woensdag 31 januari 2018

Kleurenkaartenteam: Zilver met donkerblauw.

Einde van de maand en op deze laatste woensdag van januari gaan we volop voor zilver met blauw in blogland. Martina organiseert ook vandaag het kleurenkaartenteam en Nancy bedacht donkerblauw bij 'mijn' zilver van vorige maand. Met de gekozen kleurtjes maakte ik een kaartje voor Anne-Marie en Paul, mijn zus(je) en zwager, omdat zij zijn verhuisd. Samen met neefjes Mels en Quint wonen ze sinds begin deze maand op een nieuwe stek.
Er volgde nog een kaartje met de overgebleven restdelen van de achtergrondpapiertjes. Deze gaat zo op de bus voor mijn oom die morgen jarig is. Je raadt vast wel wat zijn hobby is...
Ik ga zo een blogrondje doen, altijd leuk om te zien wat er nog meer in deze kleurtjes is gemaakt. En daarna ga ik allerlei materialen bij elkaar zoeken voor de workshop Mixed Media Canvas die ik vrijdag mag verzorgen tijdens de CKV-week voor onze 3e jaars leerlingen op school = werk. Elk jaar weer leuk!
Challenge;
Sketch Saturday - Sketch #498


dinsdag 30 januari 2018

Hope your birthday was....

Een tijdje geleden bestelde ik leuke hondenstempeltjes met grappige tekstjes via Wish.com. Daarbij had ik beter wel even op de afmetingen kunnen letten, want ze zijn echt heel klein. (Even voor het idee: de staande teckel linksboven is 3 cm hoog....) Maar daarom niet minder leuk, dus fröbelde ik er dit kaartje mee. Een papiertje uit de laatste IDEE&post erbij, tekstje met wit embossingpoeder en de heattool en mocht ik ooit nog een keer een verjaardag vergeten, heb ik alvast een kaartje klaar.
Gisteren was een fijne werkdag, niet te druk en niet te lang ;) En gisteravond heerlijk samen met mijn zus(je) geknutseld. Een mooie fotolijst gemaakt voor haar zwager en schoonzusje die komende zaterdag vieren dat ze 12½ jaar getrouwd zijn. Ze vroeg of ze die bij mij mocht komen maken, omdat dat wel handig is met alle spulletjes die ik heb. Helaas geen foto's van gemaakt... 
Graag tot morgen, dan is er weer Martina's Kleurenkaartenteam!
Challenge;
Match the Sketch - Sketch No 213

maandag 29 januari 2018

Hoera.

En alweer een jarige op de kalender: vandaag viert Erik dat hij een jaartje ouder is geworden. Voor hem een heleboel typemachines op een rij om hem te feliciteren. Gemaakt met een stempeltje, de papiertjes en touw uit de laatste IDEE&post Het tekstje is gestanst met een malletje wat ik ooit van GerJanne kreeg (lang geleden, zitten nog 2 woordjes bij: een baby.... Volgens mij won ik het ooit) en ik heb het 2 keer gestanst voor een schaduweffect. Hopelijk is het kaartje stoer genoeg voor een man van 46?!
Op naar een nieuwe werkweek, hopelijk wat rustiger als de vorige... Vandaag zal nog wel rommelig zijn, ik start zo in het bloemschiklokaal waar nog niet alles op de juiste plaats staat na de Open Dag. Misschien zijn er wel wat leerlingen zo lief om te helpen sjouwen....
Challenges;
Craftliners - Alles mag (alle materialen van EchoPark)
CAS(E) this Sketch! - CTS #256

IDEE&post - Bingo (Bakerstwine, typen, stamping)

zondag 28 januari 2018

It might be a little late....

Net als gisteren een kaartje met een achtergrondpapiertje uit de laatste IDEE&post gecombineerd met de stickers van Hema. Ik maakte het voor Berry en wat de tekst al doet vermoeden: ik was te laat. Hij was afgelopen donderdag jarig en toen moest het kaartje nog gemaakt worden... tja, dat heb je weleens. 
Dit keer geen brandweerkaartje voor Berry. Al jaren maak ik die, omdat het zijn grote passie is. Maar doordat ik zo laat was, heb ik gekozen voor een snelle oplossing: een brandweerrood papiertje ;)
Vandaag wordt een rustig-aan-dagje. Ik vind dat ik dat wel verdiend heb na zo'n drukke week. Het waren rommelige dagen met verkort rooster, rapportvergaderingen, veel bloemwerk maken, lokalen poetsen en een druk bezochte Open Dag. Rolf heeft gisteren bijna alle huishoudelijke klusjes al gedaan, dus áls ik iets ga doen vandaag, dan is het iets leuks!
Challenge;

zaterdag 27 januari 2018

Congrats, Daphne.

Vandaag is het, behalve een extra werkdag voor ons, de verjaardag van een mentorleerling. Daphne mag haar 14e verjaardag vieren en dit kaartje ging voor haar op de bus. Ook hier weer een achtergrondpapiertje uit de laatste IDEE&post, bloemetjes trouwens ook. 
En de banner is een sticker van Hema. Ik kocht de stickers al een tijd geleden, maar ze verdwenen tussen andere spulletjes. Dat was jammer, want ze passen prima qua kleur bij de EchoPark-papiertjes, dus plakken maar! ;)
Ik word zo opgehaald door mijn collega Petra om
naar school = werk te gaan. Hopelijk wordt een drukke dag en we gaan ons best doen voor voldoende aanmeldingen begin maart!
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS


vrijdag 26 januari 2018

Baby Zoë.

Dit kaartje maakte ik voor Linda en haar man voor de komst van hun dochter. Op 9 januari werd de kleine Zoë geboren en trots showde de kersverse moeder een paar dagen later een foto van het mooie meisje. Op mijn kaartje zie je vrolijke papiertjes uit de laatste IDEE&post en Eline's baby-diertjes, wat zijn ze cute! 

Zo meteen naar school = werk voor een druk dagje: alles netjes maken en klaarzetten voor de Open Dag van zaterdag. Gisteren al veel voorwerk gedaan bij bloemschikken (iedereen wil graag zo'n mooi bloemstuk....), vandaag mag ik met een collega een lokaal inrichten waar we onze projecten laten zien.
Challenge;
Sunday Stamps - SSC170

donderdag 25 januari 2018

52 Weeks to Christmas, #4: challenge Knipvel of 3D-plaatje.

De maand januari schiet alweer op, we zijn al toe aan de laatste donderdag. En ook op deze donderdag is het weer kerstkaartjesdag. Op het blog van 52 Weeks to Christmas dagen we jullie uit om een kerstkaart te maken met een 3D-plaatje of een afbeelding uit een knipvel. Suzan bedacht deze challenge en er is een leuke prijs te winnen, beschikbaar gesteld door Ingrid en Leanne Creatief!
Ik ben geen fan van 3D-plaatjes, maar deze mooie afbeeldingen uit het knipvel 'Artic Winter' van Marianne Design vind ik wel leuk. Ik combineerde ze met ruitjespapier van Joy! en tekstjes van Els Brigé. Nog wat plaksteentjes erbij en er kunnen weer 2 (redelijk snelle) kaartjes richting voorraadbox. 
Je wekelijkse kaartje kun je vandaag al linken op het 52WTC-blog. Je kaartje met 3D-plaatje of knipvel-afbeelding kan vanaf morgenochtend t/m volgende week donderdag gelinkt worden in het speciale blogbericht. Doen je gezellig mee? Mocht je geen inspiratie hebben, ga dan sowieso even naar het 52WTC-blog, want mijn teamgenoten hebben hele mooie voorbeelden gemaakt.

Graag tot morgen, dan weer een kaartje voor een geboorte met de IDEE&post papiertjes...
Challenge;
Sketch Saturday - Sketch #497

woensdag 24 januari 2018

Jolien.

Vorige week werden Mariken en Hans opnieuw oma en opa. Kleindochter Britt kreeg een zusje: Jolien. Vind het een leuke naam, niet omdat ze mij regelmatig zo noemen, hihi (meestal is het Carolien....?!), maar het klinkt erg vrolijk. Het is een CAS-kaartje geworden, ook weer (minimaal) papiertjes uit de laatste IDEE&post en een beertje in een echte meisjes-wieg :)
Vandaag is mijn niet-werkdag, maar ik ga stiekem wel wat doen voor school. Komende zaterdag is het open dag en dan sta ik in een lokaal waar onze we de diverse projecten die we op school hebben, laten zien. Ik wil vandaag wat mooie foto's opzoeken en op een stickje zetten, zodat die op groot scherm getoond kunnen worden. Maar zo meteen eerst naar de chiropractor voor mijn kwartaal-onderhoudsbeurt ;) Lekker weer even alles los laten kraken en hopen dat hij een wat tips heeft voor de peesontsteking in mijn schouder...
Challenge;
CAS(E) this Sketch - CTS255

dinsdag 23 januari 2018

Deborah.

Hiep, hiep, BOEra! Eline's koe staat prominent op dit kaartje voor een jarige uit mijn mentorklas. Ze is dol op dieren en ik vond het zwart/witte dier wel leuk bij de vrolijke papiertjes uit de laatste IDEE&post. Daar is deze keer ook een challenge, waar ik graag aan mee wil doen. En ik kan je meteen verklappen dat er de komende dagen nog meer kaartjes volgen met de papiertjes uit deze kit. 
Challenges;
Sweet Sketch Wednesday - 128: Sketch

IDEE&post - Bingo (Bakerstwine, kraft, flowers)

maandag 22 januari 2018

Reminder challenge 4 Seasons Swap Challenge #4.

Hallo allemaal, inmiddels zijn we al 3 weken onderweg met onze lopende challenge en zijn er al heel veel inzendingen. De opdracht voor januari is: maak een Nieuwjaarskaart.
Je kunt je kaart tot en met vrijdag 2 februari HIER linken. En heb je zelf geen blog, dan kun je je kaartje ook plaatsen op onze Facebook pagina; 4-Season Challenge Facebook. 
Zondag 4 februari maken we de top 3 bekend en op maandag 5 februari gaat er een nieuwe challenge van start.
Als organisatoren van de challenge hebben we ( Nelly, Larissa en ik) weer een reminder gemaakt om jullie te inspireren. Mijn kaartje bevat papiertjes uit het Swap-pakket en een Bugaboo-digi, ingekleurd met Derwent potloden. 
Ik ga snel bij mijn teammaatjes kijken wat zij hebben gemaakt. Fijne (werk)week, allemaal!
Challenges;
Catch the Bug - Bingo (Buttons, Player's choice & Bugaboo image)

Crazy 4 Challenges - C4C418: Sketch

zondag 21 januari 2018

Reminder kleurenbingo-challenge bij Knutsels en Kadootjes.


We zijn halverwege de looptijd van de kleurenbingo-challenge bij Knutsels en Kadootjes. Daarom zie je vandaag bij alle DT-ers een reminder-kaartje. Mijn kaartje maakte ik voor neefje Quint, hij was vorige week jarig. 
Dit keer koos ik voor het rijtje rechts van boven naar beneden. Een vrolijke combinatie voor een 4-jarige, lijkt mij. De letters van zijn naam komen van een stickervel van de Hema, het tekstje is een stickertje van het Kruidvat en het cijfer is gestanst met een mal van Marianne Design.
En het kaartje past prima bij de vlaggenlijn die ik voor hem maakte, ik gebruikte dezelfde papiertjes. 
Doen jullie ook mee met onze kleurenbingo-challenge? Dat kan nog t/m vrijdag 2 febr. en je maakt kans op een hele mooie prijs!

vrijdag 19 januari 2018

Word snel weer beter.

Een beterschapskaartje voor één van mijn mentorleerlingen. Ze is al langere tijd ziek, dus maakte ik een kaartje en schreven haar klasgenootjes er elk iets in. De vrolijke papiertjes  en de leuke, glimmende plaksteentjes komen uit de laatste IDEE&post. Daar vond ik dit grappige Bugaboo-lieveheersbeestje wel bij passen. Het schulprandje is gemaakt met een Lawn Fawn mal uit een eerdere IDEE&post, de hartjes-splitpen is van de Action en het tekstje van Els Brigé. Hopelijk fleurt ze er een beetje van op.
Challenge;
Stella Says Sketch Challenge - Sketch #601


donderdag 18 januari 2018

52 Weeks to Christmas, #3.

Week 3 al, de eerste maand schiet al op... Ook deze week weer 2 kaartjes van mijn hand / kant. Afgelopen kerst heb ik er 119 verstuurd, dus ik start graag op tijd met mijn voorraadje.
Voor beide kaartjes Eline's birds gestanst en gecombineerd met de winterse Après-ski papiertjes. 
De letters zijn stickertjes van de Hema en het touwtje klopt bij de sketch, die ik een kwartslag heb gedraaid.
Ben jij er deze week ook bij? Dat zou leuk zijn! Op het 52 Weeks to Christmas blog zie je voorbeelden van Epie en Rosina, maar ook de andere DT-leden zijn weer actief geweest op kerstkaart-gebied. Check gerust hun blogs!
Challenges;
ABC Christmas Challenge - B is for birds
Sketch Saturday - Sketch #496

Merry Monday Christmas Challenge - #273, Red and Turquoise