woensdag 30 september 2015

Kleurenkaartenteam: Fluo(r)geel en lichtblauw.

De laatste woensdag van september is een feit ! Dus....kleurenkaartenteamdag bij Martina, we gaan er weer voor! Fluo(r)geel krijgt gezelschap van LICHTBLAUW, de kleur die Sientje uitgekozen heeft. Gelukkig had ik vorige maand, behalve de toen gebruikte fluorgele poezen, ook nog een velletje stickers met glow-in-the-dark-planeten gekocht. En die komen nu dus prima van pas! 
Vier simpele kaartjes werden het met elk een tekstje van Magnolia erbij... Ben benieuwd welke kleur volgende maand bij het lichtblauw wordt gekozen.  Vanavond of morgen doe ik een blogrondje langs de andere creaties in deze kleurencombi. De linkjes vindt je bij MartinaMaar nu eerst broodjes smeren en op naar de Efteling, het is lekker weer om een dagje uit te gaan!
Challenge;
CAS Colours & Sketches - Sketch #143

dinsdag 29 september 2015

2 x Zwanger.

Volgens mij werk ik op een vruchtbare school, hihi. Recent werden twee collega's vader, zoals je hebt kunnen zien a.d.h.v. de kaartjes voor Lieve en Bente, maar ook vertelde (een nieuwe) collega dat ze zwanger is. Mijn mentorleerlingen krijgen straks al vervanging voor hun gymdocente (zij gaat begin december met zwangerschapsverlof, zie dit kaartje) en volgend jaar kunnen ze ook iemand anders tijdens de vier uur M&M  (Mens & Maatschappij) voor de klas verwachten als deze docente met verlof gaat. 
Toen ik het kaartje aan het maken was, bedacht ik me dat ik mijn nichtje ook best een kaartje kon sturen. Zij is inmiddels ruim 4 maanden zwanger, maar nog best op tijd voor een zwangerschapskaartje, toch?!
Challenge;
Sketch Saturday - Sketch #380

maandag 28 september 2015

Bente geboren.

Nog een kaartje voor de geboorte van een meisje en ook dit keer voor een collega. Norbert werd 19 september (vandaar het getal op het stukje meetlint) vader van Bente. Voor hem en zijn vrouw Sanne is dit hun eerste kindje. Mijn kaartje voor de kersverse ouders is gebaseerd op het originele geboorte kaartje. Daarop was ook een boom met vogelhuisje afgebeeld. Natuurlijk mocht de naam niet ontbreken. Dit keer de stanslat van Tim Holtz gebruikt, andere letters waren allemaal te groot...
Challenge;
Freshly Made Sketches - Sketch FMS2015

zondag 27 september 2015

It's a girl.

Nog een kaartje voor de geboorte van Lieve. Mijn collega Wendy vroeg me of ik het wilde maken. Nou, met alle plezier :-) Wel even wat ander papier gekozen als mijn kaartje voor de kleine meid. Gelukkig had ik tijdens de Dutch Doobadoo-dag een leuk papierblokje van BoBunny op de kop getikt waar roze papiertjes in zitten. Om het niet te zoet te maken, heb ik zwarte accenten toegevoegd. Straks gaat het kaartje mee naar school=werk en ik ben benieuwd wat Wendy ervan vindt en natuurlijk ook nieuwsgierig naar de reactie van papa Jeroen....
Challenge;
Crazy 4 Challenges - C4C304, sketch 

zaterdag 26 september 2015

Dutch Doobadoo-dag #4.


Tadaaah... de laatste creatie van de Dutch Doobadoo-dag. Inmiddels al een week geleden, wat zijn de dagen omgevlogen! Dit resultaat van de laatste workshop was nog het meest lastige (ik had veel te grote foto's bij me....) en tijdrovende klusje. Maar het is gelukt! 

Wel thuis nog even afgemaakt, want na zo'n lange dag is de fut er op een gegeven moment wel uit. En door de totaal verschillende workshops was de inspiratie aan het einde van de middag ook een beetje zoek. Uiteindelijk toch het boekje met foto's van Briep, onze lieve pup (ondertussen al 4½ maand!), beplakt, geschuurd (jawel!...) en gepimpt. 
Nelly en ik hebben genoten en hebben nu al weer zin in de volgende Dutch Doobadoo-dag volgend jaar februari. Gelukkig hadden we recht op voorinschrijving, want binnen een paar dagen waren al 74 van de 80 plaatsjes volgepland...


vrijdag 25 september 2015

Autumn leaves.

