zaterdag 30 november 2019

Sarah daagt Colien uit #6

Het is de laatste zaterdag van de maand en vandaag zijn Sarah en ik er weer met uitdaging. Dat wil zeggen: Sarah daagt mij uit met het gebruiken van afdrukjes die ze me lang geleden eens opstuurde. Net als vorige maand mocht ik aan de slag met de Happy Harvest afdrukjes van Lawn Fawn. Dit keer met waterverf, ik koos voor Distress inkt.
Omdat Sarah meer afdrukjes op een papiertje had gestempeld dan ik voor het eerste kaartje had gebruikt, maakte ik nog een tweede kaartje. Helaas is het steeds korter licht, dus lastig foto's maken...
Behalve de 'opdracht' om de afdrukjes in te kleuren met waterverf, was dit het inspiratiekaartje:
Ik ga snel bij Sarah kijken, zo nieuwsgierig wat zij ervan gemaakt heeft. Verder nog wat lekkers voor bij de koffie/thee maken vandaag, want we krijgen nog wat verlate verjaardagsvisite dit weekend. Verder rustig aan na een heftige week... Fijn weekend, allemaal!


donderdag 28 november 2019

Week #48 van 52 Weeks to Christmas: Challenge dier op je kaart.

Oh, wat gaat 2019 snel! Week 48 en ondertussen de laatste donderdag van deze maand. Daarom een nieuwe challenge op het 52WTC-blog, Suzan koos voor: Dier op je kaart. Op mijn eerste kaartje zie je een wasbeer, hij voelt zich prima thuis met zijn drankje in het blauwe-bomen bos.
Op het tweede kaartje weer een vosje, ik kan er niet genoeg plaatsen deze week, ook op de achtergrondpapiertjes staan er een aantal, haha.
Doen jullie mee met onze uitdaging? Link dan je kaartje-met-dier morgen in een apart bericht op het 52 Weeks to Christmas blog. Meedoen met de challenge kan t/m volgende week donderdag 5 december. Heb je vandaag al een kerstkaartje klaar? Dat kun je gewoon vandaag al linken en aan ons laten zien op het 52 WTC blog. Neem daar gerust een kijkje voor inspiratie, want ons DT heeft allerlei dieren om aan je te laten zien.
Challenges;
Hobbbyvision - Kerst
The Sketchy Challenges - Anything goes
Try Stampin' on Tuesday - TSOT 435

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas, option something beginning with the letter R (Racoon) 

woensdag 27 november 2019

Kleurenkaartenteam: Olijfgroen en lichtroze.

We zijn aan het einde van de maand en dat betekent verschillende uitdagingen. Die van Martina's kleurenkaartenteam is vandaag, morgen een nieuwe challenge bij 52 Weeks to Christmas. Maar eerst kleurt blogland olijfgroen met roze, de kleurtjes die Margot koos voor het KKT.  Mijn bijdrage is een beterschapskaart voor tante Corrie (78 jaar), zij ligt momenteel in het ziekenhuis en hopelijk vrolijkt deze papieren Amaryllis haar een beetje op.
Wil je meer creaties zien in deze kleurencombinatie? Kijk dan bij Martina voor alle linkjes, dat ga ik ook doen. Vandaag start ik met wat kerstversieringen in huis. De lichtjes zijn het eerst aan de beurt, want daar ben ik aan toe ;)
Challenges;
CAS(E) this Sketch! - CTS#349

CAS on Friday - Use a frame

dinsdag 26 november 2019

Hidde geboren.

Collega Bram en zijn vrouw Suzanne zijn kersverse ouders. Vorige week donderdag werd hun eerste kindje geboren en zijn zij de trotse papa en mama van Hidde. Ook voor deze gelegenheid weer een kaartje geknutseld met Eline's cute fox. 
Een leuk rompertje van Nijntje in ongeveer dezelfde kleurtjes erbij... Als dat trouwens maar goed gaat, dat vosje met een konijn?! ;)
Graag tot morgen, dan is er weer het kleurenkaartenteam....
Challenge;
Cheerful Sketches - November sketch 


maandag 25 november 2019

Kleinkind geboren.

Een tijdje geleden werd een collega voor het eerst oma. Wat is ze trots: als ze het over haar kleinzoon Romano heeft, straalt ze van oor tot oor. Zo'n bijzondere gebeurtenis verdient een kaartje. Ik koos voor lieve papiertjes uit een 30 x 30 blok van de Action (heb er de laatste weken maar liefst 5 gekocht....tja...) en Eline's cute fox. 
Gisteren een SUperleuke workshop gevolgd bijMargriet. Het was een gezellige dag, weer fantastisch goed verzorgd. Zowel het workshop-pakket als 'de catering', want aan eten, drinken en lekkers kom je niks tekort bijMargriet. Het december-album is zo goed als af, zodra de foto's erin zitten, zal ik het laten zien. Nog even wachten tot volgend jaar ;)
Challenge;
2 Sisters on the Blog - Sketch (en geen kerst of oud & nieuw)

zondag 24 november 2019

Sequins bij Knutsels en Kadootjes.

