vrijdag 31 juli 2020

Nieuwe buren.

Rolf en ik wonen in een twee onder een kap woning. Terwijl wij druk aan het verbouwen waren (zijn) in de badkamer en de garage is er in de andere helft van het huis ook volop bedrijvigheid. Sinds vorige week zondag hebben we nieuwe buren en die pakken het groots aan. Behalve de badkamer gaan zij ook de keuken verbouwen en hebben ze heel het houten plafond op de begane vloer (kamer, keuken, hal en wc) eruit gesloopt om te vervangen. Dat levert de nodige herrie op, maar daar hebben wij deze week geen last meer van, omdat we op vakantie zijn ;) Net voor vertrek stopte ik dit kaartje bij ze in de bus om ze succes te wensen met de klus en wensten we ze veel woongenot op de nieuwe stek.
Challenge;
Sketch Saturday - #620

donderdag 30 juli 2020

52 Weeks to Christmas, week 31. Bevroren kaart challenge.

We zijn aangekomen op de laatste donderdag van de maand en dat betekent dat er een nieuwe uitdaging van start gaat op het 52 Weeks to Christmas blog. Dit keer mocht Miranda het thema bepalen en zij koos: Maak een bevroren kaart. Dus laat sneeuw, ijspegels en -kristallen, etc zien.
Voor mijn voorbeeldkaartjes heb ik een leuke sketch opgezocht en mocht Eline's sneeuwpop weer in de hoofdrol. Ook de wat oudere ijskristal-malletjes mochten weer meedoen. De papiertjes zijn van Joy! en door ander kleurgebruik krijg je een ander effect met dezelfde sketch. 
Doen jullie mee? Link dan je CAS-kaartje in een apart bericht linken. Meedoen met de challenge kan t/m volgende week donderdag 6 augustus. Heb je vandaag al een kerstkaartje? Dat kun je gewoon vandaag al linken op het 52 WTC blog.
Challenges;
Christmas Crafts All Year Round - Cool it!
Sweet Sketch Wednesday - Sketch 186


Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas
Merry Little Monday Challenge - Anything goes

woensdag 29 juli 2020

Kleurenkaartenteam: Zachtgeel met aubergine.


Het einde van juli is bijna in zicht en op deze laatste woensdag van de maand is het weer tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina. Nelleke mocht deze keer de kleuren bepalen, rekening houdend met het zachtgeel van vorige maand, koos zij er aubergine bij. Ik maakte dit kaartje met malletjes van Karin Joan. De foto is niet optimaal, het aubergine lijkt donkerbruin, maar helaas kan ik geen nieuwe foto maken. Jullie moeten me maar geloven dat het echt aubergine-kleur is....
Misschien lukt het me om een blogrondje te maken, maar aangezien we op vakantie zijn, kan het ook zijn dat dat vanavond wordt of later deze week. Ik ben wel nieuwsgierig. Jij ook? Check Martina's blog voor de linkjes naar alle deelnemers.
Graag tot morgen, dan introduceren we de nieuwe challenge bij 52 Weeks tot Christmas.


dinsdag 28 juli 2020

New home.


Vorige week vertelde ik dat ik weer een badkamer aan het slopen was geweest. Eerst die bij ons thuis en eind vorige week was de mooie jaren '80 versie van mijn zus en zwager aan de beurt. Zij kregen vorige week woensdag de sleutel van hun nieuwe huis. Behalve de badkamer moet er nog veel meer verbouwd worden, maar toch alvast een kaartje. De leuke papiertjes zijn van de Action, het huisje is een oudere mal van Marianne Design.
Wij zijn momenteel op vakantie, maar ik heb t/m volgende week maandag alvast allerlei kaartjes ingepland. Zo staat er morgen eentje voor het Kleurenkaartenteam klaar, graag tot dan!
Challenge;

maandag 27 juli 2020

Nienke jarig.