Jullie moeten nog even wachten op de laatste creatie van de Dutch Doobadoo-dag, want met dit kaartje wil ik meedoen met (maar liefst 3!) challenges die vandaag aflopen... Afgelopen woensdag geknutseld tijdens m'n fruebelmiddagje met Nelly. Een simpel CAS-kaartje in mooie, warme kleurtjes.
Challenges;
Addicted to CAS - Leaves
AAA Cards -  Autumn Colours
Crazy 4 Challenges - C4C301 Tag it

donderdag 24 september 2015

Kerstkaart #39.

Gisteren lekker aan de freubel geweest met Nelly. Vooral in herfst- en Halloweensfeer geknutseld, maar ook deze kaart gemaakt. Het is tenslotte donderdag, dus kerstkaart-dag. Deze kaart is dan ook mijn wekelijks bijdrage op het 52weekstoChristmas-blog
Ik probeer elke week mee te doen met Ingrid en haar team en op die manier groeit mijn voorraadje kerstkaarten gestaag.
Challenges;
Sketch Saturday - Sketch #379
ABC Christmas Challenge - 'S' is for Silent (no sentiment)
52 {Chrismas} Card Throw Down - For a man

woensdag 23 september 2015

Dutch Doobadoo-dag #3.

Natuurlijk kon in dit jaargetijde een Halloween-knutsel niet ontbreken tijdens de Dutch Doobadoo-dag. Dus toen Nelly en ik afgelopen zaterdag na de lunch (heerlijk buiten in het zonnetje) aanschoven bij de derde tafel, vonden we de pakketjes meteen al leuk :-) De pompoen is gemaakt met een Shape Art mal en achter de uitgesneden delen zit een stukje vuilniszak. Door er een nep-waxinelichtje achter te plaatsen, krijg je een leuk effect. De paper art-spinnen en bijbehorende webben zijn opgeplakt met wat uitgetrokken watjes, die spinnen raggen voorstellen. Nog een leuk tekstje en de easel kaart was klaar. De snelste workshop van de 4. Het resultaat van de laatste workshop zie je vrijdag, eerst nog even een kerstkaarten-donderdag tussendoor...
Vanmiddag komt Nelly langs om te fröbelen, ik heb de bak met Halloween-materialen al klaar staan. Zin in!!
Challenge:
AnMaCreatief - Easelcard

dinsdag 22 september 2015

Dutch Doobadoo-dag #2.

En hier het resultaat van de 2e workshop van afgelopen zaterdag tijdens de Dutch Doobadoo-dag. Een Pocket Letter in herfstsfeer, erg leuk om een keer te maken! Je maakt 9 ATC kaartjes en steekt die in de hoesjes en ook verwerk je materialen erbovenop. De grote paddenstoel is getekend/geknipt mbv een Shape Art mal, de stippen erop gemaakt met structuurpasta en een mask. De boom, diertjes en eikeltjes zijn van karton en voorgestanst, erg handig! De uil links is een belletje, die heeft heel de terugweg lekker gerammeld, haha. 
Morgen creatie #3: eentje in oranje... rara......    :-)

maandag 21 september 2015

Dutch Doobadoo-dag #1.

Afgelopen zaterdag ging ik met Nelly naar de Dutch Doobadoo-dag. Daar hebben we maar liefst 4 workshops gevolgd, samen met 78 andere dames. In groepen van 20 verhuisden we steeds van de ene workshop naar de volgende. Er waren 4 heel verschillende knutsels te maken en dit was de eerste waar Nelly en ik aanschoven. Op een MDF-schortje maakten we van karton een flapje, welke we beiden bewerkt hebben met masks en structuurpasta. Daarna allerlei materialen (plastic bestek, ijzer, kartonnen pijl, macaroni, vlinderpasta, mie etc.) erop geplakt met het lijmpistool en ingesmeerd met zwarte gesso. 
Tot slot wat hoeken en verhoogde gedeeltes opgelicht met een Inca Gold kleurtje. Leuk effect, nietwaar?! Na dit heerlijke geklieder schoven we door naar de tafels waar we een Pocket Letter in herfstsfeer hebben gefröbeld, die laat ik je snel zien!

zondag 20 september 2015

Bart's sweet sixteen.Afgelopen donderdag was onze kleine, grote neef jarig. Bart werd 16 jaar, wat vliegt de tijd. Een mooie gelegenheid om een stoere kaart te maken. Niet in zoete kleurtjes, maar wel een scooter-kentekenplaatje erop met 'sweet sixteen'. Hij wilde namelijk graag geld als bijdrage aan zijn brommercertificaat dat hij binnenkort hoopt te behalen. Vandaar ook de helm en het maximum snelheidsbordje. 
En dat kleine jongetjes groot worden zie je hier:
Buurjongetje Jeffrey en Bart, 4 jaar oud en geschminkt door 'tante' Colien.