Hieperdepiep hoera voor Mels. Hij mag vandaag zijn 7e verjaardag vieren en daar hoort dit kaartje bij. 
Zijn leeftijd is op de foto bedekt door pailletjes, dat is de nieuwe challenge bij Knutsels en Kadootjes: gebruik sequins op je kaart. Ik deed ze in een shaker, dus even schudden en de 7 wordt zichtbaar. 
Toen Mels laatst hier een middagje kwam knutselen (samen met Rosey), was hij helemaal weg van Eline's vosje. Daar maakte hij een kaartje mee voor zijn jarige juf, zoals je ziet. Daarom koos ik voor een achtergrondpapiertje (30 x 30 blok van Action) waarop de leuke diertjes te zien zijn. Ik ga eind van de middag naar Mels' feestje, vandaag eerst een workshopdag BijMargriet, echt zin in!
Doen jullie mee met onze sequins-challenge? En het hoeft géén schaker te zijn, hoor! Kijk maar een op het K&K-blog, daar zie je inspirerende voorbeelden van het DT. Inzenden kan t/m vrijdag 20 december.
Challenge;
Papercraft Challenges - #50 Birthday
AAABirthdays - Include a number

vrijdag 22 november 2019

2 x Winnares Verjaardag blogcandy.

Een dagje later dan gepland is hier dan toch de uitslag van de verjaardag-blogcandy. Ik heb echt weer heel veel kaartjes ontvangen, zo tof! Heel veel in mooie herfstkleurtjes, dus Rolf vroeg zich al af of dat een vereiste was, haha. Niet dus, maar het is wel mijn favoriete seizoen en ik houd zo van die kleurtjes! Verder zaten er in sommige kaartjes nog extraatjes, kleine knutselspulletjes of een zakje thee, zo lief! Maar genoeg gekletst, hier komen de namen (ja, 2 stuks gekozen, want ik kon niet uiteindelijk niet kiezen...) van de winnaressen:
Als eerste Petra, zij maakte deze kaart (in herfstkleurtjes) met onze honden Suus en Briep erop. Erg gaaf, lees hier maar eens op haar blog hoe ze dat gedaan heeft en zoek de verschillen met de foto die ze van de Heidewachtels plaatste.
En dan Daniëlle, zij maakte dit kaartje met een gave mal, waarin ze allemaal mooie papiertjes heeft ingelegd. De uil en het blaadje zijn verhoogd opgeplakt en ook aan de binnenkant zat nog een strookje designpapier met een blaadje. Bovendien deed ze er een extra envelopje met toepasselijk stempeltje en theezakje bij, echt zo attent!
Dames, proficiat! Daniëlle, mail je jouw adresgegevens (colien@kpnplanet.nl), Petra's adres weet ik, dan vallen de pakketjes zo snel mogelijk bij jullie in de bus!

donderdag 21 november 2019

Week #47 van 52 Weeks to Christmas.

Inmiddels is het week 47 van dit jaar en gaan we snel richting kerst. Tijd voor weer 2 kerstkaartjes, dit keer met Eline's nieuwe rendiertje. Ik kreeg em voor mijn verjaardag en móest uit de verpakking ;) 
Ik heb de kaartjes gisteren gemaakt, maar had het blogbericht niet goed ingepland, dus het was nog niet gepubliceerd. bij deze dan maar... Wel wat later dan jullie gewend zijn, maar het is nog steeds donderdag!
De papiertjes komen uit een blok van de Action. Beide kaartjes zijn gemaakt volgens dezelfde sketch, maar door ander kleurgebruik lijken ze heel verschillend. Doen jullie ook mee om jaarrrond kerstkaartjes te maken? Link dan jouw creatie op het 52 Weeks to Christmas blog.
Afgelopen weken hadden we een DT-call op het 52WTC-blog, je kon inzenden tot en met 14 november. De afgelopen week, hebben we als team een top 2 gemaakt.De stemmen zijn geteld, en er zijn twee winnaars uit voor gekomen: Jantine en Miranda. Dames proficiat en welkom in ons team! 

Morgen maak ik bekend wie de verjaardagcandy heeft gewonnen. Even te druk geweest, nog even geduld ;)
Challenges;
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas, option: use some glitter:
Merry Little Monday Challenge - Anything goes
Animal Friends Challenge - Rendier
Sweet Sketch Wednesday - Sketch november

woensdag 20 november 2019

Stippen tijdens DT-weekend.

Je hebt het misschien al gelezen bij de andere DT-leden van Knutsels en Kadootjes dat we op de zaterdag van het team-weekend aan het stippen zijn geweest. Nelly en ik hadden een boodschappenkrat vol spulletjes volgeladen en gingen richting Ede. Ik had voor wat voorbeelden gezorgd en voor elk DT lid een (stip)tasje had met de basismaterialen. 
Nadat ik de beginstappen had uitgelegd, ging iedereen aan de slag. Eerst nog wat voorzichtig, maar al snel werd iedereen enthousiast. Af en toe was het doodstil,  zo geconcentreerd bezig ;)
Zelf heb ik die dag deze 3 thee-tipjes (af)gemaakt. Afgelopen weekend heb ik ze afgebakken, leuke weggevertjes met wat bonbons en/of theezakjes...
Gisteren, ondanks een lange werkdag (vol rooster met o.a. praktijktentamens, tussendoor mijn kwarktaartjes-en-bonbons-traktatie klaarzetten én pauzedienst, gevolgd door oudermiddag/avond) was een leuke verjaardag!.Veel leuke, lieve felicitaties, berichtjes en cadeautjes: geweldig. 
Voordat ik naar school = werk ging, had ik al heel veel enveloppen geopend en mooie kaartjes bewonderd. 's Middags kreeg ik een appje van Rolf: " Er ligt weer allemaal post voor jou." Dus gisteravond had ik nog meer gave kaartjes bij. Voor de verjaardagscandy roep ik eind van de middag hulp in, vanmiddag ga ik met Indy, Rosey, Mels en Quint naar het Natuurmuseum Brabant, zie het maar als een soort van kinderfeestje ;)

maandag 18 november 2019

Reminder koffie/thee op het 4 Season Challenge blog.

Nog t/m vrijdag 29 november kun je meedoen met onze koffie/thee-uitdaging op het 4 Season Challenge Blog. Er zijn nog niet zoveel inzendingen, maar gelukkig heb je nog 11 dagen :) Natuurlijk laten wij (Nelly, ik en gastdesigner Yvonne) een reminderkaartje zien om jullie te inspireren.
Dit is mijn thee-reminder, met vrolijke papiertjes van Eline en bijpassende stempel van Karin Joan. Hopelijk kunnen we je uitdagen om (nog een keer) mee te doen met deze challenge...
Inmiddels ligt hier een hele stapel verjaardagspost, zo gezellig! Helaas lukt het niet om morgen nog een feestje te vieren, want het is oudermiddag/avond op school = werk. Maar ik ga 's morgens wel genieten als ik de enveloppen ga openen!
Challenge;
Marianne Design - Challenge 236: Sketch

Gebruikte materialen:
PB7056 - Eline's summer picnic papier
CR1359 - Craftable Basic passe partouts vierkant
LR0462 - Creatable Tea for two
KJ1707 - Stempel Karin Joan

zondag 17 november 2019

Blog-candy verjaardag 19 november.

Dit bericht blijft tot 17 november 2019 bovenaan staan. Om nieuwe blogberichten te kunnen lezen, moet je ietsje naar beneden scrollen...
Vandaag is het 29 oktober en over drie weken ben ik jarig. Net als voorgaande jaren ga ik trakteren en organiseer ik een Verjaardag-Blogcandy op mijn blog. Deze actie is grotendeels puur eigen belang: stapels brievenbusgeluk en bergen inspiratie opdoen, hihi 
Ik geniet daar elk jaar zo van en ik kijk er dan ook weer naar uit!!

Wat moet je doen om kans te maken op het candy-pakketje?
  • Stuur me vóór of op dinsdag 19 november een zelfgemaakte verjaardagskaart. Als je mijn adres nog niet hebt, mail me dan even via colien@kpnplanet.nl en dan zorg ik ervoor dat je m'n adresgegevens krijgt.
  • Deel eventueel het plaatje van mijn candy (hierboven te vinden én in de linker sidebar) op je blog. Mag, hoeft niet...
  • Volg mijn blog (vind ik leuk, maar geen verplichting) of kijk er af en toe es op...
  • Wist je dat je de kaartjes al in november met decemberzegels kunt versturen? Dat scheelt toch in de kosten :)

Donderdag 21 november maakt ik bekend wie het verrassingspakketje heeft gewonnen.


Rijbewijs.

Afgelopen maandag behaalde Olav zijn rijbewijs, 'gewoon' in één keer. Supergoed, dus dat verdient een kaartje. De Lawn Fawn papiertjes lagen nog op tafel en daar heb ik een auto-malletje van Joy! bij gebruikt. De letters horen bij het letterbord van Karin Joan.
Eigenlijk had ik deze stempel klaargelegd voor de kaart, maar ik vond de voorkant druk genoeg. Dan maar aan de binnenkant ;)
Gisteravond een superleuke avond gehad bij Rockcoverband 100% Katoen en vanavond ga ik naar mijn favoriete zangeres Anneke van Giersbergen. Zij zit 25 jaar in het vak en dat viert ze met heel veel andere artiesten in de Effenaar, Eindhoven. Heb er zin in, al is het wel jammer dat het tegelijk is met het optreden van Rolf en de band in Dordrecht, helaas.... Vanochtend komt er alvast wat verjaardagsvisite langs, gezellig!
Challenge;
Sketch N Scrap - Sketch #157

zaterdag 16 november 2019

Plooikaart.

Vandaag laat ik jullie dit plooikaartje zien. Het is de lopende challenge bij DeEgel en leek heel moeilijk. Maar dat viel reuze mee, zo gepiept. Ik koos voor herfstpapiertjes en daar past Eline's uiltje goed bij. 
Challenge;
De Egel - Geplooide kaart