Nóg een jarige (ex)mentorleerling deze vakantie. Dit kaartje maakte ik voor Nienke en bracht ik afgelopen zaterdag bij haar. Tijdens mijn eerste ritje op mijn nieuwe fiets, onderweg naar schoonmoeder Ellen, deed ik het kaartje bij haar in de bus. Ik maakte het met een oudere telefoon-mal en papiertjes van Marianne Design. De tekstjes en smileys zijn nieuw, zo leuk voor pubers! Al is Nienke niet echt een meisje wat veel op haar telefoon zit, maar toch...
Challenges;
Marianne Design - Challenge 252, sketch
gebruikte materialen:
COL1359 - Smart phone
PK9131 - Paperpad Celebrations
CR1508 - Punch die Smileys
CS1059 - Clear stamps telefoonberichten

zondag 26 juli 2020

Wesley jarig.


Ondanks dat het vakantie is én de mentorleerlingen van afgelopen schooljaar overgedragen zijn aan hun nieuwe mentor vind ik het toch leuk om de jarigen een kaartje te sturen. Al eerder zagen jullie mijn kaartje voor Niels, vandaag die voor Wesley. Met een leuke sketch en vrolijk gekleurde papiertjes van Papermania krijg je snel een stoer kaartje.
Over stoer gesproken: Gisteren (bijna onverwacht) een nieuwe fiets gekocht. Ik vroeg vrijdagavond aan Rolf of hij het gek zou vinden als ik een e-bike zou willen. Hij vond dat helemaal niet en toen zei hij gisterochtend: Als we nu gaan kijken en ze hebben jouw keuze op voorraad, kun je em misschien maandag meenemen op vakantie... En dat is gelukt! Ik heb een enorm stoere , sportieve hybride fiets gekozen. Gisteren meteen even wezen showen bij Ellen, mijn schoonmoeder en daarna ook bij mijn ouders. Totaal 37 km gefietst en alles even uitgeprobeerd. Ben er superblij mee!
Challenge;
Sketch 'n Scrap - Cardsketch #173

zaterdag 25 juli 2020

Colien daagt Sarah uit #8.

En we zijn alweer bijna aan het einde van de maand en op deze laatste zaterdag van juli daag ik Sarah weer uit om één of meerdere kaartjes te maken met spulletjes die ik haar opstuurde. Het ging deze keer om onderstaand setje met het horloge by Marleen:
De 'opdracht' is dit keer een sketch:
Het was een beetje schuiven met de verschillende papiertjes en toen lukte het prima om nog een tweede kaartje te maken.
Ik ben nieuwsgierig wat Sarah ervan gemaakt heeft. Al denk ik dat met dezelfde papiertjes en deze sketch we dit keer niet veel afwijken, maar wie weet.... Ik ga kijken!
Gisteren spontaan weer een badkamer gesloopt. Mijn zus en zwager hebben een ander huis gekocht en gaan behoorlijk wat verbouwen. De woonkamer was al aardig gestript, mijn andere zus was al in de keuken tegels aan het afbikken, dus zijn mijn jongste zus en ik in de badkamer aan de slag gegaan (kan me voorstellen dat je even de tel kwijt bent, maar ik heb dus 4 zussen, haha). Tegels eraf, muurtjes gesloopt en heel wat emmers afval naar beneden gesjouwd. Weer een flinke workout, dus gisteravond maar weer een lekker pannenkoek wezen eten. We willen tenslotte ook een beetje vakantie vieren!

vrijdag 24 juli 2020

Hope your day rocks.