Tegenwoordig gaan de mannen zonder begeleiding op stap :-)
Tot morgen, dan ben ik er weer met 'n nieuwe creatie. Graag tot dan!


vrijdag 18 september 2015

Huwelijkskaartje in de lift.


Vanavond gaan we naar het bruiloftsfeest van Sjeng & Annieke. Zij trouwen vanmiddag en we zijn uitgenodigd om deze bijzondere dag met ze te vieren. Voor het gelukkige koppel maakte ik een kaartje naar aanleiding van de uitnodiging. Met Whisper white inkt van Stampin' Up heb ik hartjes op donkerblauw achtergrondpapier gestempeld en ook de tekst (Studio Light) in het midden stempelde ik met dezelfde inkt. Met een glitter- en Inkssentialspen nog wat extra hartjes getekend en het woordje 'love', zoals die ook op de originele kaart te zien is:
 Binnenin de kaart een envelopje met geld-presentje....
Challenge;
Lift Challenge - #91
 

donderdag 17 september 2015

Kerstkaart(en) #38.
Ook deze donderdag weer kerstkaartjes op mijn blog. Daarmee sluit ik weer aan bij de club van Ingrid en haar team bij 52weekstoChristmas.
Deze week zijn het CAS-kaartjes geworden en die waren snel en makkelijk te maken. Vandaar dat er meteen 3 af waren en toch zijn ze verschillend: de bomen staan links, rechts en in het midden en ik heb wat gewisseld in volgorde bij het plakken van de tape. 
Graag tot morgen, dan ga ik weer eens in de lift!
Challenges;
Cards & Scrap - Zeg het met bomen
CAS(E) this Sketch - Sketch 140

woensdag 16 september 2015

2 x Happy Birthday.


Er staan deze week maar liefst drie boys/mannenverjaardagen op de kalender. Deze kaarten zijn voor Tom en Dave, lekker stoer en simpel CAS. Het achtergrondpapier komt uit een Industrial-blokje van Studio Light, de vlaggenlijntjes uit de IDEE&post van kerst vorig jaar. Elke keer als ik dat pakketje gebruikte om kerstkaartjes te maken, vroeg ik me af waarom ze bij de kerstpapiertjes zaten. Maar nu heb ik ze dus gebruikt voor de mannen. Neef(je) Bart viert morgen zijn 16e verjaardag, voor hem maakte ik een iets uitgebreidere kaart. Die komt later nog op m'n blog....
Challenge;
CAS Colours & Sketches - Sketch #141

dinsdag 15 september 2015

Lieve.

Vorige week is onze collega Jeroen (weer) trotse papa geworden. Al eerder werden hij en zijn vrouw Janneke ouders van zoontje Elias en nu is dus hun Lieve meisje geboren. Mooie gelegenheid om een baby-kaartje te maken. Helaas is roze papier niet zoveel te vinden tussen mijn knutselspul, maar gelukkig bracht een bezoekje aan de Action uitkomst. Daar kocht ik een papierblok met verschillende dierenprints. Die zie je hier terug als achtergrondpapier en in het baby-pakje. Het kaartje gaat zo meteen mee naar school=werk, ingepakt samen met 2 roze slabbetjes...
Challenge;
Retro Sketches - rs#181

zondag 13 september 2015

Older & wiser.

Ook de allerlaatste restjes van het zomer-IDEE&post-pakket van vorig jaar moeten eraan geloven. Toen ik de challenge bij Cards & Scrap zag, moest ik meteen aan de kleurrijke papiertjes denken. Maar er bleek niet zo heel veel meer in de envelop te zitten. Toch ben ik erin geslaagd om er nog een kaartje uit te persen, haha. En eindelijk die gave ampersand gebruikt :-)
Challenge;
Cards & Scrap Challenge - Inspiratiefoto: