasselijk voor het tuinfeest. Daar maakte daar een kaartje in dezelfde stijl bij. Helaas vergeten om op de foto te zetten... 
Fijne zondag en graag tot morgen, dan zijn Nelly en ik er weer met een geboortekaartje voor de uitdaging op het 4 Season Challenge Blog.

vrijdag 18 mei 2018

Stijn.

Vandaag een kaartje voor een jarige boy. Nou, bijna jarig: morgen viert Stijn zijn 12e verjaardag. En  een kaartje voor een jongen moeilijk? Nee, hoor.... gewoon makkelijk doen en het simpel houden ;)
Vandaag al de laatste werkdag deze week, op naar een lang weekend! Fijne dag, allemaal.
Challenges;
Sketch Saturday - #513

Color Throwdown - ctd493