Afgelopen woensdag liet ik jullie al een gitaar-kaartje zien, vandaag nog eentje. Deze ging richting Waalwijk naar Paulus die weer een jaartje ouder is geworden. Papiertjes zijn van Papermania en ondanks dat ze heel verschillend van kleur zijn, matchen ze wel. 
Gisteravond een heerlijke BBQ gehad hier in de achtertuin met wat vrijwilligers van Dagkamp. We waren met 9 in totaal en onze tuin is vrij ruim, dus de anderhalve meter afstand kon aangehouden worden. Het was gezellig om elkaar weer eens te zien en we hebben lekker gegeten en veel lol gehad. Nu de vaatwasser leegruimen, BBQ, stoelen en statafel opruimen en fijn nagenieten. We hebben alle badkamertegels al op de overloop gesjouwd, nu mag de vakman weer verder. Wij hebben een dagje écht vakantie!
Challenge;

donderdag 23 juli 2020

52 Weeks to Christmas, week 30.

Week 30 inmiddels en onze 2e zomervakantieweek. We zijn druk met klussen en leuke uitstapjes tussendoor, dus weer tijd voor 2 snelle kerstkaartjes. Met de Blueprints van MFT lukt dat prima.
Ze zijn beiden toch heel verschillend door ander kleurgebruik. De tekstjes zijn van Marianne Design, by Marleen. De plaksteentjes maken het geheel af. 
Doen jullie mee met onze wekelijkse challenge om jaarrond kerstkaartjes te maken? Link dan jouw kaartje op het 52 Weeks to Christmas blog. Daar kun je ook terecht voor inspiratie: Ineke en Rosina laten jullie een voorbeeldkaartje zien. 
Ik ga zo met 'ons pa' richting de vuilstort om de oude badkamer te dumpen. Vanmiddag ga ik boodschappen doen voor de vrijwilligers-BBQ die we vanavond houden. Beetje ter compensatie dat Dagkamp niet doorgaat.... Fijne dag, iedereen!
Challenges;
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas

woensdag 22 juli 2020

Celebrate YOU.

Zoals beloofd vandaag nog een kaartje voor de jarige Jacintha. Het is een vrolijk, zomers kaartje geworden, echt een feestje om te zien. Hopelijk is het op tijd in Uden aangekomen...
Ik hield nog wat bolletjes ijs over en er lag nog een achtergrondpapiertje op tafel (over van de labels die ik voor de mentorleerlingen maakte) daar maakte ik dit tweede kaartje mee.
Het badmeubel is voor het grootste gedeelte gemonteerd, inmiddels is ook de douchemuur gemetseld en ook het muurtje rond het bad is klaar. We hebben grote tegels uitgezocht (60 x 60 cm), dus we hebben onze workout wel weer gehad voor vandaag: wat een gesjouw om alles boven te krijgen. We helpen mee waar we kunnen, het echte werk laten we aan de vakman over... We zijn er net lekker even tussenuit geweest voor een boswandeling met de honden.
Challenges;
The Paper Players - PP500

Sunday Stamps Challenge - SSC235

Ik hoop dat jouw dag rockt!


Vandaag 2 jarigen op de kalender en voor beiden heb ik een kaartje gemaakt. Deze is voor Hans, een groot muziekliefhebber. Daar past de gitaar van by Marleen prima bij en ik vond nog een papierblokje van Papermania en maakte er meerdere kaartjes mee. Vandaag zie je deze en later volgt de rest. Ook Jacintha is jarig vandaag, haar kaartje zie je vanmiddag. 
Ik ga Rolf helpen met het monteren van het badkamermeubel. Inmiddels is de badkamer zover klaar dat er getegeld kan worden, dus dat wordt weer sjouwen straks.
Challenge;

dinsdag 21 juli 2020

Fruitige kaartjes.

Gisteren was Saskia jarig en dat was een andere dag dan gepland. Want eigenlijk stond er, naast haar verjaardag,  ook Dagkamp op de kalender. Sas en ik zijn de kartrekkers van het jaarlijkse evenement en door de Corona-perikelen is de kampweek geannuleerd. Ik was de laatste maanden erg druk met school = werk en nu met de klussen in huis, dus genoeg te doen. Maar Sas mist het heel erg en bovendien is ze ook nog verkouden. Daarom naast dit vitamine-kaartje een mooi plukboeket om haar wat op te fleuren.
Dit tweede kaartje maakte ik voor de voorraad. In eerste instantie waren de limoentjes bij de sinaasappeltjes gepland, maar ik vond het kaartje voor Sas vol genoeg. De fruitige papiertjes komen uit een blokje wat ik ooit kocht bij het Kruidvat. Ze doen het leuk zo bij die nieuwe malletjes van Marianne Design. De watermeloenen houd je nog tegoed!
Gisteren zijn alle water- en stroomleidingen in de badkamer op juiste plaatsen gemaakt. Een boel hak- en slijpwerk wat we graag aan de vakmensen overlaten. 's Avonds heeft Rolf de tegels van de vloer gesloopt en nog een sleuf gehakt voor de douchegoot. Ik mocht het puin naar beneden sjouwen en daarna konden we in het midden van de badkamer onder de douche. Wél met kleedje, want we hadden al genoeg stof en puin gevoeld ;) Vervolgens gingen we lekker met de beentjes omhoog aan een welverdiend biertje!
Challenges;
CAS on Friday - Anything but white (second card)

maandag 20 juli 2020

Reminder 4 seizoenen op het 4 Season blog.


Nog t/m vrijdag 31 juli kun je meedoen met onze lopende challenge op het 4 Season blog. Deze maand willen we graag de 4 seizoenen terug zien op je kaart. Geen gemakkelijke challenge, zo blijkt, want we hebben nog niet zoveel inzendingen. Dus daarom vandaag een reminder om je wat te kunnen inspireren.
Ik maakte een card in a box voor Niels, één van mijn mentorleerlingen. Ondanks dat het vakantie is en ik hem al heb overgedragen aan zijn nieuwe mentor, wilde ik hem toch een verjaardagskaartje sturen. Hij is een fanatieke boerenzoon, werkt veel mee op het bedrijf van zijn ouders en heeft nu al heel veel kennis van het vak. In een van de laatste weken van het schooljaar heeft hij online een fantastische presentatie verzorgd over de landbouw van nu, ik was echt onder de indruk. Het kaartje is bij lange na niet zo stoer als Niels is, maar hopelijk vindt hij toch leuk.
Challenge;

zondag 19 juli 2020

Indy 15 jaar.

Hieperdepiep hoera voor Indy. Zij viert vandaag haar 15e verjaardag en daar horen cadeautjes en een kaartje bij. Samen met haar moeder, mijn zus(je) ging ze een tijdje geleden naar de speciale kortingsavond bij de plaatselijke drogist en gaf ze aan wat ze graag wilde hebben. Mijn zus kocht verschillende items en maakte er pakketjes van. En dit werd 'mijn' pakketje:
Toen ik het zag wist ik meteen dat ik een hertje op Indy's verjaardagskaartje wilde, de mascara geeft je tenslotte 'Bambi-eyes'. In plaats van een kaartje werd het een cadeautasje waar alle cadeautjes in passen. De schelpjes op het tasje vindt terug in het enkelbandje. De kleurtjes waren (voor mij) ook logisch bij de tube. 
En hier is onze grote nicht, een hele dame al. We gaan vanmiddag uit op het tuinfeestje, genieten van koffie/thee met taart. Maar eerst onze 🐕Suus een extra knuffel geven, want die is ook jarig.
Challenge;

zaterdag 18 juli 2020

Van harte schudkaart.

Deze shakerkaart maakte ik voor mijn schoonzus Ella. Zij is komende dinsdag jarig en heeft een zwart/wit interieur, daarom koos ik voor deze kleurencombinatie gecombineerd met wat goudaccenten. 
De kaart was wat lastig op de foto te krijgen door het glimmende folie. 
De materialen komen uit hetzelfde Journaling designpad-blok dat ik gisteren gebruikte voor het roze/groene kaartje. Grappig om te zien hoe verschillend ze zijn.
Rolf is vandaag een dagje naar Twente en de Sallandse heuvelrug om te fietsen. Ik vermaak me thuis prima met wat klusjes en ik ga mijn nieuwe brillen ophalen straks. Vanavond gaan we samen naar een feestje, waar Rolf ook gaat optreden. Dat is al een tijdje geleden, leuk weer!
Challenge;